• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 4 + 4 + 4 Eğitim Sistemi 2006 ve 2007 doğumluların okula başlaması ...

merhabalar..
benim oğlumda 2006 ocak doğumlu bizde bu sene ilk okula başladık..herşey çok güzel gidiyor.
2007 li çocukları bir sınıfta toplamışlar yani anlıyacağınız sınıftaki herkes birbiriyle yaşıt. ben bu sistemi çok sevdim.
geçengün 66 aylıkların sınıfını inceledim kapıları açıktı öğretmenleri onlarla öyle güzel ilgileniyorduki anlatamam bahçeye çıkartıp grup oyunları oynatıyordu..çocuklar hallerinden çok memnundu zaten ilk dönem daha çok el becerileri ve oyunlarla geçicek boyama, tamamlamaca faalan anaokulundan bi farkı yok yani ha tek farkı var sadece okuma yazmayı daha erken sökücekler buda bence çok iyi yurt dışındaki ilk öğretimler bazı ülkede 4 yaşında başlıyor..bir ülkede adını tam hatırlıyamıyorum 4 yaşında ingilizce 5 yaşında çince öğretiliyormuş biz geç bile kalmışız :34: birde benim fark ettiğim bir şey var şimdiki çocuklar çok aktif ve bir şeyi öğrenmek yapabilmek iiçin çok uğraşıyorlar herşey o kadar kolaylaştı ve teknolojiye döndüki buda onlar için mükemmel birşey bizim zamanlarımızda herşey daha farklı birraz daha zordu. ALLAH tüm öğrencilerimize başarılar nasip etsin diyorum ve karşşı ççıkan velileride anlamıyorum bi ara '7 ÇOK GEÇ' die slogonlar atılıyordu.Tamam işte daha ne istiyorsunuz...eğitim yaşı 5 e çekildi :34:
şimdi oğlumdan bahsetmek gerekirse öğretmenini okulunu çok seviyor ve evde durmak istemiyor hafta sonu bunun için kaavga ettik :1: okula gidicekmiş pazar günü :1: öğretmenimizde çok iyi sevecen okulun ilk günü çocuklarını sınıf kapısının önünde tek tek el sıkışarak içeri aldı. okuma yazmayı 2. dönemin başında söküceklerini belirtti müfredatın değiştiğini ilk dönem oyun ve psikomotor eğitimlerine yer verildiğini bahsetti bugünde etüdümüz başladı bakalım hakkımızda hayırlısı artık
herkesin 2012 ve 2013 eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsunn

arkadasım o kadar güzel anlatmıssın ki sanki her şey güllük gülistanlık!!!! Yok böyle bir şey..hangi okuldasınız bilmiyorum ama bizim okula milli eğitimden gelen yazı aynen şu :: '' Sınıfları kesinlikle ayıramazsınız''
Millet 70 kişilik sınıfta eğitim görmeye çalışıyor siz gelmiş her sey güzel diye bahsediyorsunuz. 5 yasında başlayacak çocukların dört beş sene sonra halini düşünebiliyor musunuz? Sizin çocuklarınızla aynı sınava gircekler aynı sorulara tabi olacaklar..O yüzden sizin için her sey güzel olabilir ama geneli düşünüp bencillik yapmayın lütfen!!

arkadasım o kadar güzel anlatmıssın ki sanki her şey güllük gülistanlık!!!! Yok böyle bir şey..hangi okuldasınız bilmiyorum ama bizim okula milli eğitimden gelen yazı aynen şu :: '' Sınıfları kesinlikle ayıramazsınız''
Millet 70 kişilik sınıfta eğitim görmeye çalışıyor siz gelmiş her sey güzel diye bahsediyorsunuz. 5 yasında başlayacak çocukların dört beş sene sonra halini düşünebiliyor musunuz? Sizin çocuklarınızla aynı sınava gircekler aynı sorulara tabi olacaklar..O yüzden sizin için her sey güzel olabilir ama geneli düşünüp bencillik yapmayın lütfen!!

benim oğlumun sınıfındanda var 66 aylık tuvalete gitmek istemiş öğretmene söylemiş öğretmenide git diyince kiminle gidicem demiş çocuk öğretmen kendin gidiceksin demiş,olmaz annemle gitmek istiyorum demiş.oğlum anlatınca yüreğim burkuldu valla.birden kendilerini oraya terkedilmiş hissettiler çocuklar yazık ya:5:

biz de dün ilk veli toplantımızı yaptık öğretmenimiz de yaklaşık 2-3 hafta içinde harflere geçeceğini belirtti

sanıldığı gibi sadece E ve A harfi öğretilmeyecek dedi

bu yıl için etüdün gereksiz olduğuna karar verdik hep birlikte

bizim okulumuzda da sınıflar karma okul müdürümüz bir ayrımcılığa sebebiyet vermemek adına

sınıfları ayırmadığını belirtti.şu an okulumuzda 9 tane 1. sınıf var

bunların mevcudunun da 30 u geçmeyeceğini söyledi

bizim sınıfımız da 29 kişi şu anda boyama,oyun hamuru ve grup oyunları oynuyorlar:55:

2 gündür de çizgi çalışmalarına başladık.dün de ilk ev ödevimizi verdi:9:

beni en çok rahatlatan ise 2-3 hafta içinde harflere geçecek olmaları...:13:

bekleyip,görüp yaşayarak tecrübe edeceğiz bu yeni sistemi...

merhabalar..
benim oğlumda 2006 ocak doğumlu bizde bu sene ilk okula başladık..herşey çok güzel gidiyor.
2007 li çocukları bir sınıfta toplamışlar yani anlıyacağınız sınıftaki herkes birbiriyle yaşıt. ben bu sistemi çok sevdim.
geçengün 66 aylıkların sınıfını inceledim kapıları açıktı öğretmenleri onlarla öyle güzel ilgileniyorduki anlatamam bahçeye çıkartıp grup oyunları oynatıyordu..çocuklar hallerinden çok memnundu zaten ilk dönem daha çok el becerileri ve oyunlarla geçicek boyama, tamamlamaca faalan anaokulundan bi farkı yok yani ha tek farkı var sadece okuma yazmayı daha erken sökücekler buda bence çok iyi yurt dışındaki ilk öğretimler bazı ülkede 4 yaşında başlıyor..bir ülkede adını tam hatırlıyamıyorum 4 yaşında ingilizce 5 yaşında çince öğretiliyormuş biz geç bile kalmışız :34: birde benim fark ettiğim bir şey var şimdiki çocuklar çok aktif ve bir şeyi öğrenmek yapabilmek iiçin çok uğraşıyorlar herşey o kadar kolaylaştı ve teknolojiye döndüki buda onlar için mükemmel birşey bizim zamanlarımızda herşey daha farklı birraz daha zordu. ALLAH tüm öğrencilerimize başarılar nasip etsin diyorum ve karşşı ççıkan velileride anlamıyorum bi ara '7 ÇOK GEÇ' die slogonlar atılıyordu.Tamam işte daha ne istiyorsunuz...eğitim yaşı 5 e çekildi :34:
şimdi oğlumdan bahsetmek gerekirse öğretmenini okulunu çok seviyor ve evde durmak istemiyor hafta sonu bunun için kaavga ettik :1: okula gidicekmiş pazar günü :1: öğretmenimizde çok iyi sevecen okulun ilk günü çocuklarını sınıf kapısının önünde tek tek el sıkışarak içeri aldı. okuma yazmayı 2. dönemin başında söküceklerini belirtti müfredatın değiştiğini ilk dönem oyun ve psikomotor eğitimlerine yer verildiğini bahsetti bugünde etüdümüz başladı bakalım hakkımızda hayırlısı artık
herkesin 2012 ve 2013 eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsunn

7 YAŞ ÇOK GEÇ sloganı okul öncesi eğitimi teşvik için kullanılıyordu. O başka ülkelerde alt yapısını hazırlamadan eğitimde damdan düşer gibi yenilikler yapılıyormuymuş. Onu da bir araştırın. Herkes 5 yaş olayını geçti, eğitimi deneme tahtasına çevirdiler buna tepki veriliyor. Sizin çocuğunuz bir kaç ay sonra 7 yaşını dolduracak 5 yaşında çocuk velisi olsaydınız aynı şekilde düşünür müydünüz çok merak ediyorum...

Birde 7 yaş deniyor, bundan önce okula başlama sınırı 72 aydı yani 6 yaş...

Son düzenleme:
benim oğlumun sınıfındanda var 66 aylık tuvalete gitmek istemiş öğretmene söylemiş öğretmenide git diyince kiminle gidicem demiş çocuk öğretmen kendin gidiceksin demiş,olmaz annemle gitmek istiyorum demiş.oğlum anlatınca yüreğim burkuldu valla.birden kendilerini oraya terkedilmiş hissettiler çocuklar yazık ya:5:[/QUO

gercekten şu sistemi överek anlatanlar yok mu gercekten sinirlerimi zıplatıyorlar..Ben öğretmenim ve işin içindeyim..450 tane birinci sınıflarımız var , müdür yardımcımıza yardım olsun diye hepsinin sınıflarını tek tek ben dağıttım , yaş grupları dengeli olsun , anasınıfından gelenler eşit olsun , kız erkek sayıları dengeli olsun diye anamız ağladı kaç gece..

Okulun ilk günü facia gibiydi, ağlayan zırlayan bir sürü çocuk var..2007 mart doğumlu çocuk daha benim diz boyumu anca gecmiş , çantası kendinden büyük , ve daha kalem nası tutulur onu bile bilmiyor , girdi 45 kişilik sınıfa..

Damdan düşer gibi hiç bir hazırlık yapmadan bu sistemi getirdiler, çocukları mahvettiler..Ama şu yukarda her seyin güzel gittiğini söyleyen bayan , eger çocugun 5 yasında olsaydı gercekten bu sekilde devam etmesi içine sincekmiydi???

Ögretmenimiz dün büyük E ve küçük e'yi, büyük A ve küçük a'yı vermiş.
Her gün ödevle geliyor...

Veli toplantımız yapıldı. Para toplanıp sınıfa laptop alınacak vs vs...

Ögretmeniz haftalık çalışma kagıdı çıkarmış,
gün gün hangi derste hangi konu,
çalışma kitabının hangi sayfası işelenecekse yazıyor,
ve o tablonun her cuma yenisini verecekmiş....

Yalnız aklıma takılan bir uygulama var.
Her gün 2. dersin son 20 dksı beslenme saati.
Bunun için de ana sınıflarındaki gibi gün gün tablo çıkarılmış ,
o gün için yazılanları gönderiyoruz...

Ayrıca sadece 1'ler için degil tüm ilkokul kısmı için yapılan bir uygulamaymış...

Sizlerde var mı böyle bir uygulama?

Ayrıca sadece 1'ler için degil tüm ilkokul kısmı için yapılan bir uygulamaymış...

Bizde de var Cudanacım, daha dün beslenme listesi verildi. Her güne farklı bir menü. Beslenme saatleri var. Yalnız sizin öğretmen derslere çabuk geçmiş. Bizde ödev yok daha uzun bir süre vermeyecekmiş. Şu an Çalışma 1 ve çalışma 2 kitaplarından faaliyet, kağıt çalışmaları yapıyorlar. Dün çizgi çalışması yaptırmış. Bize not düşmüş evde çizgi çalıştırması yaptırın diye. Yarın veli toplantımız var...

arkadaşlar çocuklar nasıl harflere başlatıldı anlayamadım bende öğretmenim milli eği. kesin karar var ilk 12 hafta çocuklara hızlandırılmış ana okulu eğitimi verilecek bence yanlış yapıyorlar bunu öğretmeninizle görüşün ilk haftadan çocukları bunaltmasın çocuklarımız zaten küçük oyunlar ile parmak kaslarını geliştireceğiz bu eğitim sistemi hepimiz için hayırlı olur inşallah

bizim de ikinci ders 10:35 te bitiyor 15 dk beslenme saatimiz var

beslenme saati bittikten 5 dk sonra öğretmen için zil çalıyor bu arayı da katarsak 20 dk.

ama bizim okulda daha doğrusu bizim öğretmenimiz liste vermedi çünkü listeye bir müddet sonra uyulmuyor

herkes aynı şeyleri yerken uymayanların getirdiği şeylerde diğer öğrencilerin gözü kalıyor dedi

süt,meyve,kuru yemiş,börek,kek v.s. gibi sağlıklı yiyeceklerden koyun dedi

mutlaka kahvaltı yaptırın dedi zaten kahvaltı yapınca da 2 ssat içinde öyle fazla acıkmadığı için ara öğün oluyor

ben de yaptığı kahvaltı durumuna göre şekillendiriyorum beslenmesini :31:

Bizdede liste var uyulması zor değil,meyve ve kuruyemiş her gün gelebilir demiş.ceviz,badem,fındık gibi...şimdilik listeye uyuluyo.:56:

valla hanımlar ben hala beslenmeye kuruyemiş koymuyorum, oturarak uzun uzun yemiyorlar çünkü, koşuşuyolar itişiyolar, allah korusun boğazına falan kaçar diye, tabii oğlan çocukları böyle kızlar oturup yiyodur belki

canımcımmm ben güllük gülistanlık yaşadığım için bunları yazdım :34: düşşüncelerimi belirttim bu kadar abartılması saçma geliyor bana..
benim oğlum bakırköyde devlet okulunda okuyor okulu tam gün...görüştüğüm konuştuğum tanıştığım veliler çok memnun...bende çok memnunum 5-6 yaş çocukları aynı sınava girebilir sonuçta eğitimlerini güzel bi şekilde aldıktan sonra sorun olmaz ben kendi okulum için konuşuyorum... 66 aylıklar bir sınıfta ayrı eğitim görüyorlar herşeylerini öğretmen karşılıyor.. okul düzenide zaten bu sisteme göre ayarlanmış diğer okulları bilmem elbeltte önem vermeyen okulda vardır...onlarda inşalah en kısa zamanda çözüm üretirler... bu arada beni bencillikle suçlayamazsın.....memnuniyetimizi belirtmek ne zaman bencillik oldu:20:
ben sadece şunu söylemek istiyorum ilk okula vermeyenler çok pişman olucak...her insan senin gibi benim gibi kreşlere, anaokullarına veremeye bilir devlet okullarında bile anaokulları yarım gün 1 aylık 80 tl.. anaokuluna gidemeyen kreşe gidemeyen çocuklar neden kös kös evde otursun okulda eğitim alsınlar daha iyi...bu konularda bilgili bilinden devletini, atatürkünü, milletini öğrensin benim şahsi fikrim budur....

7 YAŞ ÇOK GEÇ sloganı okul öncesi eğitimi teşvik için kullanılıyordu. O başka ülkelerde alt yapısını hazırlamadan eğitimde damdan düşer gibi yenilikler yapılıyormuymuş. Onu da bir araştırın. Herkes 5 yaş olayını geçti, eğitimi deneme tahtasına çevirdiler buna tepki veriliyor. Sizin çocuğunuz bir kaç ay sonra 7 yaşını dolduracak 5 yaşında çocuk velisi olsaydınız aynı şekilde düşünür müydünüz çok merak ediyorum...

Birde 7 yaş deniyor, bundan önce okula başlama sınırı 72 aydı yani 6 yaş...

hayatım...öyle damdan düşer gibi olmuyor bu işler dediğin doğru bilinçli bi veli olmak lazım araştırmak lazım benim oğlum 6.5 yaşında 2 senedir ana okulana kreşe giti ilk okula başlıyacağı vakit rehberlikten çıkmadım ben nasıll olur, nası yapıcaklar, neler olucak, sürekli aklımda bunlar vardı.. okullardaki rehberlik servisi çok güzel bilgilendiriyor eğer çocuğunuzun başlamasını uygun görmüyorsa sizi uyarıyor...gerisi velilere kalmış gitmesini istemiyorsan alırsın raporunu olur biter...

ya arkadaşım hala neden anlamak istemiyorsunuz.neymiş sınıflar ayrılmış,bizim çocuklar yaşıtlarıyla iyi 66 aylıklar negüzel ayrı sınıfta oyun oynuyorlar falan demişsin.kardeşim tabiiki 7 çok geç tabiiki 5 yaşında başlamalı ama 5 ve 7 yaşındaki çocukları sen sonra sbs sınavında lgs sınavında aynı anda sınava sokacaksın.peki ozman ne olacak 80 aylık okula başlayanla 60 aylık okula başlayan çocuk aynı puanımı alacak(istisnalar olabilir)5 yaşında başlamalı ama o yaşa uygun şartlarcda ve o eğitimi almış formasyonu tam o alana göre almış öğretmenlerle.okul öncesini zorunlu tutacaksın,2 sene bu çocuklarda 15-20 kişilik sınıflarda eğitim vereceksin,sonra başlatacaksın 1.sınıfa.bizim okulda şuan sınıflar 50 nin üzerinde hangi eğitimden,hangi ingilizceden bahsediyorsunuz ya.anlamıyorum sizi.alt yapı oluşturmadan ne eğitiminden bahsediyorsun.

canım ben tartışma ortaamı yaratmak istemiyorum herkes gibi düşüncelerimi yazdım katılırsın yada katılmazsın o sana kalmış....:ssz:
dediklerinde haklısın burda aslında okullarda iş bitmeli...bazı okullar hiç önemsememiş anlaşılan tv.lerde gördüğüm kadarıyla konuşuyorum ama inan dediklerini uygulayan okullarda var bizim okulumuza çevre semtlerden gelen o kadar çok çocuk varki insanlar araştırıyor neresi iyiyise oraya vermek istiyor. sizin sınıflar bayağı kalabalık allah yardımcınız olsun...
bu arada ingilizce eğitiminden bahsetmişsiniz ben onu örnek vermek için yazmıştım...bu arada düşüncelerim aynı devam ediyor artık 3. defa aynı şeyleri yazmak istemiyorum başınızı ağrıtmıyım :)
tartışmaa ortamıda yaratmaak istemiyorum...herkes düşüncelerini yazmakta özgürdür...
şimdi okula gideceğim veli toplantımız var...toplantıdan sonra yine tartışmadan konuşuruz:)

valla hanımlar ben hala beslenmeye kuruyemiş koymuyorum, oturarak uzun uzun yemiyorlar çünkü, koşuşuyolar itişiyolar, allah korusun boğazına falan kaçar diye, tabii oğlan çocukları böyle kızlar oturup yiyodur belki

bende daha hiç koymadım...koymak lazım aslında
kızlarında bi farkı yok valla :) sınıfta gördüğüm kadarıyla

hayatım...öyle damdan düşer gibi olmuyor bu işler dediğin doğru bilinçli bi veli olmak lazım araştırmak lazım benim oğlum 6.5 yaşında 2 senedir ana okulana kreşe giti ilk okula başlıyacağı vakit rehberlikten çıkmadım ben nasıll olur, nası yapıcaklar, neler olucak, sürekli aklımda bunlar vardı.. okullardaki rehberlik servisi çok güzel bilgilendiriyor eğer çocuğunuzun başlamasını uygun görmüyorsa sizi uyarıyor...gerisi velilere kalmış gitmesini istemiyorsan alırsın raporunu olur biter...

Hayat size kolay zaten, nerede yaşıyorsanız bilmiyorum artık....
Fikrini düşünceni söylersin de karşıt düşünceyi küçümser gibi "aman niye karşı çıkıyorlar çok saçma", "amannn çocuğu uygun değilse rapor alır olur biter" şeklinde ifade edilmez. Çünkü dediğiniz kadar kolay değil. Burada mağaza vitrinine konmuş kıyafetlerden bahsetmiyoruz, eğitimdeki yeni sistem ve getirdiklerinden bahsediyoruz. Beğenen alır beğenmeyen almaz gibi şansımız yok.

Hayat size kolay zaten, nerede yaşıyorsanız bilmiyorum artık....
Fikrini düşünceni söylersin de karşıt düşünceyi küçümser gibi "aman niye karşı çıkıyorlar çok saçma", "amannn çocuğu uygun değilse rapor alır olur biter" şeklinde ifade edilmez. Çünkü dediğiniz kadar kolay değil. Burada mağaza vitrinine konmuş kıyafetlerden bahsetmiyoruz, eğitimdeki yeni sistem ve getirdiklerinden bahsediyoruz. Beğenen alır beğenmeyen almaz gibi şansımız yok.

hayatın bana kolay olduğunu neredende çıkardın...
benim yapımda karşımdakini küçümseme gibi bi huyum yoktur...heleki tanımadığım kişileri...
herkes burda düşüncelerini yazıyor...neden benim düşüncelerim bu kadar abartıldı bilemiyorum...
ben gerçekten daha fazla uzatmak istemiyorum kimseyle kapışmak, polemik yaratmakta huyum deildir..
bence artık okuldaki günlük hayatımızı yazalım birbirimizi kırmayalım...uyarı almak yada banlanmak istemiyorum :):34:

kimseyle tartışmak gibi bir durum söz konusu değil.sadece gerçekleri göremeyenlere teesüflerimi bilidiriyorum.Bakırköyden bahsetmişsin.Ben çok iyi bilirim bakırköyü.oraya yerleşen öğretmen başka biryere tayinini istemiyor bile.Çünkü öğretmen ne isterse yapabiliyor oradaki veliler.Ama biz daha okuma yazma bilmeyen ve o dediğin 80 tl yi veremeyen 50 tane veliden bahsediyoruz.Ayrıca çocuklara anaokulu öğretimi veriliyor neden kızıyorsunuz demişsisin.tabiki bizde istiyoruz anaokulu eğitimi verilsin ama şimdiki gibi karma karışık sınıflarda değil,ücretsiz ve adam akıllı sınıflarda ve adam akıllı mevcutlarla.kristalbebek arkadaşa yazıyorum bunu.

Son düzenleme:
çok üzülüyorum çok gerçekten... eğitimde yada çocuk gelişiminde 1 -2 ayın bile önemini bilmemek çok kötü... 60 aylık ve 72 aylık çocukları şimdi sınıflarını ayırsanız ne farkederki... sonuçta bu çocuklar aynı sistemde eğitim görecekler.. aynı sınavlarda yarışacaklar...eğitim iyi verildikten sonra hepsi başarabilir -miş.... hiç sanmıyorum....
annem sınıf öğretmeniydi... ve her zaman sınıfında ayca daha büyük olan çocukların diğerlerine göre daha aktif olduğunu söyler... bunu sadece derssel başarı olarak düşünmemek lazım.. fiziksel aktivitede küçükler her zaman biraz daha pasif oluyorlar ne yazık ki.....

kimseyle tartışmak gibi bir durum söz konusu değil.sadece gerçekleri göremeyenlere teesüflerimi bilidiriyorum.Bakırköyden bahsetmişsin.Ben çok iyi bilirim bakırköyü.oraya yerleşen öğretmen başka biryere tayinini istemiyor bile.Çünkü öğretmen ne isterse yapabiliyor oradaki veliler.Ama biz daha okuma yazma bilmeyen ve o dediğin 80 tl yi veremeyen 50 tane veliden bahsediyoruz.Ayrıca çocuklara anaokulu öğretimi veriliyor neden kızıyorsunuz demişsisin.tabiki bizde istiyoruz anaokulu eğitimi verilsin ama şimdiki gibi karma karışık sınıflarda değil,ücretsiz ve adam akıllı sınıflarda ve adam akıllı mevcutlarla.kristalbebek arkadaşa yazıyorum bunu.

bakırköy yorumlarına katılıyorum...
karma karışık sınıflar okuldan okula değişiyor sanırım...bizde 66 aylıklar diğer sınıflara karıştırılmadan bir sınıfa toplatılmış...en doğrusuda bu diğer okullar neden önem vermemiş bilemiyorum ama onlarda rayına sokarlar inşallah..:34:

senin varmı okula giden çocuğun?

Back