• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Ya cok haklisin aslinda bnm de aklimda pul biberli yogurt ama aralikli oruc yapiyorum o yizden bisey yemiyorum aksami kapattiktan sonra suan bile catlamak uzereyim yani bana akil verin bu kabizlik icin artik bi doktora gorunmek istiyorum hangi doktor ilgileniyo bilginiz varsa soyleyim ltfn
Hep mi boyleydi ki? Bugun dene bak aciyi. Son ogununde ye. Ben normalde de aci yememe ragmen, wc de cok etkili oluyor🤣

Kabızlık uzerine

Ne kabizlik yapar kizlar

1-Ya sivi az aliyorsunuz gun icinde

2- cok az yemek

Bu soyle oluyor, vucut gunluk atacak kadar lifli gida almamissa eger onlar birikiyor, biriktikce katilasiyor ve diskilamak daha da zorlasiyor.

Günlük belirli oranda lifli gida tuketilmeli.

3- bagirsak floraniz sagliksiz.

Bunu da sadece probiyotikle aciklayamayiz ama en cok o ornek verilir. Yani o florayi da beslemek sart.

O yüzden menulerde farklılık yaratmak gerekiyor, en saglikli seyleri yesek bile besin çeşitliliği olmadigi sürece flora sağlıklı olmayabilir.

Ve de tabi ki sebze salata duzenli olarak yenmeli. Yani bunu günlük 250 gr gibi dusunelim ornek olarak. Her gun 250 gr sebze tuketmelisin, bugun tuketmedi isen yarin 500 gr olmali bu rakam. (bu 250 gr benim diyetisyenin onerisi)

Velhasili kabizlik ciddi bir sorundur. Cok kötü Durumlarda ilac almaktan da crkinmemeli. Ancak o duruma da kendimizi bile bile sokmayalim.

Hep mi boyleydi ki? Bugun dene bak aciyi. Son ogununde ye. Ben normalde de aci yememe ragmen, wc de cok etkili oluyor🤣
Yahu komşum dedi incirle sütü kaynat ic kesin olur dedi yaptim yok sunu yap bunu yap deniyom yok bi aci cehre ise yariyo oda bagirsaklar alismasin diye surekli kullanmak istemiyorum zorda kaldikca kullaniyorum

Kabızlık uzerine

Ne kabizlik yapar kizlar

1-Ya sivi az aliyorsunuz gun icinde

2- cok az yemek

Bu soyle oluyor, vucut gunluk atacak kadar lifli gida almamissa eger onlar birikiyor, biriktikce katilasiyor ve diskilamak daha da zorlasiyor.

Günlük belirli oranda lifli gida tuketilmeli.

3- bagirsak floraniz sagliksiz.

Bunu da sadece probiyotikle aciklayamayiz ama en cok o ornek verilir. Yani o florayi da beslemek sart.

O yüzden menulerde farklılık yaratmak gerekiyor, en saglikli seyleri yesek bile besin çeşitliliği olmadigi sürece flora sağlıklı olmayabilir.

Ve de tabi ki sebze salata duzenli olarak yenmeli. Yani bunu günlük 250 gr gibi dusunelim ornek olarak. Her gun 250 gr sebze tuketmelisin, bugun tuketmedi isen yarin 500 gr olmali bu rakam. (bu 250 gr benim diyetisyenin onerisi)

Velhasili kabizlik ciddi bir sorundur. Cok kötü Durumlarda ilac almaktan da crkinmemeli. Ancak o duruma da kendimizi bile bile sokmayalim.
Vuuu super aciklama gercekten bn lifli gidalar tuketmiyorum fazla salta bayadir yemiyorum mesela kabak fasulye yiyom amma salata yok Bayadır dogrusu kesinlikle dikkate alcam bu yaziyi💕

Esim nabersin ya suspushanimcim suspushanimcim ?

Bugun de sadece yürüyüş yapicam ben, ama yarin cesaretimi toplayip salona gideyim diyorum 😁

Tek sabah öğünu yapayim dedim, esim havayı güzel bulunca mangala niyetlendi, öyle olunca benim başım kel mi dedim ben de 😜
Biz de hava guzel olunca sabah ciktik evden cocuklara yiyecek biseyler almistim. Yeni eve gidiyoruz . Henuz yemek yemedim . Eve gider gitmez enfes bir sofra hazirlayacagim.

Salata ve mangal süper 👌 bide közlenmis patlican biber olursa offff ete köfteye bile gerek yok 🤌😋

Kızlar bugün tam kahvaltı yapacağımız sırada kızım kriz geçirir gibi ağladı, ortalığı yıktı resmen. Eşimle de az bir şey zıtlaştık. Sonradan gönlümü alsa da ben pek düzelemedim daha 😞 moralim bozuk bayağı. Yeme işi de biraz bölük pörçük oldu. Hiçbir şeye hâlim yok hem de hiç.

Afiyet olsun

Baya aralıklı bir if olmuş
afiyet olsun

Afiyet olsun canım
Haftada kaç gün omad yapacaksın

Afiyet olsun omad cılar çoğalıyor grupta

Afiyet olsun salatacı

Afiyet olsun ablacım
her gece süt ve tahini ne için içiyorsun merak ettim

Afiyet olsun
gayet dengeli menü ve hareketli bir gün olmuş

Kahvaltı öncesi maydonoz kürü 👌🏼
Afiyet olsun

👏🏼👏🏼

Sabah 2 dilim ekmekle karbonhidrat aldıysam akşam pilav yemezdim diyet sürecimde
Korumada belki sıkıntı değil ama kilo verme sürecinde karboyu minimuma çekmek gerekiyor
Hem protein, hem faydalı yağ, hem de sindirim sistemi dostu. Gece içince kilo yapar mı diye endişelendim ama, yapmadı. Mideme gerçekten çok iyi geliyor. 😉

Biz de hava guzel olunca sabah ciktik evden cocuklara yiyecek biseyler almistim. Yeni eve gidiyoruz . Henuz yemek yemedim . Eve gider gitmez enfes bir sofra hazirlayacagim.

Salata ve mangal süper 👌 bide közlenmis patlican biber olursa offff ete köfteye bile gerek yok 🤌😋

Aynen benim kafadansin 👌
Közlenmiş salata favorim.

Sen de super yapmissin. Ben bugün

Doydun mu esim,
Dengeli ve güzel ama ben ac kalirim bunlarla 😜

Az yeşillik olsa tadindan yenmez.

Yesillik boykotu mu yapiyoruz takimca?
Kalani guzel, benim hatrima bi salatalik bi marul yeyin ama ya, uzmeyin benim tatlis kalbimi.

Ay ne güzel olmus.
Aksam sütünün tadini merak ettim cidden.
Dene gülüm..😍

Kızlar bugün tam kahvaltı yapacağımız sırada kızım kriz geçirir gibi ağladı, ortalığı yıktı resmen. Eşimle de az bir şey zıtlaştık. Sonradan gönlümü alsa da ben pek düzelemedim daha 😞 moralim bozuk bayağı. Yeme işi de biraz bölük pörçük oldu. Hiçbir şeye hâlim yok hem de hiç.

Gecmis olsun diyeyim.
Bizim esimle de en olaylo kavgalarimiz cocuklarin krizi zamani olmustur, insan stresini cocuklardan cikarmamak icin esine yansitabiliyor. Darilma eşine, olur böyle zamanlar.

Stresli zamanlarda bir kare bitter benden yiyiniz 😘

Hem protein, hem faydalı yağ, hem de sindirim sistemi dostu. Gece içince kilo yapar mı diye endişelendim ama, yapmadı. Mideme gerçekten çok iyi geliyor. 😉
Tahin kilo açısından korktuğum bir şey benimde.
Oğlumun doğumundan sonra süt yapar önerisiyle tahin helvası çok tüketmiştim. Kilo yapmıştı bana.
Birde bildiğin sigara gibi bağımlılık yapmıştı.
Farkettiğimde bırakmıştım hemen. Ama güçlü bir antioksidan olduğunu biliyorum.

Çocuklarla ilgili konularda bizimde atıştığımız olmuştur. İkinizde yatışınca konuşur halledersiniz.
Takma kafana yap bir kahve otur keyif yap. Yada bırak babasına kısa sürede olsa dışarı at kendini. Kolaymışmış 7/24 ebeveynlik tatsınlar biraz.

Çocuklar büyüyünce de farklı versiyonlarıyla tartışmalar oluyor. Ergenle babanın zıtlaşmaları, annelerin arayı bulma çabaları çok yoruyor kadınları. Aman her şekliyle hayat kadına zor.

Yeme icmeyi düsünemez ki insan😟😔 esle aran olmayinca dünya yikiliyor sanki seni cok iyi anliyorum.

Dilerim bir an once araniz düzelir.
Kafani dagitmaya calis. Cocugu da al parka cik gez hava al.

Selam kizlar. Nasilsiniz?
Dun Eve 18 de girdim. Sonra uyuya kalmisim 🙄 gece uyandim. Geri uyudum.
Aksam yemegi hazirlayip gelecegim
Umarim herkes iyidir
Cok sukur kaptanim, siz nasilsiniz?
Omad nasil gidiyor?

Ben bugun biseyler yemeden disari cikinca halsizlestim biraz eve gelir gelmez yedim.

Midem kücülmüs sanki.

Gecmis olsun diyeyim.
Bizim esimle de en olaylo kavgalarimiz cocuklarin krizi zamani olmustur, insan stresini cocuklardan cikarmamak icin esine yansitabiliyor. Darilma eşine, olur böyle zamanlar.

Stresli zamanlarda bir kare bitter benden yiyiniz 😘

Çocuklarla ilgili konularda bizimde atıştığımız olmuştur. İkinizde yatışınca konuşur halledersiniz.
Takma kafana yap bir kahve otur keyif yap. Yada bırak babasına kısa sürede olsa dışarı at kendini. Kolaymışmış 7/24 ebeveynlik tatsınlar biraz.

Çocuklar büyüyünce de farklı versiyonlarıyla tartışmalar oluyor. Ergenle babanın zıtlaşmaları, annelerin arayı bulma çabaları çok yoruyor kadınları. Aman her şekliyle hayat kadına zor.

Yeme icmeyi düsünemez ki insan😟😔 esle aran olmayinca dünya yikiliyor sanki seni cok iyi anliyorum.

Dilerim bir an once araniz düzelir.
Kafani dagitmaya calis. Cocugu da al parka cik gez hava al.
Çok sağolun hanımlar. Aramız iyi şimdi şükür. Fazla uzatılacak bir şey değildi zaten de tüm moralimi alıp götürmüştü işte. Şimdi daha iyiyim. Eşimle normalde pek tartışmamız olmaz ama konu çocuk olunca hele de kriz geçiren bi çocuk olunca işler değişiyor sizin de dediğiniz gibi. Zaten reglim de yaklaşıyor, ruh halim dengesiz, ondan da fazla abarttım işte. Neyse ki geçti gitti. 😊

Back