• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 dan sonra bebek

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
Annem 40 tan sonra yapti son kardesimi,herhangi bir sorun yasamadi gayet herseyi normal gecti.
Tabiki 40da sonra dogan bebege en cok ben baktim annem yasindan dolayi cok yorulmasin istedim bir abla olarak geneli bende buyudu altinida acardim banyosunu yemegini herseyiyle ilgilenirdim.

yaptığınız şeyin sonucunun farkında olup davranın o halde.
Ben gayet farkindayim, okudugunuzu anlayin bence.

Doktora gidip gerekli tetkik vs yaptirmasini da mesajimda belirtmisim yani.

Daha fazla anlatmaya calismayacagim, bosa caba sarf etmeye luzum yok belli ki.

çünkü bütün tıbbi kayitlarda net bellidir 35 yaş üstü risklidir
bu her yaş için artar..
kanıtlı yani mezara girmekle bir alakası yok durumun

Ben de zaten konu sahibesi körü körüne girsin demedim, genetik testleri yaptırsın dedim :KK51: Olursa olur, olmazsa da ziyan değil zaten 1 çocuğu varmış.

Biri 4 biri 2 yasinda 2 oğlum var. Spiralle korunuyorum. Yalan yok cok kizim olsun isterdim. Bazen içimden spiralin %1lik riski geciyor, belki nasibimde vardir olur diyorum. Esim kesinlikle istemiyor. Vazektomi mi yaptırsam dedi spiralle hamile kalan birini duyunca. Ben 30 esim 31 yaşında. Artık gençliğimizi yasamak istiyorum diyor ki haklı. Biz genç sayildigimiz halde onların enerjisine yetişemiyoruz. Cocuk doğurup karnını doyurup ekranın önüne koyunca da büyüyor ama gerçek bir bakım asla boyle bir sey degil. Sizin 43 yaşında buna enerjiniz olacak mi onu düşünün hesap edin?

Ben hala gece 5den fazla kez uyanıyorum, gecen hafta misafir gelecekti kucuk oğlumu kanguruyla sırtıma takip evi süpürdum. Ufaklık hastaydı 1 hafta onla ilgilendim peşine adet oldum derken 14 gündür eşimle birlikte olamadım:( daha bir sürü hayat kalitesinin yerlerde olduğu zamanlar yaşıyoruz ama sıkıyoruz dışımızı. Ayrıca buyuk okula gidiyor. Gidip görüştüm seneye de vericem erken kayıt dönemi olmayacak mi diye. Olmayacakmış artik. Simdi 6bin okul ücreti seneye min. 8 bin olur. Onur sene küçük de gider 10 bin desek 2si birlikte 20bin... servisi kıyafeti saymıyorum... Off bakın yine icim karardı. Gidip bi dido yiyim çayla.

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
Tabiki riski var , malum yas 40 i geçmiş, benim ablam 39 doğurdu. Çok zor bu yaştan sonra bebek bakmak diyordu. Kimse rahatını bozup ikinciye sıcak bakmıyor. Çocuğunuz kac yasinda? Cokmu ara verdiniz? Esinizdemi sizin gibi istekli? Diyelim ikinci oldu. Bebeğe kim bakacak, calisiyorsunuz

Benim arkadasim 40 yasinda 3.cocugunu dogurdu, cocuk da kendisi de iyi masaallah. Cocugu 4 yasina girecek birkac ay sonra. Gerekli doktor kontrolleri vs yaptirin, cok istiyorsaniz, bakabileceginizi dusunuyorsaniz neden olmasin ki?
Gerekli sabır ve maddi durumunuz yeterliyse olabilir.Birebir şahit olduğum 40 yaşından sonra yeniden anne olan teyzem var.Kadinin çocuğu okula başlayacaktı.Defter kitap kaplama gibi şeylerde hep ben bunları yıllar önce geçmiştim diye sürekli söyleniyordu.Ondan da duyduğumu söylüyorum gerçekten pişmandi.Siz eğer yapabilirim derseniz siz bilirsiniz.Ama bence en basiti o çocuk 20-25 yaşına gelince anne babanin 60-65 yaşında olması paylaşılacak zamanın az olabilme ihtimali beni korkutur.Hakkinizda hayırlısı olsun

Gayet olabilir, Türkiye'de kadınlar 35ten sonra mezara girmiş gibi davranılıyor nedense. Avrupa'da 40 yaş üstü annelik gayet yaygın. Sadece doktora iyice danışın, tüm testleri yaptırın özellikle Down sendromu benzeri genetik bozukluklar için.
tüm kadınlar jinekolojik muayeneden geçmeli zaten aktif cinsel hayat başladıktan sonra her yıl

Türk kadını doğum yapma zamanı kapıya dayanana kadar -genelde- jinekolojik muyeneden geçmiyor ki
çift rahimli oluyor, kisti oluyor, başka sorunlar oluyor haberi yok kadının. anca gebe kalamazsa haberi oluyor.

Bu avrupalı kadına göre 1. farkı bence. avrupalı kadının böyle dertleri varsa 22 yaşında haberi oluyor. bizimkilerin 32 yaşında, o da evlenmişse ve bebek düşünmüşse, yani belki....

2. ve en önemli fark
benim etrafımda 40 yaşında ilk gebeliği olsa normal doğurabilecek Türk kadın yok
ben dahil.
onu geçtim 40 yaşında ilk gebeliğe normal doğur diyecek doktor da yok ülkede!

biz neden sezeryanda birinciyiz?
spor yapmıyoruz (zayıf kalsak bile kondisyon çoğumuzda yok)
gebelik ve doğum eylemi ile barışık değiliz.
Avrupalı kadın gerekirse part time çalışıyor, gerekirse 2 sene bebek izni kullanıyor bizde kariyer olmayanda bilinç yok kariyeri olanda da zaman yok...bazılarında ikisi de yok (genelliyorum)

sonrasında Avrupalı kadın daha az karbonhidratlı besleniyor, genel olarak.
bizim sağlıklı yaşam pratiklerimiz (o veya bu nedenle) daha zayıf
ama genel olarak da daha az alkol tüketiyoruz belki farkın birazını oradan kapatabiliriz

35'ten sonra risk artıyooor
diyen arkadaşlara bilimsel olarak haklısınız diyeceğim, evet risk artıyor
ama üreme sağlığı çalışmış bir insan olarak benim tereddütlerim çok bu konuda
en başka caucasian ırk için stardardize edilmiş down sendromu risk ölçümlerinin Türk ırkı (mongol-türk fenotipi) için uygunluğu konusunda büyük şüphelerim var, mesela.

ayrıca tıp kişiselleştirilmiş ölçümler yaparak risk skoru vermeli (zaten o yönde çalışıyor artık herkes)

40 yaşına kadar yumurta kalitesini koruyacak bir sürü şey yapmış kadınla 30 yaşında leş bir kadın sadece yaş sebebiyle rakamlarla cart cart karşılaştırılmamalı...(hücre bölünmesi nedir senesans nedir, telomeraz nedir biliyorum arkadaşım, bana bunlarla gelme gözünü seveyim, ama bilim şu anda (tüm beslenme, çevre kirliliği, stres faktörleri aynı bile olsa) neden bazı kadınların cildi pırıl pırıl duruyor 50 yaşında bile bazı kadınlar 20sinde buruşuyor açıklamış mı? hayır. bilim çok şeydir, ama her şey değildir yaşlanmayla ilgili bilmediğimiz çok şey var, bunu diyorum sadece). Ucu yardımcı üreme tekniklerine çıkan pek çok konuda da maalesef yine benim derin şüphelerim var.

konuya gelecek olursak
42 yaşında 2. çocuk yapılmaz diye bir şey yok
zaten bu

tüm testleri yaptırın özellikle Down sendromu benzeri genetik bozukluklar için.

kısmı Türkiyede büyük kontrol altında
neredeyse zorla yapıyorlar ileri yaş gebeliklere tüm testleri
yani anne isteyecek de koşturacak da yapacaklar diye bir durum da yok
tüm doktorlar alert durumda ileri yaş gebelerde...FYI.

bence tamamen enerji, maddiyat ve eşle olan ilişkiye güven meselesi
benim mesela gözüm yemezdi.

Benim annem, beni 21 yaşında doğurmuş bana göre annelikte gerçekten çok kötüydü, kendisi de aynı şeyleri söylüyor.
En küçük kardeşimi ise 43 yaşında doğurdu, aralarında o kadar güzel bir ilişki var ki.
Şey demişti anne olduğumu ilk defa anladım.
Sevgi dolu, anlayışlı...

Annem 42.yaşında kız kardeşimi doğurdu. Hem de bel ameliyatı olan bir kadın olmasına rağmen çok hızlı bir normal doğum yaptı. Elbette herkesin kendi hayatı farklıdır. 40'tan sonra tehlikeler olabileceği gibi ben 29.yaşında bile çok tehlikeli bir gebelik geçirdim. Bu tamamen kişisel bir durum. Enerji ve sağlık 🥰

Benim annem, beni 21 yaşında doğurmuş bana göre annelikte gerçekten çok kötüydü, kendisi de aynı şeyleri söylüyor.
En küçük kardeşimi ise 43 yaşında doğurdu, aralarında o kadar güzel bir ilişki var ki.
Sevgi dolu, anlayışlı...
anneniz kadar belirgin olmasa da benzer şeyleri yaşadım ilk bebeğimi 27de yaptım 2. Sini 35te kesinlikle arada çok fark var ben daha anaçım daha anlayışlıyım. İlkinde daha keskin sınırlarım vardı 2.de ben sanki kendimi çocuğuma bıraktım. aramızdaki bağın daha güçlü olduğunu hissediyorum.

Sevgi dolu, anlayışlı...
benim bir arkadaş da öyle
20 yaşında doğurmuş annesi
biyolojik olarak en uygun yaş ! kitaplar öyle yazıyor.

ama kadın resmen çocukmuş ayol
arkadaş cahil demek istemiyor tabi ama gerçekten cahilmiş annesi.
o kadar zor bir ilişkileri var ki arkadaş annesi, annesi de çocuk sanki...hiçbir şey bilmeden çocuk büyütmüş. olmamış tabi. kız kendi kendini büyütmüş. şimdi de annesine annelik yapıyor.

zaten genel olarak tıp bu konuda çok yanlı diye düşünüyorum
kadınların psikolojik zindeliğini ve hazırlılıklığını hiç kaale almıyor yorum yaparken
üstüne bir de "elini çabuk tut hemen bebek yap" diyen bir sürü Türk doktor gördüm ben! (Avrupada asla böyle konuşan doktor bulamazsınız mesela) hadsizlik bu başka bir şey değil! en fazla "koşullarınız uygunsa bebek yapmak konusunda kararınızı gözden geçirebilirsiniz" filan denir yahu. doktorlarımızın aşırı eğitim ihtiyacı var bu konularda.

neyse ezcümle, sadece standardize risk ölçümlerinden ibaret bir şey değil ki bebek doğurmak/büyütmek...

42 yaşındayım şu anda düyyayı yerinden oynatacakmışım gibi geliyor ama çocuk yapar mıyım hayır zaten istemiyorum ama bence dünyanın en zor şeyi annelik doğurmakta zaten birşey yok doğurursun bi sağlık sorunun yoksa ama sonrası bence korkutucu bi cocuğumda varken bu riski almazdım ben ne guzel rahat zamanlar

Tabii ki Allah bilir ama risk mevcut bizim komşumuzun 3 tane sağlıklı çocuğu var ama kırkından sonra olan bebeği maalesef engelli tabii ki tesadüf olabilir ama gene de riske gerek yok diye düşünüyorum arada sağlıklı olan istisnalar tabii ki vardır bilemiyorum doktor gözetiminde testler yapılarak yeniden çocuk sahibi olunabilir belki

Back