-
- Konu Sahibi yesilgunes
Zaten geç evlen . 23 yaş daha çok küçük ne evliliği. Zaten bir tek bizim millet de var bu evlilik merakı. 32 yaşında evlendim, bir tane çocuğumZaten son bir aydır hiç biriyle görüşmüyorum. Sadece derslerime çalışıyorum.
23 yaşında ev araba bir mesleğe ve diplomaya sahip olmanın, evli olmanın çok büyük bir başarı olduğunu, geri kalan yaşların çok geç olduğunu düşünüyorlar.
İyi ki böyle bir olayı yaşamışım, hayatımdan onları çıkarmam gerekiyormuş demek ki.
Zaten son bir aydır hiç biriyle görüşmüyorum. Sadece derslerime çalışıyorum.
23 yaşında ev araba bir mesleğe ve diplomaya sahip olmanın, evli olmanın çok büyük bir başarı olduğunu, geri kalan yaşların çok geç olduğunu düşünüyorlar.
İyi ki böyle bir olayı yaşamışım, hayatımdan onları çıkarmam gerekiyormuş demek ki.
Çok istiyorsaniz yaparsiniz. Evet normalde sirayla yapiliyor okul, evlilik iş bunlarin belli bir yaşi ve sırasi oluyor toplumum ideal belirledigi ve bazi insanlar bu standart siralamayi bozdugunuzda hayatinizin asla iyi olamayacagini sürünmenizi bekliyor haliyle.
Hic bisey icin geç değil onu yapamazsin bunu yapamazsin diyenleri asla sallamayin.
Yorumunuz için çok teşekkür ederimBütün yorumlari okumadim ama size bir akademisyen olarak sunu söylemek istiyorum: Daha cok gencsiniz, bütün hedeflerinize ulasabilirsiniz. Okumanin gercekten yasi yok. Benim ögrencilerim sizin yaslarinizda oluyor (ben yurtdisindayim).Siz yeter ki azimli ve istekli olun. Cok güzel seyler basara bilmek icin sadece gayret göstermeniz gerekir. Kimseye kulak asmayin. Genelde kendisi bir seyler basaramayanlar yada ufku kisitli olanlar baskasininda basarili olmasini istemez. Siz kendi yolunuzu cizin. Size bol sans ve mutlu bir hayat diliyorum.
Yorumunuz için teşekkür ederimOhooo daha herseyin en basindasin.23 yas ne ki gencsin hem de cok gencsin
Arkadaslarin da cok bosbogaz.insanin hevesini kiran ,modunu dusuren tiplerden nefret ederim.asil onlar genc yasta evlenip barklanip hayatlarini mahvetmis
Bu sene 2 senelik üni kazandım 43 yaşındayım teşekkürler
Bence hiçbir şey için geç değil insanlar 50 yaşında üniversite okuyor ne alakası var hiç geç değil siz hiç kimseye takılmayın hedeflerinize odaklanınMerhaba kızlar yeni üyeyim. Sizinle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.
Ben 23 yaşındayım. Liseden mezun olduğum da Hacettepe Psikoloji bölümünü kazandım, ingilizce okuyacaktım. Psikoloji istediğim bir bölüm ve meslek.
Fakat bir hastalığımdan dolayı o yıllar üniversite okuyamadım ve işe girip çalışamadım. Şimdi daha iyiyim ve yeniden üniversite okumak istiyorum, sınava hazırlanıyorum.
Ayrıca yurt dışın da yüksek lisans yapmak, ehliyet almak, ingilizce öğrenmek, part time çalışmak istiyorum. Kısacası çok hedefim var. Eğitim ve meslek sahibi bir kadın olmak istiyorum.
Fakat ben çok azimli olsam da arkadaş çevrem bana şunları söylüyor
"Senin yaşındakiler çoktan okudu iş sahibi oldu senden geçti"
"Sen bu yaşta araba da süremezsin, ingilizce de öğrenemezsin, çocukken yapacaktın bunları"
"Mezun olduğunda 27 28 yaşında olacaksın, o yaştan sonra mesleğine başlamak için geç"
Arkadaşlarım üniversiteden çoktan mezun oldular, torpille de olsa iş sahibi oldular, bir çoğu evli, nişanlı. Ben sadece hedeflerimi onlarla paylasmak istemiştim ama çok alaya alındım. Acaba dedim gerçekten çok mu geç kaldım?
Ben uzun yıllar evde olduğum için iş ve üniversite ortamını bilmiyorum.
Gerçekten öyle mi her şey için çok mu geç kaldım? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
40yasinda tekrar ünv okuyanlar var, seni kiskaniyorlar basaracagini biliyorlar o yüzden seni aşağı çekiyorlar vazgeçme istediklerini yap.Merhaba kızlar yeni üyeyim. Sizinle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.
Ben 23 yaşındayım. Liseden mezun olduğum da Hacettepe Psikoloji bölümünü kazandım, ingilizce okuyacaktım. Psikoloji istediğim bir bölüm ve meslek.
Fakat bir hastalığımdan dolayı o yıllar üniversite okuyamadım ve işe girip çalışamadım. Şimdi daha iyiyim ve yeniden üniversite okumak istiyorum, sınava hazırlanıyorum.
Ayrıca yurt dışın da yüksek lisans yapmak, ehliyet almak, ingilizce öğrenmek, part time çalışmak istiyorum. Kısacası çok hedefim var. Eğitim ve meslek sahibi bir kadın olmak istiyorum.
"Sen bu yaşta araba da süremezsin, ingilizce de öğrenemezsin, çocukken yapacaktın bunları"
"Mezun olduğunda 27 28 yaşında olacaksın, o yaştan sonra mesleğine başlamak için geç"
Arkadaşlarım üniversiteden çoktan mezun oldular, torpille de olsa iş sahibi oldular, bir çoğu evli, nişanlı. Ben sadece hedeflerimi onlarla paylasmak istemiştim ama çok alaya alındım. Acaba dedim gerçekten çok mu geç kaldım?
Gerçekten öyle mi her şey için çok mu geç kaldım? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Azimle şey edenHayirli olsunn bibiiiii
1 aydır hiç görüşmüyorum. Sadece derslerime odaklandım, üniversitem başlayınca hem okuldan hem de iş yerinden arkadaş edinirim diye düşündüm bendeEeeee ne yapmanı istiyorlar peli 23üm oh yaşlandım diyip kazandığın okula gitmeyip ne yapmanı bekliyorlar? Hayatboyu evde mi oturcaksın yaniYaşın gayet genç, 23lük ofis açmış terapist de tanımıyorum yaşıtların da iş sahibi olmadı yani merak etme O insanlar arkadaşın değil , okula başlayıp yeni çevre edin diyorum
Yorumunuz için teşekkür ederim40yasinda tekrar ünv okuyanlar var, seni kiskaniyorlar basaracagini biliyorlar o yüzden seni aşağı çekiyorlar vazgeçme istediklerini yap.
Ben bunu onlara da söylemiştim. İnsanlar 40 yaşında kariyer sahibi oluyorlar, okuyorlar diye.Bu sene 2 senelik üni kazandım 43 yaşındayım teşekkürler
İnsan istedikten sonra hiçbir şey için geç değil kaldı ki henüz çok gençsin. Sadece konudan bağımsız şunu söyleyebilirim. Psikoloji şu an hali hazırda yığılmanın olduğu bir bölüm malesef ki ve meslek yasası da olmadığı için iki sertifika alan kendini “terapist” ilan ettiği bir sektör haline dönüştü. İyi bir terapist olabilmek için mezun olduktan sonra yüksek lisans yapıp bir sürü eğitim alman gerekiyor ve hepsi maalesef ki çok ciddi ücretli. Yani sadece lisans okumakla bitmiyor iş. Eğer ki bunları yaparım ve gerekli bütçemde var diyorsan giriş yoksa başka bölümlerde bakabilirsinMerhaba kızlar yeni üyeyim. Sizinle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.
Yorumunuz için çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun öncelikle, umarım en kısa zamanda tamamen kavuşursunuz sağlığınıza.23 yaşın nesi geçmiş? Ayrıca geç olup olmadığına kim karar veriyor? Bunu söyleyen insanların ya hayatta hiçbir amacı yoktur ya da iyi niyetli değildir bence. Böylesine güzel bir hayal kuran insanın sırtı sıvazlanır, destek olunur. Hayalinden vazgeçirmeye teşebbüs edilmez. Lütfen hayalinizi yarım bırakmayın, gerçekten istedikten sonra muhakkak başarırsınız. Diyelim ki bir şeyler ters gitti ve olmadı ya da fikriniz değişti. En azından denedim, keşke demiyorum demek için bile bu yola girmelisiniz kesinlikle. Her şey gönlünüzce olsun.
Daha menepoza girmek gibi bir derdim yok :) tabi 20li yaslardayken 40 lar çok yaşlı geliyor ama öyle birşey yok sen kimseyi dinleme hiç birşey için geç değil ben 38 den sonra değiştirdim hayatımıBen bunu onlara da söylemiştim. İnsanlar 40 yaşında kariyer sahibi oluyorlar, okuyorlar diye.
Bana "sen iş hayatını bilmezsin, onlar sadece heveslerini alıyorlar, yoksa 40 yaşında ki kadın anca menopoza girer" demişlerdi.
Çok üzülmüştüm. Sanırsam başarabileceğimi bildikleri için beni aşağıya çekmeye çalıştılar, yinede kalbimden kötülük geçiren birisi değilim.
Bir şeyi de yapama be kadinnnn bir şey de gelmesin elindenBu sene 2 senelik üni kazandım 43 yaşındayım teşekkürler