Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
çok ilginçmiş canım ya merak ettim gerçekten.peki peruk gibi istediğin zamn çıkarıp takabilcekmisin.eline gelince nolur bizi unutma gerçekten ilginççç

canım perk gibi değil.
5-6 yerden kenarlarından kaynakla tutturacaklar
dolayı ile istediğin zaman çıkan bişey de değil. 2- 3 ayda bir saçın uzadıkca kaynağı yukarı almak için merkeze gitmem gerekecek. ama dediğim gibi hele bir uygulansın. ayrıntıları veririm....

ben şampuan priorin kullanıorum caba sarımsaklı şampuana mı gecsem hem en azından içeriği bitkisel zaten sac derim pul pul şuan sanırım bırde seboraik dermatitvar en azından saç derim kimyasal madde görmemiş olur ve rahatlar en azından bide dediğin ampulleri denıyım şampuanımın içine. ya şuan benim saç fıberı kullanmama gerek yok tepedeki orta çizgim 1 2 cm açıldı goze batmıo ama alısveris merkezlerinde derimin hafiften parladıgını görebılıorum fotoğraf koymayı bılsem sacımın gorunumunu atıtcaktı ama nasıl eklenıo bılmıorum buraya? benım her yerden esıt dokuldugu için ve gunde nerdeyse 150 tel cıvarı belkı gecıodur bırazda bana böyle gıderse saç fıberı bıle paklamaz ancak peruk malesef:( cumartesı istanbula gıdıorum doktora herkesın gittiği saç hastalıklarında en ıyı doktor kendisi umarım iyi bişeyler söyler:S bu arada senınde yenı cıkan sacların dokuluo mu kısa kısa olanlar bıde bazıları ince oluo farkedebılıomusun ?[/QUOTE
canım ben şimdilik sarımsaklı şampuandan memnunum. bakalım devamında ne olur. saç dökülmeni strs etkiliyorsa açılmadan dolayı rahatsızlık duyuyorsan kullan zaten fiberi... çünkü saç derin parladında dışardan aldığın tepkiler insanı perişan ediyor..erkek tipi saç dökülmesinin en önemli özelliği zaten saç yapısının değişmesi . yani zamanla saç telleri inceliyor. ve çıkan kısa tüylerde dökülmeye başlıyor. benim saç tellerim zaten inceydi ama bu dökülmeyle birlikte daha da inceldiler. selamlar....
bu arada yağlı ekzema da dökülmeyi tetiklior. aklında olsun

ne mınıxıl ne dogum kontrol hapı hıc bırı etkı etmemıs çok garıp bı durum acaba kronık telogen efflavium bunu yaşıo olabılırmısın yıllarca suren en fazla 5 6 sene sonra tekrardan ıyılesen sac dokulmesı genelde mınoxıl ve doğum kontral hapları bu duruma fayda etmez cunku:S benımde pcos um yok ama doktor vermıstı ama ben malesef kullanamadım halıle kalmak ıstedığımden dolayı bıde mınoxıl vermıstı ama omur boyu kullanmam gerektıgını söledıgını yoksa cıkanların hepsını kaybedersın dedı tabı hem hamılelık dusundugumden hemde omur boyu kullanmak ıstemedıgımden goze alamadım dusunsene bır hastalık yada bırakmak zorunda kalıcan bır engelın cıkıcak ve saçlarını anıden kaybedıceksın gözum korkmustu başlayamamıstım bıle bıde tabı ılk baslarda fazla dokulme yaparmıs bıde onu kullanırsam gunde 400 tel kesındı artık heralde::( Allah gercekten sıfalığımızı versın her gun dua edıorum her gun nerdeyse ruyalarıma gırıo saçlarım gercekten cok kotu bı durum ki kuaforlerden cıkmayan bırı olarak nerdeyse 2 hafatda bır saçlarımı boyatmak için kuaforde alırdım sonumu aynı senın gıbı bu durumu yasıycam aklıma gelmezdı belkide çok yuklendım saçlarıma zaten az ve ınce tellı saçlarım vardı hersey Allahtanmış ama elbet sabır şıfa verıcektır..

valla umarım kronik t. dökülmedir de tekrar eski haline döner. sözlerin bana umut oldu birden. ben saçıma sanırım dediğin gib fazla yüklendim sanırım. bir ara ne bulduysam hem ağızdan hemde sürmek için kullandım. o yüzden mola vermekte fayda vardır diye düşünüyorum canım. minoksidili bıraktığımdan mıdır nedir. son 1 haftadır çıkan kısa kıllar dökülmeye başladı. ama gariptir eskisi kadar dert etmez oldum. sanırım sizlerle yazışmam beni bir parça olsun rahatlattı:)) sağolun iyiki varsınız.....sanki kafamıza takılmazsa normale dönecek ümidim var şimdi. Rabbim heipize acil verir inşallah. öpüyorummm

Canım geçmiş olsun ve geçer umarım kurtuluruz..
benim tam 1 yıl olucak ağustosta hayatımda hiç böyle bir dökülmeyle karşılaşmamıştım birden bire başladı tutam tutam döküldü bi anda aynı dediğin gibi saçlarım azıcık kaldı:(
saç dibim gözükmüyo fakat ciddi bir dökülme söz konusu
hormon testi kantesti e guatr yaptırdım folat değerim be b12 düşük çıktı 3 ay ilaç kullandım yok yine dökülüyo dökülüyo onunla alakalı değilmiş dökülme doktor stresten diyo ki en stresli dönemlerimde bile dökülme sorunu yaşamadım ben..
stresimde yok ayrıca anlamadım gitti:44:
şuan otacı naturway kullanıyorum aylardır bitkisel şampuan ama yine dökülüyo inan farkı yok
sadece yumurtalık kist felan baktırmadım o da dökülme yapıyomuş reglim düzenli olduğu için önemsemedim

Bende çok mutsuzum upuzun gür saçlıları görünce yüzüm düşüyo saçlarımı savurup gezmek istiyorum fön çekemiyorum düzleştiremiyorum boyayamıyorum dahada çok dökülür korkusuyla kel kalcam diye ödüm kopuyo
mezoterapi hep aklımın bir köşesinde son çare diplerim gözükürse ona gidicem :14:

canım benim bir ara senin yazılarını okuyunca kendimi okuyor gibi hissetmiştim. bende aynı şampuanı kullanıyorum. belki dikkatini çekmiştir. benim saç dökülmesi için yapmadığım şey kalmadı. buna mezoterapide dahil. normalde saç dplerine verdikleri maddeler tamamen saçın ihityacı olan şeyler. benim o dönem hafifi azalmıştı dökülmem. ama daha sonra seanslara(aralığı zaladıktan sonra) devam etmeme rağmen dökülme devam etti. bu arada ben mezoteripyi prp ile birliket yaptırdım. ilk bir ay sonra raya prp girildi. prp bence daha etkili..aklının bir köşesinde olsun bence..peki senin saçlarında ince kısa tüycükler varmı ? doktor strese bağladıda hastalığın adını söyledimi? yani telogen dökülmemi? androgenetik dökülmemi?
çünkü telogen se er ya da geç çıkacak üzme kendini.....

bazen bunun bizim dünyadki sınavımız olduğunu düşünüyorum. rabbim daha büyük dertlerle sınav etmesin bizi ve acil şifa versin heipimize. önce dökülmeyi durduralım sonra çıkarma yöntemleri arayalım hep birlikte.
bu arada ben nerdeyse her türlü tedavi yöntemin denemiş biri olarak istediğin konuda soru sorabilirsin. bana fayda sağlamadı ama belki birilerine faydam dokunur diye;(

Tr lelli ya buarada diger forumlara goz atarken senin yazilarinada rastladim tiroid nodulun varmis bende sac dokulmem icin guatr filmi cektirince ogrenmistim tiroid nodulleim oldugunu ama doktor dokulme yapmaz diodu acaba bu noduller mi dokuo ki saclarimizi??

canım nodülün kendisi değil. ancak hormon bozukluğun varsa dökülme olur. bu arada bir dipnot: hem troid hormon bozukluğu hemde bu bozukluğunu düzelten ilaçlar saçta dökülme yapıyor....

QUOTE=zezeTHEONE]Merhaba tekrar,

Doğum kontrol hapı kullandırdılar bana yıllarca, geçen yıl bıraktırdılar. O gün bugün saçım bi tutam kaldı. Oysa tüm hormon ve kan testlerim normal. Ama doktorların atladığı birşey var, örneğin hapı kullanırken atıyorum 5 olan östoröjen değerim şuan 4, ehh istatistiksel sınırlar 3-7 ise benimki normal gözüküyor, oysa belki benim bünye 5 istiyor... İşimden istifa etme noktasındayım. Kadıköydeki bi kaç perukçuyla görüştüm. Tepelik ve yarım ay perukları denedim. Olmadı olmadı :( Tepeliklerin hepsi kocaman kahküllü :( yapay duruyor bu yüzden
Senin yaptırdığın nasıl birşey? Ne bilim şöyle ara ara olan kahkülsüz bişi olsa, tepeden koyuversek kafamıza :( hani az biraz dolgunluk verse...
Hangi firma ile görüştün.
Bilgi verirsen sevinirim
Acil cevap bekliyorum. Sabır diliyorum Allahımdan, sınav bu da işte. ama ben sürekli sınavda olmaktan çok yorgunum, aartık soruları doğru çözemiyorum. birazcık dinlenmek nasip olsun ne diyim :([/QUOTE]

zezetone özelden mesaj göndermedim . neolur kusura bakma
canım günaydın. şuan sana özelden mi yazıyorum bilmiyorum. çünkü ben burda yeniyim. belki daha önce okudun 1cmlik kare kare yapılar karelerin içi boş kenarları dolu. boşluklardan kendi saçın geçiyor. dolayısı ile ne peruk gibi ne de protez gibiz. bende henüz kullanmaya başlamadım. bende ümidi ona bağlamış durumdayım. konuştuğum firma hairex. normalde protez firması. ama kadınlar için böyle bişe geliştirmiş adamlar. istanbulda yaptıran bayanlar var ve çokta menunlar diyor konuştuğum kişi. bana şuan en makul gelen şey bu açıkcası. sabah saçımı taradım yine dünya kadar saçım döküldü. üzgünüm hem de çok.:;((( istersen görüş bir. netten buldum ben numaralarını. istersende benim kullanmamı bekle. en geç 1,5 aya gelir. çünkü iki üç ay demişlerdi ben sipariş vereli 1,5 ay oldu. lütfen üzme kendini. dediğin gibi bu da bizim sınavımız zahir. dert veren dermanda verir inşalah. ben normalde hayat doluydum bu dökülme benim hayatımı aldı elimden. hayırlısı.....

kızlar bendede kendimi bildim bileli dökülme var maalesef saçlarım çok az hiçde uzatamıyorum zaten uzamıyo hormonlarımdan kaynaklıymış bende bi çok şey denedm şuan minoksili kullanıyorum bide badem yağıyla 3lü ampülü(bemiks evigen bepanten) kullanıyorum 2 ay oluyo ve gözle görülür bi azalmam var çok şükür bunu doktorda önerdi ama ben burdaki yorumlardan cesaret edip kullanmaya başladm bi ara minoksili kıllanıp bırakmıştım aslında faydası var gibiydi ama bıraktım uzun kullanmak gerekli ama badem yağıyla ampülleri o kadar çok kullanaıpta işe yarayan varki bende heveslendim ilk başta yoğun bi dökülme oldu bırakıcaktm ama herkestede aynı etkiyi yapmış bence bi deneyin derim:40::40::40:

kızlar bendede kendimi bildim bileli dökülme var maalesef saçlarım çok az hiçde uzatamıyorum zaten uzamıyo hormonlarımdan kaynaklıymış bende bi çok şey denedm şuan minoksili kullanıyorum bide badem yağıyla 3lü ampülü(bemiks evigen bepanten) kullanıyorum 2 ay oluyo ve gözle görülür bi azalmam var çok şükür bunu doktorda önerdi ama ben burdaki yorumlardan cesaret edip kullanmaya başladm bi ara minoksili kıllanıp bırakmıştım aslında faydası var gibiydi ama bıraktım uzun kullanmak gerekli ama badem yağıyla ampülleri o kadar çok kullanaıpta işe yarayan varki bende heveslendim ilk başta yoğun bi dökülme oldu bırakıcaktm ama herkestede aynı etkiyi yapmış bence bi deneyin derim:40::40::40:

benim saçım zaten yağlı badem yağının içine koymak yerine şampuana kattım ampülleri ben. ama nafile hakkaten bıktım bu dökülmeden ama o dökülmekten bıkmadı. senin saçların yağlımı peki yani yağlısaça yağlı bakım bana mantılı gelmiyor nedense. benim bir denemediğim zeyinyağ sarımsak kaldı:(((((( ne tıbba ne alternatif tıbba inancım kaldı . sonumuz hayrola.bide sen bağdem yağlı karışım kullandıktan sonra saçların sıklaştımı?

valla umarım kronik t. dökülmedir de tekrar eski haline döner. sözlerin bana umut oldu birden. ben saçıma sanırım dediğin gib fazla yüklendim sanırım. bir ara ne bulduysam hem ağızdan hemde sürmek için kullandım. o yüzden mola vermekte fayda vardır diye düşünüyorum canım. minoksidili bıraktığımdan mıdır nedir. son 1 haftadır çıkan kısa kıllar dökülmeye başladı. ama gariptir eskisi kadar dert etmez oldum. sanırım sizlerle yazışmam beni bir parça olsun rahatlattı:)) sağolun iyiki varsınız.....sanki kafamıza takılmazsa normale dönecek ümidim var şimdi. Rabbim heipize acil verir inşallah. öpüyorummm

İnsallah duracaktir elbet cunku bu dokulmelere gercekten sac dayanmaz sen 3 senedir diosun benim daha eylulde bir sene olucak ve saclarimi 3 seneyi doldurmus halini dusunemiorum bile cunku boyle giderse gercekten sac kalmaz en azindan biraz azalsa o zaman rahtliycm gerckten en azindan azaldi diycem bazen o kadar umutlaniorumki hayir diorum ya durucak elbet kendine gelicek saclarim boyle gidemez olmamali diorum cunku gercekten bole azalmadan dokulmeye devam ederse bir sene daha ben gercekten kel kalirim benim suan acilmis sac diplerim yok yani ben dokuluo demesem kimse farketmez sadece orta tepe kismim eskisine gore cok hfif acildi ben her yerden wait miktarda sac kaybediorum muhtemelen boyle giderse her yerden esit sekilde saclarim acilir:( bu arada hairx firmasinda r66 teknigi var seyrek saclar icin hazirlanmis bir teknikmis sitesine girip bir arayin isterseniz bigi alin en azindan. Dua ediorum Allahima sifamizi verir insallah birbirimizin yaninda olalim insallah atlaticaz

Sen bence muhtemelen kroniklesmis sac dokulmesi yasiosun sac uzamaz ve kroniklesir ama geri donusumludur peki sende acilma varmi saclarinda?

canım nodülün kendisi değil. ancak hormon bozukluğun varsa dökülme olur. bu arada bir dipnot: hem troid hormon bozukluğu hemde bu bozukluğunu düzelten ilaçlar saçta dökülme yapıyor....

Sen baya proflaşmıssin bu konularda vallahi :))) gerci uc sene bende 9-10 aydir arastirip duruorum:( insallah ilerde boyle bir derdimiz kalmicak tek temennim bu

benim saçım zaten yağlı badem yağının içine koymak yerine şampuana kattım ampülleri ben. ama nafile hakkaten bıktım bu dökülmeden ama o dökülmekten bıkmadı. senin saçların yağlımı peki yani yağlısaça yağlı bakım bana mantılı gelmiyor nedense. benim bir denemediğim zeyinyağ sarımsak kaldı:(((((( ne tıbba ne alternatif tıbba inancım kaldı . sonumuz hayrola.bide sen bağdem yağlı karışım kullandıktan sonra saçların sıklaştımı?

evet benim saçlarım yağlı ince telli ve seyrek bende senn gibi düşünmüştüm yağlı saça badem yağı uygulamak iyice yağlandırır gibi gelmişti badem yağı ve 3 lü ampülü eczanede hazırlattım ve 2 3 kere uyguladım haftada 2 gün olarak o zaman saçımı yıkadığımda sanki yıkanmamış gibioluyodu artı dökülmem artmıştı bırakmayı düşündüm ama yorumları okuduğumda çıoğunda aynı şey olmuş bırakmadm ve iyiki bırakmamışım dökülmem azaldı ve saçlarım canlı dolgun oldu ben hastanede çalışıyorum ve bunu doktora sorarakta aldım oda rçeteye zaten yazıyomuş banada yazdı ama şunu dedim şampuana katmak doğrumu diye oda bence direk uygula şampuanda değişime uğrayabilir önermiyoruz dedi bence sende bırakma bunu ama senin dökülme nedenin ne tahlil falan yaptırmışmıydın

Sen bence muhtemelen kroniklesmis sac dokulmesi yasiosun sac uzamaz ve kroniklesir ama geri donusumludur peki sende acilma varmi saclarinda?

kronikmi değilmi bilmiyorum önceden tahlil yaptırmıştım hormonlarım çalışmıyo demişti doktor endokrin uzmanına gitmem gerektiğini sölemişti o zaman gitmemiştim sonradan tekrar doktora tahlil verdim yine hormonlarm çalışmıyo bundan kaynaklı olabilir endokrin doktoruna git demişti ama gitcem en yakın zamanda bu yüzden saçımda uzamıyo dökülüyoda bende öle bi yerde açılma yok yani seyrek olduğu belli ama çok az bi saçım var zamanında çok şey denedm şimdi ampul ve badem yağıyla birlikte minoksili kullanıyorum 2 ay oldu saçlarım toparlanmaya başladı dökülmem azaldı çok şükür bırakmayı düşünmüyorum özellikle ampuller ve badem yağı saç dökülmesini azaltan besliyo saçı ve dolgunluk veriyo en azından uzun bi süre kullancam

evet benim saçlarım yağlı ince telli ve seyrek bende senn gibi düşünmüştüm yağlı saça badem yağı uygulamak iyice yağlandırır gibi gelmişti badem yağı ve 3 lü ampülü eczanede hazırlattım ve 2 3 kere uyguladım haftada 2 gün olarak o zaman saçımı yıkadığımda sanki yıkanmamış gibioluyodu artı dökülmem artmıştı bırakmayı düşündüm ama yorumları okuduğumda çıoğunda aynı şey olmuş bırakmadm ve iyiki bırakmamışım dökülmem azaldı ve saçlarım canlı dolgun oldu ben hastanede çalışıyorum ve bunu doktora sorarakta aldım oda rçeteye zaten yazıyomuş banada yazdı ama şunu dedim şampuana katmak doğrumu diye oda bence direk uygula şampuanda değişime uğrayabilir önermiyoruz dedi bence sende bırakma bunu ama senin dökülme nedenin ne tahlil falan yaptırmışmıydın

herşey normal bende . yaptırdım hemde kaç kere. erkek tipi dökülme bendeki. son tahlilimde saç bakır ve çinko düzeyim düşük çıktı. bakırlı saç ürünü bakıyorum şimdi. ama artık cidden yorulduğumu hissediyorum. 3 yıl olacak nerdeyse. 1 adım ileri gidemediğim gibi. halen geriye gidiyorum. sen karışımı ne kadar bekletiyorsun peki saçında. bide yeni saç çıktımı canım...

İnsallah duracaktir elbet cunku bu dokulmelere gercekten sac dayanmaz sen 3 senedir diosun benim daha eylulde bir sene olucak ve saclarimi 3 seneyi doldurmus halini dusunemiorum bile cunku boyle giderse gercekten sac kalmaz en azindan biraz azalsa o zaman rahtliycm gerckten en azindan azaldi diycem bazen o kadar umutlaniorumki hayir diorum ya durucak elbet kendine gelicek saclarim boyle gidemez olmamali diorum cunku gercekten bole azalmadan dokulmeye devam ederse bir sene daha ben gercekten kel kalirim benim suan acilmis sac diplerim yok yani ben dokuluo demesem kimse farketmez sadece orta tepe kismim eskisine gore cok hfif acildi ben her yerden wait miktarda sac kaybediorum muhtemelen boyle giderse her yerden esit sekilde saclarim acilir:( bu arada hairx firmasinda r66 teknigi var seyrek saclar icin hazirlanmis bir teknikmis sitesine girip bir arayin isterseniz bigi alin en azindan. Dua ediorum Allahima sifamizi verir insallah birbirimizin yaninda olalim insallah atlaticaz

canım benim siparişim r 66 işte. bakalım yapılsın göreceğim. inş hepimize umut olur.iyiki varsınız kızlar..

herşey normal bende . yaptırdım hemde kaç kere. erkek tipi dökülme bendeki. son tahlilimde saç bakır ve çinko düzeyim düşük çıktı. bakırlı saç ürünü bakıyorum şimdi. ama artık cidden yorulduğumu hissediyorum. 3 yıl olacak nerdeyse. 1 adım ileri gidemediğim gibi. halen geriye gidiyorum. sen karışımı ne kadar bekletiyorsun peki saçında. bide yeni saç çıktımı canım...

Saçta cinko bakir eksikligi nerden anlasiliyorku kanda dusuk yada fazla ogranebilirsinde sacta nasil oluoki

canım benim siparişim r 66 işte. bakalım yapılsın göreceğim. inş hepimize umut olur.iyiki varsınız kızlar..

Ya insallah kolaydir kullanim ve goruntusu guzeldirde umut olur bize ben aramadim daha bilgi almadim ama cok ilginc bir teknik geldi hadi bakalim swn bir kullan memnun kalirsan ilerde yaptirim mutlaka boyle giderse dokulmelerim

erkek tipi saç dökülme için minoksilde kullanabilirsin ama %5lik olanından kullan bende minoksil kullanıyorum ama benim öle açıklık yok ben &2liği kullanıyorum o yüzden ampülle badem yağınıda saçımda 2 saat bekletiyorum yani en az yarım saat bekletmeliymişiz ama 1 2 saat bekletmek daha etkili oluymş ben minoksilde kullanıyorum o yüzden minoksil saç çıkartıyo zaten yeni saçlarım çıktı ampül ve badem yağı dökülmeyi azaltıyo çabuk uzamasını sağlıyo ama saç çıkartma etkiside var diye biliyorum bence ampüllerle badem yağını denemelisin ama doktora danışarak ve ona reçeteye yazdırarak kullan çünkü ne kadar konulcağını yazıyo reçeteye

erkek tipi saç dökülme için minoksilde kullanabilirsin ama %5lik olanından kullan bende minoksil kullanıyorum ama benim öle açıklık yok ben &2liği kullanıyorum o yüzden ampülle badem yağınıda saçımda 2 saat bekletiyorum yani en az yarım saat bekletmeliymişiz ama 1 2 saat bekletmek daha etkili oluymş ben minoksilde kullanıyorum o yüzden minoksil saç çıkartıyo zaten yeni saçlarım çıktı ampül ve badem yağı dökülmeyi azaltıyo çabuk uzamasını sağlıyo ama saç çıkartma etkiside var diye biliyorum bence ampüllerle badem yağını denemelisin ama doktora danışarak ve ona reçeteye yazdırarak kullan çünkü ne kadar konulcağını yazıyo reçeteye

teşekkür ederim canım sağol. be minoksil kullandım 5 olanından. faydası olmadı:((( yine de teşekkür ederim.

Back