Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Canım dökülme bi başlayınca devamı geliyo engel olamıyosun..
Bi ara ard arda 4 ayrı doktora gittim 4 defa kan taraması yapıldı artık bıraktım gitmiyorum psikolojim bozuluyo ağlıyorum pantogar minoxil veriyolar yolluyolar..

Artık mezoterapide(böyle yaptıranlardan duyunca) tesellim olmuyo inancımı kaybettim

Evet ufak çaplı bir nodülüm varmış ama bunu ben 3yıl önce öğrendim..
Dökülme 1 yıldır mevcut..
O nodül kaç senedir benle tam olarak bilmiyorum tekrar baktırmam lazım askıya aldım kaldı öylece..
Ben anti depresanla doğum kontrol hapımıda aynı anda bıraktım 1 yıl önce şimdi aklıma geliyo acaba onlar mı? dökülme yaptılar diye ama bitmiyolar yaa yastığım yatağım yerler her yerde saç bıktım usandım dökülmekden bıkmadılar gitti ve halada dökülmeye devam ediyolar ne yazık ki

Son düzenleme:
doğum kontrol hapıyla bazı deprasyon ılacklarını bıraktıktan sonrada dokulmeler olurmus belkı bunlarda tetıkledı dokulmenı. aynen tek verdıklerı mınoxıl ama korkutuo mınoxılde benı doktorda kullanmalısın mutlaka hatta ömur boyu dedı((( benımde eylulde bır sene olucak nolucak boyle bılmıyorum bu dokulmeye sacmı dayanır ya hadı bıraz yavaslasa tamam dıyecegım ama oda yok senın hıc yavaslamadı pekı bir yıldır ? sen kullanıomusun peki mınoxılı? ya ne bılım en azından yavaslar belkı yoksa kel kalırız dayanmazkı bu dokulmeye sac yaa bende deprasyon ılacına başlıycam çok kotu durumdayım yemeden ıcmeden kesıldım evden cıkmıorum hayatla baglantım koptu resmen en azından antı depresan ıcersem belkı stresımı azaltır saçlarımı görmeye dayanamıorum artık :,((((

umutlarımın yıkıldığını hissettiğim bu zamanda mesajın cidden yüreğime su serpti. inançla yeneceğime 3 gün inanıyorum. sonra birden herşey tepe taklak oluyor. yıkılıyorum. şuan hiçbişey kullanmıyorum zaten sadece stres için ilaç ve shen min tablet hariç. ben sebep olabilecek hastalık adına her türlü tahlilleri yaptırdım. hemde güvendiğim hekimlere. ama psikolojik destek almam gerektiğinin bende farkındayım açıkcası. minoksidil saçın tepe kısmında olan dökülmelerde daha etkili. benim dökülmem tepeden ziyade ön bölgede. belkide o yüzden ben çok faydasını görmedim. ciddi anlamda bende psikoterapiyi istiyorum. ama bulunduğum şehirde malesef bu mümkün değil. seninle yazışmak ve iyi sonuçlar aldığını öğrenmek beni çok mutlu etti emin ol. çok teşekkür ederim.. lütfen beni durumundan haberdar et...

bu iki isimde dermatoljinin önde gelen isimleri. onlar sözü söylemişler zaten. bence hiç tereddüt etmeden başla tedaviye. ayrıca gebe kalırsan zaten saçların gürleşecek. doğum sonrası 1-2 ay sonrasın da da tekrar ilaca başlarsan herşey istediğin gibi olur arkadaşım. zaten ludwig 1 dökülmeyi kafana taktığına bile değmez. deve boynuz umarken kulaktan olmuş diyebir atasözü vardır bilirmisin. sen minoksile bağlı yaşayacağın az miktar dökülme için uzun süreli çok dökülmeyi göze alıyorsun canım. hiç düşünme ve başla tedavine iş işten geçmeden.

canım bide minoksidille beraber başka ilaç kullanıyormusun?

Evet daha ludwig 1 ama gunluk dokulen sac miktarim beni mahveden 150 teli bazen geciyordur bile. Beni korkutan bazilari diyoki keske hic kullanmasaydim onceki dokulmeme laziydim sonucta alamadim eskisinden daha kotu dokuluo diyenler var yada 5 gun kullanamayip sadece 5 gun ya cok cok asiri sac dokulmem oldu diyenler var ne biliyom gozumu cok korkutuo bu minoxil napicami bilemiorum(

canım sen minoksil kullandığında yeni saçlarının gelme ihtimali var. ama kullanmazsan o ludwig 2 ye doğru gidecek. tercih tabiki senin. bu arada eğer dışarı çıkmaktan çekiniyorsan bence fiber kullan. dışarı sık sık çık saçlarından dikkatin dağılsın ki,strese bağlı olan toparlansın en azından. ben net söylüyorum senin yerinde olsaydım ben hem minoksili kullanır hemde bolca gezer tozardım. gezme ömürden değil derler bizim burda. arkadaşım sakın 150 tel dökülüyor diye strese girme. sadece ludwig 1 dökülmen varmış. sevinçle hayatına devam et.

senın dokulme sebebin ne erkek tipi saç dokulmesı yoksa telogen dokulmemi doktora gıttınmı pekı ? ne kadardır zamandır dokuluyor? walla kedi tüğü gibi kaldılar 3 4 AY daha surerse açılmalar olucandan hiç şuphem yok.

valla naz seni bir kaç kere okudum ve inan aynı dertten artık yazmaya bile mecalim yok benim benim tam 2yıldır böyle ve senin yaptığın herşeyi yaptım herseyi denedim azalıyo gibi senvdirdi sonra daha betr dökldü ve şu an doktorlara ilaçlara para vermekten bıktım artık bnde çok korktuğm minoxile 2yıl sonunda başka çarem kalmadığı için başladım 1.kutu bitecek ve saçlarım iğrenç vaziyette zaten dökülüyordu gün içi 100ü buluyo banyo sonu ise facia bi tomar saç topluyorum 500-600civarı düşün artık elimde bir yumak oluyo ve psikolojimi düşün zaten burada bi konu açmıştım banyo sonrası dökülme diye niye normalin 5katına çıkıyo bi saç yıkadık diye buna doktorlar bile cevap veremedi durum böyle yani ama üzülme kimine bi ısırgan vs fayda ediyo duruyo kimide benm gibi sebebi bulunamayıp onu denen bunu dene hiçbiri fayda etmeden ortada kalıyo bnmde dökülen saçlarım hep kalın telli öyle geride çıkmıyo acayp seyreldi doktorlara da inanma banada hep öyle dediler allah yardımcın olsun

Canim senin sac dokulme sebebin icin doktor ne teshis koydu?minoxil den memnun musun?tiroidlerine baktirdin mi?

bilmiyorum ki. :) evet doktora gittim pek birsey demediler belli bir sebebi yok. erkek tipi olunca kas kiprik vs de dokulmuyor mu? saclarim eskiden coktu ve kalin simdi gene cok ince degiller ama acilmalar oldu. senin kullandigin iyi gelen birsey var mi? birde bioxcini kullandin mi hic?

Yok cnm ya ne kesilmesi aynı seyirde devam ediyo üstüne üstelik hemen yağlanıyo.. hiç böyle değildi
Doktorun biri kan be b12 destekliyelim dedi işte kullandım bu sefer oranlarım yükseldi bıraktırdı dökülme hala devam..
testosteron hormonumda seviye normal(yani hormon bozukluğum yok) stresden diyip geçiştiriyolar..
Zaten gittiğim doktorda keldi iyice sinir oldum..
Napcamı şaşırdım..
Piyasa şampuanı kullanamıyorum
Otacı naturway kullanıyorum(içim rahat etsin diye sözde bitkisel ya) ama yinede dökülüyo
ne kullancağımı şaşırdım kaldım bıktım usandım..
Iısrgan otu suyunu denedin mi? bi onu denemedim..
Vitamin ampülleri
karanfilli kür
sinamekili kür
İlikli kür
Sarımsak
Hepsini denedim banamısın demiyo

Son düzenleme:

Saç dîplerini bir aletle inceliolar baktilarmi doktorlar hic sac diplerine ? Mesela benimde hormonlarin herseyim gayet normaldi sac diplerime o aletle bakinca sacinin bazi tellerinde oldugunu soylediler buda sunu gosteriyor kadin tipi androgenetik alopesi. Stres bu kadar sac dokmez bence altta yatan hasataligi tetikler stres bu her hastalikta boyledir bizim boyle bi durumu yasamaya yatkinligimiz varmiski stres bazi faktorler bunu tetiklemis canim. Senin gunluk cok mu dokuluo peki bide dustayken ve tararken dahada cok dokuluo mu? Umarim gecici bi surec yasiyoruzdur ve bir sure sonunda sonunda duracaktir insallah tek temennim bu. Sizlerden gelicek bir iyi haber beni sevindirecek ve umutlandiricak insallah gecici bir surecteyizdir.

Bu arada benimde ayni sekilde eskidende yagli saclarim vardi ama simdi sabah yikasam aksama dayanmior.peki senin anne baba tarafinda erkeklerde yada bayanlarda saclarda seyreklik yada acilma olan birileri var mi?

Hayir alopesi total hastaligi o dedigin kaslar saclar dokulen. Erkek tipi sac dokulmesinde saclarimizin orta cigizisinde acilmalar seyrelmeler olur ön kismindada olabilir. Bence senin yapman gereken iyi bir doktora gitmek nasil birsey demezler anlayamadim illaki bir sebebi vardir altta yatan sac sebepsiz yere dokulmez. Bence sen iyi bir doktora git dokulmenin teshisinne gore doktorun tavsiye ettigi urunleri kullan. Hayir kullanmadim.

Canim senin sac dokulme sebebin icin doktor ne teshis koydu?minoxil den memnun musun?tiroidlerine baktirdin mi?

o kadar çok doktora gittim ki kimi androgenetk kimi telojen efflivum dedi hepsi başka birşey diyor bütün hormonlarım normal aslında benm adet sorunumda var çok az oluyo o da saç dökülmemden sonra oldu ama jinekolojiyede çok gttm ne tahlillerde ne ultrasonda neden 1günde biittiğine sebep bulamadılar lanetlendiğimi düşünmeye başladım iyice sebepsz sorun olur mu ya kaç yıldır süren?

yurtdisinda kaliyorum ben burdaki doktorlara gittim iste bise diyemiolar. peki senin dokulme sebebin nedir sacina iyi gelen birsey var mi cikiyor mu geri dokulen saclar?

Bu arada benimde ayni sekilde eskidende yagli saclarim vardi ama simdi sabah yikasam aksama dayanmior.peki senin anne baba tarafinda erkeklerde yada bayanlarda saclarda seyreklik yada acilma olan birileri var mi?

yok cnm saç diplerime hiç baktırmadım.
anne ve baba tarımda saçlar seyret teyzelerimin ananemin halamın saçları hep seyrek zaten bnm saçlarımda gür değildi ama bukadarda az değildi dökülme her banyoda her taramada elimi her saçıma attığımda var stresden olduğunu sanmıyorum ben çünki çok fazla beni strese sokucak şeyler yaşadım hiç saç dökülme sorunuyla karşılamadım ben umarım saçlarımız tükenmeden dökülme tükenir..
Şuan hangi şampuanı kullanıyosun?

kızlar merhaba
sitede gezerken doanın saç dökülmesi yağı ile ilgili ilginç yorumlar okudum. hepsi öve öve göklere çıkarmışlar. çok hızlı saç dökülmesini önlediğinden bahsetmişler. ne derseniz kullanmaya değermi?
ben bu arada saç için olan tüm losyon yağ vs kullandığım herşeyi kestim. dökülmem azaldı gibi. umarım tamamen durur bizde bu dertten kurtuluruz.<doanın sitesinden saç dökülmesi için olan yağın içeriğini de buldum. hele bir bakın derim. sonrada oturumu açalım...:)))
Saç dökülmesi problemleri için güvenle kullanabileceğiniz saç bakım yağımız, içeriğindeki doğal yağ ve excratlar sayesinde 3 aylık düzenli kullanım sonucunda saç köklerinizi besleyecektir.

Kullanımı :

Dökülen saçlar için saç bakım yağımızı, haftada en az bir sefer hafif nemlendirdiğiniz saç derisine nazikçe masaj yaparak uygulayın. 30 dakika bekletin. Sonra sülfatsız şampuan ile ılık suda yıkayınız.

İçindekiler:

Hint Yağı(%40): Kıl köklerini besler

Shea Butter(%20): Yıpranmış saç derinizi derinlemesine nemlendirir.

Zeytin Yağı (%10): Saçlarınızı onarıcı etki yapar

Fındık Yağı(%10): Saç derisindeki bakterilere karşı etkilidir.

Ayçiçeği Yağı(%5): Saç derisinde onarıcı etkisi vardır.

Defne Yağı(%3): Kıl köklerini besler

Isırgan Tohumu Yağı(%3): Kıl köklerini güçlendirir.

Susam Yağı(%3): Kıl köklerini besler

Badem Yağı(%3): Kıl köklerini besler

Çam Terebentin(%2): Kıl köklerini besler

Menthol(%0,5): Saç derinizi rahatlatır, kan dolaşımını hızlandırır.

Saw Palmetto Extract(%0,2): DHT oluşumunu baskılar

Panax Ginseng Extract(%0,1): Saç derinizi besler ve kan dolaşımını hızlandırır

Epimedium Extract(%0,1): Kıl köklerini besler

Esansiyel Sandal Ağacı Yağı(%0,1): Kokusu ile terapik etki yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…