Bu yaptığım gereksiz bir kıskançlık mı?

Sonunda bana hak veren birisi. Eleştiriyorum şu an bunları söylediğim için. Gerçekten kızdığım çok şey var. Kendisi de gidip gelebilir onun yaşındakiler hep kendisi gidip geliyor yani uzakta değil ama çocuğu 5 dk bile evde yalnız bırakmıyorlar her yere götürüp getiriyorlar. Bu kadar üstüne düşülmesi normal mi gerçekten
Yani evlenince erkek çocuk hala bekar ki gibi evin her şeyine bakamaz bu sefer siz yuva olduğunuzu anlamıyorsunuz. Elbet ilgilenecek ama bir yuvasıda var yeri gelir anne de götürür başka kardeşi de var o da götürebilir.

Para biriktitmeleri gereken başka konular var. Ne kadar rahat ve lüks para harcadıklarını siz değil ben görüyorum. Burada elbette her detayı yazmıyorum. Biriktitmeleri gerektiği halde bu kadar rahat harcamaları kimin olsa gözüne batar. Çünkü biz harcarız oğlum mecbur para verir kafasındalar. Evlenmeden önce kendilerine harcamaktan bana doğru düzgün bir şey alınmadı bile. Ki ben durumları yok diye bir şeyler istemezken öğreniyorum ki onlar lüks yaşayıp kendilerine altın alıyorlar. Lütfen detay bilmeden konuşmayın. Beni rahatsız eden bu rahatlık
Sizi ya da eşinizi arayıp para verin demedikçe, neye ne kadar harcadıkları sizi alakadar etmez. Evlenmeden önce bile ailenin harcadıklarına bakmışsınız. Düşman başına.

20küsür yaşında diğeri ise ilkokulda. Ben evlenmeden önce durum biraz farklıydı daha farklı biliyorduk ama bir anda paraları kesildi gelir ypk maalesef

Baba yok gelir yok kız evlenecek evdeki çocuk küçük bunlar saklanacak gizlenecek şeyler değil, en fazla ne kadar farklı olabilirdi diye düşündüm de yok yani oturmuyor, aile bu şartlar bu keşke evlenmeseydiniz katlanamayacaksanız çünkü küçük oğlan büyüyüp eli ekmek tutana kadar evet ailesine eşiniz bakacak, hatta belki ondan sonra bile destek olmak zorunda kalacak ilgilenecek çünkü babaları yok ne yapsınlar yani baba vardı da bir anda mı yok oldu anlamadım ya😒

Babasını kaybetmiş ilkokula giden bir çocuğu abisi öpüyor diye kıskanıyorum dedikten sonra hiç bir şey sizi haklı çıkarmaz maalesef. Evlenirken bilmiyor muydunuz eşinizin ailesinin durumunu. Bile bile evlenip sonra ailesini atmasını beklediniz sanırım. Madem bu kadar rahatsız olacaktınız adamla evlenmeden konuşsaydınız bu düşündüklerinizi bakalım sizinle evlenir miydi

Kız şimdiye kadar eve bakmadı. Eşimin parasını yedi yıllarca. Sadece birkaç aydır bakıyor. Sorun şu ki kendine çeyiz falan da almıyor. Bakın kızdığım şeylerde haksız değilim. Para rastgele bitiyor lüks harcamalarla. Küçük çocuğa kimse iş vermez falan ne alaka ya ne anladınız acaba? Küçük çocuk çok şımartılıyor bu yüzden hem çok pasif hem de dersin yüzüne bile bakmıyor şu an. Ve bu çocuk çok şımartıldığı için hiçbir ortama uyum sağlayamıyor her ortamdan kaçıyor ve bunun gibi bir sürü şey. Sanki kız çocukmuş gibi büyütülüyor. Ama benim eşime hiçbir zaman kimse acımadı. Yapmak zorunda diye düşünülerek evlenmeden önce de hep üstüne gidildi. Bu çocuk büyüyüp gittiği zaman annesine bakma konusunda bir sorunum yok. Ona bir şey demiyorum elbet bakarız. Ama annesi küçük oğlanı çok şımartıyor hep benimle ol benimle yaşa tarzında yaklaşımları var öyle gereğinden fazla bağlı. Çocuk hiçbir ortama giremiyor her ortamda sorun yaşıyor şu an. Ben çocuğa da acıyorum. Şu an tahmin ediyorum ki çocuk ileride çalışmasa derler ki olsun sen evinde otur biz sana bakarız. Bu yaklaşımlar normal değil. Benim eşim her zaman zorluk çekti kimse acımadı
Bana nie kızıon bacım git kocana kükre . Eşin bilmiyor mu bunları . Sorununu çözecek tek kişi kocan

Para biriktitmeleri gereken başka konular var. Ne kadar rahat ve lüks para harcadıklarını siz değil ben görüyorum. Burada elbette her detayı yazmıyorum. Biriktitmeleri gerektiği halde bu kadar rahat harcamaları kimin olsa gözüne batar. Çünkü biz harcarız oğlum mecbur para verir kafasındalar. Evlenmeden önce kendilerine harcamaktan bana doğru düzgün bir şey alınmadı bile. Ki ben durumları yok diye bir şeyler istemezken öğreniyorum ki onlar lüks yaşayıp kendilerine altın alıyorlar. Lütfen detay bilmeden konuşmayın. Beni rahatsız eden bu rahatlık

Eşin ne biçim kazanıyor hem kendini evlendirmiş, hem kendi evine bakıyor, hem ailesine bakıyor, hem kız kardeşini evlendiriyor, hem küçük kardeşe bakıyor, hem annesinin evine bakıyor. Onlar yoksul ama lüks harcıyorlar.
Yaşlarınız genç olmalı kayın validen neden çalışmıyor?

Hepsinin ötesinde sen neden bu adamla evlendin madem sorumlulukları fazlaydı madem bakacak evi birden çok olacaktı senden sakladılar mı noldu o arada, sen neyine vuruldun

siz eşinizin kardeşini kendi çocuğu gibi büyütmesine sinirlenmişsiniz anladım. peki durumun böyle olduğunu bilmiyor muydunuz? eşiniz baba yerini doldurduğunu düşünüyor belki de, siz de gerçekten çocuğu düşünüyorsanız başka açıdan destek olabilir ve bağımsızlık kazandırabilirsiniz çocuğa. anneye ve eşinize bu konuda müdahale edebilirsiniz bence şu durumda çünkü aileler birleşmiş, hayatlar birbirine bağlanmış iyice. ben 8-9 yaşında evde yalnız kalmaya başladım, 15-16 yaşında anne evinden çıktım bu arada. aileyle olmanın da, özgür olmanın da artıları-eksileri var. çocuğa dengeyi öğretebilirsiniz, o insanlara da vesile olabilirsiniz çok doğru yöntemler biliyorsanız. bu şekilde öfkeyle ve kıskançlıkla olmaz ama, sevgiyle yaklaşarak ve o insanları benimseyerek olur. o zaman insanlar da sizi iyi anarlar, çok dua ederler. durumun bu olduğunu biliyordunuz muhtemelen.
onun dışında anne çalışamıyorsa eşiniz gibi kız kardeşi de çalışacak ve anneye destek olacak kusura bakmasın. tek yükü niye siz alıyorsunuz allah aşkına ekonominin durumu ortada. anne niye çalışmıyor hem sağlık sorunu mu var, yaşı geçmiş iş tecrübesi mi yok? bir de baba vefat mı etmiş onu anlayamadım, yorumlarda öyle yazılmış diye bu şekilde düşündüm.

Kız kardeşi evlenip çalışmayacak ama sizden para isteyecek. Eşinizin azıcık aklı varsa yollamaz. Kaç eve bakmayı planlıyor. Eger sizin dediğiniz gibi eşinize güvenip para harcıyorlarsa eşiniz vermesin bu kadar basit. Yok inat ediyorsa ya bu deveyi güdün yada ne isterseniz yapın.

İlkokula giden ve babası vefat etmiş bir çocuk var. Abisi öperde, severse ilgilenirde. Ne bileyim ya babasızlik zor bence. Biraz daha anlayışlı olabilirsiniz. Çocuğa sorumluluk vermeyip, şımartmak başka bir şey, çocuk üzülmesin diye ekstra ilgilenmek başka bir şey.

Sonuçta bilerek yapılan evlilik, Allah kolaylık versin.

Eeee? İki ayrı cevabın hangisi doğru? İşinize geldiği gibi cevap veriyorsunuz bari yazdıklarınızı kontrol edin 
Farklı dediğim şeyler çok başka. Ortada başka gelir kaynağı da vardı. Evlendikten sonra o yok oldu o anlamda evlenmeden önce durum farklıydı dedim. Olan parayı da güzelce yemişler bana bir şey yapılmadı doğru düzgün hala söylediklerimin arkasındayım

Sizi ya da eşinizi arayıp para verin demedikçe, neye ne kadar harcadıkları sizi alakadar etmez. Evlenmeden önce bile ailenin harcadıklarına bakmışsınız. Düşman başına.
Onu başka bir şekilde söyliyorlar merak etmeyin. Evlenmeden önce harcadıklarını hiç sormadım bakmadım düşünmedim. Sonradan öğrendim duydum her şeyi

siz kocanızla evleniyorsunuz neden onlar size bir şey yapmak zorunda? İki yetişkin kendisi çalışır çabalar birlikte yaparlar her şeyi. Hayret doğrusu. Bu kadar beklenti iyi değil. Bir de zaten evin babası ölmüş biraz vicdan merhamet diliyorum size.

Öyle bir anlatmışsınız ki kardeşi lise-üniversite çağında sandım. Öyle olsaydı bile garipti ama ilkokul bebesiymiş bir de. Böylesi daha da garip.
Ufacık çocuğu mu kıskanıyorsunuz ya siz iyi misiniz?
El kadar çocuk abisini öpüyor diye kıskanmak hastalıklı bir durum. Üstelik bu çocuk babasını kaybetmiş.

Madem ailesini bu kadar beğenmiyordunuz, evlenmeseydiniz. Zaten beni sallamadılar diyorsunuz. E niye evlendiniz o zaman koştur koştur?

Çocuk ileride başının çaresine bakabilecek mi diye endişelenmenize gerek yok bence.
O zamanlara daha bir 15 sene falan var.
O zamana kadar evli kalabilecek misiniz belli değil, şimdiden sıkıntıya sokmayın kendinizi :KK51:

Yasadiginiz durumu anlayabiliyorum çok zor.Su anda maddi olarak bir evi geçindirmek bile zorken eşiniz iki evin yükünü birden yüklenmiş.Allah ikinizede kolaylık versin.
Fakat madem yardıma muhtaçlar eşiniz tabiki yardim edecek.Ayrica siz calismiyorsaniz çocuğa göz kulak olabilirsiniz.Kayinvalidenizde küçük çocuğu olduğuna göre belliki genç oda gidip çalışabilir
Ayrıca çocuğunuz varmı bilmiyorum ama okula kendisi götürüyor demişsiniz.Yasi küçükse tabiki kendisi götürecek.Malesef devir kotu erkek cocuguda olsa birakiayim diyemiyorsunuz.Simartmalarida gayet doğal çocuğun babası yokmuş.bari abisinden azda olsa baba sevgisi tatmış olur yavrucak

Biraz eski mesajlariniza baktim, acinizi deşmek asla istemem ama sorun, bir kardesinizin vefat etmesi, uzak yere gelin gitmeniz gibi sebepler olabilir mi? Ailenizle güzel bir ilişkiniz var anladigim kadariyla, o yuzden esinizin aile dinamikleri sizi rahatsiz etmis gorunuyor ki bunu cok iyi anlayabiliyorum ama bir icinize donup derdinizi/dertlerinizi muhasebe etmeniz gerekiyor gibi geldi bana.

Bu arada basiniz sagolsun, Allah sabrinizi eksiltmesin.

Herkese merhabaa. Son zamanlarda psikolojik olarak garip hissediyorum sanırım. Daha önce de bir konu açmıştım eşimin ailesine karşı soğumuş hissediyorum falan diye. Bunu biraz aştım ancak bazı şeyler beni hala rahatsız ediyor. Eşimin babası yok. İki kardeşi var. Birisi yakın zamanda evlenecek. O evlenınce evden maddi olarak eşime ihtiyaç duyacaklar çünkü o evlenince çalışmayacak. Bu da beni rahatsız eden şeylerden birisi. Ne kadar bir açıdan anlasam da insan içten içe rahatsızlık duyuyor. Ve eşim küçük kardeşine karşı aşırı ilgili. Bir yere götürülcekse o götürür kurs olsun okul olsun. Ailesi alışmış bu yüzden kıllarını kıpırdatmıyorlar pek. Tabiki kardeşi ancak haftanın bilmem kaç günü ona göre plan yapmamız gerekiyor ona göre ayarlanmamız gerekiyor. Ve beraberken de fazla ilgili davranıyor. Bir açıdan anlıyorum ama bir açıdan da çok şımartılıyor. Derslerin yüzüne bile bakmıyor her istediği olduğu için. İleride kendi başının çaresine bakabilecek mi merak ediyorum. Yoksa bakımı yine eşime mi kalacak. Çünkü böyle hassas yetişirse hiçbir şey yapabileceğini düşünmüyorum. Hiçbir zaman zora gelemiyor. Hep tembellik yapıyor. Erkek bu arada. Yani eşim bazen aşırı ilgi gösterdiğinde içten içe sinir oluyorum. Diyorum acaba ben mi yanlış düşünüyorum. Öyleyse eğer beni yönlendirir misiniz :(
İçten içe sinir olmak mı? Bana daha çok kıskançlıktan kudurmak gibi geldi.

Back
X