Çok iyi anlıyorum, ben de yıllarca doktor doktor gezdim , doktorlar hormonlarıma daha önceden bakmamıştı, vitamin verip gönderiyorlardı bir işe yaramasa bile. İlk defa bu yaz hormon bozuklugu ve kansızlık sınırına yakın oldugumu öğrendim, keşke daha önce öğrenebilseymişim... Ben de aylardır araştırıyorum, neler yapılabilir diye. Bulabildiğim ve kendim de denediğim şeyleri yazayım. suni şekeri tamamen bırakmak çünkü vücutta test. üretimini arttıryor, şekeri meyvelerden alırım, akşamları et hayvansal ürünler yemem , hafif şeyler yerim ki bağırsakların çalışması bozulmasın , vitaminler , mineraller daha iyi emilsin. demiri , c vitamini ( günde en az 750 mg) ve b12 vitamini ile birlikte almak ki daha rahat depolansın vücutta. bir de tam hatırlamıyorum adını ama saw palmetto içeren bitkisel destek ürünleri vardı, onlardır kullanılabilir. ( Ben kullanamıyorum, hormon ilacımla birlikte alırsam ilacımın etkisini yok ediyormuş. ) Almanya'da yaşıyorum ben , burada sivilce , kıllanma , saç dökülmesi yaşayıp da kimyasal ilaç almak istemeyen kadınlar kullanıyor. Onun dışında bol yeşil çay, yeşil nane çaı, ada çayı, maydanoz tüketmek. Bir de benim endokrin doktorum tsh değeri 1.5 üzeri olanlara iyotlu tuz tavsiye ediyor, tiroitlerin daha iyi çalışması için. Bunlar son aylarda keşfettiklerim. Bakalım 6 ay içinde bir sonuç alırsam yazarım burada. Allah hepimize sabır versin...