• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 dan sonra bebek

Sağlık kısmını bilemem, şans bazen.

Ancak 43 yaşında hamile kalsanız, 44te doğursanız, çocuğunuz 18 olmadan 60 yaşında olacaksınız. Bu haksızlık değil mi?
Kendi istekleriniz var tamam ama peki ya çocuğun hakları?
Enerjik ebeveyn hakkı, arada dağlar kadar ya farkı olmayan anne baba hakkı, hatta geçirebileceğiniz süre açısından hak, bunlar ne olacak?

Hiç çocuğunuz olmasaydı ve çocuk denemesi için didiniyor olsaydınız o başka mevzu olurdu, ama şu an bana göre bencillik ediyorsunuz.

evet diyorum dogurmayin diyorum aynı şeyi yine diyorum
42 yaşında mümkünse dogurmayin .
buradakilerin hiçbir çocuğunuzda bir sorun olunca gelip bakmayacak
tecrübelerle bu iş yürümez

ayrıca benim konumun bununla bağı yok , kalkıp sinirlenince birini eski konusundan vurma olayı da sıktı gerçekten.
O kadar doktor gezdim risklerden bahsettiler ama sizin gibisine rastlamadım. Denk gelseydiniz hem cevabınızı verir hem de sizi şikayet ederdim. Hiçbir hastanıza mümkünse doğurmayın deyip o senaryoları yazamazsınız

O kadar doktor gezdim risklerden bahsettiler ama sizin gibisine rastlamadım. Denk gelseydiniz hem cevabınızı verir hem de sizi şikayet ederdim. Hiçbir hastanıza mümkünse doğurmayın deyip o senaryoları yazamazsınız
şikayet ettiginiz doktorların savunmasını çoğu zaman bile doktorların yazmadigini biliyor musunuz?
muhtemelen hayır .

böyle bir şeyden beni şikayet etseydiniz muhtemelen ben şikayeti görmezdim bile

evet muhtemelen bunu yapacak kadar boş vaktiniz vardır
size yazdığımı boş bırakmışsiniz hatırlatayım
iyi forumlar.
Doktor hanimmcim bu kadar kişiye catirr çatır cevap verirken sizinde bol boş vaktiniz var neden başkalarının boş vaktine sasiriyorsunuz ki :)

Değerli görüşlerinizi için teşekkürler aslında kendimi 42 gibi hissetmiyorum 37 falan:)) sağlıklı sayilirim en az altı ayda bir hormon kan vs testindem geçiyorum evet çok rahatım ve alisitim rahatlığa 2 evladım var 9/13 yaşlarında ama içimde Allah'tan gelen bir istek var Allah istemeseydi istemeyi vermezdi nedense hayırlısı için dua ediyorum tabi şimdi olacak bir bebek gençliğinde 60 li yaşlarda anne ve babası olacak ama ablası ve abisi de olack
Görümcem 38de geldi bu hevese, üçüncü çocuğum olsun muhabbetine… bana fikrimi sordu olumsuz konuştum, nitekim yapmadı. Hiç olmasaydı ya da tek olsaydı desteklerdim ama bu konu kendimi x hissediyorum meselesi değil. Ben 40 yaşındayım ikinci çocuğum 4.5. İlkinde sahip olduğum enerji hiç yok maalesef.bir tane büyütmiş olmanın yorgunluğu bitmemiş. Bir de çocuğunuz zor bir çocuk olabilir. Kolik olsa mesela kaldırabilecek misiniz gecelerce mesai yapmayı…

şikayet ettiginiz doktorların savunmasını çoğu zaman bile doktorların yazmadigini biliyor musunuz?
muhtemelen hayır .

Siz bu hasta yaklaşımı ile okuyup savunma hazırlayacağınız bir durumla gelecekte karşılaşırsınız merak etmeyin.

muhtemelen hayır .

ee yani? bu size istediğiniz yorumu yapabilme hakkını mı veriyor hastalara? siz riskleri anlatmakla mükellefsiniz, insanları yargılayıp yargı dağıtmakla değil. kendi kişisel fikirlerinizi insanlara dayatma hakkınız yok. işiniz neyse onu yapın. fazlası tamamen hadsizlik oluyor. bir kadın kendi canı pahasına da çocuk doğurmayı tercih edebilir, bunu mantıklı bulup bulmamak değil sizin işiniz. o şahsi fikriniz oluyor ve bunun da tıbbi bilgi vermekle zerre alakası yok. tıp dediğiniz yer "35'ten sonra riskler mevcut." kısmında bitiyor, "42 yaşında mümkünse dogurmayin .buradakilerin hiçbir çocuğunuzda bir sorun olunca gelip bakmayacak, tecrübelerle bu iş yürümez." sizin şahsi fikirleriniz.

Doktor hanimmcim bu kadar kişiye catirr çatır cevap verirken sizinde bol boş vaktiniz var neden başkalarının boş vaktine sasiriyorsunuz ki :)

Aklınca beni aşağılamaya çalışıyor çok boş vaktin var diyerek, bundan gocunmam mı gerekiyordu anlamadım :) :)

ee yani? bu size istediğiniz yorumu yapabilme hakkını mı veriyor hastalara? siz riskleri anlatmakla mükellefsiniz, insanları yargılayıp yargı dağıtmakla değil. kendi kişisel fikirlerinizi insanlara dayatma hakkınız yok. işiniz neyse onu yapın. fazlası tamamen hadsizlik oluyor. bir kadın kendi canı pahasına da çocuk doğurmayı tercih edebilir, bunu mantıklı bulup bulmamak değil sizin işiniz. o şahsi fikriniz oluyor ve bunun da tıbbi bilgi vermekle zerre alakası yok. tıp dediğiniz yer "35'ten sonra riskler mevcut." kısmında bitiyor, "42 yaşında mümkünse dogurmayin .buradakilerin hiçbir çocuğunuzda bir sorun olunca gelip bakmayacak, tecrübelerle bu iş yürümez." sizin şahsi fikirleriniz.
evet şahsi fikirlerimi de istediğim yerde istediğim şekilde beyan ederim
bu burası da olur muayene odası da olur .
rahatsız olan her yerde şikayet edebilir.

Ben ilk bebeğimi yeni 37 yaşımda doğurdum :) risklerden elbette haberim vardı ama 30 yaşında evlendim. Mecburi hizmet belasına anca 33 yaşımda evime döndüm. 33 yaşında çalışmaya başladım ama başıma gelmeyen kalmadı olmadı (dış gebelik, yarım rahim, endometriozis, düşük yumurta rezervi vs) kızımı 3.tüp bebek denemesinde aldım ve doktorum 37 yaşından üstünde olmadığımdan öncesinde genetik teste gerek duymadı.

Down sendromu riski artıyor evet. Ama nasıl artıyor? 35 yaşında 350 doğumda 1, kırk yaşında 100 doğumda 1. Yani öyle her doğuran yazı tura atıyormuş gibi risk belirtmek hiç doğru değil. Madem bilimsel konuşuyoruz yazın risk kaçta kaç :p

Ayrıca ben de yaşlı anne olduğumdan dolayı 10.haftamda genetik test yaptırdım (fetal dna) down sendromu ya da onun gibi bir kromozomal bozukluk olsaydı zaten kürtaj olma şansınız var. 10 hafta kısıtlaması böyle hastalıklar için geçerli değil. Kesin kararımızdı aldıracaktık ama neyse ki temiz çıktı.

Ben 2.çocuğu düşünüyorum :) kızım 11 aylık, biraz daha büyüsün eşim ikna olursa denemeyi düşünüyorum. Bir arkadaş demiş bu yaşa takma Türkiyede çok diye katılıyorum. Arkadaşım Türkiyeden almanyaya gitti 37 yaşında hamileyken. Orada doktora “yaşlı, riskli gebeyim” diye belirtince doktor kızmış :p “niye her Türkiyeli 35 yaş üstü hastam böyle kendini tanıtıyor?” diye çıkışmış. Elbette bilimsel olarak riskliyiz. Ama zaten bu nedenle sık takip ediliyoruz. Saldım çayıra diye doğuracaksanız zaten gebelik hep risk. 20lerde de kontrolsüz risk (daha düşük de olsa).

Ayrıca avrupada 75 yaşında insanlar çok aktif. Dünyayı geziyor. Türkiyede 50 den sonra millet dede/nine psikolojisine giriyor. Hastalığınız yoksa, aktif spor yapıp zihninizi diri tuttuysanız çocuk da bakarsınız. Moralinizi bozmayın. Asıl odaklanacağınız konu “maddi, manevi uygun muyum? Psikolojik, fiziksel? Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.

Yarın 45 yaşına girecegim 🤭
3. Kızımı 35 yaşında doğurdum ve çok zorlandım herhangi bir sağlık sorunu olmadı ikimizdede Allah'a şükür ama enerjim yetmedi çoğu zaman ve evladima haksızlık ettim diye çok üzüldüm tabiri caizse üçe bölündüm
Şimdilerde Allah'a şükür iyi ki olmuş diyorum ama tavsiye eder miyim hayır

ne doktorlar var . Bana
Ben ilk bebeğimi yeni 37 yaşımda doğurdum :) risklerden elbette haberim vardı ama 30 yaşında evlendim. Mecburi hizmet belasına anca 33 yaşımda evime döndüm. 33 yaşında çalışmaya başladım ama başıma gelmeyen kalmadı olmadı (dış gebelik, yarım rahim, endometriozis, düşük yumurta rezervi vs) kızımı 3.tüp bebek denemesinde aldım ve doktorum 37 yaşından üstünde olmadığımdan öncesinde genetik teste gerek duymadı.

Down sendromu riski artıyor evet. Ama nasıl artıyor? 35 yaşında 350 doğumda 1, kırk yaşında 100 doğumda 1. Yani öyle her doğuran yazı tura atıyormuş gibi risk belirtmek hiç doğru değil. Madem bilimsel konuşuyoruz yazın risk kaçta kaç :p

Ayrıca ben de yaşlı anne olduğumdan dolayı 10.haftamda genetik test yaptırdım (fetal dna) down sendromu ya da onun gibi bir kromozomal bozukluk olsaydı zaten kürtaj olma şansınız var. 10 hafta kısıtlaması böyle hastalıklar için geçerli değil. Kesin kararımızdı aldıracaktık ama neyse ki temiz çıktı.

Ben 2.çocuğu düşünüyorum :) kızım 11 aylık, biraz daha büyüsün eşim ikna olursa denemeyi düşünüyorum. Bir arkadaş demiş bu yaşa takma Türkiyede çok diye katılıyorum. Arkadaşım Türkiyeden almanyaya gitti 37 yaşında hamileyken. Orada doktora “yaşlı, riskli gebeyim” diye belirtince doktor kızmış :p “niye her Türkiyeli 35 yaş üstü hastam böyle kendini tanıtıyor?” diye çıkışmış. Elbette bilimsel olarak riskliyiz. Ama zaten bu nedenle sık takip ediliyoruz. Saldım çayıra diye doğuracaksanız zaten gebelik hep risk. 20lerde de kontrolsüz risk (daha düşük de olsa).

Ayrıca avrupada 75 yaşında insanlar çok aktif. Dünyayı geziyor. Türkiyede 50 den sonra millet dede/nine psikolojisine giriyor. Hastalığınız yoksa, aktif spor yapıp zihninizi diri tuttuysanız çocuk da bakarsınız. Moralinizi bozmayın. Asıl odaklanacağınız konu “maddi, manevi uygun muyum? Psikolojik, fiziksel? Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.
çok güzel yazmışsınız .Bence üye Kadın haklarına hem de Hipokrat yeminine aykırı davranıyor . Sağlıklı çocuk dünyaya getirme ihtimali oldukça yüksek olan kadınları bir miktar risk artışıyla aşağılıyor resmen .
Ayrıca tıp çok ilerledi her türlü genetik hastalık önceden haberdar olunabiliyor . Hamilelik sonlandırılabilir .
Ona da kesin sonuç vermiyor demiş . Çok çok düşük bir ihtimal fetal DNA testinin sonucu yanlış gelebiliyor sanırım. Zaten ihtimal %1 test sonucunda yanlış geldiğini düşünin İkisi biraraya geldiğinde milyonda bir ihtimale düşüyor sendromlu çocuk . Ama ona rağmen kadın çocuk yapmayacakmış 😂.
Ben bazı üyelerin erkek olduğundan da şüpheleniyorum . Belli olmaz bir tuhaflık var .
Neyse yılların kronik hastası olarak söylüyorum bizim ülkede gideceğiniz doktoru çok iyi seçin iyisinden daha çok kötüsü var . ( eğer üye gerçekten doktorsa tabi bir de o var )

39 yaşındayım çok istememe rağmen 3. Çocuk fikrimden çoktan vazgeçtim. Yaş çok önemli faktör bence... zira ilk kızımda olan enerjim şimdi yok hadi bunu bi şekilde aştım diyelim bu seferde maddiyat çok önemli... okulu,kursu sanat eğilimi varsa onun eğitimi vs derken her şey maddiyata bakıyor. Ben bu yüzden 3. bir çocuğun kızlarımın hakkından maddi manevi çalmak olduğunu düşündüğüm için vazgeçtim. Bence sizde artısını eksisini iyice tartın düşünün"yapabilirim enerjim ve maddiyatım el verir"derseniz neden olmasın...

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
2 evladınız var. Eğer yeterli enerjiniz,sağlığınız ve maddiyatiniz var ise neden olmasın? Ama bence iyi düşünün. 3 çocuğun sorumluluğu kolay değil. Ve mutlaka tüm testleri yaptırın. Down sendromu, ikili taramalar, detaylı ultrason daha bilmediğim nice test..35 yaşından sonra risk fazlalaşıyor evet ama hayat tek bir çizgi değil. Kimi 40 yaşında evlenir. Kiminin senelerce çocuğu olmaz yaşı 40 civarı olur. Herkes tek bir çizgide ilerlemez bazen istenilen zamanda olmaz sonrasinda olur. Evet risk 20lere göre daha fazla. Ama gerçekçi olalım şu anki ekonomide kim hemen çocuk sahibi olabiliyor ki? Önce çocuk için para kenara konuyor, ihtiyaçlar için para biriktiriliyor..vs. Bu da yaşı 30 civarina bazen 40 civarina cekiyor. Hem de iki ebeveynde de.Tabi ben sizin yaşınızda olsam 3.cocuk için uğraşmazdim hiç çocuğum olmasa uğraşırdım ama hayat sizin hayatınız. Gerekli önlemleri aldıktan sonra kontrollu şekilde Allah nasip ederse olur. Sadece belki ayda 1 yerine her hafta ultrasona girersiniz. Tüm riskler için testleri yaptırırsınız..seçim sizin..

Son düzenleme:
Gayet olabilir, Türkiye'de kadınlar 35ten sonra mezara girmiş gibi davranılıyor nedense. Avrupa'da 40 yaş üstü annelik gayet yaygın. Sadece doktora iyice danışın, tüm testleri yaptırın özellikle Down sendromu benzeri genetik bozukluklar için.
35 ne ki daha 29 da başlıyor o baskılar
O yüzden zaten pek çok kadın yanlış evlilik yapıyor
Okumadan , iş bulmadan evleniyor

kendinizce hakaret mi ettiniz bana capanin gururu Ayşem vs diye ?
hekim olarak ne yapacağım benim sorumluluğumdadır.
atın kazene mesaj beni sağlık bakanlığına şikayet etsin
doktor kimliği ile yanlış bilgi veriyor diye sağlık bakanlığı hesap sorsun bana ?
siz zaten doktorlar kime ne der benden daha iyi biliyorsunuz
madem doktor kimliğimle yanlış bilgi veriyorum
yapın bunu
hatta yapın , kazene ben isim soy isim çalıştığın yer bilgilerimi vereceğim ki işi kolaylassin .
hadi ?
Şu sitede doktor yorumunu bile begenmeyenler oldu ya asdadadads. Bence bosverin lattesiz hanım ülkemiz ardını arkasını düşünmeden üreme potansiyeli çok yüksek olan bı ülke (bende sosyoloğum yorumum begenilmezse de beğenilmesin) bu sitede asgari maasla çocuk yapılabileceği de savunuldu.

Konu sahibine yorumum da iki çocuğunuz varmış zaten eğer maddi durumunuz çok çok iyi değilse 3. çocukta çok zorlanırsınız. Diğer çocuklarinizdan azaltma durumunda kalırsanız çok üzücü olur.

Biri 4 biri 2 yasinda 2 oğlum var. Spiralle korunuyorum. Yalan yok cok kizim olsun isterdim. Bazen içimden spiralin %1lik riski geciyor, belki nasibimde vardir olur diyorum. Esim kesinlikle istemiyor. Vazektomi mi yaptırsam dedi spiralle hamile kalan birini duyunca. Ben 30 esim 31 yaşında. Artık gençliğimizi yasamak istiyorum diyor ki haklı. Biz genç sayildigimiz halde onların enerjisine yetişemiyoruz. Cocuk doğurup karnını doyurup ekranın önüne koyunca da büyüyor ama gerçek bir bakım asla boyle bir sey degil. Sizin 43 yaşında buna enerjiniz olacak mi onu düşünün hesap edin?

Ben hala gece 5den fazla kez uyanıyorum, gecen hafta misafir gelecekti kucuk oğlumu kanguruyla sırtıma takip evi süpürdum. Ufaklık hastaydı 1 hafta onla ilgilendim peşine adet oldum derken 14 gündür eşimle birlikte olamadım:KK43: daha bir sürü hayat kalitesinin yerlerde olduğu zamanlar yaşıyoruz ama sıkıyoruz dışımızı. Ayrıca buyuk okula gidiyor. Gidip görüştüm seneye de vericem erken kayıt dönemi olmayacak mi diye. Olmayacakmış artik. Simdi 6bin okul ücreti seneye min. 8 bin olur. Onur sene küçük de gider 10 bin desek 2si birlikte 20bin... servisi kıyafeti saymıyorum... Off bakın yine icim karardı. Gidip bi dido yiyim çayla.
Allah yardımcınız olsun

Konu Sahibi 40 öyle çok geç bir yas değil ki

Teyzem 44 de doğum yaptı
Oğlu gayet sağlıklı hatta sınavda derece yaptı , çok güzel bir okulda okuyor.
Anne ile çocuğun arası da iyi
Hiç öyle yaşlandın , genç kaldım muhabbeti yok

Bu tamamen sizin maddi manevi imkanınız ve enerjinizle ilgili olan bir şey

40 yasında olup bastonla gezme yasında gibi olan da var
40 yasında olup gayet fit bakımlı alımlı sağlıklı sporunda olan da var
Bizim ülkenin insanı gerçekten insanları kategorize etmeyi seviyor.
Aşırı saçma

Back