Canım dökülme bi başlayınca devamı geliyo engel olamıyosun..Aynen ya ben bile ne stresli donemler yasadim o donemlerde hic bisey olmamisti Allah gercekten yasadigimiz olayin sifasini versin upuzun saclarimi kaybettim ben omuzlarimin altinda kestirdim doktora gidicem geldikten sonra omuzlarimda kestircemben mezoterapide yaptirdim 5 defa gittim seanslara fayda olmiycak diede biraktim seni cok iyi anliorum benimde eylulde tam bir sene oldu sen doktora falan gittinmi peki gunde kaybettigin sac teli ne kadari buluyor cok korkuorum sacsiz kalmaktan
Artık mezoterapide(böyle yaptıranlardan duyunca) tesellim olmuyo inancımı kaybettimAynen ya ben bile ne stresli donemler yasadim o donemlerde hic bisey olmamisti Allah gercekten yasadigimiz olayin sifasini versin upuzun saclarimi kaybettim ben omuzlarimin altinda kestirdim doktora gidicem geldikten sonra omuzlarimda kestircemben mezoterapide yaptirdim 5 defa gittim seanslara fayda olmiycak diede biraktim seni cok iyi anliorum benimde eylulde tam bir sene oldu sen doktora falan gittinmi peki gunde kaybettigin sac teli ne kadari buluyor cok korkuorum sacsiz kalmaktan
Evet ufak çaplı bir nodülüm varmış ama bunu ben 3yıl önce öğrendim..Tr lelli ya buarada diger forumlara goz atarken senin yazilarinada rastladim tiroid nodulun varmis bende sac dokulmem icin guatr filmi cektirince ogrenmistim tiroid nodulleim oldugunu ama doktor dokulme yapmaz diodu acaba bu noduller mi dokuo ki saclarimizi??
sevgili peri; benim de saçlarım ince telliydi fakat saçlarımın dibi gözükmezdi topladığımda,geçen sene nisan ayında annemle hiç hazmedemeyeceğim bir sorun yaşadım(3 senedir sürekli yaşıyorum) 15 gün sonra tepemde bir seyrelme başladı..tarif ettiğin o çaresizlik duygusunu ve umut arayışın çok iyi anlıyorum.. özel bir cildiyeciye gittim mezoterapi ve prp yaptırdım,tahliller ilaçlar toplamda 5000 tl harcadım..prp bir miktar işe yaradı fakat verdiğim paraya değmedi.. en son bu sene nisan ayında doktorumu değiştirdim minoksil kullanmaya başladım diğer ilaçlarla beraber..bana da genetik tipi dökülme dediler.. bir yıldır iyi bir psikoloğa gidiyorum ailemle ilgili sorunların bana zarar vermemesi için.. sana verebileceğim en büyük tavsiye kullandığın tüm ilaçları bırak bulunduğun ilde iyi bir cildiye ve endokrin uzmanına git ve psikoloğa başla(psikiyatrise değil).. saçlarımın durumunu soracak olursan minoksili 2.5 aydır kullanıyorum sonuç almak için erken fakat düzelme bariz bir şekilde belli.. inan düzeleceğine inanmak her şeyden önemli..zihnindeki geçmiş kodlamaları yıkmak yeni bir inanç örüntüsü oluşturmak çok önemli..insanlar moralle çaresiz hastalıkları yeniyor.. beynimiz bizim kodlamalarımızla çalışıyor inan.. 3 gün hastayım grip olacağım de hemen vücüdunun enerjisi düşer..umarım umut olmuşumdur..
dün istanbuldaydım en son ocak ayında gitmiştim prof dr server serdaroğluna yani aradan altı ay kadar bir zaman geçti ocak ayında gittiğimde bana erkek tipi dökülme genetik demişti inanasım gelmemişti cünkü ne anne tarafımda ne baba tarafımda bu durumu yaşan var bana minoxil kullan altı ay sonra gel dedi tabı ben mınoxıle kullanırken ılk basta dokulmelerım artıcagından ve bırakıldıgına toplu bır dokulme yasıycam ıcın korkararak %2 lik mınoxılı kullanmadım kendime baska doktor aradım inanasım gelmıodu cunku bu durumu yasadığımave prof dr oya oğuz a gittim server beyle oya hanım ikiside cerrahpaşının saç hastalıklarını kuran doktorları ve en iyileri. oya hanıma gittiğimdede aynı şeyi söyledi kadın androgenetik alopesi yasıosun dedi aralar incelen saçlar var dedi ve bana ameliyat gecırmııssın narkoz almıssın stres yasamıssın oarada enıstenı kaybetmıssın zaten sacların ınce telli hassamıs saçların bunların acısı saçtan cıkmıs dedi bırde genetık dokulmede olunca tuz bıber olmus dedı ama korkmamam gerektıgını cunku çıkan saclarım olup gerı donuşumlu saç kaybımın oldugunu bır sure sonra dokulmenın durucanı söyledı ve oda bana mınoxil shenmın tablet ve doğum kontrol hapı verdı ama ben ne yazıkkı doğum kontral hapını hamılelık dusunduğum için kullanamadım. ve dun yıne dayanamayıp tekrardan server serdaroğluna gittim 6 ay sonra kontrola gel demıştı tabı mınoxılı kullanmamıstımda:S VE SORDU duzenlı bı sekılde kullandınmı mınoxılını dıe bende korktugumu gebelık dusunduğum içinde hamıle kaldıgımda mınoxılı bıraktıgımda toplu dokulme yasarım dıe kullanmadığımı söyledim mınoxılle karsı korkularımı anlattım kullanmalısın sımdıye kadar bosa zaman kaybetmıssın omur boyu uyguluycaksın her aksam sacına dedı soyle dusun dedı tansıyon hastası hapını bıraktıgında nolur hastalıgı tetikler onun gıbı dusun bunuda dedı ve kel kalıp kalmıycamı sordum:)hala dokulmelerımın devam ettığını boyle gıdersem kel kalıcamı döledım oyle bısey olamaz dedı sen zaten ileri derecde yasamıosun ludwig 1desin anne baba tarafında olmadığı için belki hiç ilerlemiycek bu sınıflandırma dedı bu arada 2 aydır çok kotuydum kel kalıcam die aglıodum evden çıkmıodum va dokulmem dahada artmısttı bunuda sordum stres tetiklerrimi die kesınlıkle dedi ve deprasyon ılacı kullanmayı başlmayı dusunuorum artık zaten psikiyatı doktorum onermıstı ama ınatla baslamısmıstım ama başlıycam cunku artık gercekten dayanamıorum bu duruma belkı daha az takarım. bu arada server bey dokulen kalın telli saçlarımın teolgen effluviumdan kaynaklandıgını gerı donusumlu gelıcegını bazı incelen saclarımın gerı gelmıycegını söledi buda zaten genetıklıkden kaynaklanırmıs ıncelenler. sizce napmalıyım minoxili kullanmalımıyım aranızda kullanan var mı ama çok korkuorum ilk başta ya dokulmelerim artrsa yada hamıle kalıp bıraktıgımda toplu dokulme yasarsam gercı server bey hamılelıkte bırakırsın saçalrın dokulmez doğurduktan bı ay sonra mınoxile devam edersin tekrar dedi ya çok korkuorum o ilacı kullanmaktan ya kötü yaparsa beljki ilerde kullanmamamı gerekticek bır hastalıgım çıkıcak kullanamıycam o zaman toplu olarak mı cok fazlamı saç kaybedıcemki çok kararsızım yardım edin napmalıyım he bu arada doktorum dün yıne saç dıplerımı ınceledı ılerleme olmusmu ıncelen saçlarımda dıe sukurler olsunkı suan hıc bır ılerleme yok
sevgili peri; benim de saçlarım ince telliydi fakat saçlarımın dibi gözükmezdi topladığımda,geçen sene nisan ayında annemle hiç hazmedemeyeceğim bir sorun yaşadım(3 senedir sürekli yaşıyorum) 15 gün sonra tepemde bir seyrelme başladı..tarif ettiğin o çaresizlik duygusunu ve umut arayışın çok iyi anlıyorum.. özel bir cildiyeciye gittim mezoterapi ve prp yaptırdım,tahliller ilaçlar toplamda 5000 tl harcadım..prp bir miktar işe yaradı fakat verdiğim paraya değmedi.. en son bu sene nisan ayında doktorumu değiştirdim minoksil kullanmaya başladım diğer ilaçlarla beraber..bana da genetik tipi dökülme dediler.. bir yıldır iyi bir psikoloğa gidiyorum ailemle ilgili sorunların bana zarar vermemesi için.. sana verebileceğim en büyük tavsiye kullandığın tüm ilaçları bırak bulunduğun ilde iyi bir cildiye ve endokrin uzmanına git ve psikoloğa başla(psikiyatrise değil).. saçlarımın durumunu soracak olursan minoksili 2.5 aydır kullanıyorum sonuç almak için erken fakat düzelme bariz bir şekilde belli.. inan düzeleceğine inanmak her şeyden önemli..zihnindeki geçmiş kodlamaları yıkmak yeni bir inanç örüntüsü oluşturmak çok önemli..insanlar moralle çaresiz hastalıkları yeniyor.. beynimiz bizim kodlamalarımızla çalışıyor inan.. 3 gün hastayım grip olacağım de hemen vücüdunun enerjisi düşer..umarım umut olmuşumdur..
bu iki isimde dermatoljinin önde gelen isimleri. onlar sözü söylemişler zaten. bence hiç tereddüt etmeden başla tedaviye. ayrıca gebe kalırsan zaten saçların gürleşecek. doğum sonrası 1-2 ay sonrasın da da tekrar ilaca başlarsan herşey istediğin gibi olur arkadaşım. zaten ludwig 1 dökülmeyi kafana taktığına bile değmez. deve boynuz umarken kulaktan olmuş diyebir atasözü vardır bilirmisin. sen minoksile bağlı yaşayacağın az miktar dökülme için uzun süreli çok dökülmeyi göze alıyorsun canım. hiç düşünme ve başla tedavine iş işten geçmeden.
Evet daha ludwig 1 ama gunluk dokulen sac miktarim beni mahveden 150 teli bazen geciyordur bile. Beni korkutan bazilari diyoki keske hic kullanmasaydim onceki dokulmeme laziydim sonucta alamadim eskisinden daha kotu dokuluo diyenler var yada 5 gun kullanamayip sadece 5 gun ya cok cok asiri sac dokulmem oldu diyenler var ne biliyom gozumu cok korkutuo bu minoxil napicami bilemiorum(
canım bide minoksidille beraber başka ilaç kullanıyormusun?
Merhaba naz senin saclarin dokuldugunde seyreklik olustu mu benimde saclarim dokuldu ve seyreklik var cok mutsuzum :S msn adresimden eklesene minnoxil hakkinda bilgin var mi kullanmak istiyorum bende ama korkuyorum daha beter olur diye. nefretimsin90@hotmail.de
valla naz seni bir kaç kere okudum ve inan aynı dertten artık yazmaya bile mecalim yok benim benim tam 2yıldır böyle ve senin yaptığın herşeyi yaptım herseyi denedim azalıyo gibi senvdirdi sonra daha betr dökldü ve şu an doktorlara ilaçlara para vermekten bıktım artık bnde çok korktuğm minoxile 2yıl sonunda başka çarem kalmadığı için başladım 1.kutu bitecek ve saçlarım iğrenç vaziyette zaten dökülüyordu gün içi 100ü buluyo banyo sonu ise facia bi tomar saç topluyorum 500-600civarı düşün artık elimde bir yumak oluyo ve psikolojimi düşün zaten burada bi konu açmıştım banyo sonrası dökülme diye niye normalin 5katına çıkıyo bi saç yıkadık diye buna doktorlar bile cevap veremedi durum böyle yani ama üzülme kimine bi ısırgan vs fayda ediyo duruyo kimide benm gibi sebebi bulunamayıp onu denen bunu dene hiçbiri fayda etmeden ortada kalıyo bnmde dökülen saçlarım hep kalın telli öyle geride çıkmıyo acayp seyreldi doktorlara da inanma banada hep öyle dediler allah yardımcın olsun
senın dokulme sebebin ne erkek tipi saç dokulmesı yoksa telogen dokulmemi doktora gıttınmı pekı ? ne kadardır zamandır dokuluyor? walla kedi tüğü gibi kaldılar 3 4 AY daha surerse açılmalar olucandan hiç şuphem yok.
doğum kontrol hapıyla bazı deprasyon ılacklarını bıraktıktan sonrada dokulmeler olurmus belkı bunlarda tetıkledı dokulmenı. aynen tek verdıklerı mınoxıl ama korkutuo mınoxılde benıdoktorda kullanmalısın mutlaka hatta ömur boyu dedı ((( benımde eylulde bır sene olucak nolucak boyle bılmıyorum bu dokulmeye sacmı dayanır ya hadı bıraz yavaslasa tamam dıyecegım ama oda yok senın hıc yavaslamadı pekı bir yıldır ? sen kullanıomusun peki mınoxılı? ya ne bılım en azından yavaslar belkı yoksa kel kalırız dayanmazkı bu dokulmeye sac yaa bende deprasyon ılacına başlıycam çok kotu durumdayım yemeden ıcmeden kesıldım evden cıkmıorum hayatla baglantım koptu resmen en azından antı depresan ıcersem belkı stresımı azaltır saçlarımı görmeye dayanamıorum artık :,((((
Yok cnm ya ne kesilmesi aynı seyirde devam ediyo üstüne üstelik hemen yağlanıyo.. hiç böyle değildi
Doktorun biri kan be b12 destekliyelim dedi işte kullandım bu sefer oranlarım yükseldi bıraktırdı dökülme hala devam..
testosteron hormonumda seviye normal(yani hormon bozukluğum yok) stresden diyip geçiştiriyolar..
Zaten gittiğim doktorda keldi iyice sinir oldum..
Napcamı şaşırdım..
Piyasa şampuanı kullanamıyorum
Otacı naturway kullanıyorum(içim rahat etsin diye sözde bitkisel ya) ama yinede dökülüyo
ne kullancağımı şaşırdım kaldım bıktım usandım..
Iısrgan otu suyunu denedin mi? bi onu denemedim..
Vitamin ampülleri
karanfilli kür
sinamekili kür
İlikli kür
Sarımsak
Hepsini denedim banamısın demiyo
Saç dîplerini bir aletle inceliolar baktilarmi doktorlar hic sac diplerine ? Mesela benimde hormonlarin herseyim gayet normaldi sac diplerime o aletle bakinca sacinin bazi tellerinde oldugunu soylediler buda sunu gosteriyor kadin tipi androgenetik alopesi. Stres bu kadar sac dokmez bence altta yatan hasataligi tetikler stres bu her hastalikta boyledir bizim boyle bi durumu yasamaya yatkinligimiz varmiski stres bazi faktorler bunu tetiklemis canim. Senin gunluk cok mu dokuluo peki bide dustayken ve tararken dahada cok dokuluo mu? Umarim gecici bi surec yasiyoruzdur ve bir sure sonunda sonunda duracaktir insallah tek temennim bu. Sizlerden gelicek bir iyi haber beni sevindirecek ve umutlandiricak insallah gecici bir surecteyizdir.
bilmiyorum ki. :) evet doktora gittim pek birsey demediler belli bir sebebi yok. erkek tipi olunca kas kiprik vs de dokulmuyor mu? saclarim eskiden coktu ve kalin simdi gene cok ince degiller ama acilmalar oldu. senin kullandigin iyi gelen birsey var mi? birde bioxcini kullandin mi hic?
Canim senin sac dokulme sebebin icin doktor ne teshis koydu?minoxil den memnun musun?tiroidlerine baktirdin mi?
Hayir alopesi total hastaligi o dedigin kaslar saclar dokulen. Erkek tipi sac dokulmesinde saclarimizin orta cigizisinde acilmalar seyrelmeler olur ön kismindada olabilir. Bence senin yapman gereken iyi bir doktora gitmek nasil birsey demezler anlayamadim illaki bir sebebi vardir altta yatan sac sebepsiz yere dokulmez. Bence sen iyi bir doktora git dokulmenin teshisinne gore doktorun tavsiye ettigi urunleri kullan. Hayir kullanmadim.
Bu arada benimde ayni sekilde eskidende yagli saclarim vardi ama simdi sabah yikasam aksama dayanmior.peki senin anne baba tarafinda erkeklerde yada bayanlarda saclarda seyreklik yada acilma olan birileri var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?