• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 dan sonra bebek

evet ama kalkıp doktor Ayşem gibisin vs yazınca madem öyle kendisi suç işledi sonuçta beni de şikayet edin dedim .
Birine hiç yoktan bunu demenin saygısızlığı ile ancak bu şekilde baş edebiliyorum.

siz şikayet ettiniz işlem yapmadım öncesinde sizi de şikayet ettiler onda da işlem yapmadım.

bunu da bilin isterim

evet ama kalkıp doktor Ayşem gibisin vs yazınca madem öyle kendisi suç işledi sonuçta beni de şikayet edin dedim .
Birine hiç yoktan bunu demenin saygısızlığı ile ancak bu şekilde baş edebiliyorum.
Düpedüz konu sahibine “doğurmayın” dediniz. “Downlu çocuğunuza burdakiler bakmayacak kaynımda da var diyenleri takmayın” dediniz.
İyi ki konunuzda “yürü Lattesiz sen haklısın, hakkını yedirme” dedik. Bu tavırlarınızı kastetmemiştik oysaki. Bu tavırları size enseye şaplak davranan astlarınıza gösterin. Buradaki kadınlara değil.

ya kadın bana neler yazıyor ben sınırlı oluyorum
kalkıp yalancı bir kizi örnek veriyor kendini doktor olarak tanıtan
yok hiçbir doktor bunu demez bilmem ne diyor bende diyorum ki beni şikayet et o zaman ?
madem doktor kimliğimle yanlış bilgi veriyorum beni şikayet et
sonrada ben sinirli oluyorum
tarafında olduğunuz insanların yazdıklarını objektif okumazsaniz ben sinirli görünebilirim
konunun annelikle vs ile gram bağı yok 43 yaşında hiçbir kadına diyemem git doğur,
çünkü riski var riski yüksek.
o yapılan hiçbir test garanti değil vs vs
aldığım eğitimin dışına çıkmam bilmem kimin nesi doğurmuş bir şey olmamış diye benim eğitimim değişmiyor, değişmeyecek.
bir yorum yapıyorum herkes her şeyi yazıyor
ben sinirli oluyorum.
Ben ilk mesajnza istinaden yazdm yoksa bahsttgnz belki çoğu yorumu görmedim engelli kişi listemde olabilirler o kişiler 🤭
Herkes riski yüksek biliyor zaten ama yol gösterici şeklinde de bahsttgnz yorumları yazablrdnz yargılayıcı gibi olmuş cümleleriniz dışardan bakan biri için o manada yazıyorm.
Yoksa burda ben de gerek okuduklarımla, gerek makallrmle alaya alinmis bir insanım onların sözünü takmayın siz.
Annelik konusu çok ince bir konu annelik sevgisi yüreğe inince daha iyi anlcycksnz 🙏❤️

siz şikayet ettiniz işlem yapmadım öncesinde sizi de şikayet ettiler onda da işlem yapmadım.

bunu da bilin isterim
Ben sadece kimlik doğrulama konusu için açıklama yaptım,
kime ne işlem yapacağınızı zaten siz bilirsiniz önemli olan o kısım değil.
ama kalkıp doktor olduğunu söyleyen birine, ben doktorum diye yalan söylemiş ve şuan hapiste olan biri gibisin deniyor ise
cevap e o zaman beni de teyit edip sikayet edinden daha kibar olamaz diye düşünüyorum.

konunun sizin ya da sitenin zorunlulukları ile de bir bağı yok bunu söylemek istedim.

Benim annem, beni 21 yaşında doğurmuş bana göre annelikte gerçekten çok kötüydü, kendisi de aynı şeyleri söylüyor.
En küçük kardeşimi ise 43 yaşında doğurdu, aralarında o kadar güzel bir ilişki var ki.
Şey demişti anne olduğumu ilk defa anladım.
Sevgi dolu, anlayışlı...
Öyle haklısınız ki…

İnşallah annenizin durumunda olmayız karı koca.

ve ben 52 yaşında 1 yaşında bir bebeğe, 17 yaşında bir delikanlıya sahip olduğum için çok keyifliyim.

öncelikle Rabbime, sonra eşime sonra doktorlarımıza çok teşekkür ederiz.

bu arada cümleleriniz biraz ağır olmaya başladı cezalar gelebilir. Lütfen birbirinizi kırmadan tartışmaya devam etmenizi rica edeceğim

Düpedüz konu sahibine “doğurmayın” dediniz. “Downlu çocuğunuza burdakiler bakmayacak kaynımda da var diyenleri takmayın” dediniz.
İyi ki konunuzda “yürü Lattesiz sen haklısın, hakkını yedirme” dedik. Bu tavırlarınızı kastetmemiştik oysaki. Bu tavırları size enseye şaplak davranan astlarınıza gösterin. Buradaki kadınlara değil.
evet diyorum dogurmayin diyorum aynı şeyi yine diyorum
42 yaşında mümkünse dogurmayin .
buradakilerin hiçbir çocuğunuzda bir sorun olunca gelip bakmayacak
tecrübelerle bu iş yürümez

ayrıca benim konumun bununla bağı yok , kalkıp sinirlenince birini eski konusundan vurma olayı da sıktı gerçekten.

İstisnalar kaideyi bozmaz, görüşüm bu
Gece bakımı, gündüz bakımı, aktivitesi, kreşi, beslenmesi bunların 20 li 30 lu yaşlardaki bir anne gibi karşılanması söz konusu bile değil. Yardımcı almaktan ya da aile bireylerine baktırmaktan bahsetmiyorum, insanın kendi yapabileceklerinden bahsediyorum, hele de çalışan bir anneyse, ilerleyen yaş çocuğun yaşam kalitesini düşüyor burası net, ilaveten arada uçurum denebilecek bir kuşak farkı oluyor, herkes aynı görüşte olmayabilir tabi. Belli bir aktivite her yaş gurubunda var şu an 46 yaşındayım 26 daki gibi miyim ki sporculuk geçmişim olmasına rağmen, asla değilim. Bu sadece fiziksel aktivite ile de sınırlı değil bir de ruhsal aktivite, tahammül kapasitesi var, bence böyle.
Herkesin çocuk yetiştirmekten ve bakmaktan anladığı şey aynı değil ama çevremde ve iş arkadaşlarımda gördüğüm net durum bu maalesef, buna göre yorum yapıyorum
Okula başladıktan sonra çocuğunuzla geçirdiğiniz zamanı ve aktvtleri yazarsnz dedgmi anlarsnz 🤭 önemli olan hoşgörüsü var mı Sabri var mı benim en onemsdgm konu bu.
Aslında farklı yerden bakmıyoruz

evet diyorum dogurmayin diyorum aynı şeyi yine diyorum
42 yaşında mümkünse dogurmayin .
buradakilerin hiçbir çocuğunuzda bir sorun olunca gelip bakmayacak
tecrübelerle bu iş yürümez

ayrıca benim konumun bununla bağı yok , kalkıp sinirlenince birini eski konusundan vurma olayı da sıktı gerçekten.
Eski konunuzdan vurmak değil amaç. Bu tavırlarınızın muhtemelen görmeyi hak ettiğiniz ama göremediğiniz saygınlıkla alakalı olduğunu düşündürdü sadece yazdıklarınız. Ama bu tavırda yaklaşamazsınız kimseye. Bunu anlamanız gerekiyor. Bir hekim olarak da hastanız dahi değilken kimseye “doğurma” diyemezsiniz. Taşımanız gereken özellikler bu tarzla gösterilemeyecek şeyler. İşinizde de bu tavırda, yaklaşımda olduğunuzu düşünmüyorum. Olmayın da zaten. Yoksa çok konu açarsınız daha.

Ben sadece kimlik doğrulama konusu için açıklama yaptım,
kime ne işlem yapacağınızı zaten siz bilirsiniz önemli olan o kısım değil.
ama kalkıp doktor olduğunu söyleyen birine, ben doktorum diye yalan söylemiş ve şuan hapiste olan biri gibisin deniyor ise
cevap e o zaman beni de teyit edip sikayet edinden daha kibar olamaz diye düşünüyorum.

konunun sizin ya da sitenin zorunlulukları ile de bir bağı yok bunu söylemek istedim.

işte bende diyorum ki bana göre lattesizkitapsiz lattesizkitapsiz 'siniz, burada reçete yazmadığınız sürece site kuralları içerisinde dilediğinizi yazın.

saygılar herkese

Arkadaş hekim galiba.

Maalesef hekimler bunu söylüyor.

Bana da söylemişlerdi. Hem kendim sağlıklı olmadığım hem de bu yaşta doğuracağım bebeğin sağlıklı olmayacağını söylediler.

İki doktor gençliğimde yüzüme söyledi, “senin çocuğun olmaz” dedi.

Eski konunuzdan vurmak değil amaç. Bu tavırlarınızın muhtemelen görmeyi hak ettiğiniz ama göremediğiniz saygınlıkla alakalı olduğunu düşündürdü sadece yazdıklarınız. Ama bu tavırda yaklaşamazsınız kimseye. Bunu anlamanız gerekiyor. Bir hekim olarak da hastanız dahi değilken kimseye “doğurma” diyemezsiniz. Taşımanız gereken özellikler bu tarzla gösterilemeyecek şeyler. İşinizde de bu tavırda, yaklaşımda olduğunuzu düşünmüyorum. Olmayın da zaten. Yoksa çok konu açarsınız daha.
vala burada her gün herkese 'boşan' yazmasini herkes biliyor,
ben doğurmayin yazınca sorun oldu .
aynen isimde yeterince saygınlık göremediğim gelip buradakilere dogurmayin diyorum kesinlikle.
yaklaşıyorum sizinde gördüğünüz gibi değil mi ? yazıyorum isterseniz tekrar tekrar yazayım.

istersem de konu açarım ayrıca , bu herhangi bir gösterge değil insanın hayatinda.

belki öyledir
ben kişisel hayatımda da burada da sorulan sorulara (özellikle sağlıkla ilgili) salt ama salt bilimin verileri ile cevap veriyorum
kendim ve çevrem içinde bu böyledir
yapı ve yaşayış farkı .
hastanede acillerde genelde sosyokültürel durumu düşük olan kısım gelir ama köyde yaşayan kısım değil, şehirde yaşayan düşük kısım /ki ben hem il hem de ilçe acilinde bana uzun gelen bir süre çalıştım
egitimimi de yine bu tarz sosyokültürel durumu çok düşük bir çevrenin çoğunluk olduğu bir şehirde aldım
ben kendim bu tarz bir çevrede barinmadim ya da büyümedim
ama birbirlerini ne kadar yanlış yönlendirdiklerine 48389339 kere şahit oldum/ olduk maalesef.
sadece kadın doğum değil her branş için bunu diyorum
Guzel kardesim anladik doktorsunuz, cok doktorsunuz, en doktor sizsiniz. Salt bilimsel verileriniz icin de tesekkur ederiz ama bir gecin dinlenin isterseniz kenarda. Konudaki gibi bir soruyu soran hanimin neyin ne oldugu ile ilgili bir farkindaligi vardir, cevap veren uyelerden de yap kiizz bisey olmaz hissi alinmiyor pek.

Histeri ile bilimselligin bu denli basarili sentezi meslek hayatinin ilk zamanlarinda oluyor, siz de oylesiniz diye tahmin ediyorum.

aynen isimde yeterince saygınlık göremediğim gelip buradakilere dogurmayin diyorum kesinlikle.
yaklaşıyorum sizinde gördüğünüz gibi değil mi ? yazıyorum isterseniz tekrar tekrar yazayım.

istersem de konu açarım ayrıca , bu herhangi bir gösterge değil insanın hayatinda.
Konu açmayın demedim ki. Yaklaşımınızın yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorum sadece. Aşırı saldırgansınız. Birine forumdan bir kadın olarak boşan demekle, hekim kimliğini kullanarak doğurma demek aynı şey değil. Bunu kalkıp tıp mezunu birine anlatacak da değilim siz daha iyi bilirsiniz. Bence biraz sakin olun artık. Belli ki gerginsiniz. Siz de insansınız, olabilir. Ama bence fazla saldırgan yaklaştığınızı fark edip sakinleşmenin tam zamanı. Hem sizin hem bizlerin iyiliği için.

Guzel kardesim anladik doktorsunuz, cok doktorsunuz, en doktor sizsiniz. Salt bilimsel verileriniz icin de tesekkur ederiz ama bir gecin dinlenin isterseniz kenarda. Konudaki gibi bir soruyu soran hanimin neyin ne oldugu ile ilgili bir farkindaligi vardir, cevap veren uyelerden de yap kiizz bisey olmaz hissi alinmiyor pek.

Histeri ile bilimselligin bu denli basarili sentezi meslek hayatinin ilk zamanlarinda oluyor, siz de oylesiniz diye tahmin ediyorum.
yok 4. yilim

Ben senin yorumlarına katılmamazlık yapmıyorum lattesiz doktor, yazdıkların tıbbın söyledikleri. Doktorlar her zaman bu tip konularda mantık ve bilim çerçevesinde açıklamalar yapıyor, buna bir şey kimse diyemez zaten.Bu bir tıbbi görüş, doğrusu da bu. Kimse risk yok ya da az yazamaz, doğru değil çünkü. Bana kalırsa da ilk çocuğu olanlar için eyvallah, heveslerini alsınlar ama 2. çocuk için gereksiz macera.
Sıkıntı şurda başlıyor ki, insanlar her zaman kafayla hareket etmiyor. Konu sahibesi de bu isteği kovalamak niyetinde gördüğüm kadarıyla, o zaman en azından doktor kontrolünde ve güvenli bir biçimde yapmalı. Benim yaşadığım ülkede 40 yaş üstü gebelik çok sayıda ve gayet normal, benim gözlemim de bu. Dün spor salonunda zumba grup dersine gittim, 2 tane hamile kadın vardı 2si de ortayaşlıydı çok hoplamadan zıplamadan danslarını yaptılar:) Bilim sonuçta istatistik etrafında döner ama konu sahibesi bu işe girmeye niyetliyse, dün görüdüğüm kadınlar gibi sağlam bir bedene ve enrjiye sahiptir, kendine güveniyordur diye düşünüyorum. Beden sağlıklıysa bu iş gayet tutabiliyor.

not1: babam da doktor
not2: Evet, bizim toplumun bilimsel gerçeklerle ve bilim insanlarıyla pek alakası yok (kendimden biliyorum)

İşin sağlık boyutu hakkında yorum yapamayacağım ama yaşlı ebeveynlere sahip biri olarak durumu kendi açımdan değerlendireceğim.
Ben anne ve babamın daha dinamik, genç ve sağlıklı hallerini görmek isterdim.
Onlarla her yere rahatlıkla gidebilmek isterdim. Yaşlarına bağlı olarak meydana gelen fiziksel engeller buna izin vermiyor maalesef.
Evet, annem bana çok güzel annelik yapıyor ama ben annemin gençlik hallerini de görmek isterdim.
Bizlere ne kadar ömür biçildiğini bilmiyoruz ama yaş ilerledikçe zamanın daraldığını hissetmek üzücü. Onlarla daha fazla zaman geçirme isteği çok baskın oluyor.

Ben senin yorumlarına katılmamazlık yapmıyorum lattesiz doktor, yazdıkların tıbbın söyledikleri. Doktorlar her zaman bu tip konularda mantık ve bilim çerçevesinde açıklamalar yapıyor, buna bir şey kimse diyemez zaten.Bu bir tıbbi görüş, doğrusu da bu. Kimse risk yok ya da az yazamaz, doğru değil çünkü. Bana kalırsa da ilk çocuğu olanlar için eyvallah, heveslerini alsınlar ama 2. çocuk için gereksiz macera.
Sıkıntı şurda başlıyor ki, insanlar her zaman kafayla hareket etmiyor. Konu sahibesi de bu isteği kovalamak niyetinde gördüğüm kadarıyla, o zaman en azından doktor kontrolünde ve güvenli bir biçimde yapmalı. Benim yaşadığım ülkede 40 yaş üstü gebelik çok sayıda ve gayet normal, benim gözlemim de bu. Dün spor salonunda zumba grup dersine gittim, 2 tane hamile kadın vardı 2si de ortayaşlıydı çok hoplamadan zıplamadan danslarını yaptılar:) Bilim sonuçta istatistik etrafında döner ama konu sahibesi bu işe girmeye niyetliyse, dün görüdüğüm kadınlar gibi sağlam bir bedene ve enrjiye sahiptir, kendine güveniyordur diye düşünüyorum. Beden sağlıklıysa bu iş gayet tutabiliyor.

not1: babam da doktor
not2: Evet, bizim toplumun bilimsel gerçeklerle ve bilim insanlarıyla pek alakası yok (kendimden biliyorum)
🌸🌸

Back