- 2 Ocak 2022
- 2.916
- 4.307
Duanız için teşekürler inşallah öyle olur diye umuyorum.. Tabii ki olası yeni yaşlı bakımı kabullenilemez, gücüm yettiği kadar yanında ve destekçiyim, anneden başka dayanak yok...İnsan neden boşanır? Tam da böyle ağır bir sebep varsa boşanır mesela.
Ah anneciğiniz...
Bu kadın bu dünyaya kaynana bakmaya mı geldi? Allah razı olsun inşallah o eziyetler onun cennetine vesile olsun.
Amaaa...Bu kadarı kafi. Anneniz bakmakla yükümlü olmadığı insanlara daha fazla ömrünü tüketmesin, Allah korusun hastalık sahibi olur.
Babanız onu evlatlık veren annesine bakmayı çok istiyorsa kendisi baksın, karısı değil. Vicdansız babanız. Tam bir kötü kalp.
Boşanırlar boşanmazlar onların bileceği şey. Yerinizde olsam anneme sahip çıkarım yanında olurum ne karar verirse yanında olduğumu bildiririm.
Diyorum ya şu an hasta falan değil oturuyor evinde. Annem ilerde olursa yine aynı şeyleri yaşayacağını tahmin ettiğinden mesafeyi baştan koymak istemiş. Tüm olay bu sadece bunu dediği için bu kavga.Anneniz boşanmayı istemekte yerden göğe kadar haklı. Onca sene (dinen de bir yükümlülüğü olmadığı halde) kendisine kötü davranan kayınvalidesi ve kayınpederine bakmış, sabretmiş, karşılığını Allah'tan alacak elbet ama babanız çok nankörmüş.
Anneniz bunca çileden sonra artık biraz rahat etmeyi hak ediyor. Babanız ne kadar bencilmiş. Karısını hiç mi düşünmez bir insan.
Babanız annesine kendisi baksın veya bir bakıcı tutsun. Onunla bu konuyu güzel güzel konuşun, onun anlayacağı bir dilde. Hala annenizin bakması konusunda diretiyorsa da yapacak bir şey yok. Bırakın anneniz daha fazla çekmesin kıymet bilmez bir eş yüzünden.
Ozaman yanlış anlamışım. Yine de babanızla konuşun. Umarım bir çözüm bulunur, babanız inada bindirmez.Diyorum ya şu an hasta falan değil oturuyor evinde. Annem ilerde olursa yine aynı şeyleri yaşayacağını tahmin ettiğinden mesafeyi baştan koymak istemiş. Tüm olay bu sadece bunu dediği için bu kavga.
E ne kadar güzel. on seneye kalmadan annen emekli olabilir calisirsa.1800 günü var tam. Bir ara araştırdık annem eytli değil ama yine de çok zor şartlar. Aylık 900 küsürdü isteğe bağlı sigorta dolar 7 TL falanken. Şu an ne olmuştur kim bilir..
Kız sizin ailenin kadınlarınında kocadan yana yüzü gülmemiş heBenim en büyük halam, yaşı ellilerinde miydi ne bosanirken, çocukları büyütmüş,hatta birini evlendirmişti. Zaten bir halta yaramayan şerefsiz kocasını boşadı, kendi de bir fabrikaya girdi kumaş makinasında çalıştı. Gayet de iş buldu, fabrikalar ortayas üstü kadinlarla dolu.
Zaman içinde ev de aldı,diğer çocuklarını da evlendirdi. Şimdi yaşı 70lere yaklasti, gayet güzel hayatı var. Yılın yarısı şehirdeki evinde,yılın yarısı köydeki evinde , kendi yağında kavruluyor.
Öteki halam cocugu üniversiteye gidince adamı boşadı, başka şehre taşındı, aşçı olarak işe girdi . Şu an ellilerinin ortasında, hala aşçılık yapıyor. Kirada bi başına,güzel bir evde oturyor. Çocuklarını evlendirdi.
Teyzem desen o da şerefsiz kocasını kirklarin ortasında boşadı, çalışıyordu zaten devam etti çalışmasına.
Benim eski sirketteki abla. O da ellilerinin başındaydi,birinin önerisiyle gelmisti. Kocayi bosayinca ofiste ortalığı temizleme işi bulmuştu tanıdık vasıtasıyla. İlk işiydi. Ama gayet de güzel kotariyordu.
Sizin anneniz de babayı evden kovup , adamdan tazminat alsa, var da arabanin parasının vs yarisina ortak olsa, bir de ise girse....yasayamaz mi?
Gayet de yaşar.
Benim akrabalarımda olup annende olmayan ne var ki? Benimkilerin de başında ne anası vardı ne babası,çoktan mezardalar. Onları destekleyecek eşi dostu kardeşi vs de yoktu (teyzem hariç). Kendi yaglarinda kavruldular.
Annenize ket vurmayın, kaynana boku temizleyecegine gider en kotu yatılı bakıcılık yapar, ayda altı bin lira kazanır..madem yaşlı bakacak. En azından hakaret edeni vs olmaz
Biz emekliliğini araştırdığımızda boşanma mevzusu falan yoktu. Teyzemle birlikte gittiklerinde memur siz emekli olunca kendi maaşınızı alacaksınız ama kendi maaşınız var diye dul kaldığınızda kocanizin maaşını alamayacaksınız demiş. Yani aldığınız emekli maaşı kocanizdan bile az olacak ve yatırdığıniz 200e yakın para da devletin kesesine kalacak dedi demişti annemler. O zaman için memurun dediği mantıklıydi ama boşanırsa tabi ki çalışıp emekli olması mantıklı olurE ne kadar güzel. on seneye kalmadan annen emekli olabilir calisirsa.
İsteğe bağlı kocasının ödeyeceği sigortadan bahsetmiyorum . Çalışıp para kazaasindsn bahsediyorum. Hem çalıştığı parayla kendini toparlar, hem de on sene sonra emekli olunca kendine yetecek kadar bir geliri olur .
Annen daha gencecik kadın, 49 yaşında. Zaten ülkemizde emeklilik yaşı 60. Yani pekala da gencecik kadın çalışabilir. Bir sürü iş var yapacağı. En basiti hasta bakalabilir, bebek bakabilir, binlerce ofis var. Gider ofis ablası olabilir, küçük ölçekli yerlerde aşçı olabilir,avmlerde temizlikçi olabilir,fabrikalarda konfeksiyonlarda çalışabilir...bu saydıklarım tam senin annenin yasindaki deneyimsiz insanların istihdam edilebileceği işler.
Anneni hiç mi sevmiyorsun böyle bir adamla ömrünün kalanını da çürütmek istiyorsun? Benim çevrem, arkadaşlarım yalvarıyor annesine 'bosan su serefsizden' diye, anneler oralı olmuyor..seninki hevesli ayrılmaya , kocaman kız 'sudan sebeplerle boşanmayin' diyor.
Vallahi benim çocuğum olsan emeklerime üzülürdüm. Sudan sebep olur mu, hayatınin içine s.çmislar kadının. Onca çile çekmiş,bu yaşında takdir goreceğine iki çocuğunun babası diyor ki 'sen kim kopeksin,beni terkedip merak edip bir kere sormamid- insan yerine koymamis anamdan daha mı kıymetlisin.:
Vay o kadının emeklerine...
Öyle değilmiş, biz okuma anlama özurlüsu olduğumuz için yanlış anlıyormuşuz, kirli fikirliymişiz.... Bir tane ise yarar tavsiye gelmemiş...hepimiz hanım kızımızın yazdıkları konusunda okudugumuzu anlama sıkıntısı yaşıyoruz ama ne hikmetse yine hepimiz aynı sonuca ulaşabiliyoruz.... İngiltere'de trafikte ters yone giren Temel gibi, hiç benden başka herkes aynı anda aynı hatayı yapıyor olamaz, acaba ben mi yanlışım demiyor...Anneni hiç mi sevmiyorsun böyle bir adamla ömrünün kalanını da çürütmek istiyorsun? Benim çevrem, arkadaşlarım yalvarıyor annesine 'bosan su serefsizden' diye, anneler oralı olmuyor..seninki hevesli ayrılmaya , kocaman kız 'sudan sebeplerle boşanmayin' diyor.
Vallahi benim çocuğum olsan emeklerime üzülürdüm. Sudan sebep olur mu, hayatınin içine s.çmislar kadının. Onca çile çekmiş,bu yaşında takdir goreceğine iki çocuğunun babası diyor ki 'sen kim kopeksin,beni terkedip merak edip bir kere sormamid- insan yerine koymamis anamdan daha mı kıymetlisin.:
Vay o kadının emeklerine...
O olayın belli şartları var emekli sandığından emekli olmak,sgk'dan emekli olmak gibi duruma göre değişen şartlar.Biz emekliliğini araştırdığımızda boşanma mevzusu falan yoktu. Teyzemle birlikte gittiklerinde memur siz emekli olunca kendi maaşınızı alacaksınız ama kendi maaşınız var diye dul kaldığınızda kocanizin maaşını alamayacaksınız demiş. Yani aldığınız emekli maaşı kocanizdan bile az olacak ve yatırdığıniz 200e yakın para da devletin kesesine kalacak dedi demişti annemler. O zaman için memurun dediği mantıklıydi ama boşanırsa tabi ki çalışıp emekli olması mantıklı olur
Babam sgklı, annem de sgkdan emekli olmayı düşünüyordu ikisi de aynı kurum olunca biri düşüyor.O olayın belli şartları var emekli sandığından emekli olmak,sgk'dan emekli olmak gibi duruma göre değişen şartlar.
Bence tekrar bir araştırın.
He evet o zaman olmayabilir.Ama yinede bir sorun yeniden belki değişiklik falan olmuştur şartlarında.Babam sgklı, annem de sgkdan emekli olmayı düşünüyordu ikisi de aynı kurum olunca biri düşüyor.
Muhteşem motivasyon. Türkiye'de hasta ve yaşlı bakımı için çalışacaklara inanılmaz boş bir iş alanı var. Üvey kp ve kv'ye bedavadan bakıp bu duruma düşmüş birisi artık bunu günlük en az 250 TL karşılığında yapabilir. Bu alan o kadar boş ki hasta ve yaşlı bakımı için Orta Asya Türk devletlerinden binlerce kişi bu alanda çalışıyor. Günlük 12 saat çalışmanın karşılığı en az 250 TL. Sigorta ve emeklilik dışarıdan da ödenebiliyor. Kadınlar 58 yaşlarında da emekli olabiliyorlar sanıyorum.Benim en büyük halam, yaşı ellilerinde miydi ne bosanirken, çocukları büyütmüş,hatta birini evlendirmişti. Zaten bir halta yaramayan şerefsiz kocasını boşadı, kendi de bir fabrikaya girdi kumaş makinasında çalıştı. Gayet de iş buldu, fabrikalar ortayas üstü kadinlarla dolu.
Zaman içinde ev de aldı,diğer çocuklarını da evlendirdi. Şimdi yaşı 70lere yaklasti, gayet güzel hayatı var. Yılın yarısı şehirdeki evinde,yılın yarısı köydeki evinde , kendi yağında kavruluyor.
Öteki halam cocugu üniversiteye gidince adamı boşadı, başka şehre taşındı, aşçı olarak işe girdi . Şu an ellilerinin ortasında, hala aşçılık yapıyor. Kirada bi başına,güzel bir evde oturyor. Çocuklarını evlendirdi.
Teyzem desen o da şerefsiz kocasını kirklarin ortasında boşadı, çalışıyordu zaten devam etti çalışmasına.
Benim eski sirketteki abla. O da ellilerinin başındaydi,birinin önerisiyle gelmisti. Kocayi bosayinca ofiste ortalığı temizleme işi bulmuştu tanıdık vasıtasıyla. İlk işiydi. Ama gayet de güzel kotariyordu.
Sizin anneniz de babayı evden kovup , adamdan tazminat alsa, var da arabanin parasının vs yarisina ortak olsa, bir de ise girse....yasayamaz mi?
Gayet de yaşar.
Benim akrabalarımda olup annende olmayan ne var ki? Benimkilerin de başında ne anası vardı ne babası,çoktan mezardalar. Onları destekleyecek eşi dostu kardeşi vs de yoktu (teyzem hariç). Kendi yaglarinda kavruldular.
Annenize ket vurmayın, kaynana boku temizleyecegine gider en kotu yatılı bakıcılık yapar, ayda altı bin lira kazanır..madem yaşlı bakacak. En azından hakaret edeni vs olmaz
Hayret bir şey yaa!!!Öyle değilmiş, biz okuma anlama özurlüsu olduğumuz için yanlış anlıyormuşuz, kirli fikirliymişiz.... Bir tane ise yarar tavsiye gelmemiş...hepimiz hanım kızımızın yazdıkları konusunda okudugumuzu anlama sıkıntısı yaşıyoruz ama ne hikmetse yine hepimiz aynı sonuca ulaşabiliyoruz.... İngiltere'de trafikte ters yone giren Temel gibi, hiç benden başka herkes aynı anda aynı hatayı yapıyor olamaz, acaba ben mi yanlışım demiyor...