• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 dan sonra bebek

benim bir arkadaş da öyle
20 yaşında doğurmuş annesi
biyolojik olarak en uygun yaş ! kitaplar öyle yazıyor.

ama kadın resmen çocukmuş ayol
arkadaş cahil demek istemiyor tabi ama gerçekten cahilmiş annesi.
o kadar zor bir ilişkileri var ki arkadaş annesi, annesi de çocuk sanki...hiçbir şey bilmeden çocuk büyütmüş. olmamış tabi. kız kendi kendini büyütmüş. şimdi de annesine annelik yapıyor.

zaten genel olarak tıp bu konuda çok yanlı diye düşünüyorum
kadınların psikolojik zindeliğini ve hazırlılıklığını hiç kaale almıyor yorum yaparken
üstüne bir de "elini çabuk tut hemen bebek yap" diyen bir sürü Türk doktor gördüm ben! (Avrupada asla böyle konuşan doktor bulamazsınız mesela) hadsizlik bu başka bir şey değil! en fazla "koşullarınız uygunsa bebek yapmak konusunda kararınızı gözden geçirebilirsiniz" filan denir yahu. doktorlarımızın aşırı eğitim ihtiyacı var bu konularda.

neyse ezcümle, sadece standardize risk ölçümlerinden ibaret bir şey değil ki bebek doğurmak/büyütmek...
Yaa beni anlatmişsiniz… Annem beni 19 yaşında doğurmuş , cahilmiş daha çocukmuş . Öyle böyle büyümüşüm ama suan anneme annelik yapıyorum … ne denir ki

eşim 47 yaşında anne oldu... bende 51 yaşındaydım,

bu arada bizim kimsenin kimliğini teyid etme gibi bir zorunluluğumuz yok. Zira kimse kimseyi tedavi edici bir reçete verip tedavi etmiyor. Bu sebeple kimliklerinizin doğruluğu bizi ilgilendiren bir durum değil.

ölüm yaşı ilerlediği gibi sağlıklı doğurganlık yaşı da ilerliyor...

Yumurta rezerviniz olduğu müddetçe dilediğiniz yaşta doğurmanızda benim için bir sakınca yok : )
Allah sağlıkla , mutlulukla büyütmeyi nasip etsin 🙏.

Şu sitede doktor yorumunu bile begenmeyenler oldu ya asdadadads. Bence bosverin lattesiz hanım ülkemiz ardını arkasını düşünmeden üreme potansiyeli çok yüksek olan bı ülke (bende sosyoloğum yorumum begenilmezse de beğenilmesin) bu sitede asgari maasla çocuk yapılabileceği de savunuldu.

Konu sahibine yorumum da iki çocuğunuz varmış zaten eğer maddi durumunuz çok çok iyi değilse 3. çocukta çok zorlanırsınız. Diğer çocuklarinizdan azaltma durumunda kalırsanız çok üzücü olur.
Ay konudan bağımsız olarak “şuyum, buyum” diye meslek üzerinden saygınlık kasanlar olarak şu bağlaçları falan bir ayırın artık ya. Damarlarım karıncalandı mesajlarınızı okurken ikinizin de.

Her doktorun her fikrini beğenmek zorunda da değiliz, bu korkunç bir cahillik olurdu.

Ay konudan bağımsız olarak “şuyum, buyum” diye meslek üzerinden saygınlık kasanlar olarak şu bağlaçları falan bir ayırın artık ya. Damarlarım karıncalandı mesajlarınızı okurken ikinizin de.

Her doktorun her fikrini beğenmek zorunda da değiliz, bu korkunç bir cahillik olurdu.
Meslek üzerinden saygınlık kasmam sizin yorumunuz ben sadece yorum yaptığım alan hakkında bilgi sahibi olduğumu belirttim. Bağlaç yorumunuza ne desem bilemedim valla güldüm ama 😅

Ya her doktorun yorumunu beğenmek zorunda değilsiniz de artık üreme hücrelerinin kalitesi bile düştüğü bı yaşta zaten iki tane çocuğu olan bı kadına her doktor aynı yorumu yapacak bı kere riskleri söylemek zorundalar sorumlulukta almak istemiyo doktorlar. Kadın tıbbi yorumlar yapmış hani ister beğenelim ister begenmeyelim bunlar bilimsel gerçekler. Söyleyiş tarzını begenmemissinizdir vs bunu belirtirsiniz ama burası tamamen özgür bı platform saygısızlık yapmadığı sürece istediği yorumu yapabilir. Zaten ortama ekonomideki türk ailesine 3. Çocuk o kadar fazla ki. Ay içimden bı çocuk daha yapmak geliyo diyerek çocuk yapılmaz ki. Ardını arkasini düşünmek gerek. Konu sahibini tanımıyorum öyle bı insan asla demiyorum ama olay şuna dönüyo anne çocuğa yansitmasa da ''ben burda kardeşine bez yetiştirmeye çalışıyorum sen bana PlayStation alalım diyosun."

Meslek üzerinden saygınlık kasmam sizin yorumunuz ben sadece yorum yaptığım alan hakkında bilgi sahibi olduğumu belirttim. Bağlaç yorumunuza ne desem bilemedim valla güldüm ama 😅

Ya her doktorun yorumunu beğenmek zorunda değilsiniz de artık üreme hücrelerinin kalitesi bile düştüğü bı yaşta zaten iki tane çocuğu olan bı kadına her doktor aynı yorumu yapacak bı kere riskleri söylemek zorundalar sorumlulukta almak istemiyo doktorlar. Kadın tıbbi yorumlar yapmış hani ister beğenelim ister begenmeyelim bunlar bilimsel gerçekler. Söyleyiş tarzını begenmemissinizdir vs bunu belirtirsiniz ama burası tamamen özgür bı platform saygısızlık yapmadığı sürece istediği yorumu yapabilir. Zaten ortama ekonomideki türk ailesine 3. Çocuk o kadar fazla ki. Ay içimden bı çocuk daha yapmak geliyo diyerek çocuk yapılmaz ki. Ardını arkasini düşünmek gerek. Konu sahibini tanımıyorum öyle bı insan asla demiyorum ama olay şuna dönüyo anne çocuğa yansitmasa da ''ben burda kardeşine bez yetiştirmeye çalışıyorum sen bana PlayStation alalım diyosun."
Yahu doğrusunuz hele ki kendi alanınızın bakış açısından çılgınca doğrusunuz da, siz hiç danışanına “boşan sen manyak mısın?” diyen psikolog gördünüz mü mesela? Arkadaş aşırı gergindi ve yaptığı tam olarak buydu. Tıbbi bilgilendirme ve yorumun ötesine geçti olay yani. Burada doktor kimliğiyle değil de sıradan bir forumda takılan kadın olarak söylemedi bunları. Doktor kimliğini ön plana çıkararak “Down sendromlu olsa burdakiler mi bakacak?” dedi. Kendinizi bir muayenehanede bir doktordan benzer şeyler duyarken hayal edin. Olacak iş değil. İnşallah sakinleşmiştir.

Yahu doğrusunuz hele ki kendi alanınızın bakış açısından çılgınca doğrusunuz da, siz hiç danışanına “boşan sen manyak mısın?” diyen psikolog gördünüz mü mesela? Arkadaş aşırı gergindi ve yaptığı tam olarak buydu. Tıbbi bilgilendirme ve yorumun ötesine geçti olay yani. Burada doktor kimliğiyle değil de sıradan bir forumda takılan kadın olarak söylemedi bunları. Doktor kimliğini ön plana çıkararak “Down sendromlu olsa burdakiler mi bakacak?” dedi. Kendinizi bir muayenehanede bir doktordan benzer şeyler duyarken hayal edin. Olacak iş değil. İnşallah sakinleşmiştir.
İş ortaminda böyle konuşmadığını düşünüyorum hasta azarlayan doktorlardan değilse. Forum ortaminin rahatlığından o şekilde yazdığını düşünüyorum. Üslubu sert olabilir dikkatle okumadım mesajlarını ama doktor Ayşem yorumu yanlış bence.

Bir de gebelik için yapılan risk testlerinin güvenilirliğinin düşük olduğunu şuan kendisinden öğrendim ve çok şaşırdım.

İş ortaminda böyle konuşmadığını düşünüyorum hasta azarlayan doktorlardan değilse. Forum ortaminin rahatlığından o şekilde yazdığını düşünüyorum. Üslubu sert olabilir dikkatle okumadım mesajlarını ama doktor Ayşem yorumu yanlış bence.
O yorumu ben de desteklemiyorum ama bu kadar saldırgan üslupla da bir insanın üremesi hakkında yorum yapılmaz yahu. 🥲

ilk çocuğunu 35 ikincisini 38 de doğurdum. çok şükür planladığımız zamanda sıkıntısız oldular hamileliklerimde de sıkıntı yaşamadım.zaten anne olma yaşı arttı. bakımı zor ona girmiyorum😁 ama 40 tan sonra yapar mıydım emin değilim. bana da riskli geliyor

ilk çocuğunu 35 ikincisini 38 de doğurdum. çok şükür planladığımız zamanda sıkıntısız oldular hamileliklerimde de sıkıntı yaşamadım.zaten anne olma yaşı arttı. bakımı zor ona girmiyorum😁 ama 40 tan sonra yapar mıydım emin değilim. bana da riskli geliyor
38 ile 40 arasında nasıl büyük bir fark var lütfen bana da anlatın 🤭🤭

Bir de gebelik için yapılan risk testlerinin güvenilirliğinin düşük olduğunu şuan kendisinden öğrendim ve çok şaşırdım.
testlerin güvenilirliği düşük değil, ama %100 de değil

bir de bazı test yöntemlerinde gebelik haftası epey ilerlemiş oluyor
o saatten sonra aldırmak da ciddi bir karar halini alıyor (aldırmak hep ciddi bir karardır ama 6 haftalik iken gebelik sonladırmak ile 10+ hafta iken sonlandırmak aynı şey değil sonuçta)

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
Bende o yaşlarda çoook istiyordum.
Eşim istemedi ,maddide iyi değildik vazgeçtim.
Ama pişman oldum ..keşke doğursaydim diyorum .
Içinizde kalacaksa doğurun.

38 de bile nifty testi vs hepsini yaptırdım. korkuyordum açıkçası. üstelik 2 yıl bence ilerleyen zamanlarda zorluyor. örneğin ilk çocuğumu 35 te doğurdum ikinciyi 38 dedim ya ama 2. hamilelikte de doğumda da doğum sonrası toparlanmada da daha fazla desteğim olmasına rağmen daha çok yıprandım. 3 yıl çok fark etti mesela. 20 lerde 30 şarın başında çok çok daha iyi olurdum muhtemelen

hayır hala aynı fikirde ve aynı cümledeyim .
söylediğimde de herhangi bir yanlış yok ,
doğru soru.
muayenede olsaydı ve deseydi kaynimin bilmem neyi doğmuş bir şey olmamış aynı soruyu sorardım.

bi de konu sahibi şimdi 42 hamile kalıtım doğurayım diyene kadar belki 43 44 olacak. bence sıkıntı ama hakkında hayırlısı olsun tabi

düşük demedim , kesin değil dedim
kesin testeler çok geç yapılıyor (bana göre geç) o zaman bebeği aldirmanin çok ciddi duygusal boyutu oluyor
öncesi testler yüzde olarak düşük değil ama yüzde yüz diye bir şey yok.

Ben riskli buluyorum eskiler ile kıyaslamamak gerekir şu an gıda dahil hormon bozukluğuna sebep oluyor , bu da tabi çocuğun sağlıklı dünyaya gelmesini engelliyor

hayır hala aynı fikirde ve aynı cümledeyim .
söylediğimde de herhangi bir yanlış yok ,
doğru soru.
muayenede olsaydı ve deseydi kaynimin bilmem neyi doğmuş bir şey olmamış aynı soruyu sorardım.
Nasılsa şikayet etseler bile ruhum dahi duymaz da derdiniz sonrasında. Kimisi şikayetle de uğraşmıyor ama. Tehlikeli bir ülke burası. Hem kendiniz için hem insanları kırmamak için, en önemlisi de mesleğinizi düzgün yapmak için üslubunuzu düzeltmekte fayda var.

testlerin güvenilirliği düşük değil, ama %100 de değil

bir de bazı test yöntemlerinde gebelik haftası epey ilerlemiş oluyor
o saatten sonra aldırmak da ciddi bir karar halini alıyor (aldırmak hep ciddi bir karardır ama 6 haftalik iken gebelik sonladırmak ile 10+ hafta iken sonlandırmak aynı şey değil sonuçta)
Teşekkür ederim bilgi için. Allah kimseyi böyle bı durumla sınamasın çok zor gerçekten.

%99,9 fetal dna testinde down belirleme doğruluğu oranı. Diğer hastalıklarda da %98 ve üzeri. Onuncu haftadan itibaren yapılabiliyor. Saldırgan fikirlerini doğrulamak için söylemiş olmalı.
Ayrıca işinin ehli bir hekimde amniyosentez yaptırılırsa oran %100. Sadece işlemin riski var, düşük bir risk bu. Doktorun tecrübesine göre sorun çıkmama ihtimali epey yüksek.

Back