- 2 Mayıs 2017
- 1.589
- 398
- 53
- 42
- Konu Sahibi Evreka1800
-
olabilir.daha çok gençsinizBir hanımın 30undan sonra ilk evliliğini yapmasına ne dersiniz hanımlar?
30 yaş sonrası evlenmekte ne var ki derim :)Bir hanımın 30undan sonra ilk evliliğini yapmasına ne dersiniz hanımlar?
Okumakla cahillik gitmiyor iste bugünkü sınavda bir kez daha gördüm biz itaatkar, uysal ve kendi fikirlerini savunamayan nesiller yetiştiriyoruz. Hepsi kitaplara gömülmekten hayatı unutmuş, eğitimin çok daha farklı olduğu ve insanlara değer verilen bir ülkede yaşamak isterdim. Ülkemdeki eğitimin değişmesini ve toplantılarda 2 saat kılık kıyafetten ziyade biz bu çocukları nasıl mutlu edebiliriz, saygılı ve insanlara değer veren nesiller olmasını sağlamak için neler yapabiliriz minvalinde saatlerce konuşup çözüm üretmek isterdim. Okullar açılıyor ya yine dolmuşum.33 yaşındayım evlenmenin e'si yok aklımda.
bu kadınlar 30 yaş dayatmasını yapan bu topluma da sinirim ayrıca.. öğretmen kadın gelmiş 30 yaşında evlilik kötü mü diyor. bu kafadan yetişecek çocuklardan ne olur zaten ya. al işte sürünüyoruz eğitimde.
Bence çok mantıklıBir hanımın 30undan sonra ilk evliliğini yapmasına ne dersiniz hanımlar?
Okumakla cahillik gitmiyor iste bugünkü sınavda bir kez daha gördüm biz itaatkar, uysal ve kendi fikirlerini savunamayan nesiller yetiştiriyoruz. Hepsi kitaplara gömülmekten hayatı unutmuş, eğitimin çok daha farklı olduğu ve insanlara değer verilen bir ülkede yaşamak isterdim. Ülkemdeki eğitimin değişmesini ve toplantılarda 2 saat kılık kıyafetten ziyade biz bu çocukları nasıl mutlu edebiliriz, saygılı ve insanlara değer veren nesiller olmasını sağlamak için neler yapabiliriz minvalinde saatlerce konuşup çözüm üretmek isterdim. Okullar açılıyor ya yine dolmuşum.
35 yaşında evlendiğiniz söylemişsiniz. Eşiniz kaç yaşındaydı acabA? Belli bir yaştan sonra yaş konusu sıkıntı olmadı mı?30 yaş sonrası evlenmekte ne var ki derim :)
35 yaşımda evlendim. Şimdiki aklım olsa yine aynı yaşta yine eşimle evlenirdim. Önemli olan yaştan ziyade evlendiğin kişi
Konu sahibini bilemem ama ben şahsen toplum baskısı hiç görmüyorum. Kendim takıyorun kafama bu olayı. Ben 33 yaşındayım.30umda evlendim, hala düşünürüm bi iki sene beklese miydim acaba diye.
Nerede yaşıyorsunuz? 20sindekilerin evde kalmış sayıldığı bir yerde mi?
Konu sahibini bilemem ama ben şahsen toplum baskısı hiç görmüyorum. Kendim takıyorun kafama bu olayı. Ben 33 yaşındayım.
Neden monoton bir evlilik olsun ki ben 25 yaşımda evlendim 5 yıllık evliyim ilk günden bile güzel evliliğim var hiç sorumluluk olarak düşünmedim kv vs hiç tınlamadım evliliğe doyduk sınırsız başbaşa tatil yaptık yurtdışı yurtiçi.. sürekli gezdik tozduk ev aldık borcunu ödedik erken evlenmek hiçbirşeyden mahrum bıraktırmıyor insanı şu an hamileyim 5 yıl sonra.. bnce evliliğin tadını başbaşa çıkarabilmek adına erken evlenmek iyi33 yaşında evlendim. Deli gibi aşıkken bile 25 yaşımda evlenemedim, istemedim 30 dan önce. Şimdi 8 yıllık monoton bir evliliğim olacaktı. Ama şimdi 33 yaşında yeni bir hayata başlıyorum, bunu tüketmemiş olmak bile güzel. Sadece evliliğe doymadan bebek düşünmüyor insan ama bir yandan da yaşın geçiyor diye korkutuyorlar. Başka eksisi yok. Ama yine de iyi ki geç evlenmişim. 24-25 yaşında bu sorumlulukları (içinde kv, görümce bir sürü sorumluluk) almak yerine, gezdim, tozdum, paramı istediğim gibi harcadım.
Herkes aynı şeylerden zevk almayabilir.Neden monoton bir evlilik olsun ki ben 25 yaşımda evlendim 5 yıllık evliyim ilk günden bile güzel evliliğim var hiç sorumluluk olarak düşünmedim kv vs hiç tınlamadım evliliğe doyduk sınırsız başbaşa tatil yaptık yurtdışı yurtiçi.. sürekli gezdik tozduk ev aldık borcunu ödedik erken evlenmek hiçbirşeyden mahrum bıraktırmıyor insanı şu an hamileyim 5 yıl sonra.. bnce evliliğin tadını başbaşa çıkarabilmek adına erken evlenmek iyi
Aynen kv ve görümce problemini 25 yaşında belki kaldıramazdım, ya da kendimi daha çok yıpratırdım. Bu yoruma katılıyorum tümüyleHerkes aynı şeylerden zevk almayabilir.
Kimine göre erken evlenmek iyidir kimine göre 30 üstü
Ki bence doğru insanı kendine göre bulduğunda yaşa bakmadan evlenmek doğrudur. Herkes kendi fikrine göre hareket ediyor.
Ben yeni olgunlaştım mesela. Belki de ben şimdi kaldırabilirim evlilgi.
Ki evlilik sevgilik hepsi bambaşka şeyler. Sorumluluklar farklı.
Siz şanslı gruptasiniz belki hiç kv. derdiniz olmadı herkesin bahtına çıkan başka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?