- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.846
- 73
- 32
- Konu Sahibi lalezan412
-
yav tıp eğitiminde hemen hemen çocuk yap diye bir sey yok ki xjsjsjsnbenim bir arkadaş da öyle
20 yaşında doğurmuş annesi
biyolojik olarak en uygun yaş ! kitaplar öyle yazıyor.
ama kadın resmen çocukmuş ayol
arkadaş cahil demek istemiyor tabi ama gerçekten cahilmiş annesi.
o kadar zor bir ilişkileri var ki arkadaş annesi, annesi de çocuk sanki...hiçbir şey bilmeden çocuk büyütmüş. olmamış tabi. kız kendi kendini büyütmüş. şimdi de annesine annelik yapıyor.
zaten genel olarak tıp bu konuda çok yanlı diye düşünüyorum
kadınların psikolojik zindeliğini ve hazırlılıklığını hiç kaale almıyor yorum yaparken
üstüne bir de "elini çabuk tut hemen bebek yap" diyen bir sürü Türk doktor gördüm ben! (Avrupada asla böyle konuşan doktor bulamazsınız mesela) hadsizlik bu başka bir şey değil! en fazla "koşullarınız uygunsa bebek yapmak konusunda kararınızı gözden geçirebilirsiniz" filan denir yahu. doktorlarımızın aşırı eğitim ihtiyacı var bu konularda.
neyse ezcümle, sadece standardize risk ölçümlerinden ibaret bir şey değil ki bebek doğurmak/büyütmek...
Ay size ne ya karar mecri siz misiniz 1 yazdınız 2 yazdınız bu ne aşağılama ısrar tamam riski biliyoruz sanki 1800 yillardayız da hiç birşeyi bilmiyoruz bi siz biliyorsunuzyaptığınız şeyin sonucunun farkında olup davranın o halde.
Himm çok üzüldüm ama gercekKırk yaşından sonra doğurmuş annem beni. Sağlıklıyım. Ama bazen çok yoruluyorum. Çünkü benim gençlik çağım onun yaşlılığına denk geldi artık. Çok açıkta yazmak istemiyorum ama bakıcı gibi hissediyorum bazen kendimi.
ya normal konularda yapılan yorumlar zerre umrumda değil ama sağlık bu sağlık.Ay size ne ya karar mecri siz misiniz 1 yazdınız 2 yazdınız bu ne aşağılama ısrar tamam riski biliyoruz sanki 1800 yillardayız da hiç birşeyi bilmiyoruz bi siz biliyorsunuz
Benim annemin sağlık sorunları var doğuştan bununda etkisi var. Hayatınızı en iyi kendiniz bilirsiniz tabi. Eksisi ve artısı ile düşünün. Şu an en iyi yardımcısı benim. Her işine ben koşuyorum. Ama istediğim bu muydu ? Hayır.Himm çok üzüldüm ama gercek
benim bir arkadaş da öyle
20 yaşında doğurmuş annesi
biyolojik olarak en uygun yaş ! kitaplar öyle yazıyor.
ama kadın resmen çocukmuş ayol
arkadaş cahil demek istemiyor tabi ama gerçekten cahilmiş annesi.
o kadar zor bir ilişkileri var ki arkadaş annesi, annesi de çocuk sanki...hiçbir şey bilmeden çocuk büyütmüş. olmamış tabi. kız kendi kendini büyütmüş. şimdi de annesine annelik yapıyor.
zaten genel olarak tıp bu konuda çok yanlı diye düşünüyorum
kadınların psikolojik zindeliğini ve hazırlılıklığını hiç kaale almıyor yorum yaparken
üstüne bir de "elini çabuk tut hemen bebek yap" diyen bir sürü Türk doktor gördüm ben! (Avrupada asla böyle konuşan doktor bulamazsınız mesela) hadsizlik bu başka bir şey değil! en fazla "koşullarınız uygunsa bebek yapmak konusunda kararınızı gözden geçirebilirsiniz" filan denir yahu. doktorlarımızın aşırı eğitim ihtiyacı var bu konularda.
neyse ezcümle, sadece standardize risk ölçümlerinden ibaret bir şey değil ki bebek doğurmak/büyütmek...
Tamam.ya normal konularda yapılan yorumlar zerre umrumda değil ama sağlık bu sağlık.
ben kaç tane kadının çevresinden yap bir seu olmaz deyimleri ile korkunç sorunlar yaşadığını gördüm biliyor musunuz?
ayrıca yorumlarım sizi hiç ilgilendirmez istersem 50 kere yazarım.
yap birşey olmaz diyecek kadar cehaletin olduğu yerler de vardır amaya normal konularda yapılan yorumlar zerre umrumda değil ama sağlık bu sağlık.
ben kaç tane kadının çevresinden yap bir seu olmaz deyimleri ile korkunç sorunlar yaşadığını gördüm biliyor musunuz?
Bide 2 cocuğunuz var bu nedir arkadaş hayati bu kadar seviyor musunuzDeğerli görüşlerinizi için teşekkürler aslında kendimi 42 gibi hissetmiyorum 37 falan:)) sağlıklı sayilirim en az altı ayda bir hormon kan vs testindem geçiyorum evet çok rahatım ve alisitim rahatlığa 2 evladım var 9/13 yaşlarında ama içimde Allah'tan gelen bir istek var Allah istemeseydi istemeyi vermezdi nedense hayırlısı için dua ediyorum tabi şimdi olacak bir bebek gençliğinde 60 li yaşlarda anne ve babası olacak ama ablası ve abisi de olack
vallahi Türkiyede ne kadar alt kültür seviyesi ile birliktesiniz bilmiyorum ama neler dendiğini duysanız şok olursunuz size öyle diyeyim.yap birşey olmaz diyecek kadar cehaletin olduğu yerler de vardır ama
benim bildiklerimde kimse yap birşey olmaz demedi. köylüyüm köyümdeki gebe kadınlar da dahil herkes kontrol altında gebeliklerinde.
kalp hastası kız, eğitimli meslek sahibiydi doktorlar asla gebe kalma dedi
riski aldı, doğumda öldü.
hani kimse yap birşey olmaz dememişti...
ya da ciddi perhiz yapması gereken ağır metabolik hastalıkları olanlar içinden "perhiz yaparak, kısarak, hayattan tad almayarak 5 sene yaşayacağıma gönlümce yaşarım, ne ömrüm varsa onu yaşarım" diyenlerde oldu. riskti aldı, kimse "bir şey olmaz" diye düşünmedi, olacağı varsa olur riski alıyorum dedi aldı.
hani gerçekten "yap bir şey olmaz" denen bir çevreden bahsediyorsak zaten ohoooo sorunlarımız çoooook büyüktür.
65 yaşında annem var oğlumla sabahtan akşama kadar yemek hariç oynarlar. Ki tüm yeğenlermin vazgeçilmez oyun arkadaşı kendisi.40 tan sonra gebeliğin riskleri var tabi, 35 yaşından sonra her yıl üzerine ilave geliyor risklerin
Ben risk açısından çok bakmıyorum tıp ilerledi, bir yolunu buluyorlar ama çocuğa haksızlık
Tüp bebekle çocuk sahibi olmamın yolu açıkken öncelikli bu sebepten çocuk sahibi olmadım, çevremde gördüğüm ileri yaş anneler çok zorlanıyor onlarla birlikte çocuklarda zorlanıyor. Çocuğa vakit ayırmak, onunla birlikte aktif olmak mümkün değil bu da çocuk için eksiklik. İlk evlattan kısılacak zamanda cabası...
yerleşik hayata 1960larda geçmişizvallahi Türkiyede ne kadar alt kültür seviyesi ile birliktesiniz bilmiyorum ama neler dendiğini duysanız şok olursunuz size öyle diyeyim.
Zaten 20 de anne olanlarin pek birsey anladıgını düşunmuyorum ben şoyle 30 a yaklasınca dogurmak en mantiklısi ergenlikte dogurmaya gerek yok :)65 yaşında annem var oğlumla sabahtan akşama kadar yemek hariç oynarlar. Ki tüm yeğenlermin vazgeçilmez oyun arkadaşı kendisi.
Siz sanıyorsnz ki 20 yaşlarda anne olunca anne oyun oynar v.b şeyler bunun yaşla alakası yok demek istyrm yapı ile alakali. Ki o yaşlarda anne olmayı da doğru bulmuyorm orası ayrı.
ben doğum yapınca evde yardımcı abla geldi haftanın 5 günü ben emzirdim oynadım oğlumla 33 yaşımdaydm ama 40 yaşında olup her şeyini kendi yapan anneler de var. Aktif olmak mümkün değil sözünüze istinaden yazyrm bunu.
belki öylediryerleşik hayata 1960larda geçmişiz
tek göz toprak damlı kerpiç bir köy evinde doğdum
çocukluğum kuyudan su çekerek, kuzu güderek geçti.
şok filan olmam.
ancak bir soruya cevap verirken genel/bilimsel gerçekler ve kendi görüşlerim kadar konu sahibinin yansıttığı ortalama eğitim ve bilinç düzeyini de dikkate almaya çalışırım.
bebeğiniz en basitinden down sendromlu olursa buradaki kimse gelip bakmayacak
hayata alınacak riskler var alınmayacak riskler var, bu alınmayacaklar statüsünde , heleki ikinci çocuk için!
anladım da o testler yüzde yüz sorunsuz diyemez ki
her zaman açık kapı bırakılıyor .
heleki ileri yaşta
ya normal konularda yapılan yorumlar zerre umrumda değil ama sağlık bu sağlık.
kendinizce hakaret mi ettiniz bana capanin gururu Ayşem vs diye ?Latte, bu konuya yaptığınız yorumlar tam "çapanın gururu dr. ayşem" tadında olmuş.
Çok yanlış, bilinçsiz bir bakış açınız var. Hiçbir doktorun bu şekilde düşündüğünü görmedim. Düşünmemeli de. Çevremde çok fazla 40 yaş üzerinde doğum yapmış, bugün ülkede alanında en iyilerden sayılabilecek bilim insanlarının-aralarında doktor, diş hekimi, kimyager ve fizikçi var- 40 dan sonra çok rahat, sağlıklı şekilde ana olduğunu gördüm. Bunlar cahil mi? Makale erişimi olan, son güncel tıbbi bilgilere çok rahat ulaşabilen insanlar.
Buraya konuyu açan kişi, "hamile kal nolcak" dedikten sonra hiiiiç doktor görmeden doğum mu yapacak? Öyle bir düzen mi var ülkede? Yok. İmkansız. "Alınmayacak bir risk!!!" gibi bir yanlış düşünceyi, hekim olarak paylaşmanız doğru değil. Bunu savunmakta doğru değil. Her yaş, her hamilelik için ayrı riskler vardır.
Evet doktorsunuz, hangi okuldan nasıl bir eğitim aldığınızı bilemeyiz. Ama hiçbir doktor, 42 yaşındaki kendisine gelen bir hastaya hiçbir sonucunu bilmeden "hamile kalman göze alınmayacak bir risk" demez. Sizde bir aldığınız eğitime göre yorum yapıyorsanız buna göre yapın, insanları yanlış bilgilendirip, telaş ettirip, üzmeyin.
Düşünsnze hayattaki en güzel çağıniz 20li yaşlar ( her yaşın ayrı güzelliği var orası ayrı ama ).Zaten 20 de anne olanlarin pek birsey anladıgını düşunmuyorum ben şoyle 30 a yaklasınca dogurmak en mantiklısi ergenlikte dogurmaya gerek yok :)
kendinizce hakaret mi ettiniz bana capanin gururu Ayşem vs diye ?
hekim olarak ne yapacağım benim sorumluluğumdadır.
atın kazene mesaj beni sağlık bakanlığına şikayet etsin
doktor kimliği ile yanlış bilgi veriyor diye sağlık bakanlığı hesap sorsun bana ?
siz zaten doktorlar kime ne der benden daha iyi biliyorsunuz
madem doktor kimliğimle yanlış bilgi veriyorum
yapın bunu
hatta yapın , kazene ben isim soy isim çalıştığın yer bilgilerimi vereceğim ki işi kolaylassin .
hadi ?
Bugün sanırım siz sinirlsnz yorumlarınızı okudukça şaşıyorum. Annelik duygusu o kadar kutsal ki yargılayıcı gibi görünen sözler etmeden de sizin cumlelernz kurulabilirdi ki haklı msnz evet haklsnz ama benim de sıklıkla yaptığım bir hata üslup konusunda annelik gündeme gelince daha ince yazmalısınız.kendinizce hakaret mi ettiniz bana capanin gururu Ayşem vs diye ?
hekim olarak ne yapacağım benim sorumluluğumdadır.
atın kazene mesaj beni sağlık bakanlığına şikayet etsin
doktor kimliği ile yanlış bilgi veriyor diye sağlık bakanlığı hesap sorsun bana ?
siz zaten doktorlar kime ne der benden daha iyi biliyorsunuz
madem doktor kimliğimle yanlış bilgi veriyorum
yapın bunu
hatta yapın , kazene ben isim soy isim çalıştığın yer bilgilerimi vereceğim ki işi kolaylassin .
hadi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?