30 yıllık evlilik sudan sebeplerle gözden çıkarılır mı?

Birçok kadın çocukları için saçma sapan adamları çekmek zorunda kalıyor.
19 yaşına gelmişsiniz, ağlayıp annenizi bu evliliğe mahkum etmek yerine destek olun kurtulsun kadın.
47 yaş genç bir yaş. Yeterince çekmiş babanızın kahrını. Biraz da kendi için yaşasın.
30 yıllık karısını, kendisine sahip bile çıkmamış bir anne için harcayan bir adama üzülmenize gerek yok. Anneniz babanızın bitmek bilmeyen sülalesine bakmak için gelmemiştir dünyaya.
Bırakın boşansınlar.

Karışmamalısınız. Dinleyebilirsiniz, yol gösterebilirsiniz, dertleşebilirsiniz ama anne babanızın problemleri sadece onları ilgilendirir sizi değil. Bunun karşısında gidip babanızla konuşmak arayı düzeltmek annenize hakaret olur.

Babanız annenizi düşünmüyor. Annenizi köle olarak görüyor ve başına herşeyi kakmaya çalışıyor. Bu durumda boşanmak çözümdür. Boşanıp annenize yeni bir hayat sunmak her şeyden daha güzeldir eminim.

Kız sizin ailenin kadınlarınında kocadan yana yüzü gülmemiş he
Yooo tam tersi. Benim ailemin insanları kötü olan şeyi çekmeyi sevmiyor. 'uc günlük dünyada şu mendeburun yüzünü görerek mi öleyim' modundalar. Kendilerini seviyorlar.
Babam da ilk evliliginde üç ayda boşanmış mesela, annem de her önüne gelene 'bosan bence' der :) hem bosanmayip hem dert anlatana 'sen salaksın,sana xxx diyen insanla hala evlisin. Anlatma benim de canımı sikma' diye susturur
Ben de aileme / sulaleme benziyorum o yönden. Çok sevsem de sevgililerimden kolay vazgeçebiliyorum . Yaşım otuz, evlenebilirim, kötü tarafini görürsem kucağımda cocukla bosayabilirim, tekrar aşık olabilirim, tekrar evlenip tekrar bosanabilirim. Bu benim hayatım. Neden bir kere sevdim diye cezasını ömür boyu çekeyim ki? Reenkarnasyona inanmıyorum, bir kere geldim dünyaya. Onda da beni üzen,kıran,değersiz hissettiren , fiziksel-cinsel-ekonomik-duygusal şiddet uygulayan bir adamla harcayamam.
Annemle babam her gün kapıdan öpüşerek vedalaşıp ayrilan iki insan. Ama günün birinde (Allah korusun) bir durum yaşanırsa şiddettir,aldatmadir,hakarettir asla demem ki 'bir daha deneyin' diye. Tam tersi ben fişeklerim ayrilsinlar diye:) bir lafı eden/davranışta bulunan sonuçlarına katlanmali

Yok zaten çekmeyelim canım neden çekelim? Seninkilerinde çekmediğini anladım zaten
Sadece hepsine sorunlu kocalar denk gelmiş ya ondan dedim.

Yok zaten çekmeyelim canım neden çekelim? Seninkilerinde çekmediğini anladım zaten
Sadece hepsine sorunlu kocalar denk gelmiş ya ondan dedim.
Her erkek bir yerde serefsizdir, diyormusum şaka şaka:)
Yani aslında çoğu kadının yaşadığı,ama katlandığı şeyler. Mesela yakın bir arkadaşım var, gencecik kiz. Kocasi eve yumurta bile almıyor, 'gelirken bebeğe mama al' desen 'herseyi bana kitliyorsun' diye kavga çıkartır almaz, evde olan biten her şeyi naklen annesine anlatır, annesinden izin almadan karısı cocuguyla yan şehre bile gitmez, kavga eder 5 gün annesinin evinde gider ,aramaz. Çocuğuna bakmaz odaya geçer kapıyı kilitler çocuk gelmesin diye. Kızın kendi parasini çocuğa bonkörce harcaması bile aralalrinda kavga sebebi, hamileyken bile adamın ailesi 'neden devlette dogurmadin' diye kizi aglattilar, doğum izninde eve para getirmiyor diye et vermediler kıza...
Böyle bir evliliği var mesela, on yıl olacak devam ediyor. Ailesi de devam etmesini onayliyor, boşanma fikrindense yakınıp barışmayi tercih ediyor. çünkü adam 'özünde iyi biri' vurmaz-bagirmaz- aldatmaz... Muhtemelen böyle bir ömür devam edecekler, bir gün evini benimsemesi,aile olduğunu anlamasi umuduyla.
İşte bizim ailede olsa 'ozunde iyi insan' demezler de 'ne çekeceksin o şerefsizi,boşa gitsin' olur :)

Öyle aileyede yazıklar olsun.Koca zaten varla yok arası,kızın mesleğide var ya boşasana işte yaa.
Ay sinir oldum.

Yoo ben de ağlarım. Ağladım.
Ama sizin gibi babaa babaaa diye ağlamam
Hani babanıza acıyormuşsunuz ya
3 kez sordum. Cevap yok.
Babanızın tam olarak nesine acıyıp göz yaşı döküyorsunuz?
Anneniz dururken

Anneniz haklı kadın zaten normal üstü bir kaynana zulmü yaşamış şimdi bir daha mı yaşasın. Babanız çok yaşayamadıklarını yaşamak istiyorsa annesinin evine gitsin yaşayıp gelsin. Babanız boşanıcam derse de boşansın, annenizin arkasında durun ciddi bir nafaka da alır gül gibi yaşar gidersiniz. Babanızda yaşayamadıklarını yaşar.

Neren küçük ya ufalda cebime gir ben 19 yaşımda 2 yıllık işçiydim.
Babana annenizi ezdireceğinize haddini bildirip destek olun annenize. Benim babam anneme böyle yapsa o kadın yıllarca sizin kahrınızı çekti başka biri olsa bi dakika katlanmaz sana der çekip çıkarırdım annemi. Tamam babandır üzülürsün ama annenin de ezilmesine basite alınmasına göz yumman, küçüğüm naparım demen şaşırtıcı. Gayatte herşeyin farkındasın..

öz babaannenizle ve diğer çocuklarıyla dururmu konuşun. anne uzaklaşsın sizden , baba uzaklaşmıyor ise

Neden bu kadar dert ettiniz ki bu boşanma işini?Anneniz çekeceğini çekmiş daha neden boşuna katlansın o adama?Onun yatıp kalkıp annenizin ayaklarını öpmesi gerekiyor.Yapmiyorsa demek ki evli kalmanin bir anlamı yok.Bu yaştan sonra o kocayı ve onu bırakıp giden anasını mi çekecek.Babaniz çok istiyorsa baksin ANASINA.Oyle sonradan anne olunmuyor maalesef.

Bu sudan sebep değil. 40yil sirtinda taşimis bi kere indirmiş kötü olmuş kadin. İki evlat büyütmüş çekeceğini çekmiş artik emekliliği yaşayip hizmet bekleme zamani gelmişken, bu durum ve tavirla karşilanmak çok kötü. Bi de kovuyor yani babaniz hala kiyamiyosunuz yapmayin yazik annnenize.

Ya biraz da sabırlı olmak geremez mi? Tamam dediklerinize tamam da insanın da günü gününe uymaz, sorunu sıkıntısı olur.
Hemenden... Çok çetin kızsınız valla.

Benim eşiminde 2 annesi var , amcasına evlatlık verilmiş eşim, annenizle hemen hemen aynı durumdayım gerçi ben büyüten ailesini çok çok seviyorum, öz anne babasından nefret bile sayılabilir eşim de öz annesi için sürekli sıkıntı çıkarır bana 16 yaşında ki kızım ,7 yaşında ki oğlum bile babasının cevabını verir , asla sudan sebep değil o kadar üzüldüm ki annenize bence sizin yapmamız gereken babanızın yaptığı gibi annenizin yanında olmanız , anneniz 30 sene çekmiş dayanamıyor artık kadın anlayın bunu ya , kaç yaşına gelmiş kadın hiç mi rahat etmesin el insaf diyorum size de , eşimin biraz beni üzdüğünü görünce 16 yaşında ki kızım , babam seni mutsuz ediyor seni üzmesine izin verme gerekirse boşan anne , babama o gücü verme diye destek oluyor siz 19 yaşında bir yetişkinsiniz elbette gireceksiniz onların arasına annenizin arkasında olduğunuzu göstereceksiniz babanıza

Annem ilk bulduğumuzda gitti geldi görüştü, babamın ölçüyü kaçıracağını anlayınca ben görüşmek istemiyorum kaynanadan payıma düşeni aldım dedi.

47 59 yaşında insanlar.

Babanız : 30 senede annenizin fedakarlıklarını görmemiş , kıymetini bilmemiş ; anneniz : belki de en çok imkanı yok , 2 evladı var diye geçinmeye çalışmış.

Babanıza 30 senede gòrmediğini gösteremez , değiştiremezsiniz.

Abinizle beraber , annenize destek olmanızı ve annenizin boşanıp huzur içinde yaşaması için çaba harcamanızı tavsiye ederim.

Annen haklı, sakın köstek olmayın. Baban böyle hizmet eden kadını ASLAAA bırakmaz, anneni bıktırmaya çalışıyorlar. kesinlikle annene destek olun. çok sinirlendim babanıza, çok istiyorsa kendi baksın.

Mesele babasına kıyamamak değil bence. Tamamen bencillik. Anne ölmüş mü , kalmış mı düşünen yok.

Verdiği örnek bile , abisiyle evlenseler ; anne babasının torun sahibi olacak yaşta insanlar olması.

P pltb1234 kendini , kendi hayatını düşünmeye o kadar kaptırmış ki kendini ; 47 yaşında ilk kez anne olan insanlar da olduğunu göz ardı ediyor.

Annesinin 47 yaşında hayatından vazgeçmesini istiyor. Bu bencillik , vicdansızlık değil de nedir ?

Allah evladın da hayırlısını versin , diye boşa demiyorlar.

Evlatlardan hayır yoksa bile : umarım anneleri gözünü karartıp , gerekirse tv ye dahi çıkıp ; haklarını alıp yeni bir hayat kurar kendine.

Birikmişlik deyin, bardağı taşıran damla deyin ne olursa artık..

19 yaşında genç bir kadınsınız. Taraflardan biri artık evliliğe devam etmek istemiyorsa , o evlilik bitmiştir. Sebepleri evliliğin taraflarını ilgilendirir. Neden , niçin diye sorgulamak tuhaf. Evlenirken kimse bu kadar sormuyor.

Ki sizin konunuzda annenizin uzun yıllar önce boşanması gerekirmiş.

Anneniz : belli ki , sizler için , maddi imkanı olmadığı için bunca haksızlığa , güçlüğe dayanmış.

Yaşanan her olayı gören bir kızın : annesini daha iyi anlaması gerekirken ; bir de çekinmeden sudan sebep diye konu açması akıl almaz.

Anneniz , muhtaç olduğu gücü bulur da , kendine yeni bir hayat kurar umarım.

2 evlat büyütmüş kadın. Abiniz de çalışıyormuş.
" Annem boşansa da birsey alamaz , baba evinde de
yaşayacağı hayat farklı olmaz " , demişsiniz. Bu cümleleri yazmaya eliniz nasıl vardı ?

Siz 2 evlat ne güne duruyorsunuz ? Çalışıp annenizle bir düzen kuramıyor musunuz ? Anneniz sığınma evine gitse , sokakta rastgele her hangi birinden yardım istese ; yardım edilme ihtimali daha yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…