• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

SAĞLIKLI ZAYIFLAMA İLKELERİ

Şişmanlığın temel tedavisi diyettir. Bireyin yanlış beslenme alışkanlıkları düzeltilerek gereksinimlere uygun düzenlenmiş beslenme programı, egzersizle desteklenmelidir.
Proteinlerin yeterli miktarda alınması; tokluk hissi sağlamaları, yüksek termik etkileri, yağsız vücut kitlesinin korunumu nedeniyle önemlidir.
Sağlıklı beslenme önerileri çerçevesinde günlük enerji miktarının %25- 30’ unun yağlardan gelmesi önerilmektedir. Bu oranın korunması bireyde tokluk hissinin sağlanması, lezzet alma, diyeti kabullenme ve uzun süreli uygulayabilme açısından önemlidir.
Enerjinin %55- 60’ ı karbonhidratlardan sağlanmalıdır. Bu miktarın çoğunluğunun kompleks karbonhidrat olması önerisi, posa içeriği yüksek olan besinlerin tüketilmesini gerektirmektedir. Bunun için yaş gruplarına göre yeterli miktarda sebze ve meyve tüketilmeli, kabuklu yenebilenler kabuklu tüketilmeli, meyve suyu yerine meyve, beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekler tercih edilmeli ve kuru baklagiller yeterli sıklıkla tüketilmelidir.

Posa; çiğneme süresinin uzun olması nedeniyle yemek yeme zamanını uzatması, hacimde düşük enerji içermesi nedeniyle enerji alımını azaltması, mide boşalma hızını azaltarak tokluk hissini sağlaması, safra asidi ve yağ asidi emilimlerini azaltması, barsak hareketlerini ve dışkı atım hacmini arttırarak kabızlığı önlemesi ve insülin düzeyini fazla yükseltmemesi gibi pek çok nedenle diyetin uygulanmasında yararı olan önemli bir öğedir. Günlük alınması gereken posa miktarının yetişkinler için 25- 35 g, çocuklar için 12- 24 g olduğu bildirilmektedir.

Dengeli düzenlenmiş diyetler yeterli miktarda vitamin ve mineral sağlayan diyetlerdir. Ancak düşük enerjili diyetlerde özellikle B grubu vitaminler, demir ve kalsiyum yönünden yetersizlikler söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle kadınlarda 1200, erkeklerde ise 1500 kkal/ gün ve daha kısıtlı enerjili diyetlerde vitamin ve mineral eklenmesi gerekebilmektedir.
Bireyin, tuz kısıtlaması gerektiren herhangi bir sağlık sorunu yoksa diyette tuzun kısıtlanmasına gerek yoktur. Sadece vücutta su tutumuna neden olacağı için aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır.

Yemek öncesi ve sonrası alındığında mide dolgunluğunu arttırması ve metabolik artıkların atımındaki görevleri nedeniyle günlük 2- 3 litre kadar sıvı tüketimi önerilmektedir. Çay, kahve, soda gibi sıvı olarak tüketilen besinler de düşünülerek günlük bu miktara ulaşılmaya çalışılmalıdır.

Bireyin alkollü içecek tüketme alışkanlığı varsa ve bundan vazgeçemiyorsa miktarları olabildiğince azaltılarak kontrol altına alınmalı ve enerji değerleri hesaplanarak buna uygun diyet düzenlenmelidir. Amerikan Kalp Vakfının önerdiği miktar günde erkeklerde 2 kadeh, kadınlarda 1 kadehtir.

Günlük enerji alımının 5- 6 öğüne bölünmesi vücutta enerji harcamasını arttırmaktadır. Ayrıca azar azar sık sık beslenme, acıkmayı ve bir sonraki öğünde besin alımını azaltması nedeniyle önerilmektedir.
Sağlıklı zayıflama için bireylerin beslenme düzeninde yapacakları değişikliklerin yanında yaşam biçimleri de değiştirilmelidir. Günlük hayatta daha aktif bir yaşam tarzının geliştirilmesi ve düzenli bir fiziksel aktiviteye yer verilmesi gerekmektedir. Dünya Sağlık Örgütü en çok tempolu yürümeyi önermektedir. Bunun dışında; bisiklete binme, yüzme, tenis, dans, aerobik, jimnastik tarzı kalbi çalıştıran sporlar da uygun görülmektedir. Haftanın en az 4 günü en az 45 dakika egzersiz yapılması yeterli olacaktır.

Fark Etmeden Diyet yaşamı kolaylaştıran bir yemek yeme sistemidir. Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursanız olun bulabileceğiniz besinlerden hazırlanabilen bu sağlıklı beslenme eğitimi, kilolarınızı koruyabilecek düzene alışmanızı sağlar. Bu sistemde bireylerin fiziksel ve sosyal koşulları değerlendirilir. Fiziki muayeneleri yaptırılır. Şişmanlığa neden olan bütün faktörler değerlendirilir, bilimsel veriler ile desteklenerek kişiye özel beslenme desteği planlanır. Bu sistemde bireylerin diyetleri birbirine asla benzemez. Fark Etmeden Diyet ile haftada 0.5-1.0 kg kilo kaybetme planlanır. Optimal başarı için süreklilik, devamlılık ve programı iyi anlayabilmek şarttır. Sistemin başarısı için bireyin sevdiği fiziksel aktivite seçilir ki bu yürüyüştür. Düzenli yapması hedeflenir, teşvik edilir.

Besinleri seçerken Fark Etmeden Diyet’in kuralları çok önemlidir. Bunun dışında sağlıklı beslenmede 10 adım kuralı bulunmaktadır. Bu 10 altın kural hastalıklardan korunmada da oldukça önem kazanırken, kilo fazlalığı olan bireylerin kolay kilo vermesinde, kilo fazlalığı olmayanların kilo korumasında oldukça yol gösterici olmaktadır. Bunlar;

Her gün 4 temel besin grubunu beslenmenizde bulundurun. ( Süt grubu, et grubu, sebze-meyve grubu ve ekmek-tahıl grubu)
3 ana öğün yemek yemeğe özen gösterin. Öğünler arası ortalama 4-5 saat olsun.
Sevdiğiniz fiziksel aktiviteyi düzenli yapın.
Sağlıklı yağları seçerek kalp sağlığınızı koruyun.
Taze, ucuz, mevsime uygun bol sebze ve meyve tüketin.
Kemik sağlığınız için kalsiyumdan zengin beslenin.
Kansızlığı önlemek beslenmeniz demir destekli olsun.
Rafine tahıl ürünleri yerine kepekli olanlarını yiyin.
Daha az tuz, şeker ve kahve tüketin.
Sağlıklı hazırlama ve pişirme yöntemlerine uyun

Besin Seçimi:
Yağlar: Yağlarda çeşitlilik en sağlıklısı. Salata ve zeytinyağlı yemeklerinize zeytin yağı veya ayçiçeği yağı, pilav, makarna, börek ve keklerinize margarin ekleyerek hazırlayabilirsiniz.

Çorbalar: Mutlaka çorbaları öğün öncesinde 1 kase içmeye özen gösterin. Ev yapımı veya hazır çorbaları beslenmenizde güvenle bulundurun. Çorbaları hazırlarken kişi başına 1 tatlı kaşığı yağ ekleyin. Sebze çorbaları tercihiniz olsun.

Tatlılar, şekerler ve çikolata: Sade şeker, şekerli içecekler, hamur tatlıları, bisküvilerden uzak durmak en sağlıklısı. Bunun yerine az yağlı, az şekerli, kuru yemişli kekler veya az yağlı süt ve az şeker ile hazırlanmış pudingler, meyveli tatlılar, çikolata kırıntılı az şeker ve az yağ eklenmiş kurabiye veya meyve tartları haftada 2–3 kere 1 porsiyon olarak yenilirse kilo vermenizin durmasına engellenmiş olur
.

Süt ve süt ürünleri:
Süt, yoğurt ve peynirde tercihiniz mutlaka % 50 yağ içeren yani az yağlı süt ürünleri olmalıdır. Bunun dışında benimde hastalarıma önerdiğim çok değerli bir besin olan kefiri de yoğurt yerine tüketebilirsiniz. Böylece metabolizmanız daha hızlı çalışacak düzenli kilo kaybetmenize yardımcı olacaktır.

Sebzeler: Sebzeler beslenmemizin baş tacı olmalıdır. Mevsime uygun, beyaz, koyu yeşil, sarı ve kırmızı sebzeler mutlaka yemeklerimizde bulunmalıdır. Lahana, mısır, patates, havuç, ıspanak vb… en güzel örneklerdir. Sebze yemeklerini pişirirken zeytinyağlılara kişi başı 1 yemek kaşığı, etli yemeklere yağ eklemeden pişirmeye özen göstermelisiniz. Mümkün olduğunca az suda ve az pişirerek yemek daha hızlı kilo verdirmekte ve kanser yapıcı maddelerin vücuttan hızlı bir şekilde atılmasını sağlamaktadır. Tuzlanmış, sirke ile işlem görmüş ve kızarmış sebzelerden uzak durmalısınız.

Meyveler: Meyveleri kabuklu ve parçalamadan yemek en sağlıklısı. Eğer suyunu içmek istiyorsak hemen sıkıp tüketmek gerekmektedir. Dondurulmuş, konserve taze meyve olmadığında tüketilebilir. Domates suyu sınırsız içilebilecek bir meyve suyudur.

Ekmek ve tahıllar: Tam taneli tahıldan yapılan ekmekler en favori ve sağlıklı ekmeklerdir. Cevizli, ay çekirdekli, çavdar, kepekli, yulaflı gibi… bulgur, kepekli makarna, erişte, tarhana, kuskus mutlaka beslenmemizde bulunmalı. Cips, kraker, şekerlendirilmiş tahıllar, kekler, çörekler beslenmemizde nadir tüketmemiz gereken besinlerdir.

Et ve et yerine geçenler: Yağsız kırmızı et, tavuk, balık, hindi eti, kuru baklagiller, yumurta, kuru yemişler daha çok tercih edilmeli, salam, sosis, sucuk, kavurma, pastırma gibi işlenmiş etler ya sebzelerle yenmeli ya da nadir tüketilmelidir.

MERHABA KIZLAR

SPORUMU YAPTIM GELDİM AMA HALA GELEN GİDEN OLMAMIŞ:sm_confused:

35+35=70 DK YÜRÜYÜŞ
1 SAAT BÖLGESEL SPOR

ÖĞLE
12:30 2 DİLİM EKMEK
3 DİLİM PEYNİR
2 ZEYTİN
1 ÇAY KAŞIĞI AHUDUDU REÇELİ
2 BARDAK ŞEKERSİZ ÇAY

selam bacular
anaaaaaa kimseler yok yinesenağlama
dün yediklerime gelince tüm gün 1 kase sütlü nesfit,1 kahve,1tost 1 piko 1adet magnum 1 salatalıkka geçti
tam dayaklık oldum yine:oklava:yemek yemeyi salladım
bu sabah saat 11 de oğluşumla kahvaltı yaptım
1 haşlanmış yumurta yarım domates 1 salatalık 2 çatal peynir 1 tost ekmeğinin yarısı
12 de kahve
şimdilik bu kadar dışarı çıkıcam görüşürüz bacularŞeniz

GÜLBEYZA BU SAATE KADAR KK YA GİRERDİ AMA OĞLUŞU HASTAYDI NASIL OLDU ACABA:uhm:

SILAGULSEN NERELERDESİN YOKSA HALA HALI, DUVAR, KOLTUK , KANEPEMİ SİLİYORSUNyerimseniben

SELİN34ANACIM SEN NASIL OLDUN HASTAYDIN:sm_confused:

CABİK VE COMPASSKESİN HARIL HARIL DERS ÇALIŞIYORLARDIR

KARARSIZDERSTEDİR ŞİMDİ MİNİK KUŞLARINI YARINLARA YETİŞTİRİYOR (ALLAH SİZLERİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN):Saruboceq:

RAİNBOW87ANACIM SENİ BEN MERAK ETMEYE BAŞLADIM ÇOK YOĞUNSUNUZ ANLAŞILANa.s

ADEMELANASININ YADINDA MİNİK KUŞUYLA BİRLİKTE GEZİYORLARDIR

ahanda sılagul gelmiş

bacum ne yapıyorsun

oh ana oğul bir güzel kahvaltı yapmışsınız

napim abla işte çamaşırlara boğuldum,canavarda onunla vakit geçireyim istiyo dışarı çıkıyoruz derken işler kalıyor
tembel oldum ben artık halı malı silmiyorum(sanki silecek diz ,el bileği kaldı da:bbo:)
her yerimi sakatladım rahatım şimdi-tatlicadiarzu-

herkese merhabalar,
ablacım valla ben saat 9 gibi girmye çalıştım ama siteye saldırı olmuş, o yüzden girilemiyor yazıyordu ana sayfada.
dün yediklerime gelince,
akşam çok azcık kıymalı makarna yedim.
ve bir sürü şey içtim, bu biber hapı bana çok iyi geldi ya...
ıştah falan kalmadı :)
yerken de tıkanıyorum.
bu sabah sadece 1 şekerli nescafe içtim.
sonra markete gittik erkek arkadaşımla ama çok canım acıdı yaaa, bileğm hala daha iyi olmadı.
Herhalde benim yine bir doktora gitmem gerekiyor.
sonra gelince de evi süpürdüm, banyo tuvalet temizledim.
Normalde hiç terlemeyen ben, fanilam sırıl sıklam oldu valla :)
şimdi biraz dinleneceğim,bir tane de simit yiyeceğim sonra ders çalışmaya başlayacağım.
Hepinizi öptümmmmmm

merhabalar kızlar.nasılsınız.nam ablacım ben kurstan çıktıııım doğruca kpss başvurusu için şifre almam gerektiği için okula gittim.eve geldim internet başvurumu yaptım.biraz dinlendim.şimdi burdayımmmm...ne yedim içtim yazayım hemencik

sabah:
iki fincan çay(kursta)

öğle:
eve gelince bir simit
bir kase cacık

ANNECİĞİNİN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN

SAĞLIKLI, HUZURLU, MUTLU VE AİLESİYLE İYİ YILLAR DİLERİM ALLAHIN İZNİYLE:Saruboceq:
nam ablacım çoook teşekkür ediyorumm annem adına...ve kaçıyorum ben.ne mi yapacam
tahmin etmesi zor.o halde söyleyeyim :)))) ders ders ders kafamçokkarıştı
hadi hoşçakalın...

herkese merhabalar,
ablacım valla ben saat 9 gibi girmye çalıştım ama siteye saldırı olmuş, o yüzden girilemiyor yazıyordu ana sayfada.
dün yediklerime gelince,
akşam çok azcık kıymalı makarna yedim.
ve bir sürü şey içtim, bu biber hapı bana çok iyi geldi ya...
İştah falan kalmadı :)
yerken de tıkanıyorum.
bu sabah sadece 1 şekerli nescafe içtim.
sonra markete gittik erkek arkadaşımla ama çok canım acıdı yaaa, bileğm hala daha iyi olmadı.
Herhalde benim yine bir doktora gitmem gerekiyor.
sonra gelince de evi süpürdüm, banyo tuvalet temizledim.
Normalde hiç terlemeyen ben, fanilam sırıl sıklam oldu valla :)
şimdi biraz dinleneceğim,bir tane de simit yiyeceğim sonra ders çalışmaya başlayacağım.
Hepinizi öptümmmmmm

TATLIM BELKİ FAYDASI OLUR NETTE BU YAZIYI GÖRMÜŞ VE KULLANIRKEN BUNA DİKKAT ETTİM. TABİ BEN DİYETTE YAPIYORDUM.
GÖZ AT İSTERSEN

Biber Hapı Kullanımı:

Sabah kahvaltıdan sonra bol su ile birlikte 1 kapsül alınız.
Gün içinde mutlaka en az 2-3 litre su tüketiniz.
Bu hapı aldıktan sonra tokluk hissi verdiği için yememezlik yapmayınız. Az da olsa bir şeyler yemelisiniz.

SAĞLIĞINIZI KORUYABİLMENİZ İÇİN BAZI TAVSİYELER:

- Kolesterol ve yağlı gıda alımlarınızı azaltın.

- Bol miktarda meyve ve sebze yiyerek lif alışınızı arttırın.

- Günde 8 bardakdan az olmamak üzere su için.

- Düzenli egzersiz yapın ve aktif bir yaşam sürün.

- Balık yağları gibi iyi yağlar tüketin. Ya da Herbalifeline gibi bir takviye kullanın.

- Tuz alımınızı sınırlandırın.

- Sigara içiyorsanız,bırakın yada en azından azaltın.

- Her hafta dinlenme ve stresden uzaklaşmaya zaman ayırın.

gel talyacım gel yapalım diyetlerimizi verelim şu kiloları senin bebiş nekadarlık canımm

bu arada herkeze güzel birgün diliyorum
bugün ne yaptım şu ana kadar
2bardak su içtim
1dilm k.ekmek
1.k.kutusu peynir
1bardak tek şekerli çay..
2bardak tekrar su içtim..

benim ki 4 aylık,3-4 ayım daha var diyet yapmak için,kilolar aldı başını gidiyor valla..:utangac:

[

GEL ABLACIM
NERELERDESİN SANA O KADAR MESAJ YAZDIM HİÇ CEVAP VERMEDİN
BEBİŞ:ecrin_bebek: NE KADAR OLDU

aaaa ablacım almadım yeni mesajlarını ,en son 1-2 ay önce mesaj atmıştın onunda cevabını yazdım sana,hiç ben senin mesajlarını cevaplamazmıyım aşkolsunsenağlama
naz kızım 4 aylık oldu maşallah...:nazar:

kızlar selam nedir bu rezalet bi marka adını vermicem bazı saldırılar yapıyormuş bizim siteye giremiyorum kocaman bi yazı çıkıyor çok sinir oldum doğru düzgün bir site olduğumuz için çekemiyorlar
neyse canlarım nasılsınız özledim kızlar sizi ben çok iyiyim müfettişleri atlattım teftişimi oldum benden ve öğrencilerimden çok memnun kalmış moralim süper yani yediklerimide yazayımhemencecik sabah 1 dilim kepek ekmeği ile zeytin peynir domates salatalık öğle için okula sandviç götürdüm çeyrek ekmeğin arasına peynir domates koydum akşamda sulu patates yemeğim vardı 1 dilim ekmekle onu yedim öptüm canlarım benim

nam ablacım önerilerini dikkate alıcam.
su içmeye çalışıyorum. bitki çayları ve meyve suyu da bence yerine geçer, onlardan da baya içiyorum.
bugün 2 tane şu mısırlı ve prinçli çıtırdan yedim.
Akşam yemeğinde çökelekli yumurta yedim 1 dilim ekmek yanında da çay içtim.
sonra 1 kase yoğurt yedim.
akşam yatmadan önce de 2 tane kuru incir yiyeceğim, sabaha bağırsaklarımı çalıştırsın diye.
ıyi geceler hepinize
Öptümm sizleri

abboooouuuu kiismecikler gelmemiş sabahtan beri sanırım...
bu sabah tartıldım nihayet 500 gr vermişim.az oldu ama regl etkiside var tabi..olmasaydı daha inerdi diye düşünüyorum çünkü bu hafta hiç bozmadım düzenimi..yeni kilomuda yazayım unutmadan: 75.2 :)))
dün akşam:yemek yemeyi unuttum(hayret)..geç oluncada daha yemedim.
bir kase çilek yedim.
bu sabah: 20dk yürüyüş.
iki fincan çay
öğle : 20 dk hızlı yürüyüş
bir simit
arada acıkıncada iki küçük patates haşlaması üzerine bir iki kaşık yoğurt döküp yicem(hazırladım)

bukadar...
nam ablacım metabolizma ile ilgili verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum.
biraz buralardayım.sonra kaçacam.hoşçakalınnnn..

selam arkadaşlar
dün iki salatalık 1magnum ve 1 küçük kase çorba ile günü kapadım:oklava:
reglim geçikti sinir basıyor tatlı iştiyor canım:oklava:
bugün 12 de 1 haşlanmış yumurta,yarım domates ,1 salatalık 2 kaşık ballı badem yedim
13 kahveşimdilik bu kadar

cabikcim annene sevdikleriyle beraber nice sağlıklı ,mutlu ,huzurlu ,yıllar dilerim.

compasscım canım dikkat et kendine ayağına fazla yüklenme canım bilirim o ayak sorununu benim canavarı sallamaktan tendon bağım yırtıldı 1 ay bileklikle dolaştım.ameliyattan döndüm.halada arada bir acır
nam ablam gelmemiş nirde spordamıkine?:uhm:
kararsız canım sanada geçmiş olsun sorunsuz atlatmışın:sm_cool:
gülbeyzacım bebiş nasıl oldu?
bernuşum yok azcık arada ceeeee desede özletmesesenağlama
talya canım bebişine sağlıklı uzun ömür diliyorum. hayırlı evlat hayırlı insan olur inşallah:emir_bebek:
rainbow canım saldırı olmuş siteye hepimiz sorun yaşıyoruz.kötükedihüsone istiyorlarsa kurulan dostlukları kıskanıyorlar galiba sanursam
kendinize iyi bakın görüşürüz bacular

compasscım canım dikkat et kendine ayağına fazla yüklenme canım bilirim o ayak sorununu benim canavarı sallamaktan tendon bağım yırtıldı 1 ay bileklikle dolaştım.ameliyattan döndüm.halada arada bir acır

sorma spor yapamıyorum, hayatım acayip durgunlaştı.
Ders çalışırken canım sıkılınca çıkıp bi yürüp geliodum, havam değişiyordu şimdi bütün gün evdeyim, çatlayacam ders çalışıp oturmaktan valla...

bugün itibariyle 72.2 kiloyum ben buranın yüz karasıyım gittim bi de kilo aldım

sanatçım sen listede değilsin galiba şu anda.
Bu hafta eklenirsin eğer nam ablam uygun görürse.
Ama biraz daha fazla paylaşımda bulunmalısın bence...

Back