Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Merhaba peri,
Artik foruma girmiyorsun saniyordum. Bu konuyu basindan sonuna okumuştum yaz basinda.tedaviye cevap alinca sen aklima geldin hemen.sana ulaşabilmek istiyordum ne zamandır.tedavimi okudun mu belki isine yarayabilir

Kızlar türkiyedede denenmiş adamda daha önce saçkıran mı vardı bilemicem ama 9 yıl önce dökülen saçları çıkarmıştı.ben çok umutlandım para toplamaya bile başlamıştım ya biraz daha araştıralım belki bizede yarar bi umut işte

Merhaba peri,
Artik foruma girmiyorsun saniyordum. Bu konuyu basindan sonuna okumuştum yaz basinda.tedaviye cevap alinca sen aklima geldin hemen.sana ulaşabilmek istiyordum ne zamandır.tedavimi okudun mu belki isine yarayabilir
merhaba teacher;
foruma uzun zamndır girmiyordum haklısın.. son 3 haftadır saçlarım yine su gibi akıyor. tesadüf gördüm yazdıklarını aklıma yattı benimde kullanacağım mutlaka;
yalnız diğer forumda miracle losyon içine kattığını yazmışsın, burda arginin içine kattım demişsin.
toplam ne kadar süredir kullanıyorsun ve ne kadar zamanda saç çıkışını farkettin..
inşallah tedavin banada umut olur

arkadaslar ben naturalse losyon denedım ..tamamen bıtkıselmiş gayet güzel sonuç verdı...daha dogrusu saç konusunda sonucu ıyı aldıgım tek üründür...ben sıtesınden aldım ama arkadasıma dr yazmıs...sadece dökülmeyi durdurmuyoı bırde saçları gürleştiriyo ve kalınlaştırıp kabartıyor...enteresan...birde geç yağlandırıyor yanı bıraz kurutucu etkısı var

merhaba teacher;
foruma uzun zamndır girmiyordum haklısın.. son 3 haftadır saçlarım yine su gibi akıyor. tesadüf gördüm yazdıklarını aklıma yattı benimde kullanacağım mutlaka;
yalnız diğer forumda miracle losyon içine kattığını yazmışsın, burda arginin içine kattım demişsin.
toplam ne kadar süredir kullanıyorsun ve ne kadar zamanda saç çıkışını farkettin..
inşallah tedavin banada umut olur
Sevgili peri,
Miracle losyon, forum üyelerinin kullandigimiz losyona verdikleri isim. Ayni zamanda formülü geliştiren kişinin nicki :-) elseve arginin içine Diane ve aldactonu katinca oluyor sana miracle losyon :-) losyona başka etken maddeler ekleyen arkadaşlar da var.ben eklemiyorum.en son allerset eklemistim ama sanirim artik eklemiycem.
20 mayistan beri kullanıyorum.sanirim ikinci aydan itibaren ufak ufak cikislar başladı. Su an onlar uzadi ve yeni cikislar devam ediyor.
Tedaviye yakin zamanda dermaroller da ekledim. Tedavimi hizlandirdigini hissediyorum

mrb arkdaslar öncelikle tüm arkadaslara acil şifalar dilerim benimde saclarim döküldü hemde 3 5 sene değil lise son sinifta basladi bugün 30 yasindayim düşünün artık saclarim ince tel cabuk yağlanan bir yapida inaninin ben hergün o kadar üzüldümki ağladimki anlatamam saclarimin on kismi ile tepe bölgesi seyrek geri kalan yerler iyi artık sac dökülmem ilk basladiğinda lisaye giderken yani mevsimsel dedim aldiriş etmedim pek acikçasi okul döneminde çok streslydimde sinavlara felan bu arada adetlerim ilk olduğum 14 yaşindan beri sürekli düzensizdi polikistik over mu ne varmiş demir eksikliği felan yani sacin dökülmesi için ne kadar cok neden varsa hepsi bendeymiş meğer tabi ben ozmanlar cocuklukmu dersiniz cahillikmi derseniz dokrada çok gec gittim dahiliye dr senin demir kolonlari boşalmiş dedi bir kutu hap verdi tabi ben ne yeni ye içilir kansizlikta bilmediğim için ilaç bitince tabi ne kadar etkili oldu onuda bilemicem hep dökülüyordu saclarim taramaya korkuyordum kullanmadiğim yağ sabun sampuan kalmadi hala sacimi tarayamiyorum elimle tek tek ayiriyorum cildiye dr bile kadin doğum hapi verdi yani ne alaka sonra hep döküldü bir ara durdu geri basladi artık sacimla uğrasmaktan gina geldi neyse sonuç olarak saclarim kansizlik ve polikistik over sendomunu halletmemle biraz toplarlandi lisedeki ve ondan sonraki birkaç yila nazaran şimdi daha iyi küçük kisa saclar geliyor ama dökülüyormu dökülmüyormu o minicik saclar farkinda değilim yeni gelen saclar böyle nasil desem normal sacimdan daha kalin daha sert tirtikli bi yapida sac mezoterapisi yaptirmayi düşünüyorum yaptiran varmi faydasini gören varmi yada baska önerisi ? Allah bu derdi kimseye vermesin çok zor çok bir bayan için özgüven hiç birsey birakmiyor psikolojim bitti tek tesellim saclarimin lisedeki ve lisedn sonraki yillara nazaran daha iyi olmasi ve dahada iyi olacak ümidi insallah
ayni dert bndede var cnm bebekligimden beri saclarim hep seyrekmis dogal olarak hep seyrek olarak adlandirildi...nyse bole bole derken alin bolgem acilmaya basladi ve korkularim giderek cogaldi..vede hakliymisim cunki pko luyum hic bir tedavi olmadm saclarim hala dokulmeye devam ediyor:( ufak bi ilcede yasadgm icin ilglenen bi dr yok vs vs kel kalacam artik:(:mad:

meraba. benimde saçlarım döküldü nerdeyse kelim. 18 yaşındayım 10 yaşından beri saçlarım dökülüyor erkek tipi dökülme saçlarımın önleri ve tepesi açıldı zaten çok ince telli saçlarım ne yapcam bilmiyorm her sabah dersaneye gderken ağlıyorm gerçekten bütün gün saçlarımı düşünüyorm. mezoterapi yaptırdm biraz iyi geldi dökülmem azaldı önlerden saçlar çıktı ama geri dökülüyor gibi hissediyorm .psikolojm çok bozuk byle nereye kadar gtcek bilmiyorm evden çıkmak istemiyorm nasıl başedicem gerçekten bilmiyormm daha yaşım çok küçük cok zor bi durum

Arkadaşlar merhaba,
Benim de testosteron, DHEAS ve 17 oh yüksekliğine bağlı hormonal saç dökülmem var ergenliğimden beri. Tedavime başladım 35 gündür diane 35 kullanıyorum. Cildime iyi geldi ama saçlarımda hala tık yok , hala dökülüyor. Saça ne kadar sürede etki eder biliyor musunuz?
Bir de bir şey daha paylaşmak istiyorum. Ben almanya'da yaşamaya başladım. Burada endokrin doktoruna gidip eski sonuçlarımı gösterdiğimde ( TSH değerim 3 idi o zaman, üst sınır 4.2 ) , doktor bana hipotiroidsin deyip ilaca başlattı. Hatta başka doktorlar sana tiroidlerin iyi deyip, ilacını keser sen bunu hep kullanmak zorundasın diye çok kesin konuştu. Tsh değeri 2.5 üstü olduğu zaman da saç döker dedi. Optimali 1-2 arasıdır dedi. Yani tsh da 2.5 un üstü hipotiroid kabul ediliyor burada ve ilaca başlatıyorlar . Üst sınır normalde 4.2 Türkiye'de. Almanya'da 2.5. Anlamadım gitti. Neyse ilacı 3 gün kullanabildim , çok kötü yaptı beni ve ilacı bıraktım. Birkaç gün sonra ev doktoruna gittiğimde doktor kan tahlili yaptı, yeni tsh değerim 1.05 çıktı , gayet normal, kendiliğinden düşmüş. İlac kullanmıyorum o yüzden şu an ama eski doktor içime kurt düşürdü tiroid konusunda. Ne önerirsiniz?
Üçüncü olarak da kan da ferritin in en az 70 olması gerekiyormuş yeni saçların çıkması için. Benim 31 lerde düşük . Ne önerirsiniz yükseltmek için? Hangi besinler daha çok. Ya da demir hapı işe yarar mı?

mrb arkdaslar öncelikle tüm arkadaslara acil şifalar dilerim benimde saclarim döküldü hemde 3 5 sene değil lise son sinifta basladi bugün 30 yasindayim düşünün artık saclarim ince tel cabuk yağlanan bir yapida inaninin ben hergün o kadar üzüldümki ağladimki anlatamam saclarimin on kismi ile tepe bölgesi seyrek geri kalan yerler iyi artık sac dökülmem ilk basladiğinda lisaye giderken yani mevsimsel dedim aldiriş etmedim pek acikçasi okul döneminde çok streslydimde sinavlara felan bu arada adetlerim ilk olduğum 14 yaşindan beri sürekli düzensizdi polikistik over mu ne varmiş demir eksikliği felan yani sacin dökülmesi için ne kadar cok neden varsa hepsi bendeymiş meğer tabi ben ozmanlar cocuklukmu dersiniz cahillikmi derseniz dokrada çok gec gittim dahiliye dr senin demir kolonlari boşalmiş dedi bir kutu hap verdi tabi ben ne yeni ye içilir kansizlikta bilmediğim için ilaç bitince tabi ne kadar etkili oldu onuda bilemicem hep dökülüyordu saclarim taramaya korkuyordum kullanmadiğim yağ sabun sampuan kalmadi hala sacimi tarayamiyorum elimle tek tek ayiriyorum cildiye dr bile kadin doğum hapi verdi yani ne alaka sonra hep döküldü bir ara durdu geri basladi artık sacimla uğrasmaktan gina geldi neyse sonuç olarak saclarim kansizlik ve polikistik over sendomunu halletmemle biraz toplarlandi lisedeki ve ondan sonraki birkaç yila nazaran şimdi daha iyi küçük kisa saclar geliyor ama dökülüyormu dökülmüyormu o minicik saclar farkinda değilim yeni gelen saclar böyle nasil desem normal sacimdan daha kalin daha sert tirtikli bi yapida sac mezoterapisi yaptirmayi düşünüyorum yaptiran varmi faydasini gören varmi yada baska önerisi ? Allah bu derdi kimseye vermesin çok zor çok bir bayan için özgüven hiç birsey birakmiyor psikolojim bitti tek tesellim saclarimin lisedeki ve lisedn sonraki yillara nazaran daha iyi olmasi ve dahada iyi olacak ümidi insallah

Kizlar yazdiklariniza cok uzuldum benimde saclarim rofleden yanmisti ve saclarim o kadar gurdu dokuldu koptu gitti yani resmen kel gibi olmustum iki sene oldu gecenlerde arkadasim gordu sacina ne yapti dedi kerastase kullanin aminexil evet tuzlu ama ise yariyor ve biotin hapi kullandim biotin gercekten faydali

Kızlar ben bu sayfayı yeni gördüm. daha önce foruma girerdim ama 5 yıldır filan girmemişimdir.
15 yıldan fazladır alopesim var. saç ektirme dahil herşeyi yaptım. düzelmeyi bırak kötüleşiyor. bu konuyla ilgili çok yazdım çizdim araştırdım artık çok yoruldum. ağlamıyorum da.
sizlerle burda konuşmak güzel. umarım birgün biri buna çare bulur. zaten bence çare bulundu ama gizleniyor çünkü bu işten zirilyon para kazanan sektörler var .. herkese allah yardımcı olsun..

Kızlar ben bu sayfayı yeni gördüm. daha önce foruma girerdim ama 5 yıldır filan girmemişimdir.
15 yıldan fazladır alopesim var. saç ektirme dahil herşeyi yaptım. düzelmeyi bırak kötüleşiyor. bu konuyla ilgili çok yazdım çizdim araştırdım artık çok yoruldum. ağlamıyorum da.
sizlerle burda konuşmak güzel. umarım birgün biri buna çare bulur. zaten bence çare bulundu ama gizleniyor çünkü bu işten zirilyon para kazanan sektörler var .. herkese allah yardımcı olsun..
Tecrübelerinle bize yardımcı olabilirsin.

Tecrübelerinle bize yardımcı olabilirsin.

selam. elbette yardimci olmak isterim ama dediğim gibi ben hicbirseyden fayda görmedim. oyuzden size ne önerebilirim ?
tum hormonlari herseyi normal olan ve tamamen genetik (artik altinda ne varsa..) sebepli gösterilen bir alopesi var. kaldi ki benim ailemde alopesi yok nasil genetik oluyorsa..
hicbirseyden fayda görmedim sac ektirdim o da hic ise yaramadi. bununla yasamayi öğrendim mecburen.
mutlu da değilim ama sallamamayi öğreniyor insan. ben belki sizlerden birseyler öğrenirim yeni tedavi yöntemleri filan...
miracle losyon duydum ama birakinca daha cok dökülme tehlikesi beni hep korkutmuştur. bir de hormonlar normalken topikal spirinolakton almak sadece hormonal dökülmesi olanlarda faydali olur gibi ? yaniliyor da olabilirim..

selam. elbette yardimci olmak isterim ama dediğim gibi ben hicbirseyden fayda görmedim. oyuzden size ne önerebilirim ?
tum hormonlari herseyi normal olan ve tamamen genetik (artik altinda ne varsa..) sebepli gösterilen bir alopesi var. kaldi ki benim ailemde alopesi yok nasil genetik oluyorsa..
hicbirseyden fayda görmedim sac ektirdim o da hic ise yaramadi. bununla yasamayi öğrendim mecburen.
mutlu da değilim ama sallamamayi öğreniyor insan. ben belki sizlerden birseyler öğrenirim yeni tedavi yöntemleri filan...
miracle losyon duydum ama birakinca daha cok dökülme tehlikesi beni hep korkutmuştur. bir de hormonlar normalken topikal spirinolakton almak sadece hormonal dökülmesi olanlarda faydali olur gibi ? yaniliyor da olabilirim..

Selam jazaam, hormonlarınız normal seviye aralığında çıksa bile belki sizin vücudunuz için yüksek olabilir yani vücudunuz fazla tepki gösteriyor olabilir hormon seviyenize. Antiadrojen bir tedaviyi denediniz mi hiç? Benim de erkeklik hormonlarım yüksek , 3 aydır tedavi görüyorum ,bir doktorun sayfasında okumuştum, bazı kadınlarda testosteronun 40 ın üstüne bile çıkması saç dökülmesine sebep olurmuş.

Selam jazaam, hormonlarınız normal seviye aralığında çıksa bile belki sizin vücudunuz için yüksek olabilir yani vücudunuz fazla tepki gösteriyor olabilir hormon seviyenize. Antiadrojen bir tedaviyi denediniz mi hiç? Benim de erkeklik hormonlarım yüksek , 3 aydır tedavi görüyorum ,bir doktorun sayfasında okumuştum, bazı kadınlarda testosteronun 40 ın üstüne bile çıkması saç dökülmesine sebep olurmuş.

testosteron seviyem normal sınırlar içindeyken antiandrojen tedavi denemedim çünkü bu sefer daha ciddi yan etkiler yapabilir. kadinlarda bu tur tedaviler tehlikeli diye düşünüyorum. ileride çocuk sahibi olma konusunda sıkıntılara yol açabiliyor. ama senin testosteronun yüksekse tabii bunu tedavi etmek gerekir. hormon konusu çok hassas bence, normalse pek oynamamak gerek diye düşünüyorum.
şükür ki dökülmene bir sebep bulabilmişsin. sebep olmaksizin dökülme olmasi cok kötü. sebebi arıyor ve yıllarca bulamıyorsun, çok yıpratıcı..

Çok iyi anlıyorum, ben de yıllarca doktor doktor gezdim , doktorlar hormonlarıma daha önceden bakmamıştı, vitamin verip gönderiyorlardı bir işe yaramasa bile. İlk defa bu yaz hormon bozuklugu ve kansızlık sınırına yakın oldugumu öğrendim, keşke daha önce öğrenebilseymişim... Ben de aylardır araştırıyorum, neler yapılabilir diye. Bulabildiğim ve kendim de denediğim şeyleri yazayım. suni şekeri tamamen bırakmak çünkü vücutta test. üretimini arttıryor, şekeri meyvelerden alırım, akşamları et hayvansal ürünler yemem , hafif şeyler yerim ki bağırsakların çalışması bozulmasın , vitaminler , mineraller daha iyi emilsin. demiri , c vitamini ( günde en az 750 mg) ve b12 vitamini ile birlikte almak ki daha rahat depolansın vücutta. bir de tam hatırlamıyorum adını ama saw palmetto içeren bitkisel destek ürünleri vardı, onlardır kullanılabilir. ( Ben kullanamıyorum, hormon ilacımla birlikte alırsam ilacımın etkisini yok ediyormuş. ) Almanya'da yaşıyorum ben , burada sivilce , kıllanma , saç dökülmesi yaşayıp da kimyasal ilaç almak istemeyen kadınlar kullanıyor. Onun dışında bol yeşil çay, yeşil nane çaı, ada çayı, maydanoz tüketmek. Bir de benim endokrin doktorum tsh değeri 1.5 üzeri olanlara iyotlu tuz tavsiye ediyor, tiroitlerin daha iyi çalışması için. Bunlar son aylarda keşfettiklerim. Bakalım 6 ay içinde bir sonuç alırsam yazarım burada. Allah hepimize sabır versin...

miracle losyon duydum ama birakinca daha cok dökülme tehlikesi beni hep korkutmuştur. bir de hormonlar normalken topikal spirinolakton almak sadece hormonal dökülmesi olanlarda faydalı olur gibi ? yaniliyor da olabilirim..
Miracle losyonu denemeni tavsiye ederim.İlgili sitede konu ile ilgili tüm cevaplar var.ben kullanıyorum.Benim saç dökülme hikayen nedeyse 20 yıldan fazla.Losyon bende hemen etki göstermedi.4 aydan sonra değişliği hissetmeye başladım.saçlarım eskiye göre çok daha iyi ama dökülmeyi tamamen kesmedi ara ara dökülmelerim oluyor.Losyonla birlikte başka ürünlerde kullanıyorum.Siteye inceleyip ne kullanacağına kendin karar ver.

canım minoxil kullandın mı. ben 1 sene kullandım 2-3 hafta olmuştur bıraktım. tam etkisini de anlamadım. bir saçı döküyor bir çıkartıyor . en son eczaneye gittim medobiohtin aldım. öncesinde medobiocomplex-k kullandım 60 kapsül içinde 5 mg biotin vardı 1 şişe bitirdim düzenli hergün kullandım. saçıma faydasını anlamadım. 2 aydan sonra anlaşılıyor falan yazmışlar gittim medobiohtin aldım bunda da 5mg biotin var kullanıyorum. bu arada 3-4 ay önce kan tahlilimde demirimin normalden biraz az çıkmıştı fakat dr ilaç kullanmama gerek olmadığını et yersem düzeleceğini söyledi fakat ben normalde nasıl besleniyorsam öyle devam ettim. kanımın düzeyinden haberim yok 2 aydırda saçlarım dökülmeye başladı. kan tahlili yaptıramadım bende tekrar demir hapına başlamaya karar verdim saçımın dökülmesi durmuştu 3-4 gündür yine dökülmeye başladı yüzümde ve şakaklarımın saçlı bölgesinde sivilceler çıkmaya başladı. işle ilgili sorunlarım var stresliyim bugünlerde ondan mı sivilce çıkıyor anlamıyorumda . çok uzattım kusura bakma .bir tavsiyen varmı

Back