• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. çocuk

evlenme yaşının 30 ları aştığı bir dönemde 40 yaş çocuk için geç değil bence, hem çok şükür fiziğim ve sağlığım yerinde,kendimi genç hissediyorum :))
cok gec hemde .kimse kendini kandırmasin. Evlilik yaşi ilerlemiş olabilir ama en dogrugam zaman 20-30 arasıdır. Almanyada yaşıyorum 35 sonra tiski 40 dan sonra cok test yaplıyor.

Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum, benim de duygu ve düşüncelerim böyle, az da olsa beni anlayan ve hak veren de oldu, onlara da çook teşekkür ediyorum, eğer bir değişiklik olursa konuyu günceller yazarım sizlere,

3. Kez anne olma istegini cok iyi anliyorum.. neden olmasin? Yasinida gectim.. Ama esin hic istemiyosa nasil olcak? Tek basina olacak birsey degil..ama sunu anlayamadim.. 3. Yu dogurmak pahasina.. masada kalmayi goze almak diger 2 evladini gozden cikarmak? Bile bile bunu lades demek? Valla nutkum tutuldu..
masa da kalmayı göze almak derken?
ecel birdir hanımefendi,Allah ne zaman takdir ettiyse o zaman olur, sizin bakış açınızla bakarsak kendimize bir kafes yapıp içinden hiç çıkmamak lazım,

Yurtdisinda değil,İstanbul'da yaşıyor.Artı çalışıyor konu sahibi, çocuklar biri kreste biri ilkokulda.Eşi de 3.cocuğu istemiyor.
Hayati hakkinda yorum yapalim,fikir belirtelim diye konu açılmış, herkes kendi düşüncesine göre yorum yapiyor, ille konu sahibine hak verilmek mi zorunda ?
hayatım hakkında yorum yapılsın diye açmadım,eşimle aramızda çıkan çocuk tartışmasında kim haklı kim haksız belirtilmesi için açtım konuyu

Ben kocasinida gectim ztn bu konuda.. diger cocuklara uzuldum eger gercekten hayati riski varsa ve hala istiyorsa..
hayati riskim olduğunu kim nereden çıkardı acaba? eğer doğumda bir hayati risk varsa tüm hamileler için geçerli bir şey

Bu devirde üç çocuk, şimdi idare ediyorsunuz kreş var ama bunun Üniversitesi var, İstanbul gibi yerde koleji var, her biri ayrı oda isteyecek. Eskiden oluyormuş çünkü yok, herkes bir odada aç tok, başka hayat görmek bilmek yok, şimdi gençler her şeyi görüyor, istiyor. Kendini de evliliği de yıpratma, iki evladın var, daha ne olsun.
kolaj gerekli mi? devlet okulunu tercih ediyoruz, evimiz dublex 4+1, 3 çocuğa yeteceğini düşünüyorum, biz 6 kardeşiz ve 2+1 evde büyüdük,

Kardesleriniz 4.yu yaparsa siz de 4.yu isteyecek misiniz?
benim kendi aklım fikrim var elhamdülillah,sırf kardeşlerim 3 çocuk yaptı diye mi istediğimi düşünüyorsunuz, ben kardeşlerimin 2 çocuğu varken de 3. yü istiyordum ve eşime söylüyordum.

2 çocuğa çok iyi baktınız da 3.sü kaldı. 1. kardeşlerle yarışmayıverin bir zahmet çocuk sayısında bu öyle karşılıklı penaltı çekmeli bir oyun değil. 2. kriz kapıda durumunuzun garantisi yok. 3. sıkıntılı hamilelik geçirmişsiniz eşiniz daha onun sıkıntısını atlatamamıştır niye zorluyorsunuz?

Önce ehliyetini al araba al esinizi cok yoruyorsunuz bu yüzden esiniz istemiyor ve hakli olarak buldum esinizi, deger vermekle falan alakasi yok esiniz yoruluyor 3.cü cocuk icin daha fazla sorumluluk almak istemiyor bence siz bencil olarak degilde esinize karsi bi empati kursaniz? Getir götür buda onu yoruyor, ilk önce ehliyete basla max en fazla 3 ay veya 6 ay kadar sonra araba alin.. bi de takildigim yer var acaba kardeslere yarisa mi girisiyosunuz bunu anlamadim 2 tane cocugunuz var bol bol sevgi ilgi verin...

Kim hakli bilemeyecegim ama okurken sunu dusundum. Iyiki 2 cocugunuz var, hic olmasaydi ne hissederdiniz acaba?
Burada bir suru evlat hasreti ceken insan varken, boyle yazmaniz da ayri ilginc geldi.
Hakkınızda hayirlisi olsun.
ben de ilk bebeğime hemen hamile kalamadım,1 sene bekledim ,Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı bir şekilde nasib etsin.
Bu arada hamile olduğunuzun kocaman çizelgesi görünüyor, çocuğu olmayanlar var onların gözüne mi sokuyorsunuz ???

güzel hamilelik geçireceğinizin garantisini tam olarak nerden aldınız.neden kardeşlerinizin çocuklarını sevmesine kelimenin tam anlamıyla hasetlenerek bakıyorsunuz.Allah şimdiki evlatlarınızı size bağışlasın inşallah hiçbir şeyin garantisi yok hayat bu.eşiniz çok mantıklı bir bey ben ona hak verdim.
yazdıklarımdan bu anlamları nasıl çıkardınız, kullandığınız haset kelimesi sizle çok özdeşleşmiş

ben de ilk bebeğime hemen hamile kalamadım,1 sene bekledim ,Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı bir şekilde nasib etsin.
Bu arada hamile olduğunuzun kocaman çizelgesi görünüyor, çocuğu olmayanlar var onların gözüne mi sokuyorsunuz ???
Ne kadar ayıp çok çirkin bu ithamlar.
İnsanlar size hak vermeyince çirkinleşmişsiniz hemen.

Cizelgeden bu anlami cikarmaniz cok komik. O cizelge surecimi takip etmem icin. Hic boyle bir niyetim olmadi asla cok sukur. Ama sizin yazdiklarinizi okuyan ve senelerdir evlat hasreti ceken bir insan kendini nasil hisseder onu dusunun biraz.
Gerci siz dusunmek yerine cirkinlesmeyi seçiyorsunuzdur. Size baska bir cevap vermeye dahi gerek duymuyorum. Allah yolunuzu acik etsin.

Eşinizin istemediği bir konuda bu kadar diretmek neden? Ev araba değil ki bu... Ben de sizin eşinize değer vermediginizi düşündüm . Bir de bu zamana kadar ehliyet almayı niye denemediniz. Şimdi esinizi ikna etmek için mi alıyorsunuz? Yazık adama ordan oraya savrulmuş iş çıkışı. Baba tabii ki yapacak ama gerek yokmuş yani ehliyet almak dururken.

evet isteğim buydu,4 çocuğumun olmasını istiyordum,ama yaşım geçmeden en azından 3 olsun diyorum, çocuk yetiştirme konusunu da sizler gibi gözümde çok büyütmüyorum,anne babalar çocuklarına güzel örnek olarak çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmiş olurlar, biz kendimizi düzeltelim de
Ayyy çıldırcam halen yaşım geçmeden 3. Diyorsunuz yaşınız 40 hanımefendiii gencim güzelim demekle olmuyor dna kodlarınız hormonlarınız bozuluyor kabullenin artık evlilik yaşınızı hayallerınızle örtüştürüp erken evlilik yapsaydınız yada arka arkaya 3-4 allah ne verdiyse kendinize eş dost uğraş edının hayatınız bebeğe saracak kadar boşmu geçiyor

hayatım hakkında yorum yapılsın diye açmadım,eşimle aramızda çıkan çocuk tartışmasında kim haklı kim haksız belirtilmesi için açtım konuyu
Sonuçta bu da hayatınızın bir parçası değil mi ? Siz uzun uzun hayatinizi anlatmişsiniz,insanlar da yorum yaparken iki kelime ile "sen haklısın" ya da "eşin haklı" deyip çıkamaz ki.Buraya bir konu açıldıysa enine boyuna tartışılır,üyeler tecrübelerini anlatir,tavsiyede bulunur vs.

Siz en son, kim haklı diye sormuşsunuz ama gelen cevaplara ısrarla aslinda sizin haklı olduğunuzu empoze etmeye çalışmışsiniz.
Bu durumda konunun açilma amacı ne ben anlamadım inanınki...
Amaciniz gercekten fikir sormak,akıl danışmak mi,fikrinizin doğruluğunu kabul ettirmek mi,yoksa " evet tabi ki sen haklısın " yorumlarini okuyup kendinizi iyi hissetmeye çalışmak mı?

Ayyy çıldırcam halen yaşım geçmeden 3. Diyorsunuz yaşınız 40 hanımefendiii gencim güzelim demekle olmuyor dna kodlarınız hormonlarınız bozuluyor kabullenin artık evlilik yaşınızı hayallerınızle örtüştürüp erken evlilik yapsaydınız yada arka arkaya 3-4 allah ne verdiyse kendinize eş dost uğraş edının hayatınız bebeğe saracak kadar boşmu geçiyor
aymen öyle 40 genc buluyor banada komik geldi

Eğer yetiştirecek sabrı gücü kendinizde buluyosanız ben sizi haklı buldum.

Back