30 yıllık evlilik sudan sebeplerle gözden çıkarılır mı?

Anneniz boşanmayı istemekte yerden göğe kadar haklı. Onca sene (dinen de bir yükümlülüğü olmadığı halde) kendisine kötü davranan kayınvalidesi ve kayınpederine bakmış, sabretmiş, karşılığını Allah'tan alacak elbet ama babanız çok nankörmüş.

Anneniz bunca çileden sonra artık biraz rahat etmeyi hak ediyor. Babanız ne kadar bencilmiş. Karısını hiç mi düşünmez bir insan.

Babanız annesine kendisi baksın veya bir bakıcı tutsun. Onunla bu konuyu güzel güzel konuşun, onun anlayacağı bir dilde. Hala annenizin bakması konusunda diretiyorsa da yapacak bir şey yok. Bırakın anneniz daha fazla çekmesin kıymet bilmez bir eş yüzünden.

Duanız için teşekürler inşallah öyle olur diye umuyorum.. Tabii ki olası yeni yaşlı bakımı kabullenilemez, gücüm yettiği kadar yanında ve destekçiyim, anneden başka dayanak yok...

Annenizin arkasinda olun.annem bunca sene bakti artik kendisi dinlenecek cok istiyorsan sen git baba biz annemleyiz deyin.annen anne olsa seni birakip evlenmezdi,seni sevmeyen biri icin kendi evlatlarini aileni istemiyorsan biz de seni istemeyiz deyin.

Diyorum ya şu an hasta falan değil oturuyor evinde. Annem ilerde olursa yine aynı şeyleri yaşayacağını tahmin ettiğinden mesafeyi baştan koymak istemiş. Tüm olay bu sadece bunu dediği için bu kavga.

Diyorum ya şu an hasta falan değil oturuyor evinde. Annem ilerde olursa yine aynı şeyleri yaşayacağını tahmin ettiğinden mesafeyi baştan koymak istemiş. Tüm olay bu sadece bunu dediği için bu kavga.
Ozaman yanlış anlamışım. Yine de babanızla konuşun. Umarım bir çözüm bulunur, babanız inada bindirmez.

Ben babanın kafasını çözemedim.
Kendisini bırakan,evlatlık veren,bunca yıl arayıp bulma zahmetine bile girmemiş bir insan için kaç yıllık karısına böyle rest çekmesi çok garip ve çok anlamsız.
Ya babanın başka bir derdi var bu olay işin bahanesi ya da baban çok mantıksız bir insan.
Ve bu sebepler hiçte sudan sebep falan değil annen sonuna kadar haklı.
Şu yaşında yatalak kaynanana,kayınpederine baktığını düşün?
İçine fenalıklar bastı dimi?
Sen bu yaşında boşanmış aile olma çocuğu olmayı kaldıramazken annen hem evlenmiş hem de üstüne 2 tane yaşlı,yatalak insana bakmış.
Kadın gençliğini heba etmiş zaten birazda kendi hayatını yaşasın,yazık günah o kadına.
Bence sende olayı bu kadar dramatize etme sonuçta küçükte değilsin.Annesi,babası bebekken boşanan insanlar var onlar ne yapsın?

1800 günü var tam. Bir ara araştırdık annem eytli değil ama yine de çok zor şartlar. Aylık 900 küsürdü isteğe bağlı sigorta dolar 7 TL falanken. Şu an ne olmuştur kim bilir..
E ne kadar güzel. on seneye kalmadan annen emekli olabilir calisirsa.
İsteğe bağlı kocasının ödeyeceği sigortadan bahsetmiyorum . Çalışıp para kazaasindsn bahsediyorum. Hem çalıştığı parayla kendini toparlar, hem de on sene sonra emekli olunca kendine yetecek kadar bir geliri olur .
Annen daha gencecik kadın, 49 yaşında. Zaten ülkemizde emeklilik yaşı 60. Yani pekala da gencecik kadın çalışabilir. Bir sürü iş var yapacağı. En basiti hasta bakalabilir, bebek bakabilir, binlerce ofis var. Gider ofis ablası olabilir, küçük ölçekli yerlerde aşçı olabilir,avmlerde temizlikçi olabilir,fabrikalarda konfeksiyonlarda çalışabilir...bu saydıklarım tam senin annenin yasindaki deneyimsiz insanların istihdam edilebileceği işler.
Anneni hiç mi sevmiyorsun böyle bir adamla ömrünün kalanını da çürütmek istiyorsun? Benim çevrem, arkadaşlarım yalvarıyor annesine 'bosan su serefsizden' diye, anneler oralı olmuyor..seninki hevesli ayrılmaya , kocaman kız 'sudan sebeplerle boşanmayin' diyor.
Vallahi benim çocuğum olsan emeklerime üzülürdüm. Sudan sebep olur mu, hayatınin içine s.çmislar kadının. Onca çile çekmiş,bu yaşında takdir goreceğine iki çocuğunun babası diyor ki 'sen kim kopeksin,beni terkedip merak edip bir kere sormamid- insan yerine koymamis anamdan daha mı kıymetlisin.:
Vay o kadının emeklerine...

Kız sizin ailenin kadınlarınında kocadan yana yüzü gülmemiş he

Biz emekliliğini araştırdığımızda boşanma mevzusu falan yoktu. Teyzemle birlikte gittiklerinde memur siz emekli olunca kendi maaşınızı alacaksınız ama kendi maaşınız var diye dul kaldığınızda kocanizin maaşını alamayacaksınız demiş. Yani aldığınız emekli maaşı kocanizdan bile az olacak ve yatırdığıniz 200e yakın para da devletin kesesine kalacak dedi demişti annemler. O zaman için memurun dediği mantıklıydi ama boşanırsa tabi ki çalışıp emekli olması mantıklı olur

Öyle değilmiş, biz okuma anlama özurlüsu olduğumuz için yanlış anlıyormuşuz, kirli fikirliymişiz.... Bir tane ise yarar tavsiye gelmemiş...hepimiz hanım kızımızın yazdıkları konusunda okudugumuzu anlama sıkıntısı yaşıyoruz ama ne hikmetse yine hepimiz aynı sonuca ulaşabiliyoruz.... İngiltere'de trafikte ters yone giren Temel gibi, hiç benden başka herkes aynı anda aynı hatayı yapıyor olamaz, acaba ben mi yanlışım demiyor...

Son düzenleme:
O olayın belli şartları var emekli sandığından emekli olmak,sgk'dan emekli olmak gibi duruma göre değişen şartlar.
Bence tekrar bir araştırın.

Anneniz hakli ve sebep sudan değil. Kadin yillarca hasta bakmis, babanizin uvey annesinden daha cok emek göstermiş babaniza. Babanizi buyuten aileye bile bakmis daha ne yapabilir ki? Yarin obur gun evlenip cocuk yapsaniz belki anneniz o cocuklarada bakacak. Bu kadin neden omrunu surekli birilerini bakmaya adasın? Annenizin arkadaslariyla, esiyle cikip kahve icmeye, tek basina yuruyuse cikmaya hakki yok mu? Babaniz nankör, vicdansız bir adammis. Sizde oturup annem kariyer planlayacagi yasta hasta bakmis diye annenize aglayin.

Ben her konuda annemi tutarım hele böyle bir durumda bıraksın kendi yapsın hizmetini bu zamana kadar bakmış bakacağı kadar yazık çok zor anneniz için

Muhteşem motivasyon. Türkiye'de hasta ve yaşlı bakımı için çalışacaklara inanılmaz boş bir iş alanı var. Üvey kp ve kv'ye bedavadan bakıp bu duruma düşmüş birisi artık bunu günlük en az 250 TL karşılığında yapabilir. Bu alan o kadar boş ki hasta ve yaşlı bakımı için Orta Asya Türk devletlerinden binlerce kişi bu alanda çalışıyor. Günlük 12 saat çalışmanın karşılığı en az 250 TL. Sigorta ve emeklilik dışarıdan da ödenebiliyor. Kadınlar 58 yaşlarında da emekli olabiliyorlar sanıyorum.

Bu vefasızlık çok ağır anneniz yerden göğe kadar haklı ezilen hep ezilsin isteniyor insanın eşide buna dahil oluyorsa nasıl bi değersizlik içine düşmüş kadın babanız hiç bir şeyi haketmiyor evden kendisi gitsin annesinin yanına

Hayret bir şey yaa!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…