• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. çocuk

Sizin bu kadar ısrar ettiğiniz şeyi esinizin kabul etmemesi size değer vermediğini değil, akıllı bir adam olduğunu gösteriyor.
Küçük çocuk 4,5 yaşında ve bir sürü hastalık yaşamış siz iki senedir bir bebek daha istiyorsunuz. Çalışan bir kadınsınız iki çocuğunuzla yeteri kadar ilgileniyor musunuz üstelik yaşınız da çok genç değil.

Biraz mantıklı düşünün evlat sayısının çok olması üstünlük değil.

Doğulu bir ailesiniz sanırım,durumunuz genetik. Bu nedenle bu duygunuzun önüne geçemiyorsunuz sanırım.
Tenkit değil bilimsel birşey bu,çünkü doğu insanı zor hayat şartlarında en çok hamile iken yaşadığı hormonal mutluluk yüzünden çok doğurmaya eğilimlidir.
Şu kirli dünyaya iki çocuk bile çok,hergün neler görüyoruz insan yaşamaktan bıkıyor.
Sizdeki bu duygu tatmin olmayacaktır üçüncü dördüncü bebeğide yapsanız.
Bence eşiniz haklı,bırakın içinizde tek uhte bu kalsın.
Kaynagi merak ettim, samimiyetle soyluyorum bunu. Elinizde bu arastirmanin linki var mi, ben de incelemek isterim.

Konunun 18 sayfasını okudum.
Açıkçası sizin çocuk yetiştirebilecek olgunlukta ve bilinçte olmadığınızı düşünüyorum. Nitekim kendiniz de çocuk yetiştirmeyi gözünüzde büyütmediğinizi yazmışsınız. Belli zaten. Şuraya art arda yazdığınuz 3. çocuk isteme sebepleriniz o kadar mantıksız ki... Hayretle okudum.

Bir çay içmeye vaktim yok diyorsunuz, ama araya 3. çocuk sıkıştırıvereceksiniz? Sizin için çocuklar sadece sayı değil mi? Bi tutturmuşsunuz çok çocuk, kalabalık aile... Bu çocuklara nasıl yeterim, nasıl yetiştiririm diye düşünmek yok tabii.

Kardeşler tek maaşla 4.yü yola koyduysa siz de onlara yetişmek için 3.ye başlamalısınız tabii. Nasılsa doğan büyür. Marifet gibi kardeşlerinizin bilinçsiz çoğalmasını anlatıp özeniyorsuz bir de. Kusura bakmayın açık yazacağım ama anlaşılan bilinçsiz çocuk yapmak sizin aile geleneğiniz, ama eşiniz bu kafada değil. Mantıklı bir adamı bu şartlarda 3. çocuğa falan ikna edemezsiniz. Ha adam zaten doğru düzgün korunmuyormuş, o da ayrı çelişki.

Eklemeden edemeyeceğim. 6 kardeş içinde "keşke birlikte ağlayabileceğim erkek kardeşim olsaydı" diyen abiniz çok dikkatimi çekti. Cidden çok enteresan bir ailesiniz. Benim mantığım yetmedi sizi çözmeye.

Çok çocuk yapmaya değil, güzel insanlar yetiştirmeye harcayın enerjinizi. Ülkede yeterince var sizden ve ülkenin halini görüyoruz. Keşke herkesin 1 çocuğu olsa ama pırlanta gibi yetiştirilse. Ülkemiz çok farklı bir noktada olurdu. Önemli olan nicelik değil, nitelik.

Onca sağlık sorunu atlatmissin hala 3. Cocuk israri niye??
Zaten halihazirda saglikli 2 cocuk mevcut.
Onlara madden ve manen yetmek varken nedir bu "kalabalik" takintisi?
Benim de iki cocugum var ve 2 sene evvel kazara ucuzlerime hamile kalmistim.
Doktorumun ilk lafi "sen ne yaptin Allah askina, zaten sorunlu bir hamilelik gecirdirn. Bu senin icin olumcul olabilir?!"
Ve zaten veren rabbim aldi da dustu bebeklerim kurtaj oldum. Uzulmedim mi? Elbet uzuldum hala hatirlarim ama hayırlısı buymus diyorum.
Olsalar napardim bilemiyorum..
Sirf ozenerek veya "ben de onlar gibi olacam, olmaliyimmm!" diyerek ebeveyn olunmaz.
Belki sert gelecek sozlerim kizacaksin ama bence halihazirda olan cocuklarin ile daha fazla vakit gecir ve ilgilen. Onlara yet. Guzel bir gelecek sun.
Esin cok cok hakli.

Konunun 18 sayfasını okudum.
Açıkçası sizin çocuk yetiştirebilecek olgunlukta ve bilinçte olmadığınızı düşünüyorum. Nitekim kendiniz de çocuk yetiştirmeyi gözünüzde büyütmediğinizi yazmışsınız. Belli zaten. Şuraya art arda yazdığınuz 3. çocuk isteme sebepleriniz o kadar mantıksız ki... Hayretle okudum.

Bir çay içmeye vaktim yok diyorsunuz, ama araya 3. çocuk sıkıştırıvereceksiniz? Sizin için çocuklar sadece sayı değil mi? Bi tutturmuşsunuz çok çocuk, kalabalık aile... Bu çocuklara nasıl yeterim, nasıl yetiştiririm diye düşünmek yok tabii.

Kardeşler tek maaşla 4.yü yola koyduysa siz de onlara yetişmek için 3.ye başlamalısınız tabii. Nasılsa doğan büyür. Marifet gibi kardeşlerinizin bilinçsiz çoğalmasını anlatıp özeniyorsuz bir de. Kusura bakmayın açık yazacağım ama anlaşılan bilinçsiz çocuk yapmak sizin aile geleneğiniz, ama eşiniz bu kafada değil. Mantıklı bir adamı bu şartlarda 3. çocuğa falan ikna edemezsiniz. Ha adam zaten doğru düzgün korunmuyormuş, o da ayrı çelişki.

Eklemeden edemeyeceğim. 6 kardeş içinde "keşke birlikte ağlayabileceğim erkek kardeşim olsaydı" diyen abiniz çok dikkatimi çekti. Cidden çok enteresan bir ailesiniz. Benim mantığım yetmedi sizi çözmeye.

Çok çocuk yapmaya değil, güzel insanlar yetiştirmeye harcayın enerjinizi. Ülkede yeterince var sizden ve ülkenin halini görüyoruz. Keşke herkesin 1 çocuğu olsa ama pırlanta gibi yetiştirilse. Ülkemiz çok farklı bir noktada olurdu. Önemli olan nicelik değil, nitelik.

Diger iki cocuga da kres bakiyor. Kendisi degil. Cocuk icin calismayan biri olarak bile 2.yi dusunmuyorken bu kadar mantiksiz bahaneyi aklim almiyor.

Doğulu bir ailesiniz sanırım,durumunuz genetik. Bu nedenle bu duygunuzun önüne geçemiyorsunuz sanırım.
Tenkit değil bilimsel birşey bu,çünkü doğu insanı zor hayat şartlarında en çok hamile iken yaşadığı hormonal mutluluk yüzünden çok doğurmaya eğilimlidir.
Şu kirli dünyaya iki çocuk bile çok,hergün neler görüyoruz insan yaşamaktan bıkıyor.
Sizdeki bu duygu tatmin olmayacaktır üçüncü dördüncü bebeğide yapsanız.
Bence eşiniz haklı,bırakın içinizde tek uhte bu kalsın.
Doğurmak eyleminin Doğu'lularda fazla olduğunu hangi bilimsel araştırma kanıtlamış ???
Rica etsem paylaşırmısınız ;)

Doğurmak eyleminin Doğu'lularda fazla olduğunu hangi bilimsel araştırma kanıtlamış ???
Rica etsem paylaşırmısınız :KK66:
Ben de sordum ama henuz cevap gelmedi, gercekten merak ettim soz konusu arastirmayi. Muhtelif anahtar kelimelerle deniyorum, bakalim.

3.de masa da kaldığınız da allah korusun diğer 2 çocuğunuza kim bakacak acaba
Siz bebek falan sevmiyorsunuz.
Sevseniz 2 çocuğunuzu düşünür masada kalma riskine rağmen 3.yü istemezdiniz.
Valla okuyunca benim de aklıma ilk o geldi. Doğmamış bebeğe agu bugu yapacak diye varolan diğer 2 çocuğunu hiçe sayan bir "anne." Diyecek laf bulamıyorum bu akıl almazlığa. Yemin ediyorum bizim ülkenin havasında suyunda bir şey var galiba, insanlar bir tuhaf. Bu konuyla birlikte aşırı doz "mantıksızlık"a maruz kaldım bugün.
Beyin bedava, kullanın şunu ya.

Valla okuyunca benim de aklıma ilk o geldi. Doğmamış bebeğe agu bugu yapacak diye varolan diğer 2 çocuğunu hiçe sayan bir "anne." Diyecek laf bulamıyorum bu akıl almazlığa. Yemin ediyorum bizim ülkenin havasında suyunda bir şey var galiba, insanlar bir tuhaf. Bu konuyla birlikte aşırı doz "mantıksızlık"a maruz kaldım bugün.
Beyin bedava, kullanın şunu ya.
Sanırım sadece bebek seviyorlar.
3 yaş sonrası önemli değil demek ki
Ne de olsa bi şekilde yetişir.
İyi eğitim almamış, sağlıklı birey olmamış çok da mühim değil ;)

Ben de sordum ama henuz cevap gelmedi, gercekten merak ettim soz konusu arastirmayi. Muhtelif anahtar kelimelerle deniyorum, bakalim.
ben bunu bir söyleşide dinlemiştim,dediğim gibi tenkit amaçlı yazmadım. İmamı Gazalinin kimya_i saadet kitabındada buna benzer konu okumuştum.
İnsanların yaşadıkları doğa koşulları,yaşam şartları onların fiziki ve kişilik tarzlarını oluşturur diye.
Doğuda hava şartları,yaşam kalite şartları zorluğu onları mücadeleci,tutumlu ve daha hayata karşı savaşçı kılar.
Kadınlarda batıdaki gibi rahat ve lüksün verdiği mutluluğu,hormonal olarak hamileliklerinde yaşadıkları için doğuma eğilimli olduklarını dinledim.
Şimdiki doğumuz öyle olmasada bu genetiğimize işleyen birşey bundan bahsettim.
Normal doğumun yerini sezeryanı doğuma bırakması gibi,çünkü önceki kuşakta başlayan bu durum sonraki kuşağa genetik olarak geçer ve normal doğmayan doğuramazda bunun gibi.
İstisnai durumlardan bahsetmiyorum.

ben bunu bir söyleşide dinlemiştim,dediğim gibi tenkit amaçlı yazmadım. İmamı Gazalinin kimya_i saadet kitabındada buna benzer konu okumuştum.
İnsanların yaşadıkları doğa koşulları,yaşam şartları onların fiziki ve kişilik tarzlarını oluşturur diye.
Doğuda hava şartları,yaşam kalite şartları zorluğu onları mücadeleci,tutumlu ve daha hayata karşı savaşçı kılar.
Kadınlarda batıdaki gibi rahat ve lüksün verdiği mutluluğu,hormonal olarak hamileliklerinde yaşadıkları için doğuma eğilimli olduklarını dinledim.
Normal doğumun yerini sezeryanı doğuma bırakması gibi,çünkü önceki kuşakta başlayan bu durum sonraki kuşağa genetik olarak geçer ve normal doğmayan doğuramazda bunun gibi.
Turkce, Ingilizce ve Almanca arama yapmayi denedim ama bir sonuca ulasamadim. Soylediginiz kitaba bakacagim, ilgimi cekti. Tesekkur ediyorum

Ne kadar dikkate alınacak bir insan orası tartışılır ama buna benzer bir şeyi Haydar Dümen de söylemişti.
Doğu insanın cinselliğe bakış açısının daha farklı olduğunu,cinsel ilişki isteğinin Batı insanından daha fazla olduğunu anlatmıştı. Ve hatta penislerinin daha büyük olduğunu da anlatmıştı. Eğitim,bilim gibi faktörler çoğaldıkça cinselliğin ve penis büyüklüğünün değiştiğini söylüyordu.
Bilemiyorum arkadaş daha çok penis görmüş sanırım :deli:

niye 8-9 kere uyanıyordunuz, her çocuk aynı değil,
çocuğum mesai saatlerimde kreşte kalıyor,diğer saatlerde ben bakıyorum tabiki

Çünkü şu an 21 yaşındayım ve annem 60'ına merdiven dayadı. Babamı 16 yaşında kaybettim. Hastalık diye bir şey var. Siz çocuk sevdiğiniz için yapıyorsunuz ama size bir şey olsa onlara bakabilecek kimse yok. Devlete mi güveneceksiniz? O çocuklara neler olduğunu okuyoruz her gün. Gurbettesiniz üstelik sizin deyiminizle. Size bir şey olduğu an o çocuklar bir başına kalacak demek yani. Bu dediklerimden çok yaşlısınız çıkarımı yapılmasın. 20 yaşında doğursanız da aynısı yaşanacak belki, sadece daha detaylı düşünmek gerek belli bir yaştan sonra. Kendi adıma böyle düşünüyorum. Sizin kararınız ve hayatınız sonuçta tabii ki. Yine de iki çocuğunuz varken üçüncü çocuğu bunca istediğiniz için ilişkinizi tehlikeye atacak duruma gelmeyin. Çünkü bazı yorumlarınızdan bunun olabileceğini sezdim.

Ne kadar dikkate alınacak bir insan orası tartışılır ama buna benzer bir şeyi Haydar Dümen de söylemişti.
Doğu insanın cinselliğe bakış açısının daha farklı olduğunu,cinsel ilişki isteğinin Batı insanından daha fazla olduğunu anlatmıştı. Ve hatta penislerinin daha büyük olduğunu da anlatmıştı. Eğitim,bilim gibi faktörler çoğaldıkça cinselliğin ve penis büyüklüğünün değiştiğini söylüyordu.
Bilemiyorum arkadaş daha çok penis görmüş sanırım :deli:
bahsettiğim konu ile son kullandığınız cümlelerin benimle ne ilgisi var anlayamadım!!!

Back