• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 yaşındayım evliliğe geç mi kaldım ?

Canım yok artık saçmalamayın ya kim size bunları söyleyen ben 27 yaşımdayım ocak ayında nişanlandım.Benim bir arkadaşım 34 yaşında evlendi.1960 larda 50 lilerde yaşamıyoruz 2019 senesindeyiz arkadaşlar gayet normal sakin:eğlence:

• Beğen
Reactions: 000
Evde kalık gibi espriler yapıp gülmek abartı değil mi ya? Nasıl çevreniz var sizin hem de şu ekonomide erkekler de evliliğe yanaşmıyor ki ülkenin hali içler acısı evlenip napacaksın ayol ben de 27 ime yeni girdim ablamla yurt dışına taşınmayı düşünüyoruz inşallah nasip olacak ben böyle memlekete evlenip çocuk dünyaya getirmem şahsen kimse kusura bakmasın kalık diyende cevabını alır.

• Beğen
Bak şu evleniyor bu evleniyor aa o senden küçüktü diyorlar. Yaşın geçiyor nasibin yok mu insanlar hep bunları konuşuyor
24 yaşında evlendim 25 te anne oldum Ablam var 28 yaşında Hale’n bekar ve düşünmüyor da bence nasip kısmet bu işler ama isterseniz biraz aktif olun

Hmm geç kaldın evet. . Nereye yetişiyorsun ki geç kalmış oluyorsun? Yüksek lisans yapıyorum diyorsun çok normal değil mi şu an bekar olman? Liseyi bitirip evlenseydin de okumadın diye erkenden çocuk yaptın diye söyleneceklerdi.

oyyy ülkemin hali

yüksek lisans yapan eğitimli kızcağıza 26 yaşında evde kalmış psikolojisi yüklüyoruz

yurt dışında Erasmus yapan üniversite öğrencisi delikanlı nişan diye tutturuyor

@sassyassyy seni de çağırayım

evlenince bir şey olmuyor

hani kötü karikatürler vardır ya burada bir b.. yok şeklinde aynen öyle

30 altında evlilik mi kaldı ya

ben 13 yıl önce 26 yaşında evlendim de herkes bana acelen ne dedi

oysa işim gücüm kurulu düzenim vardı zaten

arkadaşlarım 40 üstü evlendi

çevremde oğlumun arkadaşlarının anneleri vs var herkes 30 yaşında ve üstünde anne olmuş

yani özetle bir yere geç kalmıyorsunuz, hayatınızı yaşayın

bu arada evlenmek zorunlu da değil
Ben de 26 yaşındayım biz lisedeyken kariyer daha ön plandaydı çevremizdeki evlilikler en erken 28de yapılıyordu. Ama günümüzde neden bilmiyorum erken evliliğe dönüş var ve eğitimlisi eğitimsizi herkes nasibini alıyor bu baskıdan. Özellikle aileyle yaşanınca daha da artıyor etkisi tabi ki, çok bulmuyorum bu tarz bunalımları ben.

bak ben simdi sana sir vericem- kesin KKden atilirim bu siri verdigim icin.
senin bilmedigin (kocan olmadigi icin) gizli bir "evli kadinlar birligi var" orda tüm evli kadinlar bulusuyorlar ve günlerini gün ediyorlar. bir bilsen- girgir samata- heryer pembis pembis pamuk sekerinden- dert yok. keder yok. herkes musmutlu-güzel ve zengin. herkesin kocasi zaten casanova- hergün 5 kere sex yapiyorlar ve kocalari onlari hediyeye ve ilgiye boguyor. tombik tombik bebekleri oluyor ama hic kilo almiyorlar- yorulmuyorlar-asla evleri pislenmiyor. zaten hepsinde tonca para var, temizlikci aliyorlar.
neyse, bak sen simdi baya yaslanmissin. es bulman artik mümkün degil- bu birlige zaten 23 yasi üstü "moruk kadinlar" giremiyor. malasef gec kaldin. adina cok üzüldüm.

Tabiki daha hedeflerim var akademisyen olmak istiyorum dil öğrenmeye vakit ayırıyorum ama gelen giden yaş geçtikten sonra evlenilmez şunun kızı da evlenmedi öyle kaldı gitti diyorlar ister istemez acaba bende yalnız mı öleceğim korkusu sarıyor. Onun bunun açığından beslenen insanlar
Sizin gibi okuyan eden genç bir kadının, kim kiminle evlenmiş, çocuk yapmış mı, kimin kızı evde kalmış, kimin oğlunun maaşı ne kadarmış şeklinde dedikodu kaynatmaktan başka gayesi olmayan bir takım insanların ne dediklerini kafaya takması cidden iç acıtıcı. İnsanların lafına göre yaşayacak değilsiniz. Yalnız mı öleceğim korkusu da şu bahsettiklerinizden ayrı bir şey. 28 yaşımda evlendim, 2 kızım var, ben bile yalnız ölebilirim. Kimse için garantisi yok bu durumların.

Yaşadığınız hayatı savunmayı öğrenin. Neden evlilik istemediniz? Okulunuz için belki, biri yoktu bunu düşündürecek, tek gezmek istediniz, artık sebep her neyse savunun bunu.

Vıdı vıdı konuşup duruyorlar. Ben 20 yaşında evlendim. Banada çok erken demişlerdi. Şimdide “ay ne güzel evlendin, 2de çocuğun var. En iyisini yaptın erken evlenip” diyorlar. İyide soran oldu mu yani? Hatalarda bana ait doğrularda. Zamanına sadece ben karar veririm. Kulak tıkayınca insan hatada yapmıyor. Şimdi bu baskıyla birini arama hatasına düşmeyin. Hayatınızdaki önceliklere odaklanın.

• Beğen
26 yaş evlenmek istemek için çok erken bi yaş değil ki konu sahibine yüklenmeye gerek yok bence eğitimle işle evlilik farklı kulvarlarda şeyler duygusal açlık diye bir durum var insan başarısını mutluluğunu acısını paylaşabileceği bir hayat arkadaşı ister konu sahibinin çevresi de buna uygun insanlar değil anladığım kadarıyla kendi hayatını kurmak istemesi çok doğal. Yüksek lisans yapıyormuşsun çevrende vardır illaki beğenebileceğin birileri çok yakının olmasına gerek yok samimiyet kurabilirsin çekingen olmaman yeterli bu devirde herkes eğitimli kadın istiyo biraz da bakımlıysan falan her türlü bulursun kız arkadaşlar da edin onların çevresinde de tanışabileceğin kişiler vardır akrabalarını da önemseme yüksek lisans falan yapıyorsun diye kıskanmışlardır vuracak sadece evlilik konusu olduğu için ordan vuruyorlardır

Ya bir şey diyeyim mi evlensen de bu milletin ağzı kapanmıcak

O zaman da "ee çocuk yok mu?" diyecekler

Çocuk olunca ikinciye burun sokacaklar falan falan

Milletin işi gücü yok başkasının hayatını da yönetme peşinde

20 yaşındayken açtığınız evlilik konuları var konu sahibine laf sokacağınıza siz kendinize bakın bence :)

Ahah. En tilt olduğum şeylerden biri burada bu.

Kendi hayatı, ailesi, evliliği mükemmelmiş gibi başkalarını asıp kesenler.

Kendisi koca dayağı yiyip, ne münasebet eşin yaptığın tatlıyı beğenmemiş boşan canım yapanlar falan. :KK45:

Herkes sanki evlenemez gözüyle bakıyor yaşıtlarım benden küçükler de evlendi. Her gelen beni gören biri yok mu diye soruyor imalı imalı. Kendi akraba çevremden bile insanlar yapıyor. Evde kalık gibi espriler yapıp gülünüyor. Aktif biri değilim. Yükseklisans yapıyorum. Sosyal medyalarda yokum fazla da insanla görüşmüyorum. Ne yapmalıyım ?
O zaman yavaş yavaş bende bu duyguya bürünmeli miyim ?
24 yasına girdim babam hala evliliğin şakasını yaptırmıyor.
Benim kızlarım daha küçük diyor :işsiz:
Gerçi benim babam da abartıyor ama daha 26 yasında ki kızı da bu psikolojiye sokmak kusura bakmayın ama cehalet bence
Sen yüksek yap bi bitsin sonra kafan rahat eder kariyer yaparken bulursun aşkı da takma bu kadar :halay:

Merhaba ben 28 yasinda evlendim hatta gec kaldim diye biraz ettim sanirim. Suanda 33 yasindayim ve aslinda bekleseydim cok daha iyi olurdu dedigim yaslardayim. Bence kadin gercekten 30 yasindan sonra daha da farkindalikla bakiyor hayata. Belkide evliligim kötü gittigi ve bosandigim icinde böyle karamsar düsünüyor olabilirim.

Sana haddime düsmez ama söylemek istedigim evlenmek icin evlenme ve sadece asik oldugun icin yada sevdigin icinde evlenme. Evlilik bunun cok daha fazlasi. Bu kisi ile rahatca sakalasabilirmisin? Bu kisiyle herseyi acikca konusabilirmisin? Bu kisiye kendini rahatca ifade edebilirmisin seni yargilamadan? Vb birsürü soru. Evet ayni evde yasamaya baslayinca hersey cok farkli oluyor ama gercekten karsindaki insani iyi gözlemlemeye calis ve sadece kalbinle yada sdece mantiginla hareket etme. Ikisini harmanlaya karar ver. Ve asla gec kaldim evlenme diye düsünme, yanlis karar alip hayatini mafedebilirsin.

Back