Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun umarım saçlarınıza kavuşursunuz..
Benim sorunum biraz daha az, ama ben çok panik bir insanım kafamı bir şeye taktığımda gece gündüz onu düşünürüm ve o nedenle dökülmeyecek saçlarımı bile dökmekten korkuyorum. Eğer okumaktan sıkılmazsanız bana da yardımcı olabilir misiniz :(
Şimdi öncelikle, 21 yaşındayım bu seneye kadar çok sağlıklı bir genç kızdım sonrasında ilk olarak alerji baş gösterdi, solunum yollarımda ve artık ilaca bağımlı yaşıyorum. Sonrasında yazın yurt dışındaydım ve bir şeyden çok korktum ve uyuyamamaya başladım büyük bi travma oldu ama aileme, erkek arkadaşıma dönünce atlattım. Hala bazen hatırlayıp korkuyorum ama çok önemli bir şey değil sanırsam sonrasında kan düşüklüğü çıktı demir hemoglobin özellikle de b12 yerlerdeydi, aylarca kullandığım ilaçlarla demir azcık düşük olsa da hala normal düzeylere getirdim. Saçlarım hep dökülürdü öyle çok saçı olan biri değilim günde 100 e yakın kesin dökülürdü ama son 3 aydır günde 200 tel 2-3 haftadır da 300-400 tel dökülmeye başladı (üşenmedim saydım) biyotin ve minoxil aldım 1 ay kullandım ancak saçlarım çok daha fazla döküldü, bebek tüylerim çok vardır onlar da dökülmeye başladı, bir duşta 320 tel normal mi? Hele de benim gibi az saçı olan biri için? bölgesel bir dökülme yok her yerinden çok fazla dökülüyor. yves rocherın şampuanını aldım dökülme karşıtı kullanıp tamamen durdurdu diyen 3 arkadaşım var, 2 haftadır kullanıyorum pek faydasını göremedim. Doktora gittim bugün bana hair forte ve prominoxil şampuan verdi. Hair forte de internette hep işe yaramaz olarak yorum almış. Tiroidimde sorun yok, ama sebebini bilemiyorum yüksek alerjik hassaslıktan ve birazcık düşük demirimden başka bir sağlık sorunum yok. Aynı zamanda makina mühendisliği okuyorum itüde ve sınav stresi vs çok yaşamıyorum ama farketmesem de oluyor mudur ki? benim durumumda olan var mı? hair forte u kullanmalı mıyım sizce? dökülmelerim minoxil kaynaklı olabilir diye çok korkup kullanmayı bıraktım. Rahat mı bıraksam saçımı bir süre?
Şimdiden teşekkürler :(((((((((

Merhaba pembebileklik
öncelikle geçmiş olsun. Doktora gittiğinde dökülme tipi için ne dedi? öğrenciliğini düzenli ve yeterli beslenme+uyku ile geçirebiliyor musun?? muhtemelen vitamin eksikliğine bağlı bir dökülmen var ve gerekli takviyelerle düzelir gibime geliyor. ama minoxil kafamı karıştırdı dr. mu verdi minoxili?

Arkadaşlar size kendi hikâyemden bahsetmek istiyorum.
Benim 3senedir saçım dökülüyor,uzatmadan sebeplerini yazıcım demir eksikliği pko b12eksikliği haşimato hastalığım var.3aydır ilaç kullanıyorum.Ayrıca saçımda egzama var.ilaçları kullanmama rağmen bi türlü saç dökülmem düşmüyordu.sonra bir cilt doktoruna gittim tavsiye üzerine ve dönüş noktam orası oldu.kistlerim için soğan suyu içiyorum 1haftadır onun etkisiyle kistlerim azalıyor idrarımdan anlıyorum.onun dışında doktorum bana bitkisel karışımlar verdi içinizde 40çeşit yağ ve vitamin var ve bana bi hap verdi evelle diye üzerinde göz resmi olan ve inanın 1aydır kullanıyorum hapı saçlarım günde 15-20tel dökülüyor artık.eskiden kanser hastası gibi avuç avuç dökülürdü.egzama için de merhem verdi ve inanın şuan egzamaya eser yok.şunu da bilin çoğu doktor egzama için kortizonlu ilaç veriyo ama benim doktorum asla!sebebi ilacı bırakına tekrar ediyor.bitkisel yağın içinde bildiklerimi yazayım;badem yağı argan yağı çam terebenti evigen ampul e vitamini lavanta yağı,zeytin yağı kahve karanfil sarımsak çörekotu çam yağı çörek otu yağı..ve daha bilmediğim bitkiler var..inşallah size de faydası olur.doktorun adını yazmadım çünkü kurallara yakıtımı bilmiyorum

Merhaba pembebileklik
öncelikle geçmiş olsun. Doktora gittiğinde dökülme tipi için ne dedi? öğrenciliğini düzenli ve yeterli beslenme+uyku ile geçirebiliyor musun?? muhtemelen vitamin eksikliğine bağlı bir dökülmen var ve gerekli takviyelerle düzelir gibime geliyor. ama minoxil kafamı karıştırdı dr. mu verdi minoxili?

Hayır minoxili ben kullanmaya başlamıştım. Doktor saçıma bile bakmadı açıkçası, dökülmem var dedim tahlil yapalım dedi kan verdim sonra da hairforte ve prominoxil şampuan verdi ama kullanmakla kullanmamak arasında kaldım. İyi besleniyorum, fast food sevmem sağlıklı beslenirim yani her yemeği de severim ve yerim uyku düzenim yok okuldan dolayı bazen 5 saat bazen 10 saat uyuyorum acaba ondan mı bilmiyorum ki.. ama erkek tipi olduğunu sanmıyorum çünkü açıklık yok her yerinden dökülüyo saçım..

saç dökülmesi için bazı testler yapılıyormuş sanırsam. Benim hiç bi bozukluğum yok, yaşım erkek tipi olamayacak kadar da küçük 20 yaşındayım boya görmedi ve doğal kullanıyorum. TSH demir b12 de sıkıntı yok, çinko demir b12 biotin kullanıyorum (demirim ve b12 im düşüktü 4-5 ay önce ama şuan yüksek de doktor devam et dedi)

Sebebini anlamak için o yapılan testler ne bileyim çekme testi vs varmış onları yapan bi hastane var mı bildiğiniz İstanbul ya da Bursada? her şeyime bakıp sebebini bulabilecekleri kapsamlı bir araştırma yapan yer yok mu?

Şuan daha 2-3 aydır bu sorunum var ve 1 aydır önlem alıyorum şampuanımı vs de 2.5 hafta önce değiştirdim, gün aşırı ya da bazen 3 günde 1 duş alıyorum kendi yağından da beslensin diye. Ama gördüğüm azalma günde 300 telden 200 e düşüş.. 200 hala çok benim okadar çok saçım yok açılma da yok ama 5 ay böyle devam etsin açılır ozaman da geri getirmek daha zor gidenleri. Lütfen bi bildiğiniz varsa yardım eder misiniz daha 20 yaşındayım ve ömür boyu peruk kullanmak istemiyorum :(

İşin kötü olanı bebek tüylerim kısa saçlarım da dökülüyor ve dökülenlere baktığımda uçlarında beyaz topurcuğumsu şeyler var, köklerinden kopuyor yani :(((((

saç dökülmesi için bazı testler yapılıyormuş sanırsam. Benim hiç bi bozukluğum yok, yaşım erkek tipi olamayacak kadar da küçük 20 yaşındayım boya görmedi ve doğal kullanıyorum. TSH demir b12 de sıkıntı yok, çinko demir b12 biotin kullanıyorum (demirim ve b12 im düşüktü 4-5 ay önce ama şuan yüksek de doktor devam et dedi)

Sebebini anlamak için o yapılan testler ne bileyim çekme testi vs varmış onları yapan bi hastane var mı bildiğiniz İstanbul ya da Bursada? her şeyime bakıp sebebini bulabilecekleri kapsamlı bir araştırma yapan yer yok mu?

Şuan daha 2-3 aydır bu sorunum var ve 1 aydır önlem alıyorum şampuanımı vs de 2.5 hafta önce değiştirdim, gün aşırı ya da bazen 3 günde 1 duş alıyorum kendi yağından da beslensin diye. Ama gördüğüm azalma günde 300 telden 200 e düşüş.. 200 hala çok benim okadar çok saçım yok açılma da yok ama 5 ay böyle devam etsin açılır ozaman da geri getirmek daha zor gidenleri. Lütfen bi bildiğiniz varsa yardım eder misiniz daha 20 yaşındayım ve ömür boyu peruk kullanmak istemiyorum :(

İşin kötü olanı bebek tüylerim kısa saçlarım da dökülüyor ve dökülenlere baktığımda uçlarında beyaz topurcuğumsu şeyler var, köklerinden kopuyor yani :(((((
Canım sen çekme testi diyince araştırdım bir yazı buldum kendi kendine yapıyormuşsun bu testi. Benim saç dökülmem çok daha erken başladı sana göre. Ama ben perhidrolle saçlarımı sararttığım için hep sebebinin bu olduğunu düşünüyordum. Dermatolog ve aile doktorum ise erkek tipi dökülme olduğunu söylüyor. Kafam karışık aslında hangisi olduğu konusunda belki ikisi de sebep bilmiyorum. Yaşın çokta genç değil eğer benimkisi erkek tipiyse çünkü benim 18 yaşında falandı başladı 20 li yaşlarımda artık orta hat ve ön kısmımda açıklık vardı. Aklım geliyorda ben elimi saçıma götürdüğümde gelen saçlar seninkisi gibiydi beyaz küçük toplar vardı köklerinde. Umarım senin sonunda benim gibi olmaz. Geçmiş olsun. Testte burda:

"Saçlar eğer köklerden ayrılmışsa, o zaman çektiğimizde elimize kolayca gelir. Bu testi yapmak için saçı tutamlar halinde 10 kez çekeriz. 10 kez çektiğimizde 2-3 defasında saç geliyorsa, o zaman her şey yolunda ve endişeye gerek yok demektir. Bu 10 seferden 6-7 defasında saçlar kolayca ve acı hissettirmeksizin koparsa, bunun hastalık belirtisi olduğunu söyleyebiliriz.
Saçlar yanlardan ve arkadan çektiğimizde gelmiyor ama tepeden çektiğimizde geliyorsa, bunun erkek tipi saç dökülmesi olduğundan emin olabiliriz."

Son düzenleme:
[/SUB]
Arkadaşlar saç ekimi yaptıran varmı yada tanıdığı yaptıran benimki mecbur oludu artık

Bu aralar ben de saçlarıma takmaya başladım, çok uzundu ama giderek azaldı. Bir sürü şey araştırdım ama görüştüğüm bir doktor kadınlara yapmadıklarını ve yapılırsa da çok iyi sonuç almadıklarını söylemişti....

Arkadaşlar size kendi hikâyemden bahsetmek istiyorum.
Benim 3senedir saçım dökülüyor,uzatmadan sebeplerini yazıcım demir eksikliği pko b12eksikliği haşimato hastalığım var.3aydır ilaç kullanıyorum.Ayrıca saçımda egzama var.ilaçları kullanmama rağmen bi türlü saç dökülmem düşmüyordu.sonra bir cilt doktoruna gittim tavsiye üzerine ve dönüş noktam orası oldu.kistlerim için soğan suyu içiyorum 1haftadır onun etkisiyle kistlerim azalıyor idrarımdan anlıyorum.onun dışında doktorum bana bitkisel karışımlar verdi içinizde 40çeşit yağ ve vitamin var ve bana bi hap verdi evelle diye üzerinde göz resmi olan ve inanın 1aydır kullanıyorum hapı saçlarım günde 15-20tel dökülüyor artık.eskiden kanser hastası gibi avuç avuç dökülürdü.egzama için de merhem verdi ve inanın şuan egzamaya eser yok.şunu da bilin çoğu doktor egzama için kortizonlu ilaç veriyo ama benim doktorum asla!sebebi ilacı bırakına tekrar ediyor.bitkisel yağın içinde bildiklerimi yazayım;badem yağı argan yağı çam terebenti evigen ampul e vitamini lavanta yağı,zeytin yağı kahve karanfil sarımsak çörekotu çam yağı çörek otu yağı..ve daha bilmediğim bitkiler var..inşallah size de faydası olur.doktorun adını yazmadım çünkü kurallara yakıtımı bilmiyorum

Cnm hangı sehırdesın doktorunun adı ne

Merhaba arkadaşlar..

Bundan uzun zaman önce forumda paylaşmıştım saç dökülme sorunumu.. 24 yaşındayım ve benimde yaklaşık 3,5 yıl önce başladı. Belime kadar uzanan saçlarım, ve acayıp kalındı..
Yapmadığım tahlil kalmadı. Yurtdışında yaşıyorum ve burda gitmediğim doktor kalmadı. Kimi Demir kimi D vitamini gibi şeyler dedi.. Bazılarıda stres diyip salladı diye düşünüyorum... Türkiye geldim ve tam kontrolden geçtim.. Herşey normal!! Ailede hiç kel yok. Irak göçmeni olduğumuz için ailemin hepsinde Arap kızlarında olduğu gibi kalın simsiyah parlak saçlar var ben hariç :( genetik olamaz! Ve tepeden şimdi resmen kel oldum.. Ne yapıcam bilmiyorum 2 yıldır boya, kaynak , maşa , fön yapmıyorum. Sadece maske ve bakım.. Bitkisel olarak. Ve artık ne yapıcam bilemiyorum insanlar içine çıkmaktan utanıyorum.. Özellikle beni tanıyanlar aa saçına ne oldu dediklerinde ölmek istiyorum.. Ne yapıcam arkadaşlar delirtmek üzereyim.. Özgüvenim kalmadı resmen :(

Benim özellikle ayda bir yada iki ayda bir şok geçirir gibi acayip fazla dökülüyor.. Resmi paylaştım sizinle..
Saçım cok dökülüyor diyenle için üzülmesin.. Beterin beteri var.. Dünya rekoru bende sanırım.. :(

Eki Görüntüle 919101

Eklentiler

• $image.jpg
    $image.jpg
    23 KB · Görüntüleme: 233
Son düzenleme:
GüNCeLL Hayat

SEVGİLİ BEATRİS

Benimde 8 yıllık saç dökülmesi sorunum hamileliğe rağmen, yukarıda adresini verdiğim blokta ayrıntılı şekilde anlatılan yöntemlerle durdu. Özzetle saçını kazımasanda katlanabileceğin kısalıkta kestirerek karbonat uygularsan 3 güne 1, çözüme orta vadede kavuşursun.

Canım sen çekme testi diyince araştırdım bir yazı buldum kendi kendine yapıyormuşsun bu testi. Benim saç dökülmem çok daha erken başladı sana göre. Ama ben perhidrolle saçlarımı sararttığım için hep sebebinin bu olduğunu düşünüyordum. Dermatolog ve aile doktorum ise erkek tipi dökülme olduğunu söylüyor. Kafam karışık aslında hangisi olduğu konusunda belki ikisi de sebep bilmiyorum. Yaşın çokta genç değil eğer benimkisi erkek tipiyse çünkü benim 18 yaşında falandı başladı 20 li yaşlarımda artık orta hat ve ön kısmımda açıklık vardı. Aklım geliyorda ben elimi saçıma götürdüğümde gelen saçlar seninkisi gibiydi beyaz küçük toplar vardı köklerinde. Umarım senin sonunda benim gibi olmaz. Geçmiş olsun. Testte burda:

"Saçlar eğer köklerden ayrılmışsa, o zaman çektiğimizde elimize kolayca gelir. Bu testi yapmak için saçı tutamlar halinde 10 kez çekeriz. 10 kez çektiğimizde 2-3 defasında saç geliyorsa, o zaman her şey yolunda ve endişeye gerek yok demektir. Bu 10 seferden 6-7 defasında saçlar kolayca ve acı hissettirmeksizin koparsa, bunun hastalık belirtisi olduğunu söyleyebiliriz.
Saçlar yanlardan ve arkadan çektiğimizde gelmiyor ama tepeden çektiğimizde geliyorsa, bunun erkek tipi saç dökülmesi olduğundan emin olabiliriz."

GüNCeLL Hayat

SEVGİLİ BEATRİS ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

Benimde 8 yıllık saç dökülmesi sorunum hamileliğe rağmen, yukarıda adresini verdiğim blokta ayrıntılı şekilde anlatılan yöntemlerle durdu. Özzetle saçını kazımasanda katlanabileceğin kısalıkta kestirerek karbonat uygularsan 3 güne 1, çözüme orta vadede kavuşursun.

Son düzenleme:
GüNCeLL Hayat

karbonatı nasıl uygulayacağız peki?okudum ama yazmıyodu..

GüNCeLL Hayat

Mesajımı cevapladığın için teşekkür ederim damages. Yazıda bahsi geçen arkadaş sen misin? Karbonatı ne şekilde uygulamamız gerek bilgilendirirsen sevinirim. Şu an bir ürün kullanıyorum memnunum ama üç aylık kürüm bittikten sonra tekrar kaderine terk etmek istemiyorum saçlarımı. Bu kadar erken cevapladığın için teşekkürler tekrar.:16:

kimi insan kadin tip dokulmem var der kimide erkek sac tipi dokulme.. yani ikisi ayni dokulmeye geliyor :(

Kadın tipi saç dökülmesi: kadınlarda gözlenen erkek tipi saç dökülmesidir sevgili sisimel. Ama bazen kronik saç dökülmesi yanlışlıkla kadın tipi dökülme olarak ta adlandırılıyor....

Kadın tipi saç dökülmesi: kadınlarda gözlenen erkek tipi saç dökülmesidir sevgili sisimel. Ama bazen kronik saç dökülmesi yanlışlıkla kadın tipi dökülme olarak ta adlandırılıyor....

bilgilerin icin cok saol peri. ben bilmiyordum bunu. demek ki kadin tipi dokulmem varmis.

peri bu arada burdaki basligi sen acmistin dglmi bastan sona kadar okumustun cogu. senin sac durumun nasil oldu? gelisme varmi?
hayatimiz sac uzerinde donmuyor, ne olursa olsun uzulmeyin fazla. bende uzulmuyorum fazla artik.

Back