Latte, bu konuya yaptığınız yorumlar tam "çapanın gururu dr. ayşem" tadında olmuş.
Çok yanlış, bilinçsiz bir bakış açınız var. Hiçbir doktorun bu şekilde düşündüğünü görmedim. Düşünmemeli de. Çevremde çok fazla 40 yaş üzerinde doğum yapmış, bugün ülkede alanında en iyilerden sayılabilecek bilim insanlarının-aralarında doktor, diş hekimi, kimyager ve fizikçi var- 40 dan sonra çok rahat, sağlıklı şekilde ana olduğunu gördüm. Bunlar cahil mi? Makale erişimi olan, son güncel tıbbi bilgilere çok rahat ulaşabilen insanlar.
Buraya konuyu açan kişi, "hamile kal nolcak" dedikten sonra hiiiiç doktor görmeden doğum mu yapacak? Öyle bir düzen mi var ülkede? Yok. İmkansız. "Alınmayacak bir risk!!!" gibi bir yanlış düşünceyi, hekim olarak paylaşmanız doğru değil. Bunu savunmakta doğru değil. Her yaş, her hamilelik için ayrı riskler vardır.
Evet doktorsunuz, hangi okuldan nasıl bir eğitim aldığınızı bilemeyiz. Ama hiçbir doktor, 42 yaşındaki kendisine gelen bir hastaya hiçbir sonucunu bilmeden "hamile kalman göze alınmayacak bir risk" demez. Sizde bir aldığınız eğitime göre yorum yapıyorsanız buna göre yapın, insanları yanlış bilgilendirip, telaş ettirip, üzmeyin.