3. çocuk

Eşin hakli. Cok sig dusunuyorsunuz bence. Her cocuk ozeldir en iyisini hak eder. Olagan bir durumda pat diye yurtdisina ailece tasinacak paraniz varsa yap. En kotu cocuklari avrupA da buyutursunuz. İyi de buyurler. Ama Türkiye'de? Cocuga istedigim hayati sunamazsam, bir cocuk yapmayacam. İlerde anne ben Saint Joseph e gitmek istiyorum. Ordan da bir Paris yapacam dediginde mal gibi kalmak istemiyorum. Bilmem anlatabildim mi?

40 yaşı son bebek için çok bulmuyorum, çalışıyorum,ikinci üniversiteyi okuyorum,uğraşlarım var elbette ama bu farklı bir şey

Saint Joseph e gitmek istiyorum. Ordan da bir Paris yapacam ,ben şok, fakirler yaşamasın ölsün o zaman,evlenmesin,çocuk yapmasın, çocuklarını parise gönderemezler çünkü

ehliyeti aldım

Saint Joseph e gitmek istiyorum. Ordan da bir Paris yapacam ,ben şok, fakirler yaşamasın ölsün o zaman,evlenmesin,çocuk yapmasın, çocuklarını parise gönderemezler çünkü
anlatılmak istenen bu değil yalnız 2 tane evladınız var onlara daha iyi yaşam şartları sunabilmekten bahsediliyor..

kardeşlerimle yarıştığımı nereden çıkardınız !

inşaallah Rabbim size ve tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasib eder, ama düşünceniz saçma, başkalarının olmaması benim istememe engel değil, Allahu Teala iste kulum vereyim diyor di mi,
Başkalarının olmasa da ev araba istiyoruz di mi, bu Allah'ın takdiri, herkesin farklı bir imtihanı var

Daha fazla istemek saçma şükretmek diye birşey var

anlatılmak istenen bu değil yalnız 2 tane evladınız var onlara daha iyi yaşam şartları sunabilmekten bahsediliyor..
1 çocuğumuz daha olsun olmasın bu değişmeyecek, çünkü çocuğum özel okullarda okusun marka elbiseler giysin,en güzelini giysin yesin,en güzel oyuncakları alsın gibi bir derdim yok,
Yorganımızı ayağımıza göre uzatıyoruz ve çocukları daha küçükkenden har vurup harman savurmaya alıştırmıyoruz

Daha fazla istemek saçma şükretmek diye birşey var
2 evladım olduğu için ve Rabbimin verdiği nimetlerin hepsi için şükrediyorum elbette, ama hep geniş bir ailem olmasını istemişimdir, bunu çocuklarım için de istiyorum, kızımın bir kız kardeşi daha olsa ya da oğlumun bir erkek kardeşi olsa, torunlarımın teyzesi amcası olmucak o duyguyu tadamıcaklar

Siz öyle düşünüyorsunuz çocuğunuz öyle düşünmeye ilir görecek isteyecek elinizdekişeri güzel iyi yetiştirin insanların tek amacı üretmek değil manevi sevgiye bölünmekte zor bence saçmalıyorsınuz
Görüyorum 3 5 çocuk yapıyorlar ama gelecek ve Hiçbirşey düşünmüyorlar bunun eğitimi üniversitesi vs

Siz çok geniş düşünüyorsunuz hayırlısı olsun ne diyim

eşimin bana değer vermediğini düşünüyorum diyorsunuz da
bu normal istediğiniz bir eşya vs değil ki

eşiniz çok haklı bence.. bu devirde 2 çocuk yeter bin şükür benim de 2 kızım var
naçizane fikrim
Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın

görecek isteyecek diye bir şey yok,çocuğu nasıl alıştırırsan öyle gider,hep daha fazlasını ister,çocuk sürekli almayı değil imkanına göre almayı öğrenmeli, hatta kendi üretmeyi de öğrenmeli, biz kendi oyuncaklarımızı kendimiz üretiyordum,çocuğa her şeyi hazır sunarsan üretmeyi de öğrenemez

İlerde görürsün büyüsünler herşey tozpembe olmuyor hep senlede kalmıyor büyüyor görüyor sorguluyor bu devirde 1 çocuk bile zor ama saldım çayıra yapacaksan 1 düzine doğur hem akraba olur

Arkadaşlar biz eşimle konuyu kapattık,siz de kapatırsanız iyi olur, bu konu artık zamanaşımına uğradı,konuyu açalı yaklaşık 1 sene oldu, sürpriz bir değişiklik olursa size haber veririm zaten,

Vallahi istiyorlar. Babası tutumlu olup aynen bahsettiğiniz gibi çocuğunu büyüten bir aile tanıyorum, çocuk ilkokula başlayınca 'bana neden orijinal spor ayakkabı almıyorsunuz' deyip hatta biz neden rezidans' ta oturmuyoruz? sorusuna kadar varmıştı olay. Çocuğun babası ciddi tutumlu bir adamdı. Gerekmedikçe alışveriş yapılmaz, kıyafet gerekirse, uygun yerlerden alınırdı.

Ekonomik durumların yetersizliğinden dolayı çalışamama sürecinde baya zorlandık, kaldı ki tek çocukla. İlerisini düşününce gerçekten hayat şartları zorken sadece maddi olarak'ta değil manevi de yıpratıyor insanı (oğlum zor bir bebekti, yalnızdım) ve çalışmak zorunda olan bir anne olarak'ta 2. çocuğu düşünmüyoruz. Allah evlatlarınızı bağışlasın bu arada, tabi ki herkes kendi tercihlerini yaşar, hakkınızda hayırlısı olsun.

Yapmasin demedim ki. Bir cocuktan fazlasini ne ailelerin, ne de ulkenin ekonomisi kaldirmiyor iste. Gozunuzu kapatamazsiniz buna. Gram ilerleme kaydedemiyoruz cehaletten. Sonra cocuklarimiz issiz, istihdam yok vs vs erebiyati yapmayacaksiniz. Cocuklarinizi bu hayata terk eden siz ebevynlersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…