• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 4 + 4 + 4 Eğitim Sistemi 2006 ve 2007 doğumluların okula başlaması ...

Bir de 1. sınıf yıllık plan 2012-2013 yazıp öğretmenlerin kullanacakları dosyaları indirebilirsin, ben iki senedir merak ettiğim şeyleri eğitimhane diye bi siteden indiriyorum bu şekilde, hangi hafta ne öğrenecekler görmüş oluyorum

Kazen okulumuzda 2 tane 1. sınıf var fakat her iki arkadaşımız da zorunlu seminere gönderildi ve zorunlu olarak ben giriyorum derslerine..Ancak bildiğim kadarıyla onlar da şu an müfredattan bihaberler..Kitapları falan gelmedi henüz..Yani haftaya kadar sağlıklı bir bilgi alabileceğini sanmıyorum..Sadece oradan buradan duyduğumuz kadarıyla..

Ben size diyeyim müfredat filan yok bence : )

Güldüğüme bakmayın umarım bir gün biri çıkarda hey adam bak sen böyle demiştin ama yanıldın der de çocuklar için iyisi olur. Ben yanılmaya razıyım...

ben çocukkene ilk dönem okuma işini hallederdik kurdelemizi takarlardı yakamıza hiç unutmam ne sevinmiştim o kurdele takıldığında... 2. okuyandım. 2. tekrar :)

2 harf dedikodusu kısmen doğruymuş o zaman ... Bize okul yönetimi ısrarla merak etmeyin diyor... vardır bildikleri umarım

malesef Kazen, kurdele olayı, elma kızartma olayı bu sene yasaklanmış
yaş aralığı fazla olduğundan okumaya geçemeyen yaşı küçükler olumsuz etkilenip okuldan soğumasın diye, mantıklı
bi taraftan büyükler içinde kötü,
küçüklerde büyüklerde haksız rekabet yaşayacaklar dört sene malesef

Bir de 1. sınıf yıllık plan 2012-2013 yazıp öğretmenlerin kullanacakları dosyaları indirebilirsin, ben iki senedir merak ettiğim şeyleri eğitimhane diye bi siteden indiriyorum bu şekilde, hangi hafta ne öğrenecekler görmüş oluyorum

Süper inceliyorum.... Çok bilmiyorum yanlışım varsa düzeltin.

Bu bir öğretmenin planı değil mi ? Kendisine MEB tarafından verilen müfredat değil. Lakin bir müfredat verilmiş ki bu hazırlanmış.

Yanılıyor muyum ?

malesef Kazen, kurdele olayı, elma kızartma olayı bu sene yasaklanmış
yaş aralığı fazla olduğundan okumaya geçemeyen yaşı küçükler olumsuz etkilenip okuldan soğumasın diye, mantıklı
bi taraftan büyükler içinde kötü,
küçüklerde büyüklerde haksız rekabet yaşayacaklar dört sene malesef

Oğlum diye demiyorum adam aklından iki basamaklı sayı ile bir rakamı toplayıp çıkartabiliyor bekleyip 3 sene sonra mı başlatsam ki ? Anca yakalarlar...

İşte anlatmak istediğim bu haksız bir rekabet var. Çocuğum 1 sene erken okula başlıyor 1 sene hayata erken atılacak diye sevinen ey anne. Çocuğunu benim çocuğum okulda EZECEK bunu asla unutma ! Ya da bizim ki sizinkileri bekleyip 1 yaş geriye gidecek. Benim isyanım buna yoksa alt yapını hazırla istersen kundaktan al okula bu umrumda değil ... Her şey yaşında güzel ...

Ben size diyeyim müfredat filan yok bence : )

Güldüğüme bakmayın umarım bir gün biri çıkarda hey adam bak sen böyle demiştin ama yanıldın der de çocuklar için iyisi olur. Ben yanılmaya razıyım...

Müfredat olur olmasına da, verimli bir müfredat olur umarım...

Süper inceliyorum.... Çok bilmiyorum yanlışım varsa düzeltin.

Bu bir öğretmenin planı değil mi ? Kendisine MEB tarafından verilen müfredat değil. Lakin bir müfredat verilmiş ki bu hazırlanmış.

Yanılıyor muyum ?

evet öğretmenler bu planlara göre gidiyorlar, bu hafta bu öğretilecek, şu hafta bu
o bahsettiğim forumda ilkokuma yazma günlüğü gibi başlıklar var, ben oğlum okula başladığında çok takip etmiştim, oradadaki tüm öğretmenler ve bizim öğretmenimiz benzer şekillerde ilerledi hep, ilkokuma yazma günlüğünü seninde takip etmeni öneririm

benim yeğenim 4 yaşını 2 ay geçmiş.ve daha doğru düzgün ne konuştuğu dahi anlaşılmıyor.

anaokuluna başladı, müdür demişki seneye 1.sınıfa başlar.ablam tabi karşı çıkmış
ezilir çocuğum daha çok küçük demiş.

saçmalık bence...abartmıyorum çocuğun daha ne dediği anlaşılmıyor. kaldı ki , seneye 1.sınıfa başlayacakmış.

söylenecek daha çok şey var aslında ama
neyse.

Matematik ders planlarını inceledim de !

içimden geçenleri yazmak istemiyorum.

Bu arada 1. sınıf annelerine başlık açayım da bende gönüllü baba olarak burada bir şeyler yapayım. Sınıf annesi var da sınıf babası olmasın mı : ) Zaten bugün bir sürü kadın içinde tek başımaydım. Rezalet rezalet ... (okuldaki durumu diyorum KK'ya hayıflanmadım yanlış anlamayın)

Oğlum diye demiyorum adam aklından iki basamaklı sayı ile bir rakamı toplayıp çıkartabiliyor bekleyip 3 sene sonra mı başlatsam ki ? Anca yakalarlar...

İşte anlatmak istediğim bu haksız bir rekabet var. Çocuğum 1 sene erken okula başlıyor 1 sene hayata erken atılacak diye sevinen ey anne. Çocuğunu benim çocuğum okulda EZECEK bunu asla unutma ! Ya da bizim ki sizinkileri bekleyip 1 yaş geriye gidecek. Benim isyanım buna yoksa alt yapını hazırla istersen kundaktan al okula bu umrumda değil ... Her şey yaşında güzel ...

evet kesinlikle geriye gidecek, çocuklar birbirinden çok etkileniyor, benim oğlum okula başlarken çok akıcı okuyordu yetişkin gibi, ve okula başladığında hecelemeye başladı, oğlum neden böyle okuyosun dedim, anne sınıfta herkes böyle okuyo ama dedi
aslında benim gözlemlediğim ilkokulda çocuklar yarışarak motive oluyor, ama diğer taraftan denk değiller, bu çocuklar nasıl motive olcak şimdi, denk olmadıklarından öğretmen rekabet yaratmayacak. Malesef çocuğunu evde desteklemekten başka çare yokki bildiklerinide unutmasın

Son düzenleme:
Matematik ders planlarını inceledim de !

içimden geçenleri yazmak istemiyorum.

Bu arada 1. sınıf annelerine başlık açayım da bende gönüllü baba olarak burada bir şeyler yapayım. Sınıf annesi var da sınıf babası olmasın mı : ) Zaten bugün bir sürü kadın içinde tek başımaydım. Rezalet rezalet ...

neden olmasın bizim 1. sınıfta sınıf babamız vardı:1:

Bugün gene okuldaydım öğretmenleri biraz zorladım. Müfredat geldi mi diye zira içeriğini öğrenmek istiyorum. Sınıf öğretmenimiz endişelerimi anladı ve merak etmememi gereken özeni göstereceğini sınıfta sadece 2 tane 2007 doğumlu olduğunu ifade etti.

Çaktırmadan dedikoduları dinledim ;

- İlk dönem oyun ağırlıklı bir yarı yıl olacakMIŞ (bakın mış diyorum bu rivayet direk öğretmenlerden duymadım)
- İkinci dönemde 20 sayısına kadar rakamlar ve 2 adet 27 harfimiz var ya 2 tanesi öğretilecekMİŞ.

Pazartesi gününden bu güne kadar duyduklarım hep bunlar.

rica ediyorum bir ilköğretim öğretmeni çıkıp bu seneki müfredatı bizimle paylaşsın. Dedikodular değil gerçekleri bilelim...

ben kızımı rapor ıle anasınıfına gönderen velıler arasındayım
tabıkı ılgı alanım oldugundan dolayı 1.sınıfa cocugu gıden arkadaşlarıma sordum ve yapılan toplantıda aynen dedıgıız gıbı 20 ye kadar rakamların ve a ve e a harfının öğretılecegını öğretmenlerının acıkladıgını söyledıler
ayrıca gecen tv de trt 1 de bı programa meb ten yetkılı bı bayan cıktı ve sızın sorununuz gıbı pek çok şeyı bılen anasınıfoı egıtmı almış öğrencılerın bu durumdan sıkılabılecegıne dair bı soru yöneltıde kendısıde okadar rahat ve herzmankı gıbı duşunmeksıznın cevabıı verdı olsun dedı o tarz öğrencılerrıde 2.sınıfa aktarırrız dedı nasıl ama

ben kızımı rapor ıle anasınıfına gönderen velıler arasındayım
tabıkı ılgı alanım oldugundan dolayı 1.sınıfa cocugu gıden arkadaşlarıma sordum ve yapılan toplantıda aynen dedıgıız gıbı 20 ye kadar rakamların ve a ve e a harfının öğretılecegını öğretmenlerının acıkladıgını söyledıler
ayrıca gecen tv de trt 1 de bı programa meb ten yetkılı bı bayan cıktı ve sızın sorununuz gıbı pek çok şeyı bılen anasınıfoı egıtmı almış öğrencılerın bu durumdan sıkılabılecegıne dair bı soru yöneltıde kendısıde okadar rahat ve herzmankı gıbı duşunmeksıznın cevabıı verdı olsun dedı o tarz öğrencılerrıde 2.sınıfa aktarırrız dedı nasıl ama

diyorum ya çözüm bende : )

2007 yılı doğumlu KARDEŞlerini bekleyecek bizimkiler ben direk 4. sınıftan başlatacağım....

demek ki a ve e harfi + 20 sayısına kadar sayma dedikodu değilmiş.

Zaten ders planlarını inceliyorum bir taraftan...

harflerin e ve l olması lazım ama değişmediyse
sende ezerlersin sırayı Kazen elat inorm
:1:

Son düzenleme:
diyorum ya çözüm bende : )

2007 yılı doğumlu KARDEŞlerini bekleyecek bizimkiler ben direk 4. sınıftan başlatacağım....

demek ki a ve e harfi + 20 sayısına kadar sayma dedikodu değilmiş.

Zaten ders planlarını inceliyorum bir taraftan...

evet dırek olrak o bılgıyı vermış
fakat diğer sınıfın öğretmenı ıse evet bu şekılde fakat ben kendıme ve cocuklara guvenıyorum onunla sınırlı kalmayacak demış fazlasnı öğretıcem demış
yanı ne öğretmenler ne velıler ne yapacagını bılmez durmdaa malesef

Bizim çocuklarımız bu yıl deneme tahtasına dönecek anlaşılan. Bu sistem olmazsa seneye bir daha değişecekmiş. Şu an giriş çıkış saatleri ders müfredatı tam olarak belli değil sanırım. Bende velilerden A ve E harflerinin öğretileceği ve 20 ye kadar saymayı öğreteceklerini duydum. Benim oğlumda geçen yıl öğrendi bunları. Hatta ana sınıfından önce kreşe gittiği için geçen yıl anasınıfında ben bunları biliyorum zaten diye epey sıkılmıştı bu senede sıkılacak anlaşılan.

Bizim çocuklarımız bu yıl deneme tahtasına dönecek anlaşılan. Bu sistem olmazsa seneye bir daha değişecekmiş. Şu an giriş çıkış saatleri ders müfredatı tam olarak belli değil sanırım. Bende velilerden A ve E harflerinin öğretileceği ve 20 ye kadar saymayı öğreteceklerini duydum. Benim oğlumda geçen yıl öğrendi bunları. Hatta ana sınıfından önce kreşe gittiği için geçen yıl anasınıfında ben bunları biliyorum zaten diye epey sıkılmıştı bu senede sıkılacak anlaşılan.

o zaman harf sıralamasını değiştirmişler neden acaba:26:

Benim oğlum bine kadar sayıyor lise diploması verseler olur mu ?

Back