Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun umarım saçlarınıza kavuşursunuz..
Benim sorunum biraz daha az, ama ben çok panik bir insanım kafamı bir şeye taktığımda gece gündüz onu düşünürüm ve o nedenle dökülmeyecek saçlarımı bile dökmekten korkuyorum. Eğer okumaktan sıkılmazsanız bana da yardımcı olabilir misiniz![]()
Şimdi öncelikle, 21 yaşındayım bu seneye kadar çok sağlıklı bir genç kızdım sonrasında ilk olarak alerji baş gösterdi, solunum yollarımda ve artık ilaca bağımlı yaşıyorum. Sonrasında yazın yurt dışındaydım ve bir şeyden çok korktum ve uyuyamamaya başladım büyük bi travma oldu ama aileme, erkek arkadaşıma dönünce atlattım. Hala bazen hatırlayıp korkuyorum ama çok önemli bir şey değil sanırsam sonrasında kan düşüklüğü çıktı demir hemoglobin özellikle de b12 yerlerdeydi, aylarca kullandığım ilaçlarla demir azcık düşük olsa da hala normal düzeylere getirdim. Saçlarım hep dökülürdü öyle çok saçı olan biri değilim günde 100 e yakın kesin dökülürdü ama son 3 aydır günde 200 tel 2-3 haftadır da 300-400 tel dökülmeye başladı (üşenmedim saydım) biyotin ve minoxil aldım 1 ay kullandım ancak saçlarım çok daha fazla döküldü, bebek tüylerim çok vardır onlar da dökülmeye başladı, bir duşta 320 tel normal mi? Hele de benim gibi az saçı olan biri için? bölgesel bir dökülme yok her yerinden çok fazla dökülüyor. yves rocherın şampuanını aldım dökülme karşıtı kullanıp tamamen durdurdu diyen 3 arkadaşım var, 2 haftadır kullanıyorum pek faydasını göremedim. Doktora gittim bugün bana hair forte ve prominoxil şampuan verdi. Hair forte de internette hep işe yaramaz olarak yorum almış. Tiroidimde sorun yok, ama sebebini bilemiyorum yüksek alerjik hassaslıktan ve birazcık düşük demirimden başka bir sağlık sorunum yok. Aynı zamanda makina mühendisliği okuyorum itüde ve sınav stresi vs çok yaşamıyorum ama farketmesem de oluyor mudur ki? benim durumumda olan var mı? hair forte u kullanmalı mıyım sizce? dökülmelerim minoxil kaynaklı olabilir diye çok korkup kullanmayı bıraktım. Rahat mı bıraksam saçımı bir süre?
Şimdiden teşekkürler((((((((
Merhaba pembebileklik
öncelikle geçmiş olsun. Doktora gittiğinde dökülme tipi için ne dedi? öğrenciliğini düzenli ve yeterli beslenme+uyku ile geçirebiliyor musun?? muhtemelen vitamin eksikliğine bağlı bir dökülmen var ve gerekli takviyelerle düzelir gibime geliyor. ama minoxil kafamı karıştırdı dr. mu verdi minoxili?