Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

bu arada

şişgo canım hoşgeldin adını yaz da sana şişgo diye hitap etmeyelim sonuçta sen de incecik olacaksın dimi hadi hayırlısı canım

ay ben hayali grip filen oldu hasta filen snaıyorum.. neremden uydurduysam öyle sanıyorum vallafisfisfis

Allah rahmet eylesin... Sabır versin Allah hayalede yakınlarınada...

beng eldim arada yokluyorum sizi neler yapmissiniz diye

nevar neoyk neler yapyiyonuz

özgecim valla dogumdan sonra yemessen fazla abartipta hic de bile kilolarin kalmaz aha süt olsun diye yersen onuda yiyim bunuda yiyim süt olsun yapar dersen kilolarin kalir canim ama dikkat edersen yemene gider kolaylikla öyle yapanda kaldigi görülmemis ben kendim salmistimda almistim kiloalri farkina vardigimdada kilo almis basini gitmisti öyle cok kilom yoktu ama genede bana göre coktu sen yediklerine dikkat et bol sivi tüket gerisi gider zaten merak etme sen tamammi baskalarinin aklinada uyma bizde dogum yapmis karilariz degilmi az bucuk tecrübemiz var yani seni öpyürum canim gülsimayida öp benim yerime yerim o cimcimeyi nasilda sevilir simdi ay ay söyle isira isira seviyim hirpalaya hirpalaya benim kiz öy<le büyüdü severek döv banamisin demez ama kizarak bir dokun baslar aglamaya alisik

heponizi öpyürum kizla rbu arada bengi hic ugramiyo

BAGIRSAK KANSERı SAVASCISI BULGUR Bulgur, Anadolu insanının vazgeçilmez besin maddelerinden biridir. Özellikle kış aylarında bulgur tüketimi daha da artmaktadır. Tıp dünyasında son zamanlarda yapılan araştırmalar da, bu değerli besin maddesinin son derece önemli bir özelliğini daha ortaya çıkardı. Bu önemli özellik ne mi? Hemen söyleyelim: Bulgur, özellikle bağırsaklarda kanser riskini büyük oranda azaltıyor. Bazı kişiler tarafından "köylü yiyeceği" diye nitelendirildiğ i için sofralardan uzak tutulan bulgur, besin değeri yanında vitaminler açısından da son derece zengin bir gıda maddesi..

Besin değeri
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümü'nde uzun süredir yürütülen çalışmalarda elde edilen sonuçlara göre; bol miktarda fiber ihtiva eden bulgur, düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak kanseri riskini engelliyor. Bulgurun besin değerine gelince; 100 gram bulgur, vücuda yaklaşık 350 kalori verir. Ayrıca 69.8 gram karbonhidrat, 12.5 gram protein, 1.5 gram lipid, 40 miligram kalsiyum, 3.5 miligram demir, 0.40 miligram B1 vitamini, 0.04 miligram B2 vitamini ve 4.3 miligram niacin içermektedir.

Stratejik gıda
4000 yıldan beri besin maddesi olarak kullanılan bulgurun, Dünya Gıda Örgütü'nün açlık sınırındaki ülkelere gönderdiği gıdalar içerisinde yer alması, önemini bir kat daha artırmaktadır. Bizim kıymetini ve önemini pek bilmediğimiz bulgur, dengeli beslenmeden taviz verilmeyen Beyaz Saray mutfağında dahi eksik olmayan emsalsiz bir gıda maddesidir. Bazı ülkelerdeki ordularda radyasyona karşı dayanıklı olduğu için stratejik gıda olarak kabul edilen ve nükleer savaş dönemleri düşünülerek stoklarda tutulan bulgur, kolay hazırlanabilmesi ile de önemli avantaj oluşturuyor.

Anne adayları için faydalı bir yiyecek
Bebeğin anne karnında sağlıklı büyümesine büyük katkı sağladığı belirlenen bulgurun hamileler tarafından bol bol tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bulgurun folik asit açısından ne kadar zengin olduğunun toplumda yeterince bilinmediğini belirten Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bayram, anne adaylarının sağlıklı bebek dünyaya getirmeleri için yeterince almak zorunda olduğu bir vitamin türü olan folik asidin, beyin ve omurilik hastalıklarının oluşumunu önleyen (B) grubundan bir vitamin türü olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Mustafa Bayram bu konuda şunları dile getirdi:
"Anne adayları, bebeklerini, folik asit yetersizliğinin neden olduğu rahatsızlıklardan korumak için bulgura sofralarında daha çok yer vermeli. Folik asit yetersizliği yaşayan kadınların, anemi, anemiden kaynaklanan yorgunluk, nefes darlığı ve ishal ile kilo kaybı, çarpıntı ve huzursuzluk gibi olumsuzlukları daha sık ve daha yoğun yaşadıkları biliniyor. Anne, bulgur yemekleri yiyerek bebeğini de kendini de bu olumsuzluklardan koruyabilir. "

Kıymetini bilmiyoruz
Yeşil çay ve ısırgan otu gibi, bizim pek tüketmeye alışkın olmadığımız besinlerin kanser düşmanı olduğunu daha önce yazmıştım. Ama tüketimi ülkemizde çok yaygın olan bulgur var ki o da tam anlamıyla bir kanser düşmanı. Ayrıca bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor, kabızlığı önlüyor, sinir bozukluklarını gideriyor, zihni dinlendiriyor ve enerji veriyor.

Ösgecım yer olur merak etme en olmadı ben Çıkarım sen gırersın tatlım... Ama o zamana kadar sen zaten baya vermıŞ olursun 17 kılo ıle gırdıĞını dÜŞÜnÜrsek 7 kılosu gıttı dedın doĞumlŞa.... Gerıye 10 kılo kaldı 40 ına kadar sen kesın Şılık mıŞlık derken 5 ını haylı haylı verırsın belkı daha da fazlasını ...gerıye bıŞıyın kalmaz merak etme...

Yemekte 1 kaŞık pılav yarım kase ezo Çorba. 1 kaŞık etlı patates yemeĞı.4 kaŞık ta muhallebı yedım....

BÜr saat yÜrÜdÜm ve Şımdı bır tane aktıvıa yedŞm...

Öğlen tamm 1 saat yürüdüm.
1 kase çorba, haş. tavuk ,2 kşk pilav, salata, yoğurt

Özgecim acele etme bi bekle, bakalım o zaman durumun ne olacak. şimdiden kafayı takma kg. mevzuuna..

canım walla senin girmene gerek kalmıcak görürüsün sen kırkına kadar eski haline dönersin bile.... Işlerimden dolayı epeydir girmedim...allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın....

Jujummm bana bi el atınn iştahım hat safhada ne etcem ben.....

şişgoo hoşgeldin tatlım....

slm fıstıklar nasılız bakem
herkese teşekkür ederim sizler sağ olun güzeller,
geldim sonunda aslında dün iş başı yapıyodum kızlar halamın kızı yaniölen eniştemin kızı patronun çocuğuna bakıyordu dün büroya die çıktım evden patron aradı hülya yok dersen anlarım ama ardaya bakcak kimseyi bulamadım sen ilgilenirmisin bi ka gün dedi,
tamam dedim dün direk patronun eve geldim bugün gene buradayım sanırım yarında öbür gün Allah kaerim ama sanırım bu hafta böle geçecek,
nete gelebilirim sabah kahvaltıyı patron hazırlıyo burda beraber yapıyoruz onlar gidiyo çocukla kalıyorum akşama kadar onunda şükür huysuzluğu falan yok yemeğini yedirdim öle geldim nete,
gerçi uyumasada dokunmuyo kendi halinde arada hülyaaa dio bakıyorum o kadar

kızlar kaç gndür ne yedim valla bilmiyorum yani ne yazaım onu ne yedim ne yemedim,zaten kandil günü niyetliydim
gecesinde :3 galeta,1 yumurta,az peynir yedim sahuru öle yaptım
iftarda: 1 kaşık pilav,2 baget but yedim(karbonhidrat diyeti)

aynı gece sahuru yaptım yattım saat 3 te (hz.peygamberimizin doğduğu saatte 3 yani eniştemei kybettiğimizin haberi geldi o ünde niyetliydim,sahuru gene önceki gibi yaptım

iftarda:baş ağrısından bişey görmedi gözüm kardeim ve CANın ısrarıyla 1 pide yedim

1 demlik çay içtim kendime gelemedim sonra açıldım akşama,

dün sabah kahvaltım aynıydı
öğlen bakla yedim,
akşam eve gidince 1 tabk nohut yedim gitti karbonhidrat,(ama söz funda en kısa sürede toplayıp bşlicam geri)

bu sabah 2 dilim sucuk 1 dilim peynir patron zorla 1 dilim ekmek yedirdi,
demine öğle yemeğine çocuk erişte istedi ona yoğurtlu yaptım 4 kaşık yemin 1 kaşık baklayl,
şimdide nescafe içiyorum,
ay bitti raporum,
hepinizi öpüyorum çocuk akşam 6 ya kadar falan uyur dün öle yatı buralardayım...

merhaba fıstıklar nasılsınız uğramayalı
hayal başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşaallah
lilyum hayırlı olsun bebişin analı babalı büyüsün
juju hanife kamer simiryna kuzu funda pınar herkes nasıl
iyisiniz inşaallh
ben koşturuyorum okul ev kızlar çok yoğun bir tempo
hepinizi çok ösledim

amin bengim Allah razı olsun,
Allahım hepimiz bi yana halama sabır versin 10 sene önce oğlunu kaybettik 21 yaşındaydı,
şimdide eşi oğlunun mezarına koydular kavuştun oğluna merhemmi sürdün yarama beni bi başıma bırakıp gittin die paralıyo kendini,şeker hastası sakinleştiriclerle tutuyoruz,
1 kızı kaldı tutunacak dalı Allahım sabır versin ne diyelim...

bengim ayrıca sanada kolay gelsin gülüm Allahım yardımcın olsun,
lilyum kurtuldumu Allahım analı babalı büyütsün,
hayırlı uzun ömürlü sağlıklı b, insan olsun inşallah,
gözümüz aydın hepimizin,neyimiz oldu kısımısmı oğlumusmu...

Hayalım canım sana da enıŞtenın aılesıne de allahtan sabır dılıyorum... Ne denılebılır kı bÖle bıŞeyde hayırlı bır gÜn ve saatte gÖÇ etmıŞ anlaŞılan.....

ınŞ kısa sÜrede toparlarsınız sızde...

Merhaba bengızım .. Sen nasılsın bızler ıız ıŞte.....

Hayalcım kızı oldu Ösgenın sevımlı uslu bır kız.... Ösge de 17 kılonun 7 sını doĞumda atmıŞ gerıye 10 kılosu kaldı onuda Şılık mıŞlık kırkı Çıkmadan verırbence ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…