merhabalar..
benim oğlumda 2006 ocak doğumlu bizde bu sene ilk okula başladık..herşey çok güzel gidiyor.
2007 li çocukları bir sınıfta toplamışlar yani anlıyacağınız sınıftaki herkes birbiriyle yaşıt. ben bu sistemi çok sevdim.
geçengün 66 aylıkların sınıfını inceledim kapıları açıktı öğretmenleri onlarla öyle güzel ilgileniyorduki anlatamam bahçeye çıkartıp grup oyunları oynatıyordu..çocuklar hallerinden çok memnundu zaten ilk dönem daha çok el becerileri ve oyunlarla geçicek boyama, tamamlamaca faalan anaokulundan bi farkı yok yani ha tek farkı var sadece okuma yazmayı daha erken sökücekler buda bence çok iyi yurt dışındaki ilk öğretimler bazı ülkede 4 yaşında başlıyor..bir ülkede adını tam hatırlıyamıyorum 4 yaşında ingilizce 5 yaşında çince öğretiliyormuş biz geç bile kalmışız
birde benim fark ettiğim bir şey var şimdiki çocuklar çok aktif ve bir şeyi öğrenmek yapabilmek iiçin çok uğraşıyorlar herşey o kadar kolaylaştı ve teknolojiye döndüki buda onlar için mükemmel birşey bizim zamanlarımızda herşey daha farklı birraz daha zordu. ALLAH tüm öğrencilerimize başarılar nasip etsin diyorum ve karşşı ççıkan velileride anlamıyorum bi ara '7 ÇOK GEÇ' die slogonlar atılıyordu.Tamam işte daha ne istiyorsunuz...eğitim yaşı 5 e çekildi
şimdi oğlumdan bahsetmek gerekirse öğretmenini okulunu çok seviyor ve evde durmak istemiyor hafta sonu bunun için kaavga ettik
okula gidicekmiş pazar günü
öğretmenimizde çok iyi sevecen okulun ilk günü çocuklarını sınıf kapısının önünde tek tek el sıkışarak içeri aldı. okuma yazmayı 2. dönemin başında söküceklerini belirtti müfredatın değiştiğini ilk dönem oyun ve psikomotor eğitimlerine yer verildiğini bahsetti bugünde etüdümüz başladı bakalım hakkımızda hayırlısı artık
herkesin 2012 ve 2013 eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsunn