• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Çocuk isteği perileri yokluyor arada.Delimiyim ben ya!

Ben “soyum kuruyacak” olayı için geldim :p espiri yapmış evet ama böyle düşünen varsa diye yazıyorum. Kız ve erkek evlatlar aynı oranda anne babalarının genlerini taşırlar. Benim soyumu kızım da oğlum da aynen taşır :p

Eskiden kadınların sadece tarla olduğu ve asıl tohumu verenin erkek olduğu düşünülürmüş. Çocuklar kadının soyuyla alakasız, babaya ait görülürmüş. Ama bilim bunu yanlışladı. Ben kız çocuk olarak babamın da annemin de ailesini genlerini erkek kardeşimle aynı oranda taşıyorum. Yani eşinizin soyu kurumamış :p 2 kızı varmış. Uzun mutlu ömürleri olsun :)

Kimse isin biyolojik kismini dusunmuyor ki, malesef ki soyadi kanunu babadan gectigi icin, soyadi yurumeyecek diye bu tantana yapiliyor genelde. Sanirsiniz soyisimleri Osmanogullari, Osmanli hanedanindan kalan son uyeler 🤣🤣

Konu sahibi, benim dunyadaki enerjim ve vaktim 1 cocuk icin yeterli. Cocuk dusunmuyorum ama kazayla hamile kalsam dogumda tuplerimi baglatacagim icin konuyu 😳😳😳 boyle okudum🙈 Ama iyi yetistireceginizi dusunuyor ve enerjinizi yettirebilecekseniz neden olmasin. Iyi yetismis cocuklara ihtiyacimiz var 😊

Kimse isin biyolojik kismini dusunmuyor ki, malesef ki soyadi kanunu babadan gectigi icin, soyadi yurumeyecek diye bu tantana yapiliyor genelde. Sanirsiniz soyisimleri Osmanogullari, Osmanli hanedanindan kalan son uyeler 🤣🤣

Konu sahibi, benim dunyadaki enerjim ve vaktim 1 cocuk icin yeterli. Cocuk dusunmuyorum ama kazayla hamile kalsam dogumda tuplerimi baglatacagim icin konuyu 😳😳😳 boyle okudum🙈 Ama iyi yetistireceginizi dusunuyor ve enerjinizi yettirebilecekseniz neden olmasin. Iyi yetismis cocuklara ihtiyacimiz var 😊
Ben hep kız çocuk istedim, oğlum oldu. Eşim de keza öyle kız çocuk diye çok istedik. Ama bugün kesin kız olacak deseler cesaret edemem ben.
Tek çocukta bile ileri zamanları düşününce nasıl olacak diyorum. 15 sene önce benim üniversitede kaldığım özel yurta yıllık 3000 ödemiştik şimdi aynı okul 30 bin. On sene sonra bu fiyatlar ne olacak belli değil. Bugün önümü göremiyorken nasıl yapayım derim.
Üniversite kazandırıl okutup da bitmiyor. İş bulacak mı? Bulamazsa iş kurmak isterse ne olacak? Bin türlü ihtimal geliyor aklıma.

Velev ki bilim bunu yanlışlamadı, soyu sadece erkek çocuk devam ettiriyor ve adamın soyu kurudu. Eee, ne var bunda? Senin soyunun dünyaya, insanlığa ne gibi bir katkısı var, kurursa kurusun ne kaybımız olabilir sjsjsjs. Kainatta bizler aslında birer hiçiz, kendilerini bu kadar önemli sanmaları bana komik geliyor.

Şimdi benim oğlum ailenin ilk torunu ve ilk erkek torunu, eşim de ailenin ilk torunu ve ilk erkek torunu, Kp dedenin ilk oğlu. Bu kadar ilklerin içinde benim İngiliz Kraliyet ailesinden olmam lazım gkjdfkgjfidg

Bu çok çocuklu ailelerin maddi durumu cidden iyi mi?
Merak ettim.
Ben ülkenin en düşük maaşlı memuru olarak valla tebrik ettim.
Geri kalanı iyi kazanıyor demek ki 👌
Ticaretle felan mi uğraşılıyor?
Para kazanmanin kolay yolları varsa tüyo alabilirim.😉

5 çeşit değil 2 çeşit meyve yiyor, tatile gitmiyor, evine ayda bir belki et giriyor, hafta sonu gezme yok vs vs.

Böyle 5 çocuğa da bakılır

Mesele kendinde olmayan bir cinsiyeti istemesi değil ki. Eşinin ailenin, sülalenin tek erkeği olduğunu vs. özellikle belirtmesi. Soyum kuruyacak diye espri yapıyormuş. O kafada olmayan birinin aklına bile gelmez öyle bir espri yapmak. Üye de gündemine bunu alabiliyor. Kızı olanın bir de oğlum olsun demesi normal zaten. Üye de isteyebilir, gayet insani bir durum. Burada beğenilmeyen kısmı siz de gayet iyi biliyorsunuz bence.
abartmayın
espri yapmış kabak gibi belli

konu sahibi sizin için en hayırlısı ne ise o olsun inşallah :)

5 çeşit değil 2 çeşit meyve yiyor, tatile gitmiyor, evine ayda bir belki et giriyor, hafta sonu gezme yok vs vs.

Böyle 5 çocuğa da bakılır
O hayattan ben kendim mutlu olmam ki çocuğum olsun.
Bana maddi durumumuz iyi diyorlar ondan merak ettim.
Ben taş catlasa iki yapabilirim ona bile anca ortalama gücüm yeter.
Butcem belli.

Ben hep kız çocuk istedim, oğlum oldu. Eşim de keza öyle kız çocuk diye çok istedik. Ama bugün kesin kız olacak deseler cesaret edemem ben.
Tek çocukta bile ileri zamanları düşününce nasıl olacak diyorum. 15 sene önce benim üniversitede kaldığım özel yurta yıllık 3000 ödemiştik şimdi aynı okul 30 bin. On sene sonra bu fiyatlar ne olacak belli değil. Bugün önümü göremiyorken nasıl yapayım derim.
Üniversite kazandırıl okutup da bitmiyor. İş bulacak mı? Bulamazsa iş kurmak isterse ne olacak? Bin türlü ihtimal geliyor aklıma.

Herkesin iyi, yeterli anlayisi, oncelikleri falan farkli olunca o konuda yorum yapmak istemedim. Yeteriz diye dusundugu icin demek ki kendi standartlarinda yetecegine inaniyor konu sahibi.

Ama biz de kari koca sizin gibi oluruz muhtemelen. Bizim evin bebegi kopegimiz ona gore ornek vereyim. Kuru mama degil ozel mama yiyor. Bir cok takviye aliyor ihtiyaclarina gore (probiyotik, alerji icin vs.) Cesit cesit cigneme odul mamalari var organik ve tek malzemeli olmasina dikkat ediyoruz. Kopek kresine gidiyor. Oyun ablasi var biz bir yere eglenmeye ciktigimizda gelip onunla ilgileniyor yalniz kalmasini istemiyoruz uzun sure. Kopek havuzuna yuzmeye goturuyoruz. Kopek jimnastigine gidiyor. Mental stimulasyonu icin surekli cesit cesit kopek puzzleri aliyoruz. Henuz 1.5 yasinda ama onun acil durumlari ve yasliligi icin hazirladigimiz ona ozel bir birikim hesabi var.

Yani biz boyle rahat hissediyoruz ama onune kuru mama koyup, gunde 1 kere yuruyuse cikardiginiz kopek de buyur mu, buyur. Cocuk da ayni sekilde.

O hayattan ben kendim mutlu olmam ki çocuğum olsun.
Bana maddi durumumuz iyi diyorlar ondan merak ettim.
Ben taş catlasa iki yapabilirim ona bile anca ortalama gücüm yeter.
Butcem belli.

Maddi durumu iyi çünkü artı bir şey yapmıyorlar. Temel ihtiyaçlarını minimum karşılıyorlar.

Etrafımda bunun gibi aile çok. Hiç dışarıda kahvaltı etmemiş, evinde fazladan bir yiyecek gitmemiş, sinemaya tiyatroya gitmemiş ve asıl önemlisi bunları gereksiz gören insanlarla dolu. Bu kısır bir döngü haline geliyor işte. hiç bir şey yapmadan büyüyen bireyler aynı şekilde hayatlarına devam ediyor.

Maddi durumu iyi çünkü artı bir şey yapmıyorlar. Temel ihtiyaçlarını minimum karşılıyorlar.

Etrafımda bunun gibi aile çok. Hiç dışarıda kahvaltı etmemiş, evinde fazladan bir yiyecek gitmemiş, sinemaya tiyatroya gitmemiş ve asıl önemlisi bunları gereksiz gören insanlarla dolu. Bu kısır bir döngü haline geliyor işte. hiç bir şey yapmadan büyüyen bireyler aynı şekilde hayatlarına devam ediyor.

Hmm öyle basit olsa keske.

Erkek çocuk isteyen arkadaşlarım deneye deneye 4. kızdan sonra defteri kapattılar genelde. Olmayabilir yine kızınız olabilir ki çok yaşayan oldu çevremde.
Oğlu olup,bir de kızım olsun diyerek 3-4 deneyip hepsi erkek olanlar da var.
Bu cinsiyet konusu olmasa yapın gitsin derdim ama kızınız bile erkek kardeş istiyor,kız olursa üzülebileceğinizi hissettim az da olsa.
Bilemiyorum ,benim 2 cocuğum var halihazırda 10.5 yasında kızım,4.5 yaşında oğlum, 3.yü ikisi de kiz,yada erkek olsa bile düşünmezdim sanırım. Bu arada bebekken bende kolay büyüttüm 2.çocugu ama oglum yürümeye başladıktan sonra tam bir azgın oldu. Şu an üzerimde oturuyor ben bunları yazarken bacaklarımdan kaydırak yaptım kayıyor falan.Bütün gün evde hiyaaaa diye bağırarak koşan,kendince karete yapan,koltuktan koltuğa atlayan hulk gibi birşey oldu. Dün kalorifer peteğinin üzerinde yakaladım :-) Her gün dısarı çıkıp gezdirmezsem enerjisini uzerimde atıyor resmen. kızım böyle degildi. Oglunuz olursa kızları yoldan çıkarabilir pekala,evdeki sukunetiniz sona erebilir.
Belli olmaz bu cinsiyet konuları,ona göre gözden gecirin bence tekrar hislerinizi. Hatta karar alırsanız kızınızla da konuşun kız da olabileceğini anlatin muhakkak.
Hakkınızda hayırlısı

Son düzenleme:
Çevremdeki herkes 2. Çocuğu yaparken ilk çocuğu özel okuldan alıp devlete verdi,kurslarını iptal ettirdi,aldıkları kıyafet ve ayakkabı markalarını düşürdü,daha ucuz et almaya başladı,özel okul parasını araba modeli yükseltmek için kullananlar bile var 😊üremek için neler yapıyorlar diye şaşırarak bakıyorum. Herkes böyle olacak diye bir kural yok elbette. Siz kendi standartlarınızı düşürmeyecekseniz veya en azından düşürseniz bile bundan mutsuz olmayacaksanız yapın derim.
Anlayamiyorum. Yaşamak zor bisey başlı başına. Herkes cayirlarda meralarda gule oynaya geziyor mu nedir. Bi ben mi varolussan sancilar cekiyorum. Etrafin senlikliyse para yok, para varsa zaman yok, zaman varsa huzur yok, huzur varsa etrafinda kimse kalmamis vs uzar gider liste :) hayat bir maraton değil adeta izdiraplar silsilesi. Keyfin yerine gelene kadar o kadar cok ugrasiosun ki bi bakiosun geriye pek zamanin kalmamis. Daha ulkenin haline, insanlarin kötülüğüne, yok olmanin esigindeki ekosisteme, ekonomiye falan giremedim bile. Hadi bunu ilk bebege yaptin çünkü layikiyla yetistirebilecegine inaniyosun ammenna. Ikinciye yaptin ilki yalniz kalmasin diye hadi tamam fena fikir değil pratikte sallansa da. Üçüncünun bi bahanesi yok artik canın fırından taze çıkmış erkek bebek mi çekti nedir yani :)

valla 3 yaşındaki kızımdan sonra kardeşi olsun diye oğlum doğdu annemden emdiğim süt burnumdan geldi. yetemiyorum hiçbir şeye kızımın kardeşten sonra kıskançlıkla manyaklaşmasını saymıyorum bile. yapabiliyorsanız helal olsun. ben doğumda tüplerimi bağlatmadığım için çok pişmanım misal:işsiz:
3 yaş en zoru hep söylüyorum.Birebir yaşadim kızı erkeği aynı canım.Buyuk kızım 3 yaşındayken kardeşi olduğunda eşyalarını topla doktoruna ver istemiyorum diyordu asla sevmiyordu neler neler çektirdi.Ama şuan 5 yaşındayız herşey çok iyi çok şükür.Sabredin geçiyor inanın

Ama biz de kari koca sizin gibi oluruz muhtemelen. Bizim evin bebegi kopegimiz ona gore ornek vereyim. Kuru mama degil ozel mama yiyor. Bir cok takviye aliyor ihtiyaclarina gore (probiyotik, alerji icin vs.) Cesit cesit cigneme odul mamalari var organik ve tek malzemeli olmasina dikkat ediyoruz. Kopek kresine gidiyor. Oyun ablasi var biz bir yere eglenmeye ciktigimizda gelip onunla ilgileniyor yalniz kalmasini istemiyoruz uzun sure. Kopek havuzuna yuzmeye goturuyoruz. Kopek jimnastigine gidiyor. Mental stimulasyonu icin surekli cesit cesit kopek puzzleri aliyoruz. Henuz 1.5 yasinda ama onun acil durumlari ve yasliligi icin hazirladigimiz ona ozel bir birikim hesabi var.

Yani biz boyle rahat hissediyoruz ama onune kuru mama koyup, gunde 1 kere yuruyuse cikardiginiz kopek de buyur mu, buyur. Cocuk da ayni sekilde.
Fakirin çocuğunun içemediği sütü zenginin köpeği içiyorsa bana dünyaya gelen büyür demeyin :)

Üç çocuk anasi olarak konuşayım :)) cocuklarınız daha küçük büyümelerini bekleyin biraz tam ilgi zamanlari su an. Biri ilk okul biri ortaokula giderken üçüncü oldu bizim iyiki de olmuş evin neşesi oldu. Siz eksileyenlere aldirmayin kimine bir çocuk bile fazla geliyor kimi amaç olur on çocuk büyütebilir. Maddi manevi hazır olunca kime ne ki?

Valla ben de ikiz bir erkek bir kız olsun bir hamilelikle her şeyi zor da olsa aradan çıkarayım diye düşünüyorum ama sandığımız gibi olmuyor bazı şeyler. Çocuğun kız ya da erkek olması bizim elimizde olan şey değil. Üçü de kız olabilir ya da biri erkek de olabilir.

Erkek çocuk isteyen arkadaşlarım deneye deneye 4. kızdan sonra defteri kapattılar genelde. Olmayabilir yine kızınız olabilir ki çok yaşayan oldu çevremde.
Oğlu olup,bir de kızım olsun diyerek 3-4 deneyip hepsi erkek olanlar da var.
Bu cinsiyet konusu olmasa yapın gitsin derdim ama kızınız bile erkek kardeş istiyor,kız olursa üzülebileceğinizi hissettim az da olsa.
Bilemiyorum ,benim 2 cocuğum var halihazırda 10.5 yasında kızım,4.5 yaşında oğlum, 3.yü ikisi de kiz,yada erkek olsa bile düşünmezdim sanırım. Bu arada bebekken bende kolay büyüttüm 2.çocugu ama oglum yürümeye başladıktan sonra tam bir azgın oldu. Şu an üzerimde oturuyor ben bunları yazarken bacaklarımdan kaydırak yaptım kayıyor falan.Bütün gün evde hiyaaaa diye bağırarak koşan,kendince karete yapan,koltuktan koltuğa atlayan hulk gibi birşey oldu. Dün kalorifer peteğinin üzerinde yakaladım :-) Her gün dısarı çıkıp gezdirmezsem enerjisini uzerimde atıyor resmen. kızım böyle degildi. Oglunuz olursa kızları yoldan çıkarabilir pekala,evdeki sukunetiniz sona erebilir.
Belli olmaz bu cinsiyet konuları,ona göre gözden gecirin bence tekrar hislerinizi. Hatta karar alırsanız kızınızla da konuşun kız da olabileceğini anlatin muhakkak.
Hakkınızda hayırlısı
Hahaha😂😂😂😂😂😂çok güldürdünüz beni gözümde canlandırdım halinizi valla Allah yardımcınız olsun çok tatlılar😊
kızım ikincide erkek istiyordu kız olunca çok zor kabullendi.Erkek sevdası nerden geliyor anlamadım.Erkek çocuklarla çok güzel vakit geçiriyor.Anne diyor bir tanede erkek olsun başka istemiyorum söz anne lütfen diyor,Allah'tan işte erkek kardeş göndersin.Kız istemiyorum diyor.Bende ne yapacağımı şaşırdım.Kiz olsa valla üzülür konuşmaya çalıştım asla kabul etmiyor.Sanirim yapmam diye düşünüyorum 😂Ancak biraz rahat ettim.
Seneye kuçugumde kreşe başlar çok hevesli.
Artık damatlarımı oğlum gibi severim ne yapayım😂

Üç çocuk anasi olarak konuşayım :)) cocuklarınız daha küçük büyümelerini bekleyin biraz tam ilgi zamanlari su an. Biri ilk okul biri ortaokula giderken üçüncü oldu bizim iyiki de olmuş evin neşesi oldu. Siz eksileyenlere aldirmayin kimine bir çocuk bile fazla geliyor kimi amaç olur on çocuk büyütebilir. Maddi manevi hazır olunca kime ne ki?
Yaş 35 eşim 40 yaşında.Yaş konusuda biraz düşündürmüyot değil.Keşke daha erken anne olsaydım diyorum 24 25 yaşlarında 😂
Neyse ilerde damatlarımı oğlum gibi severim.Benim için hazır büyüten anneler var şuan:) ne yapayım böyle avunayım bende

Şimdi benim oğlum ailenin ilk torunu ve ilk erkek torunu, eşim de ailenin ilk torunu ve ilk erkek torunu, Kp dedenin ilk oğlu. Bu kadar ilklerin içinde benim İngiliz Kraliyet ailesinden olmam lazım gkjdfkgjfidg
Eşimin ailesi tam tersi hep kız çocuklarına daha düşkünler:)) öyle bir ima hiç yapmadılar bu konuda cidden modern insanlar.Biz bazen aramızda öyle espiriler yapıyoruz .sadece şu durumdan isterdim oğlan bebek.
eşimin erkek kuzeni bile yok.Erkek kardeşte.O duyguyu yatsın isterdim.
zira kızım olmasaydı eksik yaşardım gibi hissediyorum.Analatabiliyormuyum.soy moy ironi yani.Ölup gidicez yani kraliyet olsak ne olur.

Eşimin ailesi tam tersi hep kız çocuklarına daha düşkünler:)) öyle bir ima hiç yapmadılar bu konuda cidden modern insanlar.Biz bazen aramızda öyle espiriler yapıyoruz .sadece şu durumdan isterdim oğlan bebek.
eşimin erkek kuzeni bile yok.Erkek kardeşte.O duyguyu yatsın isterdim.
zira kızım olmasaydı eksik yaşardım gibi hissediyorum.Analatabiliyormuyum.soy moy ironi yani.Ölup gidicez yani kraliyet olsak ne olur.

Diyorum ya bir oğlum var kızım olsun isterim niye istemeyeyim ama illa olsun diye de diretmem. Siz de belli ki diretmiyorsunuz. Ya ikiz olursa

Back
X