• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 4 + 4 + 4 Eğitim Sistemi 2006 ve 2007 doğumluların okula başlaması ...

Daha öncede çocuklarımız avrupaya göre okula geç başlıyor diye yakınıyolardı.Sanırım bu hükumet yaptı diye tepkiniz:) Açıköğretim isteyen ister öyle okur, ister evlenir tasası size mi kaldı sanki çok düşünüyolar hey Allahım

siz hangi ülkede yaşıyorsunuz bu ne septik bir düşünce aman allahım...
Bu yoruma sadece ağzım açık kala kalıyorum.Sanırım çocuk yok.
Olunca konusun lütfen. Varsa da çocuklarınız için endişelenmeye başlayın derim.yada bu zihniyetle yetiştirmekten vazgeçin derim....

Son düzenleme:
Daha öncede çocuklarımız avrupaya göre okula geç başlıyor diye yakınıyolardı.Sanırım bu hükumet yaptı diye tepkiniz:) Açıköğretim isteyen ister öyle okur, ister evlenir tasası size mi kaldı sanki çok düşünüyolar hey Allahım

evet tasası bana kaldı;

ülkemi sevdiğim ve gelişmiş, eğitimli bi ülke olmasını istediğim için;

kız çocuklarının çocuk yaşta evlendirilip kocalarının malı olmaktan çok, okumuş, ayakları üzerinde duran, tüm topluma faydalı ve söz sahibi bireyler olarak yetişmesini istediğim için;

"tasası size mi düştü" gibi insanı hiçbir yere götürmeyecek, söyleyecek söz olmadığında kurulacak cümlelerin, bu tarz düşüncelerin azalmasını istediğim için;

düşünüp yorum yapabilen, haklıyı haksızı ayırt edebilen, ideolojilere, kişilere körü körüne saplanıp kalmayan insanlar yetiştirmek istediğim, işin içinde bir eğitimci olduğum için tasası bana, bize kaldı...siz tasalanmayınız biz sizin yerinize de tasalanır çocuklarınızın geleceğini kurtarmaya çalışırız.....

üzüldüm...ne söyleyeyim

benim de oğlum 72 aylık ve 3 gün önce okula başladık...:16:

oğlumun 2 yıl da okul öncesi eğitim almasını sağladık

ve bu yıl da oyun gibi geçeceği için ben oğlumun bu yılının boşa gideceğini düşünüyorum:31:

çünkü oğlum 1 yıldır okumayı ve pek düzgün olmasa da yazmayı biliyor:nazar::nazar::nazar:

toplama-çıkarma işlemleri de yapabiliyor işte ben de bu sebeple bu yılının zayi olacağını düşünüyorum:31:

bu konuda rahatsızım çünkü oğlum şu anda bulunduğu konumdan daha fazlasını başarabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.

sistem hakkındaki görüşüme gelecek olursak;

4+4+4 eğitim sistemini destekliyorum :46:çocuklar ne kadar erken eğitime başlar ise

gelecek nesilin daha zeki olacağını düşünüyorum.:31:

ama her şeyin ilkleri zorlukları çekermiş yaa

işte biz de bu sistemin ilkleri olarak 1 yılımızı kaybediyoruz:50:

Buraya kadar bir kişi parti söylemi yaptı mı ? 2006 ve 2007 doğumlu çocuklar için ciddi bir sıkıntı var ortada. Ya yazılanları okumadınız ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Böyle ucuz parti savunmaları ile bizim sorunumuzu çözemezsiniz. Sorun ortada bakın öğretmenler de yaşayacakları sorunları yazıyor. Siz de kalkmış yok hükümet yaptı diye tepki yok bilmem ne. Şu ana kadar bir kişi hükümete laf söyledi mi ? Sizde haklısınız yazacak bir şey bulamayınca en güzeli saldırmak, özür dilerim haklısınız...

benim de oğlum 72 aylık ve 3 gün önce okula başladık...:16:

oğlumun 2 yıl da okul öncesi eğitim almasını sağladık

ve bu yıl da oyun gibi geçeceği için ben oğlumun bu yılının boşa gideceğini düşünüyorum:31:

çünkü oğlum 1 yıldır okumayı ve pek düzgün olmasa da yazmayı biliyor:nazar::nazar::nazar:

toplama-çıkarma işlemleri de yapabiliyor işte ben de bu sebeple bu yılının zayi olacağını düşünüyorum:31:

bu konuda rahatsızım çünkü oğlum şu anda bulunduğu konumdan daha fazlasını başarabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.

sistem hakkındaki görüşüme gelecek olursak;

4+4+4 eğitim sistemini destekliyorum :46:çocuklar ne kadar erken eğitime başlar ise

gelecek nesilin daha zeki olacağını düşünüyorum.:31:

ama her şeyin ilkleri zorlukları çekermiş yaa

işte biz de bu sistemin ilkleri olarak 1 yılımızı kaybediyoruz:50:

Velilerin ortak problemi bu ! Benimle aynı endişeler içindesiniz. Benim oğlumda aynı durumda ! Bu sene 1. sınıfları okutacak bir öğretmen gelip bize müfredatı açıklarsa çok sevinirim. Bu konuda çok dedikodu var. Rakamlar 20'ye kadar öğretilecekmiş... Sadece harfler öğretilecekmiş... (bakın bu bilgilerden emin değilim ki miş diyorum). Benim oğlum 2 basamaklı sayıları kafadan toplayıp çıkartıyor, tamam 1. sınıf üstü bir yeti bu ama genede birinci sınıf eğitimi almalı temelden. Lakin gidip te bu sene oyun oynayacaksa kreşe verirdim ..

Ben okurken 1. sınıfta ilk dönem sonu okuma işi biterdi okuyanların yakalarına kurdele takılırdı. Yahu bu yeni nesil daha mı salak ki bu iş 2. sınıfa bırakılıyor ? Yoksa 2007 doğumluları beklemek için 2006 doğumluları yakacaklar.

Lütfen rica ediyorum bir tane 1. sınıf öğretmeni buradan bize bu sene ki içeriği paylaşsın...

ek olarak kimse konumuz okula erken başlanması değil, alt yapısı hazır olan başarılı bir sitem ise kim karşı çıksın ? Bizim sıkıntımız farklı ama anlatamıyoruz sanırım.

Velilerin ortak problemi bu ! Benimle aynı endişeler içindesiniz. Benim oğlumda aynı durumda ! Bu sene 1. sınıfları okutacak bir öğretmen gelip bize müfredatı açıklarsa çok sevinirim. Bu konuda çok dedikodu var. Rakamlar 20'ye kadar öğretilecekmiş... Sadece harfler öğretilecekmiş... (bakın bu bilgilerden emin değilim ki miş diyorum). Benim oğlum 2 basamaklı sayıları kafadan toplayıp çıkartıyor, tamam 1. sınıf üstü bir yeti bu ama genede birinci sınıf eğitimi almalı temelden. Lakin gidip te bu sene oyun oynayacaksa kreşe verirdim ..

Ben okurken 1. sınıfta ilk dönem sonu okuma işi biterdi okuyanların yakalarına kurdele takılırdı. Yahu bu yeni nesil daha mı salak ki bu iş 2. sınıfa bırakılıyor ? Yoksa 2007 doğumluları beklemek için 2006 doğumluları yakacaklar.

Lütfen rica ediyorum bir tane 1. sınıf öğretmeni buradan bize bu sene ki içeriği paylaşsın...

maalesef ve kesinlikle haklısınız....

ek olarak kimse konumuz okula erken başlanması değil, alt yapısı hazır olan başarılı bir sitem ise kim karşı çıksın ? Bizim sıkıntımız farklı ama anlatamıyoruz sanırım.

tabii ki önce altyapının zorunlu ve düzgün olması gerekli ki

istenen ya da hedeflenen verim alınabilsin:31:

ki bu da kaç boşa harcanan yıllara mal olur bilinmez...:50:

Kardeşim 2005 Aralık doğumlu.
Yaşıtlarına göre çok ufak tefek ve zayıf bir çocuk olduğu için annem geçen sene göndermedi okula.
Bu sene başladı daha 3 gün oldu.
Salı günü 11 eylül Bursa'nın kurtuluşu diye tatil yaptılar.
Bir de 1. sınıf öğretmeni olan bir tanıdığımız var. Kitaplar geldi malum.
Pek bir fark olmadığını, eğitim sisteminin aynen devam ettiğini hatta çocukların yarı yıl tatiline kadar okumayı sökmeleri gerektiğini söyledi.
İkinci dönem matematik ağırlıklı olucakmış.
Ne kadar doğru bilemiyorum tabi ki.
Allah yardımcıları olsun kardeşimin sınıfındakiler o kadar küçük ki...
:103:

evet tasası bana kaldı;

ülkemi sevdiğim ve gelişmiş, eğitimli bi ülke olmasını istediğim için;

kız çocuklarının çocuk yaşta evlendirilip kocalarının malı olmaktan çok, okumuş, ayakları üzerinde duran, tüm topluma faydalı ve söz sahibi bireyler olarak yetişmesini istediğim için;

"tasası size mi düştü" gibi insanı hiçbir yere götürmeyecek, söyleyecek söz olmadığında kurulacak cümlelerin, bu tarz düşüncelerin azalmasını istediğim için;

düşünüp yorum yapabilen, haklıyı haksızı ayırt edebilen, ideolojilere, kişilere körü körüne saplanıp kalmayan insanlar yetiştirmek istediğim, işin içinde bir eğitimci olduğum için tasası bana, bize kaldı...siz tasalanmayınız biz sizin yerinize de tasalanır çocuklarınızın geleceğini kurtarmaya çalışırız.....

üzüldüm...ne söyleyeyim

Ağzınıza sağlık :49:

Buraya kadar bir kişi parti söylemi yaptı mı ? 2006 ve 2007 doğumlu çocuklar için ciddi bir sıkıntı var ortada. Ya yazılanları okumadınız ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Böyle ucuz parti savunmaları ile bizim sorunumuzu çözemezsiniz. Sorun ortada bakın öğretmenler de yaşayacakları sorunları yazıyor. Siz de kalkmış yok hükümet yaptı diye tepki yok bilmem ne. Şu ana kadar bir kişi hükümete laf söyledi mi ? Sizde haklısınız yazacak bir şey bulamayınca en güzeli saldırmak, özür dilerim haklısınız...

Hiç direk Kazen'e mesaj yazmak, yazdığına yorum yapmak adetim değildir; yalkalık olarak algınma ihtimali olan birşeyi yapmam ama bu konuda cidden desteklemeyi kendime borç bildiğim için yazacağım.
Zaten derdimiz siyasi olarak ele almak olsaydı teknik, psikolojik ve pedegojik olarak bildiğimizi naçizane dile getirmeye çalışmaz işin altında yatan/yattığını düşündüğümüz politik meseleleri konuşuırduk. Burada dil döküyorsak çocuklar için. Herkes büyükşehirde okul öncesi 3 sene kreşe gidecek şansa sahip değil. Her ortaokuldan mezun olan kız en iyi liselerde saçları fönlü salınsın da yeter ki ders çalışsın diye hediyeye boğulmuyor. 4. sınıftan sonra dışarıdan okumanın yolunun açılması demek o yaşta çalıştırılacak tekstil işçisi kızlar demek, zeytin ırgatı bebeler demek. Sadece 2006 2007 meselesi de değil. Parti ile ne alakası var. Her vicdan sahibi insan A ya da B ya daC partisinden kızları okuldan 12-23 yaşında uzaklaştırma ihtimali olan bu uygulamayı eleştirir. PArticilik yapacak olsaydık başka şeyler söylerdik zaten. Dilimiz de döner, ağzımız laf eder çok şükür. Bahsetmiyorsak kendi tercihimizle burası yeri olmadığından, forum kurallarına uymak için. Yoksa boşa sallamayı biz de biliriz..

Bu sistemi hazırlayanlar kim hiç düşünmüyosunuz heralde.bunları yoldan geçen adama yaptırmıyolar.Eğitimciler hazırlıyo, çocuk gelişimciler hazırlıyo sunuluyo kabul ediliyo.Siz daha iyisini biliyosanız yollamyın o zaman çocuğunuzu.Bakıp izlersiniz yollayanların çocuğu nasıl oluyo ok?

Bu sistemi hazırlayanlar kim hiç düşünmüyosunuz heralde.bunları yoldan geçen adama yaptırmıyolar.Eğitimciler hazırlıyo, çocuk gelişimciler hazırlıyo sunuluyo kabul ediliyo.Siz daha iyisini biliyosanız yollamyın o zaman çocuğunuzu.Bakıp izlersiniz yollayanların çocuğu nasıl oluyo ok?

Ben yollamayacağım zaten oğlum 66 aylık olunca. Cezasını öderim ya da yazdırır devamsızlıktan kalmasına razı olurum. Kendi çocuğum hakkında bu kadar radikal karar alabiliyorsam vardır benim de bir bildiğim. Ha ayrıcı ben hiç buna iyi diyen eğitimci görmedim bugüne kadar, kimmiş bu uzmanlar çok merak ettim. Hayır biliyoruz filanca il müdürlüğünde bambaşka bir alanda çalışırken il milli eğitim müdürü olarka atananları...

o sizin için öyle,sistemin kimler tarafından hazırlandığını biz gayet iyi biliyoruz.ha bu arada yollayanları görüyoruz üç gündür sizde bi okula uğrayıp görün,gerçi bir sene boyuncada görmeye devam edeceğiz :42:

Bu ülkede naylon fatura kullanmaktan yargılaması dokunuzlmazlık nedeniyle ertelenen insanlar Maliye Bakanlığı yaptı. (Hangi hükümet döneminde olduğunu yazmıyorum hükümete gareziniz var denmesin diye. :)))
Daha ne uzamnlığından bahsediliyor?

Ben de gerçekten çok merak ediyorum bu uzmanlar kim acaba? Çevremde 100 tane eğitimci varsa 100ü de bu sistemin oluşturulması için alt yapının olmadığını, ülkemizde pekçok çocuğun bu durumdan mağdur olacağını belirtiyor...
2005-2006-2007 doğumlu çocuklar aynı sınıfta...2005 doğumlu bir çocuk 2007 doğumlu çocuk zorlanmasın diye yapılacak aktivitelerden sıkılmayacak mı? Elbette sıkılacak..Pekçok yerde kız çocukları 5.sınıftan sonra gönderilmiyordu okula şimdi 4. sınıftan sonra gönderilmeyecek..Bunca açığa çıkan öğretmen var ve sayın bakanımız "her öğretmenin bana aylık maliyeti 3bin lira, senede 36 bin eder..Ben bunca sınıfçıyı ne yapacağım" diye hesaplar yaptı canlı yayında...Arkadaşlarla öğretmenler odasında istişare yaptığımızda görüyoruz ki neresinden tutsak elimizde kalıyor...Allah yardımcısı olsun bu nesilin...

Kardeşim 2005 Aralık doğumlu.
Yaşıtlarına göre çok ufak tefek ve zayıf bir çocuk olduğu için annem geçen sene göndermedi okula.
Bu sene başladı daha 3 gün oldu.
Salı günü 11 eylül Bursa'nın kurtuluşu diye tatil yaptılar.
Bir de 1. sınıf öğretmeni olan bir tanıdığımız var. Kitaplar geldi malum.
Pek bir fark olmadığını, eğitim sisteminin aynen devam ettiğini hatta çocukların yarı yıl tatiline kadar okumayı sökmeleri gerektiğini söyledi.
İkinci dönem matematik ağırlıklı olucakmış.
Ne kadar doğru bilemiyorum tabi ki.
Allah yardımcıları olsun kardeşimin sınıfındakiler o kadar küçük ki...
:103:

Bugün gene okuldaydım öğretmenleri biraz zorladım. Müfredat geldi mi diye zira içeriğini öğrenmek istiyorum. Sınıf öğretmenimiz endişelerimi anladı ve merak etmememi gereken özeni göstereceğini sınıfta sadece 2 tane 2007 doğumlu olduğunu ifade etti.

Çaktırmadan dedikoduları dinledim ;

- İlk dönem oyun ağırlıklı bir yarı yıl olacakMIŞ (bakın mış diyorum bu rivayet direk öğretmenlerden duymadım)
- İkinci dönemde 20 sayısına kadar rakamlar ve 2 adet 27 harfimiz var ya 2 tanesi öğretilecekMİŞ.

Pazartesi gününden bu güne kadar duyduklarım hep bunlar.

rica ediyorum bir ilköğretim öğretmeni çıkıp bu seneki müfredatı bizimle paylaşsın. Dedikodular değil gerçekleri bilelim...

Bugün gene okuldaydım öğretmenleri biraz zorladım. Müfredat geldi mi diye zira içeriğini öğrenmek istiyorum. Sınıf öğretmenimiz endişelerimi anladı ve merak etmememi gereken özeni göstereceğini sınıfta sadece 2 tane 2007 doğumlu olduğunu ifade etti.

- İlk dönem oyun ağırlıklı bir yarı yıl olacakMIŞ (bakın mış diyorum bu rivayet direk öğretmenlerden duymadım)
- İkinci dönemde 20 sayısına kadar rakamlar ve 2 adet 27 harfimiz var ya 2 tanesi öğretilecekMİŞ.

rica ediyorum bir ilköğretim öğretmeni çıkıp bu seneki müfredatı bizimle paylaşsın. Dedikodular değil gerçekleri bilelim...

Kazen, öğretmen değilim ama bir öğretmen sitesinde öğretmenlerin yazdıklarını okuyorum orada 3 ay oyun ağırlıklı olacağı ve sadece e ve l harfinin öğretileceği okumaya 2. dönem geçileceğini yazmışlar
ama öğretmenlerden bundan memnun değil bazıları sadece bir ay oyun oynamaya dayanabileceklerini yazmışlar
bencede bu sene çoğu öğretmen müfredatı tam uygulamaz

Kazen okulumuzda 2 tane 1. sınıf var fakat her iki arkadaşımız da zorunlu seminere gönderildi ve zorunlu olarak ben giriyorum derslerine..Ancak bildiğim kadarıyla onlar da şu an müfredattan bihaberler..Kitapları falan gelmedi henüz..Yani haftaya kadar sağlıklı bir bilgi alabileceğini sanmıyorum..Sadece oradan buradan duyduğumuz kadarıyla..

Kazen, öğretmen değilim ama bir öğretmen sitesinde öğretmenlerin yazdıklarını okuyorum orada 3 ay oyun ağırlıklı olacağı ve sadece e ve l harfinin öğretileceği okumaya 2. dönem geçileceğini yazmışlar
ama öğretmenlerden bundan memnun değil bazıları sadece bir ay oyun oynamaya dayanabileceklerini yazmışlar
bencede bu sene çoğu öğretmen müfredatı tam uygulamaz

ben çocukkene ilk dönem okuma işini hallederdik kurdelemizi takarlardı yakamıza hiç unutmam ne sevinmiştim o kurdele takıldığında... 2. okuyandım. 2. tekrar :)

2 harf dedikodusu kısmen doğruymuş o zaman ... Bize okul yönetimi ısrarla merak etmeyin diyor... vardır bildikleri umarım

Back