Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Kızlaar kızlar 233 sayfanın hepsını okuyamadım yarısında artık gözüm pörtledi.:52: Şimdi size sormak istiyorum ki durumu özetleyebilir misiniz?? Yani ben de ince telli az saçlara sahibim bundan iki yıl önce saçlarım tepe bölgemde aniden döküldü, çok ama çok kötüydü:43: Sonra baya bi bitkisel şampuan kullandım. Evet iyi geldi ama saçımı kazık gibi yaptı saçlarım uçlardan hep kırıldı. Tabi aklım sürekli saçımda olduğundan boyatıyorum kalınlaşacak derken saçlarım mahvoldu. Bu ara tamamen kozmatiğe geçtim.BC acil kurtarım şampuanı ve bakımını kullanıyorum, evet onlarda işe yaradı saçlarım eski kalitesine ulaşmaya başladı . Fakat gel gelelim bu tepem tamamen kapanmadı. Saçlarım şuanda dökülmüyor ama üstten saç çizgim abuk subuk modeller çiziyor:53: Şimdi ben ne yapayım??? Dermorol mü alıyım? yoksa başka bişi mi ?? yani hani şuana kadar konuşulan iyi gelen ürünleri biri bana özetleyebilir mi:32:
Bu arada artık kafama takmıyorum saçımı Allah bizi böyle yaratmış napalım üzülmekle olmuyor bu işler, haa bu arada ben fixplant kullanıyorum çook memnunum. Bana 5 ay rahat gidiyor sadece şişenin sonlarına doğru ürün saçta çökmeler yapıyor, ama ben yine de çok memnunum. Bu r66 tekniğini araştırıyorum şimdi, telde sordum bin dolar dedi ohaa, ondan da vazgeçtim gerek yok hem doğal durmucak hemde onca para :19:

Arkadaşlar, ben tedavi sürecinde (prp+ panplus ilaç) 6. ayımı tamamladım artık. sonuç sadece biraz daha canlanmış saçlar oldu, eskisinden daha iyi ama yine de tepemde saç yok. En öndeki o küçük saçlar uzadı ve miktarı biraz arttı kaşıma kadar inmeyi planlıyorlar heralde :)...
Denizkabuğu nun da dedği gibi demir hapı kullanmaya başladım ve kabak çekirdeği tüketmeye çalışıyorum. Ama ben kabak çekirdeği aramaya başlayınca bahtsız bedevi misali memleketteki kabak çekirdekleri pek değerli oldu ya da bulunmuyor.
Takmak zorunda kaldığım bu lanet peruk dolayısıyla tepe bölgemde sanıyorum ki peruktan açılma oldu. Her gün du a Ediyorum. İçimden yalvarıyorum Allah ım ne olur gördüğümüzden geri koyma ama su saçsızlık sorunumuzu da ortadan kaldır diye :(...

ne yapabilirim senin için ya şaşırdım kaldım.ayrıca bu kabak çekirdeği yazımdan sonra bir patlama oldu sanırım ben a-101 marketten alıyordum 2,500 liraydı şimdi 3,250 oldu bazen bulamadığım için 2şer 2şer alıyorum. gerçekten faydalı hergün bir avuç yesin herkes ben şu peruktan kurtulmanı çok istiyorum paranı çöpe atma bak biz yıllardır bu işin içindeyiz sana çok tavsiyelerim oldu ama sen dinlemiyorsun kafana göre davranıyorsun :)) bak şimdi eczaneden git minoxil al 4 ay içinde saçların hani o tepelerin iyileşecek ilk başta hergün kullan sonra 2 günde bir 2 ay sonra 3 günde bir sonra haftada 2 kez filan üzülme diyorum bizi bir dinlesen senle uzun zamandır yazışıyoruz kullan şu minoxu şimdi düşünme bebeği kışın yaparsın kafanda rahat olur. diyorum ya sana bende peruk kullanıyordum minoxil kullandım halen kullanıyorum haftada 2 kez sadece.postişlerim var ve saçlarım iyileştiği için postiş olduğunu kimse anlamıyor bile en güzel benim herkeste poştiş ver yada kaynak ama peruk kullandığımda moralim çok bozuktu kan tahlilleri yapıldımı demir 80 ve üstü olacak ferritin vss biliyonuz artık bakır çinko seviyeleri çok iyi olmalı tekrar tekrar yazmıyım beni bir daha oku istersen.saçlar çabuk yağlanıyorsa haftada 2 defa kanozal şampuan kullan saç tellerinide kalınlaştırıyor ne diyim bilemiyorum artık yaşımda 36 niye yazdım bilemedim :)))

mrb arkdaslar öncelikle tüm arkadaslara acil şifalar dilerim benimde saclarim döküldü hemde 3 5 sene değil lise son sinifta basladi bugün 30 yasindayim düşünün artık saclarim ince tel cabuk yağlanan bir yapida inaninin ben hergün o kadar üzüldümki ağladimki anlatamam saclarimin on kismi ile tepe bölgesi seyrek geri kalan yerler iyi artık sac dökülmem ilk basladiğinda lisaye giderken yani mevsimsel dedim aldiriş etmedim pek acikçasi okul döneminde çok streslydimde sinavlara felan bu arada adetlerim ilk olduğum 14 yaşindan beri sürekli düzensizdi polikistik over mu ne varmiş demir eksikliği felan yani sacin dökülmesi için ne kadar cok neden varsa hepsi bendeymiş meğer tabi ben ozmanlar cocuklukmu dersiniz cahillikmi derseniz dokrada çok gec gittim dahiliye dr senin demir kolonlari boşalmiş dedi bir kutu hap verdi tabi ben ne yeni ye içilir kansizlikta bilmediğim için ilaç bitince tabi ne kadar etkili oldu onuda bilemicem hep dökülüyordu saclarim taramaya korkuyordum kullanmadiğim yağ sabun sampuan kalmadi hala sacimi tarayamiyorum elimle tek tek ayiriyorum cildiye dr bile kadin doğum hapi verdi yani ne alaka sonra hep döküldü bir ara durdu geri basladi artık sacimla uğrasmaktan gina geldi neyse sonuç olarak saclarim kansizlik ve polikistik over sendomunu halletmemle biraz toplarlandi lisedeki ve ondan sonraki birkaç yila nazaran şimdi daha iyi küçük kisa saclar geliyor ama dökülüyormu dökülmüyormu o minicik saclar farkinda değilim yeni gelen saclar böyle nasil desem normal sacimdan daha kalin daha sert tirtikli bi yapida sac mezoterapisi yaptirmayi düşünüyorum yaptiran varmi faydasini gören varmi yada baska önerisi ? Allah bu derdi kimseye vermesin çok zor çok bir bayan için özgüven hiç birsey birakmiyor psikolojim bitti tek tesellim saclarimin lisedeki ve lisedn sonraki yillara nazaran daha iyi olmasi ve dahada iyi olacak ümidi insallah

ne yapabilirim senin için ya şaşırdım kaldım.ayrıca bu kabak çekirdeği yazımdan sonra bir patlama oldu sanırım ben a-101 marketten alıyordum 2,500 liraydı şimdi 3,250 oldu bazen bulamadığım için 2şer 2şer alıyorum. gerçekten faydalı hergün bir avuç yesin herkes ben şu peruktan kurtulmanı çok istiyorum paranı çöpe atma bak biz yıllardır bu işin içindeyiz sana çok tavsiyelerim oldu ama sen dinlemiyorsun kafana göre davranıyorsun :)) bak şimdi eczaneden git minoxil al 4 ay içinde saçların hani o tepelerin iyileşecek ilk başta hergün kullan sonra 2 günde bir 2 ay sonra 3 günde bir sonra haftada 2 kez filan üzülme diyorum bizi bir dinlesen senle uzun zamandır yazışıyoruz kullan şu minoxu şimdi düşünme bebeği kışın yaparsın kafanda rahat olur. diyorum ya sana bende peruk kullanıyordum minoxil kullandım halen kullanıyorum haftada 2 kez sadece.postişlerim var ve saçlarım iyileştiği için postiş olduğunu kimse anlamıyor bile en güzel benim herkeste poştiş ver yada kaynak ama peruk kullandığımda moralim çok bozuktu kan tahlilleri yapıldımı demir 80 ve üstü olacak ferritin vss biliyonuz artık bakır çinko seviyeleri çok iyi olmalı tekrar tekrar yazmıyım beni bir daha oku istersen.saçlar çabuk yağlanıyorsa haftada 2 defa kanozal şampuan kullan saç tellerinide kalınlaştırıyor ne diyim bilemiyorum artık yaşımda 36 niye yazdım bilemedim :)))

Canım benim çok teşekkür ederim beni anladığın ve okuduğun için. Biliorum dediklerini kımen yapıorum. Ama bu bebek işini şu an es geçecek durumda değiliz grçekten. Çok haklısın biliyorum ama bu süreci atlattıktan sonra dediğin g,ibi minox.a başlayacağım kesinlikle ama hayırlısıyla önce şu işi halledeyim. bunu için sürekli doktora gidiorum zaten o yüsden öncelik bebekte. Bana diyeceksin ki o zmn şikayet etme :)).

Bakalım bir de tiroide ve karaciğere baktırıcam. Oradan bir şey cıkmaz umarım. Ya bu kafamda parmak ucu seklinde çöküntüleri bir anlasam. foto cektim ama yükleyemedim bir türlü tel. den tekrar deneyeceğim sonra.
en tepem daha da açıldı en son yazmamdan. ama sağ tarafta bir yerde inanılmaz bir şekilde 2,5 cm boyunda kalın telli bir grup saç farkettim. o moralimi düzeltti ama şimdi peruğu geriden takmama rağmen kötü duruo.
Şu bitki dermanın losyonlarını mı denesem diorum. Bebek denemesine kadar aynı zamanda prp de devam edio bu ara da hala 14. seans bitti.
Yada vichy nin neogenic dercos u mu o yüzdenkararsızım arkadaslar. Yoksa beslenmeme mi dikkat etsem her şeyi boşversem bilmiorum of of...

Arkadaşlar bu yazım stres, hamilelik, kansızlık ya da hormon bozuklukları gibi sebeplerle saçları dökülenler için yani benimle aynı soruna sahip biri varsa onu rahatlatmak için yazıyorum, genetik dökülmeyle ilgili bir bilgim yok . Lütfen yazdıklarım yüzünden eleştirmeyin.

Beni son sayfaları okuyan bilir. 8-10 aylık stres ve kansızlığa bağlı yoğun dökülme, saçlarımın yarısında kayıp ve yeni saç oluşmaması sorunum vardı. Her gün ağladım şampuanlar yağlar vs vs. Allahıma bin şükürler olsun ki şuan günlük dökülmem duş aldığımda 30-40 almadığımda 20-30 civarında geziyor, saç köklerim ağrıyor ve galiba yoğun bir saç çıkışı var ve saçlarım 45 günde 4 parmak belki de daha fazla uzadı. düzenli olarak 2 aydır yaptıklarımı yazayım.

Öncelikle neyiniz eksikse lütfen test yaptırın ve ilaçlarınızı düzenli kullanın kansızlık okadar illet bir hastalık ki ben 10 aylık demir tedavisi görüyorum, depoları bırakın serumluk dereceye gelmişim b12 folik asit hemoglobin demire bağlı her şey düşüktü kanımda. Hormon bozukluğunuz varsa da üstüne düşün.

Neredeyse belime kadar gelen saçlarımı omuz hizasında kestirdim ocak sonuna doğru. Ve şuan köprücükkemiğimle göğsümün tam ortasındalar yani bi 5-6 cm kadar uzadı.

2 aydır her gün 5.000 mg biotin içtim hala kullanıyorum. Genetik dökülmelerde bile işe yaradığını duydum çünkü saçı güçlendiriyormuş ve kalınlaştırıyormuş yeni saç çıkartıyor mu bilmiyorum. (Ayrıca 2-3 günde bir çinko hapı kullandım her gün de demir ve folik asit ancak eksikliğim olduğu için size kullanın demiyorum)

1 aydır evigen-bephanten-bemiks-redoxon-badem yağı-zeytinyağı karıştırıp kür yapıyorum haftada bir kere. (ilk yıkamada 250 ikincide 150 sonra 100 80 60 30 gibi bir düşüş vardı banyoda her yapışımda)

1 aydır her duştan sonra karanfil suyu sürüyorum.

Bu işe yarıyor ya da yaramıyor demeyeceğim her gün günde iki kere dermosilver sprey kullanıyorum 10 fıs. Eczacı yeni saç çıkışını tetikler dedi, ama yine söylüyorum işe yarıyor mu bilmiyorum.

Duş sonrası buz gibi suyla saçımı duruluyorum.

Aynı zamanda 2 aydır neredeyse her gün 2 bardak yeşil çay, 1 elma, bazen yanında başka bir meyve (elma ve yeşilçay genetik dökülmeyi engellemeye yardımcıymış), sabah akşam suda bekletilmiş buğday 1 kaşık (b12 vs yönünden epey zengin hamilelik sonrası dökülmeye öneriliyor), yoğurt, badem, ceviz, fındık, bir avuç kabak çekirdeği, kuru üzüm ve bitter çikolata yiyorum. Bazı sabahlar aç karnına gerçek çörekotu yağı içiyorum. Ve tabiki et süt yumurta sebze bazında beslenmeme dikkat ediyorum.

Stres için de tek önerim, imkansız biliyorum ama unutun. Saçınızı unutun. bir kere kendinizi zorlarsınız iki kere beş kere zorlarsınız sonra kendiliğinden olur inşallah. Stres en kötü şey sadece saç değil vücut için de.

Arkadaşlar nolur okurken maşallah deyin. Nazar değer diye korkumdan yazamadım uzunca bir süre ama benim gibi sıkıntı çeken biri olursa ona yardımım dokunsun benim yaşadıklarımı yaşamasın diye düşünüp dayanamadım yazdım. Ben de tam kurtulmuş değilim bu sorundan. Okul başlayınca unuttum yoğunluktan saçlarımı ama yine geceleri omurgamdan soğuk soğuk terliyorum ya yine eskisi gibi dökülmeye başlarsa diye. Allah yardımcımız olsun.

Hala normalden fazla dökülüyor saçlarım. Çekince çok geliyor yani. Ama duşta dökülmesi 200 lerden 20 lere düştü bununla avunuyorum her gün değil her dakika şükrediyorum. Bu sorunu yaşayanlar için de her gün dua ediyorum.

Çok uzun oldu ama sağlıcakla kalın..

masallah masallah:)... dogru ve sıkı bi uygulama olmus umarim tekrar yasamazsin bu sekilde beslendikten sonra ve kan degerldrini takip ettikten sonra o derece yasamazsin diye dusunuyorum icten tedavo etmek cok daha onemli galiba ama ayda birde olsa bakim yapmak sart birazda yasadigimiz iklimle ve mevsimlede alakali. biyotini bende denemek istiyorum daha cok taze bi kullaniciyim fakat disardan cok takip ettim ve cok faydali bilgiler ogrendim bu forumdan:)) cokmu konustumm:confused:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

slm kizlar benimde pko hastaliğim var yillarca sacim döküldü kansizlk b12 eksikliği vb streste vardı galiba geriye doğru düşününce yaklaşik 10 senedir sacim döküldü okadar ince telliki kedi tüyü gibi ve cabuk yağlanan cinsten ne yaptimsa durduramadim en son hormon testleri yaptirdim Allaha şükür hormonlarim normale dönmüş dr ilaç gerek görmedi ama hale demir eksikliğim var demir ilaci kullaniyorum tepe bölgem seyrek önlerde seyrek nasıl ağladim günlerce anlatamam artık saclarim elimle cektiğmde gelmiyor banyodada dökülmüyor ama yerlerden topluyorum nasıl oluyorsa kardesim bendede dökülüyor herkes olur diyor neyse sampuan olarakta otacinin yağli sac için isirgan özlü şampuanin kullaniyorum siz hangisiniz kullaniyorsunuz bir sürü şampuan kullandim yağlardan da birsürü kullandim ama etkilerini görmedim sonra evigen bemiks kullanmadim ama bepantende kullandim oda hiç bir etkisini görmedim doktorlar sitesinde bir uzmana sordum sac dökülmesini dr saclarin pkodan dökülmüşse yerine gelir düzelir dedi şimdi ben cildiyeye gittim dr minoxsil verdi hayatim boyunca kullanacakmişim hamilelikte emzirmde kullanilmadiği için tekrar dökülürse ozaman kullanmanin ne anlami var ilaci aldim öylece duruyor artık sıkıldım uğrasmakla sacimla ama şimdi hormonlarim normale dönmüş dr dediği gibi saclarimin gelmesinimi bekliyim demir takviyesiyle yoksa minoxsilmi kullanayim of iyice şaşirdim kararsizim birazcik karişik oldu k bakamyin aklimda karişik zaten:25:

slm kizlar benimde pko hastaliğim var yillarca sacim döküldü kansizlk b12 eksikliği vb streste vardı galiba geriye doğru düşününce yaklaşik 10 senedir sacim döküldü okadar ince telliki kedi tüyü gibi ve cabuk yağlanan cinsten ne yaptimsa durduramadim en son hormon testleri yaptirdim Allaha şükür hormonlarim normale dönmüş dr ilaç gerek görmedi ama hale demir eksikliğim var demir ilaci kullaniyorum tepe bölgem seyrek önlerde seyrek nasıl ağladim günlerce anlatamam artık saclarim elimle cektiğmde gelmiyor banyodada dökülmüyor ama yerlerden topluyorum nasıl oluyorsa kardesim bendede dökülüyor herkes olur diyor neyse sampuan olarakta otacinin yağli sac için isirgan özlü şampuanin kullaniyorum siz hangisiniz kullaniyorsunuz bir sürü şampuan kullandim yağlardan da birsürü kullandim ama etkilerini görmedim sonra evigen bemiks kullanmadim ama bepantende kullandim oda hiç bir etkisini görmedim doktorlar sitesinde bir uzmana sordum sac dökülmesini dr saclarin pkodan dökülmüşse yerine gelir düzelir dedi şimdi ben cildiyeye gittim dr minoxsil verdi hayatim boyunca kullanacakmişim hamilelikte emzirmde kullanilmadiği için tekrar dökülürse ozaman kullanmanin ne anlami var ilaci aldim öylece duruyor artık sıkıldım uğrasmakla sacimla ama şimdi hormonlarim normale dönmüş dr dediği gibi saclarimin gelmesinimi bekliyim demir takviyesiyle yoksa minoxsilmi kullanayim of iyice şaşirdim kararsizim birazcik karişik oldu k bakamyin aklimda karişik zaten:25:

mrb canım..ben de o kadar bunaldımki tek düşüncem saçlarım..antidepresana bile başladım ama nafile..doktor gelir dediyse gelir..bence minoksile başlama..bekle..bakım yapmaya da devam et bence..inş düzeliir..

Kızlarrrr cok acil yardım edin. Sacimin uclarinda 5 6 cm yesillendi küllü kumral yüzünden kuafore gitsem düzelir mi koyulaşmadan

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

mrb canım..ben de o kadar bunaldımki tek düşüncem saçlarım..antidepresana bile başladım ama nafile..doktor gelir dediyse gelir..bence minoksile başlama..bekle..bakım yapmaya da devam et bence..inş düzeliir..

bende öyle düşündüm en az bir ay daha bekleyeceğim vitamin kullaniyormusunz saclariniz için biotin almayin düşünüyorum etkisini görüp kullanan varmı burda

bende öyle düşündüm en az bir ay daha bekleyeceğim vitamin kullaniyormusunz saclariniz için biotin almayin düşünüyorum etkisini görüp kullanan varmı burda

ben kullandım 3 tablet bitirdim..bende etkili olmadı..zaten bırakınca tekrar eder sürekli kullanman gerek demişti doktor..

Arkadaşlar bu yazım stres, hamilelik, kansızlık ya da hormon bozuklukları gibi sebeplerle saçları dökülenler için yani benimle aynı soruna sahip biri varsa onu rahatlatmak için yazıyorum, genetik dökülmeyle ilgili bir bilgim yok . Lütfen yazdıklarım yüzünden eleştirmeyin.

Beni son sayfaları okuyan bilir. 8-10 aylık stres ve kansızlığa bağlı yoğun dökülme, saçlarımın yarısında kayıp ve yeni saç oluşmaması sorunum vardı. Her gün ağladım şampuanlar yağlar vs vs. Allahıma bin şükürler olsun ki şuan günlük dökülmem duş aldığımda 30-40 almadığımda 20-30 civarında geziyor, saç köklerim ağrıyor ve galiba yoğun bir saç çıkışı var ve saçlarım 45 günde 4 parmak belki de daha fazla uzadı. düzenli olarak 2 aydır yaptıklarımı yazayım.

Öncelikle neyiniz eksikse lütfen test yaptırın ve ilaçlarınızı düzenli kullanın kansızlık okadar illet bir hastalık ki ben 10 aylık demir tedavisi görüyorum, depoları bırakın serumluk dereceye gelmişim b12 folik asit hemoglobin demire bağlı her şey düşüktü kanımda. Hormon bozukluğunuz varsa da üstüne düşün.

Neredeyse belime kadar gelen saçlarımı omuz hizasında kestirdim ocak sonuna doğru. Ve şuan köprücükkemiğimle göğsümün tam ortasındalar yani bi 5-6 cm kadar uzadı.

2 aydır her gün 5.000 mg biotin içtim hala kullanıyorum. Genetik dökülmelerde bile işe yaradığını duydum çünkü saçı güçlendiriyormuş ve kalınlaştırıyormuş yeni saç çıkartıyor mu bilmiyorum. (Ayrıca 2-3 günde bir çinko hapı kullandım her gün de demir ve folik asit ancak eksikliğim olduğu için size kullanın demiyorum)

1 aydır evigen-bephanten-bemiks-redoxon-badem yağı-zeytinyağı karıştırıp kür yapıyorum haftada bir kere. (ilk yıkamada 250 ikincide 150 sonra 100 80 60 30 gibi bir düşüş vardı banyoda her yapışımda)

1 aydır her duştan sonra karanfil suyu sürüyorum.

Bu işe yarıyor ya da yaramıyor demeyeceğim her gün günde iki kere dermosilver sprey kullanıyorum 10 fıs. Eczacı yeni saç çıkışını tetikler dedi, ama yine söylüyorum işe yarıyor mu bilmiyorum.

Duş sonrası buz gibi suyla saçımı duruluyorum.

Aynı zamanda 2 aydır neredeyse her gün 2 bardak yeşil çay, 1 elma, bazen yanında başka bir meyve (elma ve yeşilçay genetik dökülmeyi engellemeye yardımcıymış), sabah akşam suda bekletilmiş buğday 1 kaşık (b12 vs yönünden epey zengin hamilelik sonrası dökülmeye öneriliyor), yoğurt, badem, ceviz, fındık, bir avuç kabak çekirdeği, kuru üzüm ve bitter çikolata yiyorum. Bazı sabahlar aç karnına gerçek çörekotu yağı içiyorum. Ve tabiki et süt yumurta sebze bazında beslenmeme dikkat ediyorum.

Stres için de tek önerim, imkansız biliyorum ama unutun. Saçınızı unutun. bir kere kendinizi zorlarsınız iki kere beş kere zorlarsınız sonra kendiliğinden olur inşallah. Stres en kötü şey sadece saç değil vücut için de.

Arkadaşlar nolur okurken maşallah deyin. Nazar değer diye korkumdan yazamadım uzunca bir süre ama benim gibi sıkıntı çeken biri olursa ona yardımım dokunsun benim yaşadıklarımı yaşamasın diye düşünüp dayanamadım yazdım. Ben de tam kurtulmuş değilim bu sorundan. Okul başlayınca unuttum yoğunluktan saçlarımı ama yine geceleri omurgamdan soğuk soğuk terliyorum ya yine eskisi gibi dökülmeye başlarsa diye. Allah yardımcımız olsun.

Hala normalden fazla dökülüyor saçlarım. Çekince çok geliyor yani. Ama duşta dökülmesi 200 lerden 20 lere düştü bununla avunuyorum her gün değil her dakika şükrediyorum. Bu sorunu yaşayanlar için de her gün dua ediyorum.

Çok uzun oldu ama sağlıcakla kalın..

canım mrb öncelikle bizi bu kadar ilgilendirdiğin için teşekkür ederim gercekten faydali bilgiler paylaşmişsin birşey soracağim bu gebetik dökülme hangisi oluyor dr bana erkek tipi sac dökülmesi demişti ama ben polikistikover ve demireksikliği b12 eksikliği yüzünden yani hormonlarim yüzünden döküldü saclarim iyice kafam karişti senin sac dökülmem genetik değil sanirim

canım mrb öncelikle bizi bu kadar ilgilendirdiğin için teşekkür ederim gercekten faydali bilgiler paylaşmişsin birşey soracağim bu gebetik dökülme hangisi oluyor dr bana erkek tipi sac dökülmesi demişti ama ben polikistikover ve demireksikliği b12 eksikliği yüzünden yani hormonlarim yüzünden döküldü saclarim iyice kafam karişti senin sac dökülmem genetik değil sanirim

Öncelikle geçmiş olsun :)

Ben sana şimdi genetik ya da değil diyemem ama doktorlara da güven olmuyor başlarından savabiliyorlar. bazı ipuçları var anlayabileceğin. Saçının tepe kısmında açılmalar oldu mu? Daha çok tepeden dökülüyorsa ön ve üst kısımlarda genetik diye biliyorum. Eğer saçın genelinde bi azalma varsa daha çok saçların güçsüzleştiği için dökülüyor anlamına geliyor yani hormonal ve vitamin eksikliklerinden dolayı.

Ensede saç dökülmez diyorlar genetik olunca, benim ensemdekiler bile dökülüyordu valla şakaklarım vs her yer. Ama şimdi her yerden çıkıyor hala.

Benim tavsiyem kesinlikle demir ve b12 takviyelerini aksatmaman. Bir de şöyle bi durum var benim demirim çok çok düşüktü ve çok ağır yükseldi, kandaki demir hiç bir şeyi değiştirmiyor ferritin testi yaptırırsan daha faydalı olur. Ferritinini 50 nin üstüne çıkarmaya çalış ve beslenmene dikkat et. Sağlık her şeyden önemli :)

Öncelikle geçmiş olsun :)

Ben sana şimdi genetik ya da değil diyemem ama doktorlara da güven olmuyor başlarından savabiliyorlar. bazı ipuçları var anlayabileceğin. Saçının tepe kısmında açılmalar oldu mu? Daha çok tepeden dökülüyorsa ön ve üst kısımlarda genetik diye biliyorum. Eğer saçın genelinde bi azalma varsa daha çok saçların güçsüzleştiği için dökülüyor anlamına geliyor yani hormonal ve vitamin eksikliklerinden dolayı.

Ensede saç dökülmez diyorlar genetik olunca, benim ensemdekiler bile dökülüyordu valla şakaklarım vs her yer. Ama şimdi her yerden çıkıyor hala.

Benim tavsiyem kesinlikle demir ve b12 takviyelerini aksatmaman. Bir de şöyle bi durum var benim demirim çok çok düşüktü ve çok ağır yükseldi, kandaki demir hiç bir şeyi değiştirmiyor ferritin testi yaptırırsan daha faydalı olur. Ferritinini 50 nin üstüne çıkarmaya çalış ve beslenmene dikkat et. Sağlık her şeyden önemli :)

sağol canim sanada gecmiş olsun.. tepe bölgesi ve önlerde acildi en çok evet ozman genetik oluyor galiba ama benim hormonlarim felan hep bozuktu özellikle testosteron fsh felan onlar düzelmiş çok şükür polikistk over var aynı zamanda demir b12 normal görünüyor ama cildiyeci gynoferon yazdi sen söyledin ferrtine baktim şimdi en son testlerde 24 malesef düşük yani demirde enaz 80 olması gerekıyormuş benım 71 bılemıcem düşük hep düşük demır ağırlı beslenıyorum nıye boylekı emılımdenmı cayı kahveyı bıraktım ınan yesıl cay bıle içmiyorum b12 250 felan galıba hormonları dengelıyor dıye kabak çekıdeği yıyorum pekmez ıçıyorum sıyah uzum vs kan yapıcı seyler yıyorum

artık sacların gelıyormuş çok sevındım senın adına ınş bızımde gelır onceki senelere oranla bıraz duzeldi gibi bakalım gelıyr gıbı yavastan yavastan bu arada sen hangı sampuanı kullanıyorsun

Selamlar
eger saç ktirme fikrine scak bakıyorsan senin için şöyle bir seyler buldum. Danısmanlık hizmetleri de oldukca iyi :)

Kadınların saç ekimi yaptırması için herhangi bir engel yok fakat erkeklerin saç ekimi sürecinden daha zor ve bu sebeple daha dikkatli olunması gereken bir süreç olduğu için doktor ve klinik seçimi yapılırken her zaman tavsiye ettiğimiz gibi detaylı bir araştırma sürecinin ardından karar verilmelidir.
En küçük FUE operasyonları bile artık kadınlara uygulanabilir durumdadır. Bu sebeple saç ekimi yaptırmanızın önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba malesef hala devam etmekte sac dokulmem 3 4 ay once durur gibi olmustu hamile oldugumu ogrendim ve ogrendikten bi kac hafta sonra dahada kotu dokulmeye basldi 3.5 aylik hamileyim dokuluyor malesef hala a takmamaya calisiyorum elimden geldigince rabbim dilegimi kabul edip hamile kalmayi nasip etti hamileligime odaklaniyorum daha cok herseyden oncesi saglik ya Allah dermani olmayan kotu bir hastlik verseydi ya dahada cok zor durumlarda olsaydim diyede sukur ediyorum suan cok cok acikligim yok sacimda rabbim insallah o seviyeye getirmez ama hersey Allahtan kendimi okumus gibi oldum derken seninde dokulme problemin var sanirim Allahim daha kotulerini gostermesin insallah saclarimiz sifa bulur hepimiin iyi aksamlar.

Canım merhaba..
Yine bu topikte yıllar önce saçımız hakkında yazışmıştık baya baya.
,Nasıl şuan durumun
Kullandığın bişiler var mı?

Back