3 çocukla boşanma

Merhaba arkadaşlar. 3 çocuk annesiyim ve eşim evi 15 gün önce terketti. Kendi evimde oturuyorum ve lisans mezunuyum. Açıkçası şimdiye kadar çocukları kendim büyütmek istediğimden 1sene hariç çalışmayı hiç düşünmemiştim bu yüzden ev hanımıyım. Israrla boşanmak istediğini ve özgür olmak istediğini söylüyor. Psikolojim hiç iyi değil. Napacağımı bilmiyorum. Eşime madem beni istemiyorsun neden 3 çocuk yaptın diyorum haklı olarak. Benim durumumda olup bu süreci sağlıklı atlatan var mı? Bu çocukları ben nasıl büyüteceğim hiç bir fikrin yok. Allah'a sığınmaktan başka çarem yok.Var mi benim gibi olanlar
Hiç ama hiç uzatmayın , sizi istemeyeni diz hiç istemeyin. Bu yazdıklarım umursamaz bir tavır gibi gelebilir size ama ben bu yoldan geçmiş biri olarak söylüyorum, bir dakika düşünmeyin , alabileceğiniz herseyi alın ve ipini bırakın . Allah yardımcınız olsun🤲🏻

Çalıştığım işyeri genel olarak kadın ağırlıklı bir yerdi bundan 7-8 sene önce.. Çoğumuz genç bekar kadınlar idik. Erkeklerin geneli ya evli ya da yaşça büyüktü. Bir zaman sonra iki genç bekar erkek işe alındı. Tabi bu kadar bekar ve genç kadıni görünce havaya girdiler. İster istemez bazı kadınlar isteyerek veya istemeyerek onlara yanlış mesajlar verdiler. Bunlardan biri sağda solda bütün kadınlar ağzımızin içine düşecek şeklinde konuşmaya başlamış. Bunun sebebi yine erkeklerin ve kadınların yetişme tarzı farklılığı.

Çalıştığım işyeri genel olarak kadın ağırlıklı bir yerdi bundan 7-8 sene önce.. Çoğumuz genç bekar kadınlar idik. Erkeklerin geneli ya evli ya da yaşça büyüktü. Bir zaman sonra iki genç bekar erkek işe alındı. Tabi bu kadar bekar ve genç kadıni görünce havaya girdiler. İster istemez bazı kadınlar isteyerek veya istemeyerek onlara yanlış mesajlar verdiler. Bunlardan biri sağda solda bütün kadınlar ağzımızin içine düşecek şeklinde konuşmaya başlamış. Bunun sebebi yine erkeklerin ve kadınların yetişme tarzı farklılığı.
Yani?

Aslında böyle durumlarda çocukların velayetini vermek lazım görsün o zaman özgürlüğü ama anne yüreği işte kiyamiyor. Büyük ihtimal başka biri var çocukları görünce zaten ilk günden topuklar kadın. Erkek olmak varmış kadın tek başına üç coxukla hayat mücadelesi verecek, baba denen kişi ise bekar gibi sil baştan baslayacak özgürlüğü batsın.

Aslında böyle durumlarda çocukların velayetini vermek lazım görsün o zaman özgürlüğü ama anne yüreği işte kiyamiyor. Büyük ihtimal başka biri var çocukları görünce zaten ilk günden topuklar kadın. Erkek olmak varmış kadın tek başına üç coxukla hayat mücadelesi verecek, baba denen kişi ise bekar gibi sil baştan baslayacak özgürlüğü batsın.
Velayeti babaya verince de değişmiyor ki adam çocukları veriyor babaanneye ondan sonra ver elini yeni aşklar😒

kesinlikle katılıyorum 26-27 den önce evlenmek çok yanlış hadi evlendin yedin bir halt bari doğurma hadi doğurdun bari 3 yapma artık 3 çocuk nedir yani nasıl bakılır onlara ben anlamıyorum anlam veremiyorum 30 yaşında kadınların 3 çoccuğu nasıl olabilir 30 daha nedir biraz hayatını yaşa gir çalış paranı kazan muhtaç olma 3 kuruşluk adama yok ama bizim kadınlarımız evlendim artık evimin kadınıyım çocklarımın anasıyım kocam çalışsın baksın bana modunda takılıyorlar çok üzücü sonra gel kocam gitti terk etti napayım ortada kaldım eee kalırsın doğurmasaydın çalışsaydın demekten başka bişey kalmıyor geriye evet serttt ama gerçekler. hiçbir adam karısına bakmak zorunda değil hastalık vs yoksa aynısı kadın içinde geçerli hiçbir kadında kocasına bakmak zorunda değil herkes çalışacak bunun başka hiçbir çözümü yok kadınlar için.
3 çocuk kabus gibi çorap yıkama derdi ayrı büyüdükçe sorunları daha da zor , insan kendine sormalı o kadar enerjim sabrım ve param olacak mı bunlara bakmaya erkek güvence değildir
Herkes derdi ile yalnızdır bunu yaşayana kadar öyle olmadığını var sayar ama

kesinlikle katılıyorum 26-27 den önce evlenmek çok yanlış hadi evlendin yedin bir halt bari doğurma hadi doğurdun bari 3 yapma artık 3 çocuk nedir yani nasıl bakılır onlara ben anlamıyorum anlam veremiyorum 30 yaşında kadınların 3 çoccuğu nasıl olabilir 30 daha nedir biraz hayatını yaşa gir çalış paranı kazan muhtaç olma 3 kuruşluk adama yok ama bizim kadınlarımız evlendim artık evimin kadınıyım çocklarımın anasıyım kocam çalışsın baksın bana modunda takılıyorlar çok üzücü sonra gel kocam gitti terk etti napayım ortada kaldım eee kalırsın doğurmasaydın çalışsaydın demekten başka bişey kalmıyor geriye evet serttt ama gerçekler. hiçbir adam karısına bakmak zorunda değil hastalık vs yoksa aynısı kadın içinde geçerli hiçbir kadında kocasına bakmak zorunda değil herkes çalışacak bunun başka hiçbir çözümü yok kadınlar için.
Bakın ya ben derdimi tam anlatamadım ya da anlamakta zorluk yaşıyorsunuz. Benim derdim para değil. Maddi durumum iyi şükür. Zaten farkettiyseniz yazmışım oraya benim kendi üstüme dairem çalışmak istediğim zaman aileden kalan bir giyim mağazam zaten var. Burda mevzu hiç bir zaman para olmadı. Ben burda psikolojik olarak nasıl atlattınız diye sordum. Çünkü bunun çocuklarla çok ta bir ilgisi yok.

Ya siz sevdiğiniz için bazı şeyleri farketmediniz yada başka biri var. Özgürlük, bağımsızlık onun karakteri olsaydı en baştan ya evlenmezdi, yada sürekli kaçardı sizden. Özgür kalmak istiyorum diye bu kadar tutturmaz.
Ve eğer biraz kitap okumuş, video izlemis olsaydınız 20 li yaşlarda erkeklerin arkadaşa, rahat hayata daha çok önem verdiklerini bilirdiniz. Bu yuzden kadınlar en az 25, erkekler 27 yaşından yada aile ve arkadaş çevresinden ayrılınca evlensin, Evlendikten sonra 1-2 yıl evlilik oturmadan da çocuk yapmayın diyoruz.
Bu adam küçük bir adam değil zaten 36 yaşında kocaman bir adam.

bir tanıdığım var 30 yaşında 3 çocukla boşandı. çocukların yaşı 10-7-4 ve tek başına ne sizin gibi geliri vardı ne kendine ait bir evi. Bütün çocukları tek başına büyüttü ne zorluklar çekti ama kimseye muhtaç da olmadı. O çocukların gözünde o anne o kadar değerli ki babanın lafı bile geçmiyor. siz bu rahatlığın içinde hiç kendinizi kasmayın yarın öbür gün çocuklarınız annesine bu şekilde mide bulandırıcı şeyler söyleyen babayı ne yapsın ne olursa olsun başımızda olsun demeyin. böyle olacaksa hiç olmasın diyin. Şanslısınız ki yaşınız gençken pis yüzü ortaya çıkmış kocanızın. 2. baharı 4 kişi için yaşayın artık kendiniz ve çocuklarınız. dert etmeyin her şey geçiyor insan ölümü bile unutuyor hayatta. bahtınız açık olsun.

Bu adam küçük bir adam değil zaten 36 yaşında kocaman bir adam.
yaşları nerden bilebiliriz ki ?
yaşına ve bu zamana kadar bağımsızlık, özgürlük naraları atmadığına göre geriye tek seçenek kalıyor, başkası var ve siz farketmediniz. bulabilirseniz kanıt toplamaya bakın

Aslında hep biraz özgürdü ama sanırım evdeyken iyi bir baba olduğunu düşünüyordum. Birden nasil herşeyden vazgeçecek kadar bilinçsiz bir hale geldi anlamıyorum. Tayini başka bir yere çıkmıştı ve son 8 aydır eve doğru dürüst gelemiyordu ev uzak olduğu için. Sanırım yalnız kalma fikri daha cazip geldi. Nasıl atlatacağım bilmiyorum. Delirecek gibi hissediyorum bazen.
Saf mısın bacım o 8 ayda yeni ev yapmış ki özgür bırak beni diyor ve sen hala özlüyorum diyorsun buna..

Baska birini bulmuştur. Bunalmistir sizden çocuklardan.. var bu tiplerden .. görücü mu oldu evliliğin flört dönemli mi ..

Merhaba arkadaşlar. 3 çocuk annesiyim ve eşim evi 15 gün önce terketti. Kendi evimde oturuyorum ve lisans mezunuyum. Açıkçası şimdiye kadar çocukları kendim büyütmek istediğimden 1sene hariç çalışmayı hiç düşünmemiştim bu yüzden ev hanımıyım. Israrla boşanmak istediğini ve özgür olmak istediğini söylüyor. Psikolojim hiç iyi değil. Napacağımı bilmiyorum. Eşime madem beni istemiyorsun neden 3 çocuk yaptın diyorum haklı olarak. Benim durumumda olup bu süreci sağlıklı atlatan var mı? Bu çocukları ben nasıl büyüteceğim hiç bir fikrin yok. Allah'a sığınmaktan başka çarem yok.Var mi benim gibi olanlar
Boşansaniz bile çocuklarin maddi ihtiyaçlarini babasi karşilamak zorunda. Hatta nafaka ile belki şuankinden daha fazla para harcamak zorunda kalir. Ozgur olmak istiyorsa birak olsun. Elden ayaktan düşünceye kadar ozgurluğunun tadini çikarsin. Sonra çocuklarina ve sana muhtaç olunca yalvaracaği gun de gelir. Boşanmak normal birşey ama mağdur ederek değil, sebepsiz keyfim istemiyor diyerek değil.

peki size bosanirken hangi ekonomik inkanlari sunuyor ? ev benim derken kastiniz ne ? ev ailenizden mi size kaldi ,evlenmeden once mi aldi iz yoksa esiniz evliyken sizin ustunuze mi aldi ? yani bosanirsaniz evin tamami size kalabilecek sekilde mi?
boaaninca ne kadar para verevek , bamkada oara var mi ?bu adamin geliri ne kadar ? bunlarin hepsi yorum icin onemli

Saf mısın bacım o 8 ayda yeni ev yapmış ki özgür bırak beni diyor ve sen hala özlüyorum diyorsun buna..
Hep bunlar aile eğitiminden kaynaklı bilmiyorum nedendir ama erkek evladı cok ozgur yetiştiriliyor istediğini yapması mubah sayılıyor yapmazsa kiz gibi aglama kiz gibi yapma vs deniliyor. Kiz evlada da o yasak bu yasak kizlar gezmez kizlar yemez vs kizlar cocuk doğuracak yedirecek icirecek ilgilenecek bi baba çocuğuyla ilgilenirseniz ne o sen kadin misin çocuğun altını degisiyorsun çocukla ilgileniyorsun. Uzayip gidiyor .. toplum kuralları adi altında kafina ve erkeğe sacma sapan kurallar konulmuş. Dinin ayetlerin islerine gelen taraflar alınmış o günah bu günah.. .. kökten değişim olmazsa bu tür şeyler cok yaşanır.. . .
Cocuklar ceyizden gelme bisey gibi analara veriliyor cok sacma . Kadina dollerini bırakırken ohh ne iyi sonra kendi dolune sahip çıkma.

Öncelikle yalnız degisin bunu bilmeni isterim.Birak ne hali varsa görsün alabileceğin tüm haklarını al o çocuklarda ağaçta yetişmedi sonuçta. Kendine güvenilir bir avukat tut bu çok önemli O özgür olmak isterken inan sen daha özgür ve mutlu oluyorsun sonunda 😉evet çok sıkıntılı günlerin olacak düşünmekten beynin patlayacak yeri gelecek çok ağlayacaksın ama sonunda OH BE diyeceksin.Şu zalim dünyada Kadin isterse inan herşeyi halleder. İşin güzel tarafı ne biliyor musun onun hayallerini sonunda sen yasayacaksin 😆

Bu adamın hayatında başka biri mi var?
Peki boşanmanın kabul edersen kirayı ödemeyi kabul ediyor mu? Çocuklara kaç tl nafaka verecek?
Yerinde olsam bir anlaşma hazırlarım. Internette örnekleri var. Sen hazirlayamazsan bir avukatlar yardım isteyebilirsin. Anlaşmada kendine ve çocuklara iyi bir nafaka işte. Nafakanin her yıl yüzde 10 oranında artırılması diye yaz. Ev varsa evi de işte, eşyalarla. Ne istiyorsan yaz. Bu şekilde bisanmayi kabul ediyorsa imzalasin. Kuru kuruya boşanma olmaz. O bekarlığa özgürlüğü yaşarken, sen 3 çocuğun bakışıyla uğraşacaksın. Yok öyle. Madem manevi olarak yalnız kalacaksın, maddi olarak bu sorumluluğa katkıda bulunsun. Baba ise babaligini yapsın beyefendi. Hatta yerinde olsam nafaka haricinde çocukların okul masrafını da babası tarafından karşılanması yazarım.

X