Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Çok iyi anlıyorum, ben de yıllarca doktor doktor gezdim , doktorlar hormonlarıma daha önceden bakmamıştı, vitamin verip gönderiyorlardı bir işe yaramasa bile. İlk defa bu yaz hormon bozuklugu ve kansızlık sınırına yakın oldugumu öğrendim, keşke daha önce öğrenebilseymişim... Ben de aylardır araştırıyorum, neler yapılabilir diye. Bulabildiğim ve kendim de denediğim şeyleri yazayım. suni şekeri tamamen bırakmak çünkü vücutta test. üretimini arttıryor, şekeri meyvelerden alırım, akşamları et hayvansal ürünler yemem , hafif şeyler yerim ki bağırsakların çalışması bozulmasın , vitaminler , mineraller daha iyi emilsin. demiri , c vitamini ( günde en az 750 mg) ve b12 vitamini ile birlikte almak ki daha rahat depolansın vücutta. bir de tam hatırlamıyorum adını ama saw palmetto içeren bitkisel destek ürünleri vardı, onlardır kullanılabilir. ( Ben kullanamıyorum, hormon ilacımla birlikte alırsam ilacımın etkisini yok ediyormuş. ) Almanya'da yaşıyorum ben , burada sivilce , kıllanma , saç dökülmesi yaşayıp da kimyasal ilaç almak istemeyen kadınlar kullanıyor. Onun dışında bol yeşil çay, yeşil nane çaı, ada çayı, maydanoz tüketmek. Bir de benim endokrin doktorum tsh değeri 1.5 üzeri olanlara iyotlu tuz tavsiye ediyor, tiroitlerin daha iyi çalışması için. Bunlar son aylarda keşfettiklerim. Bakalım 6 ay içinde bir sonuç alırsam yazarım burada. Allah hepimize sabır versin...
ya bende çok çikolata yiyorum üfff bu tatlıyı kesemiyorum şu iştahım yok mu

Selam jazaam, hormonlarınız normal seviye aralığında çıksa bile belki sizin vücudunuz için yüksek olabilir yani vücudunuz fazla tepki gösteriyor olabilir hormon seviyenize. Antiadrojen bir tedaviyi denediniz mi hiç? Benim de erkeklik hormonlarım yüksek , 3 aydır tedavi görüyorum ,bir doktorun sayfasında okumuştum, bazı kadınlarda testosteronun 40 ın üstüne bile çıkması saç dökülmesine sebep olurmuş.
canım hangi testleri yaptırdın . bende en son prolaktin di yanlış olmasın aklımda öyle kalmış .dr bana bir test yaptı fakat bu test adetken yapılan bir testmiş bunu da internetten araştırırken öğrendim. dr dahiliye dr idi benim ricam üstüne bu testi yaptı fakat sonuçlarımı yorumlamakta zorlandır kadın doğuma göstermemi söyledi ama ona da gidemedim. birde o zamanlar saçım dökülmüyordu ama seyrelmişti. şimdi dökülüyorda galiba kadın doğum dr una gidip randevu almam gerekiyor

canım hangi testleri yaptırdın . bende en son prolaktin di yanlış olmasın aklımda öyle kalmış .dr bana bir test yaptı fakat bu test adetken yapılan bir testmiş bunu da internetten araştırırken öğrendim. dr dahiliye dr idi benim ricam üstüne bu testi yaptı fakat sonuçlarımı yorumlamakta zorlandır kadın doğuma göstermemi söyledi ama ona da gidemedim. birde o zamanlar saçım dökülmüyordu ama seyrelmişti. şimdi dökülüyorda galiba kadın doğum dr una gidip randevu almam gerekiyor

selam canım. bence dahiliyeciye değil iyi bir endokrinciye git. bu mesajların baştan oku doktor önerileri de var tahlil önerileri de var. lh fsh prolaktin dheas 17-oh-progesteron serbest testosteron gibi çokça hormona bakılması gerek. endokrinciye git bu konuyla ilgilenen endokrinci araştır, nerde yaşıyorsun, istanbulda isen önerilerim olabilir. kadın doğumcuya da gidilebilir ama onlara saç dökülmesi yağlı cilt gibi vakalar pek gelmediği için nispeten daha az deneyimliler. yüzünde tüylenme sivilce varsa adet problemlerin varsa bu tahlillerinde anormallikler olabilir. yüzde akne yağlı cilt yağlı saçlı deri bu da ayrı bir konu saç dökülmesi yaşayanların ortak problemi aslında.
dediğim gibi önce hormonlarına baktır adetin 3-5. günü filan yapılıyor, endokrinci seni yönlendirecektir. hormonlarına göre tedavi verilir. ferritinin kaç? ferritin düzeyinin 70-80 civarı olması gerekiyor dökülme eğer demir eksikliği kökenliyse.
tiroidine baktırdın mı? t3 t4 tsh bunlara da mutlaka baktır. gizli hipotiroidiler de saç döker.. biotin folik asit çinko b12 bunlara da kanda bakılabiliyor bunlara da baktır mutlaka. ona göre bir tedavi rotası çizmek daha doğru olacaktır..
geçmiş olsun canım..

Miracle losyonu denemeni tavsiye ederim.İlgili sitede konu ile ilgili tüm cevaplar var.ben kullanıyorum.Benim saç dökülme hikayen nedeyse 20 yıldan fazla.Losyon bende hemen etki göstermedi.4 aydan sonra değişliği hissetmeye başladım.saçlarım eskiye göre çok daha iyi ama dökülmeyi tamamen kesmedi ara ara dökülmelerim oluyor.Losyonla birlikte başka ürünlerde kullanıyorum.Siteye inceleyip ne kullanacağına kendin karar ver.

selam. sana özel msj atayım dedim ama atılmıyor.. sen de benim gibi uzun senelerdir çekiyormuşsun bu illeti. miracle losyon denemedim ama aklıma yatmadı değil. hala fayda görüyor musun? 4 aydır mı kullanıyorsun?
başka nelerden fayda gördün? hormonların normal miydi, ferritinin kaçtı?
vitamin takviyesi alıyor musun, ısırgan otu veya benzeri doğal yöntemleri denedin mi? neler sana fayda etti?
merak ediyorum.. teşekkürler :)

selam canım. bence dahiliyeciye değil iyi bir endokrinciye git. bu mesajların baştan oku doktor önerileri de var tahlil önerileri de var. lh fsh prolaktin dheas 17-oh-progesteron serbest testosteron gibi çokça hormona bakılması gerek. endokrinciye git bu konuyla ilgilenen endokrinci araştır, nerde yaşıyorsun, istanbulda isen önerilerim olabilir. kadın doğumcuya da gidilebilir ama onlara saç dökülmesi yağlı cilt gibi vakalar pek gelmediği için nispeten daha az deneyimliler. yüzünde tüylenme sivilce varsa adet problemlerin varsa bu tahlillerinde anormallikler olabilir. yüzde akne yağlı cilt yağlı saçlı deri bu da ayrı bir konu saç dökülmesi yaşayanların ortak problemi aslında.
dediğim gibi önce hormonlarına baktır adetin 3-5. günü filan yapılıyor, endokrinci seni yönlendirecektir. hormonlarına göre tedavi verilir. ferritinin kaç? ferritin düzeyinin 70-80 civarı olması gerekiyor dökülme eğer demir eksikliği kökenliyse.
tiroidine baktırdın mı? t3 t4 tsh bunlara da mutlaka baktır. gizli hipotiroidiler de saç döker.. biotin folik asit çinko b12 bunlara da kanda bakılabiliyor bunlara da baktır mutlaka. ona göre bir tedavi rotası çizmek daha doğru olacaktır..
geçmiş olsun canım..
canım t3, t4 üm normal. bende bugün kadındoğum dr una gittim bazı tahliller istedi.daha önce dahiliye dr una gitmiştim ondan rica etmiştim hormonlarım için o da ben adetken yaptırmam gerektiğini söylemedi. dolayısıyla tahliller yanlış oldu. bende bugün gittim dr a ama bugün adetimin 3. günü değil devlet hastanesine randevu almıştım randevuyu 5 gün sonraya falan alabildim o da adetime denk gelmedi. bakalım bir şekilde denk getirip yaptırmak istiyorum bu tahlilleri.çünkü yüzümde tüylenme başladı hiç olmazdı .bu aralar saçlarım çok dökülmüyor Allah a şükür ama zaten epey seyrelmiş durumda .yeni saç çıkarmak istiyorum.bıktım uğraşmaktan ama yapacak birşey de yok. canım ferritin kan deposu oluyor yanlış mı biliyorum benimki 8. ayda tatlil yaptırdığımda10.60 çıkmıştı dr da bana dediki bunun için ilaç kullanmana gerek yok et yersen düzelir bende kullanmamıştım taaaa kiii 1 ay önce saçlarım dökülmeye başlayıncaya kadar. gidip tekrar tahlil de yaptıramadım. bende dedim bari ferrum fort kullanayım kullanmaya başladım 4-5 gün sonra dökülmem epey azaldı galiba kanım az olduğu için dökülüyordu ama ben yine de hormonlarımdan huylandım çünkü yüzüm hiç tüylenmezdi benim baktırıcam inşallah çok sağol yardımların için.inşallah ikimizde şifa buluruz canım :KK60:

selam. sana özel msj atayım dedim ama atılmıyor.. sen de benim gibi uzun senelerdir çekiyormuşsun bu illeti. miracle losyon denemedim ama aklıma yatmadı değil. hala fayda görüyor musun? 4 aydır mı kullanıyorsun?
vitamin takviyesi alıyor musun, ısırgan otu veya benzeri doğal yöntemleri denedin mi? neler sana fayda etti?
Bende sadece çinko eksikliği vardı.Sanırım genetik dökülmeyi de o tetikledi. İlk zamanlar çinko ve biotin takviyesi ile gözle görülür düzelme olmuştu.Doktor sürekli olarak çinko takviyesi olmamı tavsiye etti.Miracle losyonu kulanmaya başlayı 6 ay oldu.5.aydan sonra bir değişim hissettim.Specral dnc kullanıyordum 1,5 yıl olmuştu.10 gündür onu bıraktım,fayda etmediğini düşünüyorum. Rogaine foama geçim.

Bitkisel maskeler ,maya maskesi ve benzeri şeylerde denedim.Bu tür maskeler saçı parlak gösteriyor ama saç çıkarmadı.Maya maskesini yağlarla birlikte 1 yıldan fazla uyguladım.Şimdi sadece saçımı sirkeli su ile durulu yorum.Şu anda Solgar Femne ,biotin,probiotik tablet ve enginar tabletleri alıyorum.Haftada iki de dermaroller.Saçlarımda bir ilerleme var ama çok yavaş.

arkadaslar konu acilali epey bi zaman olmus ama denemek isterseniz biz kayinvelidemde denemistik sigir iligi kurünü baya bi faydasi oldu ama o ayni zamanda gunluk haslanmis ilik veya kemik suyu tuketmeyede basladii beslenmesini duzene koydu bi deneyin derim yanii bi arkadas paylasmistii

ilk 5 -10 sayfaya güvenipde dermaroller almayın arkadaşlar. bu forumda sahte kişiler bool msj. atmışlar. ben güvenip aldım , aldıktan sonra sahte kişinin farklı kişiler olarak msj.lar attığı ortaya çıktı. dermaroller saçımı yoluyor. up uzun saçlarımı daha rahat derma ile bakım yaparım diye kısa kestirdim. allah o kişiyi bildii gibi yapsın

Haklısın canım, fixplant geçici çözüm ancak etkili bir çözüm ben şahsen çok menunum.

peri1 nerelerdesin
anladığım kadarıyla en sonunda saç ekimi yaptırmışsın
arkadaşım keşke bize son durumu söyleyebilsen

Kızlar benım kafam karıstı bu dermaroller den almalı mıyım??? Bunların 1080 iğnelisi cıkmıs bırde hangısınden almalıyım? 2012 yılında kullanmaya baslayan arkadaslar suankı durumunuz nedir??

Kızlar benım kafam karıstı bu dermaroller den almalı mıyım??? Bunların 1080 iğnelisi cıkmıs bırde hangısınden almalıyım? 2012 yılında kullanmaya baslayan arkadaslar suankı durumunuz nedir??
Ben geçen yıl bir yıl süre ile hafta üç kez düzenli uyguladım.Yavaş yavaş ine boyunu artırdım ama hiç bir işe yaramadı.

Hadi ya... Bende priorin tablet + şampuan baya işe yaradı ayrıca bepanten+evigen+ çeşitli yağlar... Şuan çok iyi durumda çok şükür. Hani bu cihaz işe yarıyorsa bundan da kullanayım demiştim.

ben kendimi bildim bileli seyrek saçlıyım dökülmeye de meyilli saçım.. kafa derim görünür yani. dünyanın parasını harcadım rogaine den aldığım verimi hiç birinden alamadım. ama oda kalıcı değil ilacı sürmeyi bırakınca saçlarda gidiyor bi süre sonra malesef. birde spectral dnc ilk çıktığında süperdi. kokusu kötüydü müthiş etkiliydi. sonra aynı verimi alamadım nedense. kokusuyla beraber başka şeyleride değiştirdiler sanırım.

peri1 nerelerdesin
anladığım kadarıyla en sonunda saç ekimi yaptırmışsın
arkadaşım keşke bize son durumu söyleyebilsen
Herkese selamlar
Uzun zamandır siteye girmiyorum . Kusura bakmayın geç döndüm bu yüzden.
Evet saç ekimi yaptırdım. Ama benim dökülme devam ettiği için ekimin faydası olmadı. Ben halen dökülme için uğraşıyorum çok şükğr eskiye oranla daha için.
Saçımın doktoru isimli sitede kullanılan ve benim de sevgili teacher sayesinde duyduğum bir losyonla saçlarım toparlanma sürecine girecek inşallah.

Herkese selamlar
Evet saç ekimi yaptırdım. Ama benim dökülme devam ettiği için ekimin faydası olmadı. Ben halen dökülme için uğraşıyorum çok şükğr eskiye oranla daha için.
Saçımın doktoru isimli sitede kullanılan ve benim de sevgili teacher sayesinde duyduğum bir losyonla saçlarım toparlanma sürecine girecek inşallah.
hoş geldin canım
nasıl bir losyon bu inşallah iyi gelir.
uzun süreli ilaç kullanıp kullanmadığını merak ediyorum.
ben 3 aydır aldactone ve doğum kontrol hapı kullanıyorum fakat pek faydasını görmedim.
tepem her geçen gün açılıyor ve fibersiz dışarı çıkamıyorum
hatta son zamanlarda fiber de fark edilir duruma geldi
anlıyacağın moralim çökmüş durumda

Herkese selamlar
merhaba sanırım cellegance diye bi losyondan bahsediyorsunuz.cok araştırdım o sitede yazmamışlar bileşimini.siz nasıl temin ediyorsunuz?

merhabalr,
bende Peri geri buyuk bir uzuntuyle 15 yasimda saclarimin buyuk bolumunu kaybettim. sizleride ara ara yillardir takip ediyorum. birsure dermaroller +minox kullandim . son 3 yildir her ay prp yaptiriyordum. son 1 aydirda fibrocelli arastiyorum ancak sac icin yaptiran kimseyi bulamadim forumlarda. Ben yaptirmaya karar verdim . Bugun istanbulda ozel bir hastanede kokler alindi 1 ay icinde cogaltilip 1 ay sonra enjekte edilecek. Prp den daha etkili bir yontem oldugunu soyledi dr. bunu size anlatmak icin uye oldum gelismeleri yazacagim. umarim faydasini gorurum ve sizlere yardimci olabilirim.

Arkadaşlar size önerim sampuani bırakın çünkü içinde beyni olumsuz etkileyen kimyasallar var ben iki yıldır şampuan kullanmıyorum bir ara özledim kullanayim dedim sonuçta sampuanin güzel bir kokusu var sonra o kadar çok döküldü ki bir daha kullanmicam 2 gün önce doktordan özel bir şampuan aldım bugün kullandım yine çok döküldü yok ya en iyisi Defne sabunu sertleştiriyor ilk başlarda taranması da zor oluyor ama bir ay içinde saç sabuna alisiyor

Back