• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 4 + 4 + 4 Eğitim Sistemi 2006 ve 2007 doğumluların okula başlaması ...

3 aydan önce ses öğreten öğretmenler hakkında cezai işlem yapılacağı söyleniyor öğretmenler arasında
bu doğruysa nasıl iş ben anlamadım, öğretmene bile insiyatif bırakmayacaklar demekki, onlar ne derse o
sanırsınız onlar derse giriyo onlar o öğrencileri tanıyo
:27::27:

Öğretmenlerin dinliyceğini sanmıyorum ben böyle bir uygulamay canım.Yiğenimin öğretmeni bu haftadan başladı mesela E harfine.

Öğretmenlerin dinliyceğini sanmıyorum ben böyle bir uygulamay canım.Yiğenimin öğretmeni bu haftadan başladı mesela E harfine.

wow o da çok hızlıymış:1:
bencede çoğu öğretmen uymaz, anaokulu öğretmeni değiller çünkü 3 ay boyunca oyun oyna çiz boya

Benim oğlum da 78 aylık ,bu yıl başladı okula.
Ben de öğretmenim ve kendi okulumda başladı, çok şanslıyım. Çok iyi bir öğretmeni var.Ayrıca öğretmenimiz 5 yıldır yakın arkadaşım. İlk başlarda tereddüt ettim acaba nasıl olur diye. Ama şükür iyi başladık. Öğretmenimiz o sınırı koydu. Ayrıca sınıfta 20 kişilik ve sınıfın hiçbir eksiği yok. Ama hepsi velilerin desteğiyle alındı. Mesala ben de projeksiyon cihazını sağladım.Kendim alamadım ama alınması için yardım buldum. Ayrıca sınftaki öğrencilerin yaş aralığı 69-79 ay. Yani uyumlu. Daha ne isteyeyim. Umarım iyi bir yıl geçiriz.

Yazıklar olsun ,
bir degil binlerce nesil katlediliyor,
kimsenin ruhu duymuyor...

Sınıf ögretmenleri ortaokula, liseye ingilizce,
matematik gibi yan alanı her ne ise ona geçecek.

Düşünebiliyor musunuz?
Adam 15 yıl sınıf ögretmenliği yapmış,
bir anda lisede matematik ögretmeni olacak(!)

Bizim çocuklarımızın ögretmenleri de degişebilir haberiniz olsun...

Yazıklar olsun ,

Düşünebiliyor musunuz?

Nasıl yani,
Neden,peki?
Sınıf öğretmeni fazlası mı var?

Dediğin gibi ruhumuz duymuyor cudana.
Ne oluyor,ne değişiyor haberimiz yok.
İşin enteresan tarafı,bu konuları sürekli araştırmama rağmen bir açıklama da bulamıyorum internette.

Nasıl yani,
Neden,peki?

İşin enteresan tarafı,bu konuları sürekli araştırmama rağmen bir açıklama da bulamıyorum internette.

Offf çok canım sıkkın parkon :(

Yapacakları şey o kadar kötü ki,
eğitimin her kademesi etkilenecek.

Özür durumu magduriyetini gidermek,
norm fazlalarını eritmek adı altında yapılacak olan şey o kadar çirkin ki!

MEB'in İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün bir yazısı var.
Orada açıklama yapmışlar.
Camianın içinde olmayanlar belki anlamayacak ama,
her şey berbat edilecek...

Ve işin kötü yanı bu durumdan tüm branşlar etkilenecek...
Dolayısıyla ilkokul,ortaokul,lisede ki binlerce nesil böylece katledilecek :(

Yazıklar olsun ,

Düşünebiliyor musunuz?

Bu ilk defa olan bir şey değil maalesef daha önce de pek çok kere oldu :31: Bırakın sınıf öğretmenliğinden türkçe öğretmenliğine geçmeyi alakasız okullardan mezun olmuş insanların birkaç aylık eğitimle öğretmenlik yaptığı dönem bile oldu :31:

Nasıl yani,
Neden,peki?

Sınıf öğretmeni fazlası oldu bu sene çünkü 4 ler de 5 ler de mezun verdi dolayısıyla normalde 1.sınıf alacak olan öğretmen sayısı iki katına çıktı. Ama her okulda sınıf sayısı belli.. O yüzden herkese 1.sınıf veremeyecekleri için bazı öğretmenler puanına göre norm fazlası yapılıyor :31:

özür durumundan yer değiştiremeyen binlerce öğretmeni ki çoğunluğu sınıf öğretmeni bunların , bugün tercih yapmaya zorladılar... eş özünden dolayı yerdeğiştirememişti birçok öğretmen..illeri kapalı göstermişlerdi... düşünün kocası yada karısı bir şehirde kendisi başka şehirde... bu türkiye tarihinde ilkkez oldu... daha önce mutlaka AİLE BÜTÜNLÜĞÜNDEN dolayı tayin çıkardı.. ama bu sene yapmadılar.. tepkiler büyüyünce de ara formül olarak, bari alan değiştiriverin dediler... sınıf öğretmenlerine yan alanlarını ,yoksa zihin engelliler öğ ve tekn tasarım öğretmenliğini seçme zorrunluluğu getirdiler... ya bunları seçecekler yada aileleirnden ayrı kalacaklar.... tabiki sınıf öğrt birçokarkadaşım gibi hepside zorunlu olarak istemeye istemeye bu tercihleri yaptılar....
tabi bu arada insanların yılları emekleri heba oluyor... onların yıllarının yanı sıra alan değiştirdikten sonra okutacakları öğrencilerinde yılları heba olacak ne yazık ki.... tabiki bu öğretmenlerimizde çok iyi öğretmenler ama bir anda bambaşka bir alanda öğretmenlik yapmak ne derece doğru bilmiyorum...
yani anlayacağınız her yerde kaos var....

özür durumundan yer değiştiremeyen binlerce öğretmeni ki çoğunluğu sınıf öğretmeni bunların , bugün tercih yapmaya zorladılar... eş özünden dolayı yerdeğiştirememişti birçok öğretmen..illeri kapalı göstermişlerdi... düşünün kocası yada karısı bir şehirde kendisi başka şehirde... bu türkiye tarihinde ilkkez oldu... daha önce mutlaka AİLE BÜTÜNLÜĞÜNDEN dolayı tayin çıkardı.. ama bu sene yapmadılar.. tepkiler büyüyünce de ara formül olarak, bari alan değiştiriverin dediler... sınıf öğretmenlerine yan alanlarını ,yoksa zihin engelliler öğ ve tekn tasarım öğretmenliğini seçme zorrunluluğu getirdiler... ya bunları seçecekler yada aileleirnden ayrı kalacaklar.... tabiki sınıf öğrt birçokarkadaşım gibi hepside zorunlu olarak istemeye istemeye bu tercihleri yaptılar....
tabi bu arada insanların yılları emekleri heba oluyor... onların yıllarının yanı sıra alan değiştirdikten sonra okutacakları öğrencilerinde yılları heba olacak ne yazık ki.... tabiki bu öğretmenlerimizde çok iyi öğretmenler ama bir anda bambaşka bir alanda öğretmenlik yapmak ne derece doğru bilmiyorum...
yani anlayacağınız her yerde kaos var....

:53: sadece alan değiştirecekler değil o alandan mezun olacak öğretmenleri en önemlisi tüm öğrencileri çok kötü etkileyecek..sınıf öğretmeni teknoloji tasarımdan ne anlar hali hazırda senelerdir atanmayı bekleyen öğretmenler var o zaman üniversitelerde alan öğretmenlikleri niye var......... içler acısı bir durum :50: berbat olan bi eğitim daha da berbat oldu ellerinde olsa milli eğitim adını da kaldırırlar :47:

açıköğretim işletme okumuş bi tanıdığım ücretli matematik(!) öğretmenliği yapacakmış. şok bi şekilde izliyorum olanları :53:

Merhaba
Bugün ilk veli toplantısını yaptık, veliler bizimle yanı endişeyi paylaştı. İşin kötü tarafı gerçekten müfredat henüz bizim öğretmenlerin eline ulaşmamış. İyi tarafı ise bizim öğretmen çocukların en az 1 en çok 3 sene okul öncesi eğitimi olduğunun istatistiğini yapmış ilk dönem bitmeden bütün çocukların okuma yazma öğreneceğini ifade etti.

merhaba
bugün ilk veli toplantısını yaptık, veliler bizimle yanı endişeyi paylaştı. Işin kötü tarafı gerçekten müfredat henüz bizim öğretmenlerin eline ulaşmamış. Iyi tarafı ise bizim öğretmen çocukların en az 1 en çok 3 sene okul öncesi eğitimi olduğunun istatistiğini yapmış ilk dönem bitmeden bütün çocukların okuma yazma öğreneceğini ifade etti.

dun ablamında kızı okula başladı ve öğretmenı tv de cıkan mufredaın ellerınde olmadıgı 3 senedır neyse aynı mufredatın görulecegını belirtmış kı bızım okulumuzun okul mudurude aynısını demıştı
sonuç olarak 2006 lı cocuklarımız adına sevındım
aynı zmanda kendı kızımı 1 e göndermedıgım ıcın sevındım

Merhaba
Bugün ilk veli toplantısını yaptık, veliler bizimle yanı endişeyi paylaştı. İşin kötü tarafı gerçekten müfredat henüz bizim öğretmenlerin eline ulaşmamış. İyi tarafı ise bizim öğretmen çocukların en az 1 en çok 3 sene okul öncesi eğitimi olduğunun istatistiğini yapmış ilk dönem bitmeden bütün çocukların okuma yazma öğreneceğini ifade etti.

Biz çizgi çalışmalarına başladık bile :)

bu eğitim sisteminde iyi olan tek bir şey söylensin bana.
Her şey son dakikada yarım yamalak hazırlanıp getiriliyor. bu hafta başına kadar birleştirilmiş sınıflar için program bile yoktu. kitaplarımız bugün geldi ve eksik elbette. içeriği de rezalet uyumsuz. bir yanda 1 yaşındaki çocuğa boyamalar, diğer yandan iq ölçer gibi fark bulma etkinlikleri.
3 ay boyunca işleyeceğimiz tek uyduruk kitap.
5. sınıfa geçip köyde okul olmadığı için merkezde yatılı kalacak olmanın şokunu yaşayan minik öğrenciler ve ağlayan anneleri. hafta boyunca geldiler "hocam nasıl olacak? bunlar nasıl yapacak?". ben bilmem devlet bilir...

Yeni egitim sistemi ne kadar dogru bir karar bu konuda bir sey diyemiyecegim. Tam olarak türkiye de bu yeni 4+4+4 sistemi kavramis degilim..

Avrupa da bir cok ülkede buna benzer sistem uygulanmakta. lise egitimi zorunlu degil. Zaten lise egitimi alan ögrenciler de ders ortalamasi iyi olan ögrenciler... Orta okuldan sonra ögrencilerin ders notlarina göre ögrenciyi meslek egitimi icin ya da lise egitimi icin yönlendiriyorlar.. Meslek egitimi almak isteyen ögrenciler ciraklik egitimi alacagi yeri secip calismaya basliyor.. Sectikleri meslege göre yani sira meslek liselerinde ders görüyorlar..
Bu sistem belki bir cok ögrencinin motive bozukluguna yol acabiliyor.. Iyi bir ciraklik egitimi veren sirketlerde bu ögrencileri secerek aliyorlar.. Bu yasta olan bir cok gencte ya issiz . Is bulma kurumlari ne kadar yardimci olsada, budurum bir cok gencin sevkini kiriyor..

Saniyorum uygulanmak istenen sistem bu sekilde.. .. Bunun alt yapisini hazirlanmadan bu kadar kisa bir sürede bu sistemde egitime gecilmesi ögretmenleri, aileleri ,ögrencileri zorlayacak..

Merhaba

ne güzel,bizim sınıfında geneli 72 ay ve daha büyükler dolasıyla anasınıfına gitmiş olanlar çoğunlukta.İnşallah bizdede okuma yazmaya çabuk geçerler.dün kitaplar geldi baktım şöyle anaokulu düzeyinde çalışma kitabı var,boyama kesme vs.umarım bu kısımları çabuk keserler:26::26:

ne güzel,bizim sınıfında geneli 72 ay ve daha büyükler dolasıyla anasınıfına gitmiş olanlar çoğunlukta.İnşallah bizdede okuma yazmaya çabuk geçerler.dün kitaplar geldi baktım şöyle anaokulu düzeyinde çalışma kitabı var,boyama kesme vs.umarım bu kısımları çabuk keserler:26::26:

çabuk geçerler demek istemiştim:40:

merhabalar..
benim oğlumda 2006 ocak doğumlu bizde bu sene ilk okula başladık..herşey çok güzel gidiyor.
2007 li çocukları bir sınıfta toplamışlar yani anlıyacağınız sınıftaki herkes birbiriyle yaşıt. ben bu sistemi çok sevdim.
geçengün 66 aylıkların sınıfını inceledim kapıları açıktı öğretmenleri onlarla öyle güzel ilgileniyorduki anlatamam bahçeye çıkartıp grup oyunları oynatıyordu..çocuklar hallerinden çok memnundu zaten ilk dönem daha çok el becerileri ve oyunlarla geçicek boyama, tamamlamaca faalan anaokulundan bi farkı yok yani ha tek farkı var sadece okuma yazmayı daha erken sökücekler buda bence çok iyi yurt dışındaki ilk öğretimler bazı ülkede 4 yaşında başlıyor..bir ülkede adını tam hatırlıyamıyorum 4 yaşında ingilizce 5 yaşında çince öğretiliyormuş biz geç bile kalmışız :34: birde benim fark ettiğim bir şey var şimdiki çocuklar çok aktif ve bir şeyi öğrenmek yapabilmek iiçin çok uğraşıyorlar herşey o kadar kolaylaştı ve teknolojiye döndüki buda onlar için mükemmel birşey bizim zamanlarımızda herşey daha farklı birraz daha zordu. ALLAH tüm öğrencilerimize başarılar nasip etsin diyorum ve karşşı ççıkan velileride anlamıyorum bi ara '7 ÇOK GEÇ' die slogonlar atılıyordu.Tamam işte daha ne istiyorsunuz...eğitim yaşı 5 e çekildi :34:
şimdi oğlumdan bahsetmek gerekirse öğretmenini okulunu çok seviyor ve evde durmak istemiyor hafta sonu bunun için kaavga ettik :1: okula gidicekmiş pazar günü :1: öğretmenimizde çok iyi sevecen okulun ilk günü çocuklarını sınıf kapısının önünde tek tek el sıkışarak içeri aldı. okuma yazmayı 2. dönemin başında söküceklerini belirtti müfredatın değiştiğini ilk dönem oyun ve psikomotor eğitimlerine yer verildiğini bahsetti bugünde etüdümüz başladı bakalım hakkımızda hayırlısı artık
herkesin 2012 ve 2013 eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsunn

merhabalar..
benim oğlumda 2006 ocak doğumlu bizde bu sene ilk okula başladık..herşey çok güzel gidiyor.
2007 li çocukları bir sınıfta toplamışlar yani anlıyacağınız sınıftaki herkes birbiriyle yaşıt. ben bu sistemi çok sevdim.
geçengün 66 aylıkların sınıfını inceledim kapıları açıktı öğretmenleri onlarla öyle güzel ilgileniyorduki anlatamam bahçeye çıkartıp grup oyunları oynatıyordu..çocuklar hallerinden çok memnundu zaten ilk dönem daha çok el becerileri ve oyunlarla geçicek boyama, tamamlamaca faalan anaokulundan bi farkı yok yani ha tek farkı var sadece okuma yazmayı daha erken sökücekler buda bence çok iyi yurt dışındaki ilk öğretimler bazı ülkede 4 yaşında başlıyor..bir ülkede adını tam hatırlıyamıyorum 4 yaşında ingilizce 5 yaşında çince öğretiliyormuş biz geç bile kalmışız :34: birde benim fark ettiğim bir şey var şimdiki çocuklar çok aktif ve bir şeyi öğrenmek yapabilmek iiçin çok uğraşıyorlar herşey o kadar kolaylaştı ve teknolojiye döndüki buda onlar için mükemmel birşey bizim zamanlarımızda herşey daha farklı birraz daha zordu. ALLAH tüm öğrencilerimize başarılar nasip etsin diyorum ve karşşı ççıkan velileride anlamıyorum bi ara '7 ÇOK GEÇ' die slogonlar atılıyordu.Tamam işte daha ne istiyorsunuz...eğitim yaşı 5 e çekildi :34:
şimdi oğlumdan bahsetmek gerekirse öğretmenini okulunu çok seviyor ve evde durmak istemiyor hafta sonu bunun için kaavga ettik :1: okula gidicekmiş pazar günü :1: öğretmenimizde çok iyi sevecen okulun ilk günü çocuklarını sınıf kapısının önünde tek tek el sıkışarak içeri aldı. okuma yazmayı 2. dönemin başında söküceklerini belirtti müfredatın değiştiğini ilk dönem oyun ve psikomotor eğitimlerine yer verildiğini bahsetti bugünde etüdümüz başladı bakalım hakkımızda hayırlısı artık
herkesin 2012 ve 2013 eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsunn

ya arkadaşım hala neden anlamak istemiyorsunuz.neymiş sınıflar ayrılmış,bizim çocuklar yaşıtlarıyla iyi 66 aylıklar negüzel ayrı sınıfta oyun oynuyorlar falan demişsin.kardeşim tabiiki 7 çok geç tabiiki 5 yaşında başlamalı ama 5 ve 7 yaşındaki çocukları sen sonra sbs sınavında lgs sınavında aynı anda sınava sokacaksın.peki ozman ne olacak 80 aylık okula başlayanla 60 aylık okula başlayan çocuk aynı puanımı alacak(istisnalar olabilir)5 yaşında başlamalı ama o yaşa uygun şartlarcda ve o eğitimi almış formasyonu tam o alana göre almış öğretmenlerle.okul öncesini zorunlu tutacaksın,2 sene bu çocuklarda 15-20 kişilik sınıflarda eğitim vereceksin,sonra başlatacaksın 1.sınıfa.bizim okulda şuan sınıflar 50 nin üzerinde hangi eğitimden,hangi ingilizceden bahsediyorsunuz ya.anlamıyorum sizi.alt yapı oluşturmadan ne eğitiminden bahsediyorsun.

Son düzenleme:
Back