Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
duştan çıktım şimdi sinirden kestim saçlarımı kendim kuaföre gitmeye bile utanıorum artık :S ya her duşa girerken korka korka giriorum ağlıorum resmen artık kalmadı nerdeyse bu umudum bu dökülmeye dayanmıycak saçlarım çok azaldı daha 24 yaşındayım en azından 40 yaşında olup bu durumu yasaydım bu durumu belki hiç takmazdım napıcam bılmıorum ya çocukta dusunuoruz hamıle kalırsam zaten daha erken kel kalırım sanırım çok kötüyüm gerçekten artık özgüvenimi kaybettim önceden belime kadardı saçlarım herkes dönüp dönüp bakardı cıt cıtta kullanıyordum ama saclarım ince zayıf çok görünsün die napıcam şimdi ben Allahım sabır versin bize

üzme kendini nolur. ben de aynı durumdayım. saçlarımla o kadar uğraşmayı severdimki. son 1 yıldı kaş için bile gitmiyorum kuaföre....ben 35 yaşındayım. bu iş yaşa bakmıyorki canım..bence sen hızlıca bir fiber edin kendine. ki dışarı rahat çıkabilesin...sonrasını düşünürüz elele...biz üzüldükçe daha fazla dökülüyor çünkü. hamilelikte saçlar canlanır östrojenden dolayı merak etme. heleki erkek tipi dökülme ise sen bile şaşıracaksın saçındaki gğrleşmeye. ama doğum sonrası ne olur bişey diyemem. ne yapalım hiç bişey çözüm olmazsa gider protez yaptırırız bizde. yeterki artık hayatımız zehir olmasın...

herkese merhaba;
3 yıl önce ciddi bir üzüntüyle başladı herşey. başlangıçta geçici bir dökülme olduğunu düşündüğüm dökülmem saçlarımda seyrelme(tepe bölgemde) olduğunu farketmemle hayatımı altüst etti. başladım çözüm arayışlarına.... hertürlü tahlilim yapıldı(demir, vitamin, çinko, hormon, troid vs vs....) herşey normaldi. dökülmenin genetik olduğu söylendi. gerçektende annem ve ablamın saçları seyrek:((( ama benim başıma gelmez diye düşünmüştüm hep. 3 yıldır kullanmadığım hiç bişey kalmadı hem ilaç hemde bitkisel(ilaç: pantogar, priorin, medobikomplex, biotin, diane. bitkisel de aklınıza ne gelirse kantarondan tutunda ısırgana karanfile badem yağına vs vs..) ama saç dökülmem de hiç azalma olmadı. zaman zaman oh çok şükür azalıyor dediğim oldu fakat en fazla 1 hafta..bu arada saç da ektirdim. onlarda tuttumu bilmiyorum çünkü saç dökülmem aynı hızda devam etti......şuan 3 yıl önceki saçalrımın resmen 4 de 1 i kaldı ve artık tepemde saç derim görünüyor.... çalışıyorum ve kapatmak için saç fiberi kullanıyorum mecburen.. insanlardan uzaklaştım, içime kapandım...dışarı çıkmak istemiyorum işim ve evim arasında gördüğüm dünya dışında dış dünyam kalmadı...(bunları yazarken bile ağlıyorum düşünün halimi).son 2 haftadır kullandığım herşeyi bıraktım belki çok fazla şey kullanıyorum saçıma diye. sadece sarımsaklı şampuan(içinde bepantene, evigen ve bemix amp var), bide netten aldığım bitkisel bir karışım var. sanki hafif azaldı gibi dökülme....tükenmişlik sendromu yaşıyorum resmen... benim sizden ricam aranızda bu kadar uzun süreli dökülme olupta (özellikle tepeden seyrelme boyutunda) saçları eski haline gelen var mı? varsa nasıl oldu .... ne olur azıcık ümittttt...

geçmiş olsun.
nasıl bir duygudur herkeslerden iyi bilirim.
erkek tipi saç dökülmesi benimde.tepe bölgem tamamen açık.
tesettürlüyüm buna şükrediyorum,açık olsaydım napardım diye.
minoksil kullanmaya başladım ,nedense çok güveniyorum inş şifa olurda,
annem geçen gün bi çıksın saçların ilk kuaför paran benden dedi.
içim acıdı resmen.ben kuaföre en son ne zman gittim hatırlamıyorum bile.
açıkta olsan kapalıda acaip bir özgüven sorunu oluşturdu tabiii bende,çok kötü bir duygu.
saç fiberinden bahsetmişsiniz ya ben topik almıştım ama memnun kalmadım hiç ,bulaşık gibi sanki çok belli oluyor kafada.
yardımcı olursanız sevinirim...

düşünmez olurmuyum.. halende düşünüyorum. ama ben çalışıyorumm. ve işim gereği çok göz ünündeyim cesaret edemedim.. şimdilerde sıklaştırma için bir çeşit kaynak siparişi verdim. belki bu sayede benim saçımda ki dikkatim dağılır ve stresin tetiklediği dökülme varsa o düzelir diye. peki sizin saçlarınız normale geldi mi. bu arada hormonlarıma baktırdım herşey yolunda:((( en azından öyle görünüyor. keşke bozuk çıkan bişey olsaydı benimde bir ümidim olurdu...

birde şu kaynağa kafam takıldı,sadece tepe bölgesine nasıl uygulanıyor ben hiç anlamamda bu işlerden

üzme kendini nolur. ben de aynı durumdayım. saçlarımla o kadar uğraşmayı severdimki. son 1 yıldı kaş için bile gitmiyorum kuaföre....ben 35 yaşındayım. bu iş yaşa bakmıyorki canım..bence sen hızlıca bir fiber edin kendine. ki dışarı rahat çıkabilesin...sonrasını düşünürüz elele...biz üzüldükçe daha fazla dökülüyor çünkü. hamilelikte saçlar canlanır östrojenden dolayı merak etme. heleki erkek tipi dökülme ise sen bile şaşıracaksın saçındaki gğrleşmeye. ama doğum sonrası ne olur bişey diyemem. ne yapalım hiç bişey çözüm olmazsa gider protez yaptırırız bizde. yeterki artık hayatımız zehir olmasın...

peruklara şimdiden bakmaya başladım bile zaten böyle devam ederse eger eşimin yanında nasıl yatıcam bu kafayla bilemiıorum çok uzuluorum.sen doğum kontral hapı kullanmayı denedinmi ben cerrahpaşanın doktoruna gittim prof dr oya oguz o bana yasmin de vermıstı doğum kontrol hapı ama ben ıcemedım hamıle kaldıgımı duşundugum ıcın bı dene ıstersen

canım şuan zaten sarımsaklı şampuan kullanıyorum. onun içine bemiks, evigen ve bepantene kırıyorum. saç dökülmem de azalma yaptı diyemem ama en azından daha dolgun görünüyor saçlarım. öncesinde defne sabunu ile yıkıyorum saçımı oda sanki daha kabarık yapıyor saçlarımı.. dökülmeye çare bulsam, eminim sıklaşması içinde Rabbim şifa verecek...

canm şampuanın markası ne

peki o şampuanın içine kırdıkların saç derisini yağlandırmıyor mu peri benim saçlarım sabah yıkıyım akşama yağlanır o derecede çok yağlılar çünkü?

peki o şampuanın içine kırdıkların saç derisini yağlandırmıyor mu peri benim saçlarım sabah yıkıyım akşama yağlanır o derecede çok yağlılar çünkü?

canım benim saçlarımda inanılmaz yağlı eskiden 2 gün belki idare ediyordu artık aynı günün akşamına yağlanıyor. zaten dökülmeyide yağlanma artırıyor bence. koyduğum ampüller yağlı değil. yağlanmayı artımadı yani. zaten bundan daha yağlı nasıl olur saç onuda bilmiyorum:)))) ben saçlarıma önce sabun kullanıyorum hataydan defne sabunu getirttim. sonrasında hızlıca şampuan yapıp çıkıyorum. bu sayede saçım oldukça kabarık görünüyor ve rahat bırakabiliyorum. iki günde bir yıkamaya alıştırmak için arada bir yıkadığımın ertesi günü fiber döküyorum(bazı yerlerde görmüşsündür bebe pudrası öneriyorlar bu da onun gibi). o yağını alıyor ya da kapatıyor. en azından o gün yağlı görünmüyor..umarım yardımcı olabilmişimdir. hayırlısı ile saç dökülmemiz de durur da bizde özlediğimiz mutlu hayatımıza yeniden döneriz....

canm şampuanın markası ne

naturway sarımsaklı şampuan canım. ben az bir kısmını başka bir şişeye koyup üstüne birer ampül bemix, bepanthene, evigen kırıyorum. böylece taze kullanmış oluyorum. bu arada öncesinde defne sabunu da kullanmaya başladım daha da bir kabardı saçlarımm. sanki defne sabunu dökülmeyide azaltacak gibi. hele bir iki hafta olsun net sonucu haber veririm inşallah.

peruklara şimdiden bakmaya başladım bile zaten böyle devam ederse eger eşimin yanında nasıl yatıcam bu kafayla bilemiıorum çok uzuluorum.sen doğum kontral hapı kullanmayı denedinmi ben cerrahpaşanın doktoruna gittim prof dr oya oguz o bana yasmin de vermıstı doğum kontrol hapı ama ben ıcemedım hamıle kaldıgımı duşundugum ıcın bı dene ıstersen

ben diane 35 kullandım. nerdeyse 1 yıl. ama altta sebep olamayınca (PCOS gibi) etkili olmadı bende. ama bazılarında inanılmaz etkili oluyor. içindeki östrojen saçları inanılmaz fazlalaştıyor.. yurt dışında östrojen içerikli losyonlar kullanılıyor. benimde kafama yatmıyor değiş işin aslı ama..belkide bu kadar çok şeyi kullandığım için saçlarımında aklı karıştı dayamadılar.. bence sebepsiz dökülme yok zaten. ama ne onu bulmak lazım işte... Rabbim en kısa zamanda hepimize şifa versin:((

birde şu kaynağa kafam takıldı,sadece tepe bölgesine nasıl uygulanıyor ben hiç anlamamda bu işlerden

canım bir protez firması ile görüştüm. petek gibi bişey düşün peteğin tellerine saç yerleştiriyorlar boşluklardan da kendi saçlarını çıkarıyorlar. bana anlatılan . gelsin bir uygulasınlar. ben ayrıntılı bilgiyi veririm zaten... öpüyorum..

geçmiş olsun.
nasıl bir duygudur herkeslerden iyi bilirim.
erkek tipi saç dökülmesi benimde.tepe bölgem tamamen açık.
tesettürlüyüm buna şükrediyorum,açık olsaydım napardım diye.
minoksil kullanmaya başladım ,nedense çok güveniyorum inş şifa olurda,
annem geçen gün bi çıksın saçların ilk kuaför paran benden dedi.
içim acıdı resmen.ben kuaföre en son ne zman gittim hatırlamıyorum bile.
açıkta olsan kapalıda acaip bir özgüven sorunu oluşturdu tabiii bende,çok kötü bir duygu.
saç fiberinden bahsetmişsiniz ya ben topik almıştım ama memnun kalmadım hiç ,bulaşık gibi sanki çok belli oluyor kafada.
yardımcı olursanız sevinirim...

kesinlikle haklısın. istediğin gibi gezip dolaşmamak berbat bir his. sen en azından tesettürlüymüşsün. bu da bir avantaj. RAbbim dert verirse derman da verir. inşallah hepimiz dermnını da buluruz. ben hiç başıma gelmez derdim. ama geldi halen içimde bir ümid eskiye döneceğim diye.. saç fiberine gelince bende topik kullandım. saçta dipte çöküntü yaptığı için kullanamadım. fixplant diye bir marka kullanıyorum şimdi. dibe çökmüyor. ama fazla kullanırsan saçta tozlu bir görüntü oluşturyor. benim için hiç yoktan iyi. en azından derim göründü kaygısı taşımıyorum. diğer markalardan da kullandıklarım(daha doğrusu denedim) ama hiç memnun kalmadım. sadece topikten daha kısa sürede bitiyor..

canım bir protez firması ile görüştüm. petek gibi bişey düşün peteğin tellerine saç yerleştiriyorlar boşluklardan da kendi saçlarını çıkarıyorlar. bana anlatılan . gelsin bir uygulasınlar. ben ayrıntılı bilgiyi veririm zaten... öpüyorum..

çok ilginçmiş canım ya merak ettim gerçekten.peki peruk gibi istediğin zamn çıkarıp takabilcekmisin.eline gelince nolur bizi unutma gerçekten ilginççç

kesinlikle haklısın. istediğin gibi gezip dolaşmamak berbat bir his. sen en azından tesettürlüymüşsün. bu da bir avantaj. RAbbim dert verirse derman da verir. inşallah hepimiz dermnını da buluruz. ben hiç başıma gelmez derdim. ama geldi halen içimde bir ümid eskiye döneceğim diye.. saç fiberine gelince bende topik kullandım. saçta dipte çöküntü yaptığı için kullanamadım. fixplant diye bir marka kullanıyorum şimdi. dibe çökmüyor. ama fazla kullanırsan saçta tozlu bir görüntü oluşturyor. benim için hiç yoktan iyi. en azından derim göründü kaygısı taşımıyorum. diğer markalardan da kullandıklarım(daha doğrusu denedim) ama hiç memnun kalmadım. sadece topikten daha kısa sürede bitiyor..

bir araştırıyım bu markayıda...

canım benim saçlarımda inanılmaz yağlı eskiden 2 gün belki idare ediyordu artık aynı günün akşamına yağlanıyor. zaten dökülmeyide yağlanma artırıyor bence. koyduğum ampüller yağlı değil. yağlanmayı artımadı yani. zaten bundan daha yağlı nasıl olur saç onuda bilmiyorum:)))) ben saçlarıma önce sabun kullanıyorum hataydan defne sabunu getirttim. sonrasında hızlıca şampuan yapıp çıkıyorum. bu sayede saçım oldukça kabarık görünüyor ve rahat bırakabiliyorum. iki günde bir yıkamaya alıştırmak için arada bir yıkadığımın ertesi günü fiber döküyorum(bazı yerlerde görmüşsündür bebe pudrası öneriyorlar bu da onun gibi). o yağını alıyor ya da kapatıyor. en azından o gün yağlı görünmüyor..umarım yardımcı olabilmişimdir. hayırlısı ile saç dökülmemiz de durur da bizde özlediğimiz mutlu hayatımıza yeniden döneriz....

ben şampuan priorin kullanıorum caba sarımsaklı şampuana mı gecsem hem en azından içeriği bitkisel zaten sac derim pul pul şuan sanırım bırde seboraik dermatitvar en azından saç derim kimyasal madde görmemiş olur ve rahatlar en azından bide dediğin ampulleri denıyım şampuanımın içine. ya şuan benim saç fıberı kullanmama gerek yok tepedeki orta çizgim 1 2 cm açıldı goze batmıo ama alısveris merkezlerinde derimin hafiften parladıgını görebılıorum fotoğraf koymayı bılsem sacımın gorunumunu atıtcaktı ama nasıl eklenıo bılmıorum buraya? benım her yerden esıt dokuldugu için ve gunde nerdeyse 150 tel cıvarı belkı gecıodur bırazda bana böyle gıderse saç fıberı bıle paklamaz ancak peruk malesef:( cumartesı istanbula gıdıorum doktora herkesın gittiği saç hastalıklarında en ıyı doktor kendisi umarım iyi bişeyler söyler:S bu arada senınde yenı cıkan sacların dokuluo mu kısa kısa olanlar bıde bazıları ince oluo farkedebılıomusun ?

çok ilginçmiş canım ya merak ettim gerçekten.peki peruk gibi istediğin zamn çıkarıp takabilcekmisin.eline gelince nolur bizi unutma gerçekten ilginççç

bir araştırıyım bu markayıda...

tepelik perukarın kullanımıda gayet iyi vıdeoda ızlemıstım sadece tepe bolgene takıosun ıstedıgın zaman cıkartıosun bı arastır ıstersen

ben diane 35 kullandım. nerdeyse 1 yıl. ama altta sebep olamayınca (PCOS gibi) etkili olmadı bende. ama bazılarında inanılmaz etkili oluyor. içindeki östrojen saçları inanılmaz fazlalaştıyor.. yurt dışında östrojen içerikli losyonlar kullanılıyor. benimde kafama yatmıyor değiş işin aslı ama..belkide bu kadar çok şeyi kullandığım için saçlarımında aklı karıştı dayamadılar.. bence sebepsiz dökülme yok zaten. ama ne onu bulmak lazım işte... Rabbim en kısa zamanda hepimize şifa versin:((

ne mınıxıl ne dogum kontrol hapı hıc bırı etkı etmemıs çok garıp bı durum acaba kronık telogen efflavium bunu yaşıo olabılırmısın yıllarca suren en fazla 5 6 sene sonra tekrardan ıyılesen sac dokulmesı genelde mınoxıl ve doğum kontral hapları bu duruma fayda etmez cunku:S benımde pcos um yok ama doktor vermıstı ama ben malesef kullanamadım halıle kalmak ıstedığımden dolayı bıde mınoxıl vermıstı ama omur boyu kullanmam gerektıgını söledıgını yoksa cıkanların hepsını kaybedersın dedı tabı hem hamılelık dusundugumden hemde omur boyu kullanmak ıstemedıgımden goze alamadım dusunsene bır hastalık yada bırakmak zorunda kalıcan bır engelın cıkıcak ve saçlarını anıden kaybedıceksın gözum korkmustu başlayamamıstım bıle bıde tabı ılk baslarda fazla dokulme yaparmıs bıde onu kullanırsam gunde 400 tel kesındı artık heralde::( Allah gercekten sıfalığımızı versın her gun dua edıorum her gun nerdeyse ruyalarıma gırıo saçlarım gercekten cok kotu bı durum ki kuaforlerden cıkmayan bırı olarak nerdeyse 2 hafatda bır saçlarımı boyatmak için kuaforde alırdım sonumu aynı senın gıbı bu durumu yasıycam aklıma gelmezdı belkide çok yuklendım saçlarıma zaten az ve ınce tellı saçlarım vardı hersey Allahtanmış ama elbet sabır şıfa verıcektır..

Canım geçmiş olsun ve geçer umarım kurtuluruz..
benim tam 1 yıl olucak ağustosta hayatımda hiç böyle bir dökülmeyle karşılaşmamıştım birden bire başladı tutam tutam döküldü bi anda aynı dediğin gibi saçlarım azıcık kaldı:(
saç dibim gözükmüyo fakat ciddi bir dökülme söz konusu
hormon testi kantesti e guatr yaptırdım folat değerim be b12 düşük çıktı 3 ay ilaç kullandım yok yine dökülüyo dökülüyo onunla alakalı değilmiş dökülme doktor stresten diyo ki en stresli dönemlerimde bile dökülme sorunu yaşamadım ben..
stresimde yok ayrıca anlamadım gitti:44:
şuan otacı naturway kullanıyorum aylardır bitkisel şampuan ama yine dökülüyo inan farkı yok
sadece yumurtalık kist felan baktırmadım o da dökülme yapıyomuş reglim düzenli olduğu için önemsemedim

Bende çok mutsuzum upuzun gür saçlıları görünce yüzüm düşüyo saçlarımı savurup gezmek istiyorum fön çekemiyorum düzleştiremiyorum boyayamıyorum dahada çok dökülür korkusuyla kel kalcam diye ödüm kopuyo
mezoterapi hep aklımın bir köşesinde son çare diplerim gözükürse ona gidicem :14:

benim tam 1 yıl olucak ağustosta hayatımda hiç böyle bir dökülmeyle karşılaşmamıştım birden bire başladı tutam tutam döküldü bi anda aynı dediğin gibi saçlarım azıcık kaldı:(
hormon testi kantesti e guatr yaptırdım folat değerim be b12 düşük çıktı 3 ay ilaç kullandım yok yine dökülüyo dökülüyo onunla alakalı değilmiş dökülme doktor stresten diyo ki en stresli dönemlerimde bile dökülme sorunu yaşamadım ben..
şuan otacı naturway kullanıyorum aylardır bitkisel şampuan ama yine dökülüyo inan farkı yok
sadece yumurtalık kist felan baktırmadım o da dökülme yapıyomuş reglim düzenli olduğu için önemsemedim

Bende çok mutsuzum upuzun gür saçlıları görünce yüzüm düşüyo saçlarımı savurup gezmek istiyorum fön çekemiyorum düzleştiremiyorum boyayamıyorum dahada çok dökülür korkusuyla kel kalcam diye ödüm kopuyo
mezoterapi hep aklımın bir köşesinde son çare diplerim gözükürse ona gidicem :14:

Aynen ya ben bile ne stresli donemler yasadim o donemlerde hic bisey olmamisti Allah gercekten yasadigimiz olayin sifasini versin upuzun saclarimi kaybettim ben omuzlarimin altinda kestirdim doktora gidicem geldikten sonra omuzlarimda kestircem:( ben mezoterapide yaptirdim 5 defa gittim seanslara fayda olmiycak diede biraktim seni cok iyi anliorum benimde eylulde tam bir sene oldu:( sen doktora falan gittinmi peki gunde kaybettigin sac teli ne kadari buluyor cok korkuorum sacsiz kalmaktan :(

Aynen ya ben bile ne stresli donemler yasadim o donemlerde hic bisey olmamisti Allah gercekten yasadigimiz olayin sifasini versin upuzun saclarimi kaybettim ben omuzlarimin altinda kestirdim doktora gidicem geldikten sonra omuzlarimda kestircem:( ben mezoterapide yaptirdim 5 defa gittim seanslara fayda olmiycak diede biraktim seni cok iyi anliorum benimde eylulde tam bir sene oldu:( sen doktora falan gittinmi peki gunde kaybettigin sac teli ne kadari buluyor cok korkuorum sacsiz kalmaktan :(

Ya prdon bu arada doktora gittim demissin doktora gittinmi die soruorum pek iyi degilim kafam dalgin biraz toplayamiorum kendimi. Senin gunde kac tele kadar dokuluo benim her elime attigimda rahat 10 tel sacim gelio elime benimde suan diplerim acilmadi gorunmuo ama bir iki cm orta tepe cizgim acildi cok farkedilmio ama boule giderse sac kalmaz kafamda eylulde tam 1 sene olucak dokulmem :(((

Tr lelli ya buarada diger forumlara goz atarken senin yazilarinada rastladim tiroid nodulun varmis bende sac dokulmem icin guatr filmi cektirince ogrenmistim tiroid nodulleim oldugunu ama doktor dokulme yapmaz diodu acaba bu noduller mi dokuo ki saclarimizi??

Back