• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Çocuk isteği perileri yokluyor arada.Delimiyim ben ya!

Bence, yazdıklarından anladığım kadarıyla 3. Çocuk isteği zaten daha ağır basmış olacak ki, burda destek ve fikir alışverişi istiyorsun.
Maddi, manevi ve ruhsal açıdan kendini hazır hissediyorsan 3. Çocuk için güzel bir zaman. Benim de 3 ve 5 yaşında çocuklarım var çok şükür. Maddi durumumuz orta seviyede .Bu durumda ben kendim 3. Çocuğu isterdim, ama maalesef bizim sadece tüp bebekle oluyor ve kaybım da oldu, senelerce tedavi gördük çok yıpratıcı süreçler yaşadık, üstelik 2 oğlumda erken doğdu, küvezde aylarca yaşam mücadelesi verdiler. Son sezeryanimda iç kanama oldu plasenta rahim duvarına zarar vermişti rahmim alinabilirdi o kararla girmiştim son sezeryanima ,yani uzun lafın kısası, yaşadıklarımız bizi yıpratı. Yinede bu duyguyu yaşadık, yaşıyoruz elhamdülillah. Zor zamanlar unutuluyor tatlı anılar kalıyor:) Rabbim gönlüne göre versin sağlıklı salih eylesin , erkek bebek istemen gayet normal insan olmayan şeyi ister ,gözü arar, çok doğal bir istek. Benim düşüncem olsaydı 3.Çocuk için bende kız olmasını isterdim doğal olarak çünkü o duyguyu bilmiyorum. Kız Çocuk reyonu görünce özeniyorum, doğal olarak:)
Yaaa ne güzel yazmişsiniz.Sanki kahve eşliğinde biriyle sohbet ediyor gibi hissettim.Varolum.Rabbim sizede kız evlat duygusu tattırsın inşallah❤️

The Analık +çalışma hayatım 6 senedir son sürat devam ediyor.Döngü aynı.
onlar yatana kadar aşırı yoruluyorum ama uyuduklarında boş kalınca 3.çocuk perileri yokluyor şu ara.
Bundan bı sene öncesinde biri bana 3. Çocuk lafını ettiğinde boğasım gelirdi oysa.
Off zorluklar unutuluyor güzellikleri kalıyor işte.
2 tane 5 ve 3 yaş olmak üzere kızlarım var.
ilk kızım çok zor büyüdü.
valla ne yalan söyleyeyim,2.çocugum o kadar kolay büyüdü ki ne diş sancısı yaşadık,ne kabızlık,ne kolik,ne yeme sorunu.
Aman Allah'ım böyle çocuk büyütmeye ne varmış dedim (masalalh diyelim lütfen)
Büyük kızım 5 yaşında oda daha yeni kolayladi diyebilirim.Dugusal inatçı bir çocuk.

Henüz tam rahatlamış sayılmayız.

Şimdi ne olur kızmayın ama bazen erkek bebek annesi olma isteği de doğuyor içime.
Ama tabi cinsiyetin önemi yok.
Kızda olabilir bunu bilemeyiz.
ilerde pişman olur muyum?

eşim 40 ben 35 yaşındayım.
Maddi sorunumuz yok.
Birde erkek bebek isteme sebeplerinden biride eşim tek erkek
Sülale de tek erkek çocuk.
Ailede değil yani.
Erkek kuzeni bile yok.
Bazen espiri yapıyor soyun kuruyacak diye:)) tamamen espiri çünkü eşimde defteri kapattığımdan o kadar emin ki.
Şu konuyu açtığımı görse hayrete düşer 🫢
Ögretmenim bu arada.
3.çocuk olursa ilk 2 sene ücretsiz izin hakkımı kullanmak istiyorum.
kızlarımı bu anlamda büyütürken çok zorlandım.
Ama şuan bu imkanimiz var çok şükür.
Konunun tam burasında silmek istedim valal yalan yok,saçmalama dedim.Yarin yine kendimi günün hengamesin de off 3.cocuk neyime derken bulacağım ama bu istek neden geliyor yahu.
😂
Çok anaç biriyim.
Çok zorlansam da hayatımdan şikayetçi olmadım hiç.
Çocuk büyütmeyi ciddi anlamda seviyorum zorlukları olsada.
Büyük kızımda kafamın etini yiyor anne erkek kardeş çok istiyorum diye.oda etkiliyor sanırım.
Aman ne bileyim işte.Birilerinin yap gitsin demesiyle de yapacak değilim ama benimle aynı durumda olup yapan veya yapmayıp pişman olanlar var mıdır?
valla 3 yaşındaki kızımdan sonra kardeşi olsun diye oğlum doğdu annemden emdiğim süt burnumdan geldi. yetemiyorum hiçbir şeye kızımın kardeşten sonra kıskançlıkla manyaklaşmasını saymıyorum bile. yapabiliyorsanız helal olsun. ben doğumda tüplerimi bağlatmadığım için çok pişmanım misal:işsiz:

Evet ikiside mecburi sezeryandı😊ikinciyi yapın ama başta zor oluyor söyliyim.Az büyüdüklerinde muazzam duygularla taniştıracaklar sizi.Zamanla😊az evvel birbirlerine sarılıp birbirlerini çok sevdiklerini söyleyip uyudular mesela
ahh Allahım ben de görecek miyim o günleri:dua:

valla 3 yaşındaki kızımdan sonra kardeşi olsun diye oğlum doğdu annemden emdiğim süt burnumdan geldi. yetemiyorum hiçbir şeye kızımın kardeşten sonra kıskançlıkla manyaklaşmasını saymıyorum bile. yapabiliyorsanız helal olsun. ben doğumda tüplerimi bağlatmadığım için çok pişmanım misal:işsiz:
Gel bacım sarılıp ağlayalım 😀 bende de durumlar birebir aynı.

Tek çocuğu olanlara tavsiyem ikinciyi yapmayın, iki çocuğu olanlara tavsiyem üçüncüyü yapmayın.
Arkadaşlarım, kız kardeşlerim: yiyin, için, gezin, tozun.

Gel bacım sarılıp ağlayalım 😀 bende de durumlar birebir aynı.

Tek çocuğu olanlara tavsiyem ikinciyi yapmayın, iki çocuğu olanlara tavsiyem üçüncüyü yapmayın.
Arkadaşlarım, kız kardeşlerim: yiyin, için, gezin, tozun.
yetebilenlere çok gıpta ediyorum valla🥹

Boş vaktim hiç yok,ögretmenim,2 çocukla ilgileniyorum,evin tüm iş yükü bende.Resim yapıyorum,Bunların yanında gönüllü sokak hayvanlarıyla ilgileniyorum yıllardır.Hemen ordan fukara hobisi yazmanız çok çirkin.Fukarada değilim şükür.Olada bilirdim.Siz gibi kibri yüksek insanlar bu şekilde konuşunca kendini elit kesim mi sanıyor?
Aktif fiziki bi hobi lazim bedeni geliştiren. Bakacak yeni bisey ariyorsun sen vermeye odaklı yasiosun seni tüketen seylere alismissin. Ne alaka elitlik komik bisey yazdığım şey bu ne ciddiyet put gibi. 3+ cocuk yapmak icin ya cok zengin olmak lazım ya çok fakir yalan mı :)

Bir sey diyecegim böyle erkek diyenlere ben kızardım ama ikinci kızını 4 ay önce doğurmuş olan biri olarak sizi anladim. He bu kötü anlasilmasin kiz cocugu mükemmel bir şey iki kız kardeş de bende var ben de iki kız kardeş olmalarından çok mutluyum aslında ikinci erkek olsun istemiştim yalan yok ama kız olduğunu duyunca da sevindim kız kardeş yeri gelince arkadaş yeri gelince sırdaş olur yine de böyle minik kumral erkek çocukları görünce falan çok sevimli buluyorum veya çok efendi erkek ogrencilerim var diyorum benim de oğlum olsa böyle olur muydu ? Yani insan kendinde olmayani ister ya hep bence cesaretiniz varsa tam zamanı bu arada bunlari emzirirken yazıyorum uykusuz geceler 🤣
Ben asla anac biri değilim bu arada sebebi de usengec olmam 🤣 ama biz 3 kardeşiz kalabalık kardeş güzel bir şey. Bir de benim ikinci mesela biraz fena geliyor gibi hissediyorum ama tecrübeli oluyor insan ya bazı anlar daha keyifli. Olur ya yap sen valla 🤣 benim ucuncuyle aramda 10 yas var onu ben büyüttüm gibi bir sey ama sonra kuşak farkı gibi bir sey oldu bu da zorluğundan biri. Bizim üçüncü de kiz mesela bizde erkek çocuk yok 3 kiz 2 kiz torun şeklinde gidiyoruz erkek çocuk nasıl bir şeydir fikrimiz yok 🤣🤣🤣

Son düzenleme:
Benim bir kız arkadaşımın kardeşi ile arasında 9 yaş fark var.
Yaş arttıkça o fark kapaniyor.
Şuan ikisi aynı evde kalıyor.
İkisi de öğretmen ve çok mutlular.
Arkadaşım annesine baskı yapmış 9 yaşındayken kardeş yap diye iyi ki annem dogurmis diyor.
O olmasa yarım hissederdim diyor.
Ki nornalde çok bencil bir kızdır ama kardeşine çok verici.
Her yaş farkı aynı olacak diye fark yok.
Benim de kız kardesimle aramda 6 yaş var.
Benim en yegane arkadaşım o.
Ablamla 3 yaş var onunla daha resmi ilişkimiz kafa yapımiz farklı.
Belki cinsiyet farkında değişiklikler olabilir ama o da herkes için geçerli değil.
Benim esim kizkardesine aşırı düşkün arar sorar ilgilenir tam abidir.

İmkan varsa o gücü kendinizde buluyorsanız bizim söyleyeceğimi bir şey yok aslında.
Bir kız bir erkek olmuş olsaydı gelmeyecekti o peri.
Soy illa ki erkekten devam etmez.
Mesela Peygamberimizin soyu kurumamış kız evladından devam etmiş.
Ataerkil bakış açısına göre hareket ediyorsunuz.

Haha:)) Eşim yardımcıdir hakkını yiyemem.
Ama her iki aileden uzak büyüttüm bu anlamda aşırı zordu.Bu sene tayin durumumuz var.O yüzdende biraz düşünmeye başladım sanki.Birde aile destekli büyütmeyim diye.Zoru yaşadım bu gözüme çok kolay gelir diye düşünüyorum.Destek dediğin de hani haftada bir bikac saat baksalarda eşimle başbaşa kalsam yine lükş yani:) Çok beklentim yok ama hastayken vs gibi durumlarda çok zorlandım.
bu arada tek çocuk cidden kolay:)
ikinci çocuğun kolay büyüme sebebi ise bence annelik deneyimi ve şansınız varsa abla veya abinin onunla oyun oynayarak oyalaması büyük rahatlık:)
Büyük kızım tekken ne çektik oyun oynatacagiz diye.İkincide bu sorun hiç olmadı mesela.Ama başka zorluklar oldu kıskançlik vs
iki çocuğumun arası 5 yas yas . Eşim, cocuklar küçükken, hem ev işleri hem çocuklara yardımcı oldu.
Şunu söyleyebilirim ki cocucuklarin küçük yaslari en kolay zamanlariymis😅 şimdi okulu ,dersi ,testi, kursu ,getiri götürü beni daha çok zorluyor bilmiyorum. Ergen tavırlar vs. İkisinin tartışmaları , vs beni çok yoruyor🤣
Bu şekilde 3 . Çocuk beni çok zorlar. Sonucta insan bölünüyor.
Bu arada 1. Dere akrabalarım yakın,yardım edilecek konularda her zaman olurlar.

Bundan 10 sene sonra biri üniversiteyi şehir dışında okurken ortanca dershaneye gidecek. Küçük olan ortaokulda lise sınavına hazırlanmak için yine dershaneye gidecek yaş farkı olarak bakarsanız. Buna yeteceğinizden eminseniz neden olmasın. Ama üniversiteliye devlet yurdu çıkmazsa özel yurtlar yıllık 25-30 bin bandında. Harçlık da 2 bin gönderseniz aylık 5 bin üniversiteliye harcayacaksınız. Ortanca için 2 bin dershane parası küçük olan da da özel ders fln hadi alalım deseniz bin de ona gider. 10 sene sonra aylık sadece10 bin sadece eğitimlerine harcayacaksanız.
Yani önünü görmeden hesaplamadan yapmamak lazım, büyüdükçe masrafları artacak. Okul hayatında masraflar her seviyede katlanıyor.
Test kitabı fiyatları mesela. Üç çocuk için aşınacak test kitabı bile binlerce lira demek

Çevremdeki herkes 2. Çocuğu yaparken ilk çocuğu özel okuldan alıp devlete verdi,kurslarını iptal ettirdi,aldıkları kıyafet ve ayakkabı markalarını düşürdü,daha ucuz et almaya başladı,özel okul parasını araba modeli yükseltmek için kullananlar bile var 😊üremek için neler yapıyorlar diye şaşırarak bakıyorum. Herkes böyle olacak diye bir kural yok elbette. Siz kendi standartlarınızı düşürmeyecekseniz veya en azından düşürseniz bile bundan mutsuz olmayacaksanız yapın derim.

Maddi durumunuz iyiyse
Çocuğa verebilecek sevginiz varsa
Maddi ve manevi yetebilecekseniz
Çocukları da seviyorsanız yapın ☺️

Yanlız şöyle diyeyim
Eşinizin ailesinde hiç erkek yoksa ve sizin de kızlarınız olduysa 3. De kız olma ihtimali çok yüksek

Eğer illa yapacağım erkek olsun istiyorum diyorsanız kıbrısta ya ada Azerbaycan’da cinsiyet seçimi yapılıyor
Biraz maliyetli ama sonuç garanti
Onu deneyin bari.

Bundan 10 sene sonra biri üniversiteyi şehir dışında okurken ortanca dershaneye gidecek. Küçük olan ortaokulda lise sınavına hazırlanmak için yine dershaneye gidecek yaş farkı olarak bakarsanız. Buna yeteceğinizden eminseniz neden olmasın. Ama üniversiteliye devlet yurdu çıkmazsa özel yurtlar yıllık 25-30 bin bandında. Harçlık da 2 bin gönderseniz aylık 5 bin üniversiteliye harcayacaksınız. Ortanca için 2 bin dershane parası küçük olan da da özel ders fln hadi alalım deseniz bin de ona gider. 10 sene sonra aylık sadece10 bin sadece eğitimlerine harcayacaksanız.
Yani önünü görmeden hesaplamadan yapmamak lazım, büyüdükçe masrafları artacak. Okul hayatında masraflar her seviyede katlanıyor.
Test kitabı fiyatları mesela. Üç çocuk için aşınacak test kitabı bile binlerce lira demek
Bizim okuldan bir hocanın kızı Ankara’da okuyor. Yemekli falan diye özel yurda yazdırmışlar, yıllık ücret 80 bin. Şehirden şehire, yurdun odaların şartlarına göre değişiyor bu ücret. Çocuk masrafı deyince akla ilk kreş geliyor, kreş en masumu oysaki. 🥲

Bizim okuldan bir hocanın kızı Ankara’da okuyor. Yemekli falan diye özel yurda yazdırmışlar, yıllık ücret 80 bin. Şehirden şehire, yurdun odaların şartlarına göre değişiyor bu ücret. Çocuk masrafı deyince akla ilk kreş geliyor, kreş en masumu oysaki. 🥲
Yeğenim bu sene üniversiteyi kazandı. Peşin ödemeyle 28 bin ödediler. Yemek hariç apart şeklinde bir yurt. Yemekle fln dediğiniz gibi ücreti. Ki daha ders kitapları ve okul masrafları da var. Tıp dişçilik gibi bölümlerin malzeme masrafı da çok bel büküyor. Biri okurken diğeri sınava hazırlansa hele bütçe dayanmaz. Tek bir test kitabı 250 tl. Beş ders için bir tek yayınevinden kaynak alsa 1000 tl. Ama bir kaç yayın alması gerekiyorsa dershane özel ders ücreti olmadan test kitabı masrafı bile binlerce lira demek.

Benim de bir kız bir oğlum var. Geçen ay biraz geç regl oldum noluyor dedim içimi bir heyecan sardı halbusem aslaaaa istemiyorum..Bebeğin kendi güzel, verdiği hisleri düşününce bile içim mutluluk doluyor ama o kadar... 35 yaşındasınız ve eminim 3,çocuğa haliniz kalmamıştır ben de 32 yaşındayım. Böyle bir fikir gelse aklıma ben ne zaman yaşamaya devam edeceğim diyorum. Çünkü şuan kendimi sadece fotosentez yapıyor gibi hissediyorum :ruh:

Çevremdeki herkes 2. Çocuğu yaparken ilk çocuğu özel okuldan alıp devlete verdi,kurslarını iptal ettirdi,aldıkları kıyafet ve ayakkabı markalarını düşürdü,daha ucuz et almaya başladı,özel okul parasını araba modeli yükseltmek için kullananlar bile var 😊üremek için neler yapıyorlar diye şaşırarak bakıyorum. Herkes böyle olacak diye bir kural yok elbette. Siz kendi standartlarınızı düşürmeyecekseniz veya en azından düşürseniz bile bundan mutsuz olmayacaksanız yapın derim.
çalışan insanlarsa başka şansları yok ki
hanımefendi öğretmenmis , kocası da memurmus maasi iyiymiş 2 memur maaşı alıyormuş sanırım bide 2 kira ev gelirleri varmış.
benim hesabıma gore bu iki çocuğu bile cidden çok iyi eğitmek/ büyütmek için yeterli sayılmaz.
çünkü 3 çocuğum olsun devlet okuluna gitsin demek yerine 1 çocuğum olsun ama yüzyıllık eğitimi ekolü olan özel okullara gitsin isterim, spor ve ekstra bir hobi kursu olsun mutlaka istedim/ beslenme kismini söylemiyorum bile, öğretici seyahatler ve tatiller olmali
ayrica üniversitede olabildiğince yurtdışı tercih etmek isterim vs vs

ama herkesin standarlari/bakış açısı çok farklı.

Çin takvimine göre hesaplayın bir erkek çocuk istiyorsanız. Bir sürü takvim var böyle.

Aynı okulda olmanız çok avantaj. Maddi durumunuzdw iyiymiş. Kızlarınızında karakteri, huyu böyle iyiys, kardeşlik bağları varsa üçünci neden olmasın. Olursa inşallah sağlıklı,ömrü güzel olsun.

Tutmuyor o. Çin takvimine göre benimki kızdı ama oğlan doğurdum 😀

Benim çocuk konusuna bakış açım tamamen maddiyatla orantılı. Mesela iki çocuğum var. Durumumuz orta derecede. Ama üst segmentte olsaydım hiç düşünmez üçüncüyu de yapardım. Yapmama sebebim tamamen fiziksel yorgunluk ve onlara kaliteli gelecek sunamama kaygısı. Kısacası çok zengin olsam temizliğe zaten yardımcı gelir. Çocuklar için de bana destek olabilecek birisi olur. Gelecekleri garanti altındaysa 3 4 bile yaparım niye yapmayayım:) ama bizim durumumuz buna müsait değil

Back
X