• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 yaşındayım evliliğe geç mi kaldım ?

Bana da evlenmeden once oyle konusurlardi evde kalmış muamelesi yapiyolardi bende sanirim ben hic evlenemicem saniyodum bunlari dusunurken 25 26 yasindaydim hep bi evlilik baskisi vardi 27 yasina girdim evlendim :) yani bu işler hic belli olmuyo kafana takma
Aynı sizin durumdayım artık evlenemez gözüyle bakılıyor

26 yas nedir ya ?
Evlenemedim diye dusunmek icin cok cok erken, hos bence boyle dusunmek buyuk oranda toplum baskisindan.
Siz milleti bosverin, herkes bi sey der. Evlenince de cocuk da cocuk derler :)
Bas edemezsiniz insanlarla. Siz keyfinize bakin, bu bekar gunlerin tadini cikarin.
Bakışlar değişik imalı sözler isteyen yok mu hmm demeler çook bunalıyorum artık bu sözlerden insan içine çıkmak akrabalarımla bile görüşmek istemiyorum.

Herkes sanki evlenemez gözüyle bakıyor yaşıtlarım benden küçükler de evlendi. Her gelen beni gören biri yok mu diye soruyor imalı imalı. Kendi akraba çevremden bile insanlar yapıyor. Evde kalık gibi espriler yapıp gülünüyor. Aktif biri değilim. Yükseklisans yapıyorum. Sosyal medyalarda yokum fazla da insanla görüşmüyorum. Ne yapmalıyım ?

oyyy ülkemin hali

yüksek lisans yapan eğitimli kızcağıza 26 yaşında evde kalmış psikolojisi yüklüyoruz

yurt dışında Erasmus yapan üniversite öğrencisi delikanlı nişan diye tutturuyor

S sassyassyy seni de çağırayım

evlenince bir şey olmuyor

hani kötü karikatürler vardır ya burada bir b.. yok şeklinde aynen öyle

30 altında evlilik mi kaldı ya

ben 13 yıl önce 26 yaşında evlendim de herkes bana acelen ne dedi

oysa işim gücüm kurulu düzenim vardı zaten

arkadaşlarım 40 üstü evlendi

çevremde oğlumun arkadaşlarının anneleri vs var herkes 30 yaşında ve üstünde anne olmuş

yani özetle bir yere geç kalmıyorsunuz, hayatınızı yaşayın

bu arada evlenmek zorunlu da değil

İnsan yüksek lisans yapan birinin hayatta farklı endişeleri, arzuları olmasını bekliyor ister istemez ya. Evde kaldın bilmem ne muhabbeti yapan insanların cehaletini kafasına takmayacak kadar ufkunun açılmış olmasını bekliyor en azından. Evlenmek ısmarlama yapılan, şu yaşta gerçekleştireceğim deyip de planlayacağınız bir hadise değil. Ruh eşiniz hayatınıza ne zaman girerse o zaman bakarsınız o işlere. Yani normal olanı budur. Geç kalıyorum diye 20'lerinizde önünüze çıkan ilk adamla da evlenebilirsiniz, bu da bir seçenek ama bence bunu da ancak "geç kalıyorsun" imasında bulunan o cahil kafalar yapar. Siz o kafada mısınız?

İnsanlar konuşur hep konuşcaklar. Evlensen çocuk yok mu yoksa olmuyor mu diyecekler çocuğun olacak hala yürümedi mi daha konuşmadı mı hep konuşcak bi mevzuları olacak yani. Sana düşen böyle bi şey dendiğinde ezik ve suskun durmaman. Kısmeti mi yok dediklerinde yoo var ama ben beğenmiyorum sizin kıza yollayayım istersen de mesela. Çok inceleme mi dediler ömür boyu mutlu olmak istiyorum inceliyorum incelemeden evlenenleri de görüyoruz mutluluk taklidinden ölecekler de. Susma yani susarsan üstüne gelirler tatlı tatlı geçir lafı. Eve de kapanma gez eğlen sosyal medya kullan canın ne istiyorsa onu yap. Evlilik o kadar da matah bişi değil salla gitsin :confused:

Yine yeni nesil falan da denmiş de eski nesil yapıyor bunu zaten ve eğitimlisi eğitimsizi pek çok kişi için evlilik bi derece atlama olarak görülüyor kabul edelim bunu ortadoğululuk damarlarımıza işlemiş o kadar kolay halledilmiyor bu mevzular. Takıntı haline getirenler değil insanları bu duruma sevk edenler suçlu herkesin karakteri aynı olmayabiliyor ne yazık ki.

Hayır yasınız gec değil ama Hayatınızda birini istemeniz gayet normal. Artık evlilik çağınız gelmiş.
Biraz daha aktif olun sosyal olun.

Çevre etraf çook yoğun baskı yapıyor
Net olmazsanız her şeyi derler. İstemiyorum ben şu an icin, düşünmüyorum deyin gitsin. Elbette beğenen var ama ben beğenmiyorum deyin gerekirse. Evlenmek statu meselesi olmuş bu ülkede artik. Valla evlendim ama bakıyorum üçüncü kolum, üçüncü gözüm falan çıkmadı:KK45: Evlenmek için değil, sevdiğim için evlendim. :cool:

28 yaşında altı aysa tanışıp evlendik 32 yaşındayım 3,5 yaşında ve 8,5 aylık oğullarım var hayatın güzellikleri çok şükür bu günlere hayatın süprizleri bitmemiş Rabbim bi bebiş daha nasip etmiş sürpriz oldu bize de düşün yani 33 yaşın da nasip 3 çocuk annesi olucam hiç bişeye geç değil doğru zaman doğru insan nasip hepsi

Akrabalarla toplanılıyor herkes nasibimi yok kimse beğenmiyor mundiye düşünüyor
İnsanlar herşeyi der önünü tutamazsın der yani. Bana da diyorlar. Ama umurumda mı hayır. Gülüp geçiyorum. Baktım çok üstüme geliyorlar yapıştırıyorum cevabı şaka yollu " Aman sen evlendin de ne oldu başın göğe mi erdi" diye.
Baktım yine devam ediyor evlilik, evde kaldın muhabbetlerine o kişinin hayatındaki problemlerden konu açıyorum:) Bu problemler de genelde eş çocuk üzerine oluyor. Sonra "amaaa bir de bana evlen diyorsunuz, bin türlü dert "diye bitiriyorum. Konu tamamen kapanıyor böylece:halay:

İnsan yüksek lisans yapan birinin hayatta farklı endişeleri, arzuları olmasını bekliyor ister istemez ya. Evde kaldın bilmem ne muhabbeti yapan insanların cehaletini kafasına takmayacak kadar ufkunun açılmış olmasını bekliyor en azından. Evlenmek ısmarlama yapılan, şu yaşta gerçekleştireceğim deyip de planlayacağınız bir hadise değil. Ruh eşiniz hayatınıza ne zaman girerse o zaman bakarsınız o işlere. Yani normal olanı budur. Geç kalıyorum diye 20'lerinizde önünüze çıkan ilk adamla da evlenebilirsiniz, bu da bir seçenek ama bence bunu da ancak "geç kalıyorsun" imasında bulunan o cahil kafalar yapar. Siz o kafada mısınız?
Tabiki daha hedeflerim var akademisyen olmak istiyorum dil öğrenmeye vakit ayırıyorum ama gelen giden yaş geçtikten sonra evlenilmez şunun kızı da evlenmedi öyle kaldı gitti diyorlar ister istemez acaba bende yalnız mı öleceğim korkusu sarıyor. Onun bunun açığından beslenen insanlar

Ba
28 yaşında altı aysa tanışıp evlendik 32 yaşındayım 3,5 yaşında ve 8,5 aylık oğullarım var hayatın güzellikleri çok şükür bu günlere hayatın süprizleri bitmemiş Rabbim bi bebiş daha nasip etmiş sürpriz oldu bize de düşün yani 33 yaşın da nasip 3 çocuk annesi olucam hiç bişeye geç değil doğru zaman doğru insan nasip hepsi
na çook büyük destek oldunuz teşekkür ederim

İnsanlar herşeyi der önünü tutamazsın der yani. Bana da diyorlar. Ama umurumda mı hayır. Gülüp geçiyorum. Baktım çok üstüme geliyorlar yapıştırıyorum cevabı şaka yollu " Aman sen evlendin de ne oldu başın göğe mi erdi" diye.
Baktım yine devam ediyor evlilik, evde kaldın muhabbetlerine o kişinin hayatındaki problemlerden konu açıyorum:) Bu problemler de genelde eş çocuk üzerine oluyor. Sonra "amaaa bir de bana evlen diyorsunuz, bin türlü dert "diye bitiriyorum. Konu tamamen kapanıyor böylece:halay:
Vallahi agziniza saglik dedim okurken.:KK50:

Güzel taktik

Arkadaşlar bence evliliği de çok ertelememek lazım daha sonra her şey daha zorlaşıyo mesela çocuk yapmak :)

Bu elalem ne der hapishanesinden üniversite okumuş yüksek lisans yapacak genç kadınlar kurtulamayacak da kim kurtulacak ? Evlilik bir hedef olmamalı insanın hayatinda. Olağan akışta doğru bir insan çıkar karşınıza evlenirsiniz, bu 26 olmaz 30 olur.

Toplumun bu baskını bu kadar ciddiye almayın. Aynı yaşta bir erkeğe yapmıyorlar bu durumu mesela, genc kızlara en büyük hedef niye evlilik olarak sunuluyor ?

Back