• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 4 + 4 + 4 Eğitim Sistemi 2006 ve 2007 doğumluların okula başlaması ...

Bizim buradaki ilkokullar aynı sınıfta okuyor henüz ayrılmamış komşularımızdan ögrendigim kadarı ile İstanbul'da devlet anakolu aylık 80 tl mi yarım günü bizim burada meb baglı özel kreşler yarım gün aylık 50 tl en fazla 70 tl oluyor tüm günü ise özellerin 150 tl en fazla aylık 300 tldir devlet anaokullarında aylık 20 tl ile 30 tl arasında degişiyor üstelik sınıf mevcutları bile kalabalık degil

Bizim buradaki ilkokullar aynı sınıfta okuyor henüz ayrılmamış komşularımızdan ögrendigim kadarı ile İstanbul'da devlet anakolu aylık 80 tl mi yarım günü bizim burada meb baglı özel kreşler yarım gün aylık 50 tl en fazla 70 tl oluyor tüm günü ise özellerin 150 tl en fazla aylık 300 tldir devlet anaokullarında aylık 20 tl ile 30 tl arasında degişiyor üstelik sınıf mevcutları bile kalabalık degil

İstanbul da hayat pahalı. Evet bizim memlekette de servis içinde tam gün kreş 250 TL demişti akrabamız şok geçirdim. Bizim burada oğlumun 2 yıl önce gittiği kreş tam gün 600 TL idi servis hariç. Ve dediğiniz gibi öğrenci sayısı az.

İstanbul da hayat pahalı. Evet bizim memlekette de servis içinde tam gün kreş 250 TL demişti akrabamız şok geçirdim. Bizim burada oğlumun 2 yıl önce gittiği kreş tam gün 600 TL idi servis hariç. Ve dediğiniz gibi öğrenci sayısı az.

Evet canım İstanbul pahalı mesela bizim burada servis ücreti kısa mesafe 70 tl İstanbul'da ise 140 tl uzun mesafenin ücretleri 140 tl ile 160 tl bizim burada

devlet anaokullarında aylık 20-30 lira mı :53::52::52::52:ayy hiç bişey değilmiş gerçekten :30:
ben de geçen yıl gönderdim yarım gün 80 lira idi bu yıl da 85 olmuş
sabahçı grubunda 12-15 kişi
öğlenci grubunda ise 20-25 kişi oluyor sınıflar:50:

devlet anaokullarında aylık 20-30 lira mı :53::52::52::52:ayy hiç bişey değilmiş gerçekten :30:
ben de geçen yıl gönderdim yarım gün 80 lira idi bu yıl da 85 olmuş
sabahçı grubunda 12-15 kişi
öğlenci grubunda ise 20-25 kişi oluyor sınıflar:50:

Evet canım 20 lira kaç yıldır 20 lira alıyorlar belki bu sene 30 yapmışlardır diyecem ama zannettimoyorum yapacaklarını aylık 20 tl dir yine sınıf mevcutları ise en fazla 15-20 arasındadır İstanbul çok pahalı

5.5 yaşındaki çocuğa' okulda dayak
İddiaya göre Bayrampaşa'da 5,5 yaşındaki Eren B., Mustafa Itri İlköğretim Okulu'nda 3. sınıfa giden bir kız öğrenci tarafından tuvalete götürülerek orada önce üzeri ıslatıldı, sonra dövüldü.
lay iddiaya göre şöyle gelişti; Bayrampaşa Murat Mahallesi'nde bulunan Mustafa Itri İlköğretim Okulu'nda iki hafta önce 1. sınıfa başlayan 66 aylık (beş buçuk yaşındaki) Eren B. geçtiğimiz gün aynı okulun 3. sınıfında eğitim gören bir kız öğrenci tarafından dövüldü.
Anne Dilek B., çocuğunu okuldan almak için saat 16.00'da okula gidince oğlunun yüzündeki morlukları fark etti. Anne hemen okul yöneticileri ile görüştü. İddiaya göre okul yöneticisinin anneye, "Çocuğu gördüm, bir şey yoktu" demesi üzerine anne Dilek B. durumu eşi Kader B.'ye bildirdi. Baba Kader B. çocuğu ile birlikte İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Acil bölümüne gitti. Eren B'ye burada pansuman yapıldı. Baba Kader B. daha sonra Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu. 66 aylık küçük Eren ise, bir kız öğrencinin kendisini kucağına alarak tuvalete götürdüğünü belirterek, "Kız beni kucağında kızlar tuvaletine götürdükten sonra soyundurdu. Üstüme su atarak beni yıkadı. Bazı yaşadıklarımı da unuttum yaşadığım olay beni çok üzdü" dedi.

ÇOCUĞUMU ÇIRILÇIPLAK TUVALETTEN ÇIKARIYORLARDI
Anne Dilek B. küçük Eren'i okuldan almak için bir saat erken gittiğini belirterek, "Okula gittiğimde oğlum, öğretmenler ve diğer velilerle birlikteydi. Çocuğumu saçları ıslak, üstü başı perişan bir vaziyette buldum. Ağlamaklı olarak orada bulunanlara yaşadığı olayı anlatıyordu. Okulun içindeki kamera kayıtlarını gördüğüm zaman şok oldum. Bir kız öğrenci oğlumu kucağında kızlar tuvaletine sokuyordu. Aradan 15 dakika geçtikten sonra tuvaletten okulda görevli birisi veya bir veli çocuğumu bularak çırılçıplak dışarı çıkarıyor ve giydiriyorlardı. Çocuğum içeride çok kötü şeyler yaşamış, yüzünün sol tarafı mosmor vaziyette, sırtı, bacağı ve kafasının iki tarafında şişlikler vardı. Eşimi arayarak durumu bildirdim. Çocuğum tuvalette gördüğü işkenceden dolayı yıkılmış vaziyette. Zaten 5.5 yaşında bu olayı nasıl atlatır, bunun hesabını kim verir onu da bilemiyorum" diye konuştu.
milliyet

şu olaya o kadar üzüldümki anlatamam, yavrum daha küçücük, nasıl baş etsin üst sınıflarla
nasıl çocuk yetiştiriyorlar ya anlamıyorum, yatın kalkın şiddet tv de, alın size sonucu

Son düzenleme:
5 buçuk yaşında başlıyan çocuk daha geç kavrıyo ,çünkü ana okul çagı diğeri çabuk kavrıyo haksıozlıktan başka birşey değil çocuk yanındaki büyük aklı reren çocuk yapınca üzülüyo ne oyunu okuma yazma el yazısı bide artı matematik türkçe yazılı oluyolar bide naler çocuk sevgisi olmasyan öğretmene düştüysen yandı veli.zaten bütün topu size atıoyolar evde ilgilen diye karne verilirken küçük büyük diye verilmiğcek yapan yapamıyan diye verilcek bide merek edi,yorum 1 ci sınıfta kalma varmı

tavsğiye etmiyorum sakın göndermeyin çocuk ve siz çok yıpranırsınız kızlar bir derece uyum sağlıyoda erkek çocukları çok uğraştırıyo

yazık oldu çocuğuma 2 günle bizede vurdu rapor almaktan çekindik şimdi uğraşıyoruz ne oyunu okuma yazma matematik her hafta yazılı sbs sınavı gibi söyleyip defterin kapatın diyomuş çocukta daha şimdiden yazılı korkusu başladı çok yalnış

yaş gurubuna ayrılmadı sınıf yok diye çok üzülüyorum

iyik,i bu yaşlarda çocuğum yok epey üzülürdüm birde çocuğun kas yapısıyla alakalı bazı çocuklar beslenmeleri iyi olmadığından arkada kalıyor herkesin maddi durumu aynı değil ki

kızım 67 aylık başladı kreşe gitmişti ama anasınıfına gidemedi..5 ay geçtikten sonra şunları söyleyebilirim. özel okula gönderdim ben, öyle müfredat hafif falan değildi, son sürat gittiler, yılbaşında tüm harfleri bitirmişlerdi..ilk başlarda yazma konusunda çok sıkıntı çektik. Ama şuanda okuma da yazma da tamam gibi...Ama iş okuma yazma ile bitmiyor..küçük olduğunu bildiği için sosyal aktivitelere katılmaktan çekiniyor. sorumluluk duygusu daha yeni yeni gelişmeye başladı. ilk zamanlarda herşeylerini kaybediyordu..5 ayda aslına bakarsanız çok şey değişti..ama beim kızım gelişimini erken tamamlayan bir çocuktu, herkes bu hıza ayak uyduramaz bence...

merhaba

benim küçük kızım mart 2007 doğumlu gelişimi çok iyi 8 yaş çocuklarıyla neredeyse aynı boy kilosuda öyle konuşması uslubu saygıyı sevgiyi anlayabilecek kapasitede ben kçük kızımı babamızın inadı üzerine ilk öğretime verdim verdim ama ablası okuldan eve gelince bana diğer odada anne tenefüslerde ana sınııfına bakıyor hep dedi sonra 2 ay sürecinde 1-2 kez geç kaldım en fazla 5 dk. ama görmelisiniz nasıl aglıyor beni almaya gelmiyeceksinz sandım diye içim eridi öldüm öldüm

inanın bana 2 ay okula gitti bu şekilde el yazısı yazıyordu hiç sorun çıkmadı 5 harf öğrenmişti

ama bir gün eve geldiginde yeter artık bıktım öğretmenim bana hep ceza veriyor dedi neden kızım dedim ayaga kalkıyormuşum dedi düşünün o yaş çocugunu hiç tenefüse çıkmamam cezasını

neyse öğretmenle konuştum tutturmuş bir müfredat diye onuda geçtim ayaga kalkıyor diyor yapmamalı diyor bende dedimki bu çocuk 5 buçuk yaşında dedim falan filan o gün bayrapaşa devlet hastanesine gidip rapor aldım hemen kayıt işlemini iptal ettirdim ve anaokul arayışına geçtim biraz uzak ama sabah 8:30-15:30 arası okulda
200 lira karşılıgında gittimki ne görüyüm okuldaki tüm öğrenciler aynı yaşta

nasıl pişman oldum bilemessiniz kızım şuan çok mutlu

içime biraz su serpildi yavrumu kobay olarak kullandırmadım yazık gerçekten yavrularımıza bu yaş grubu çocukların psikomotor gelişimleri kalabalık okullara hiç uygun deyil

Back