22 yıllık birlikteliğim ve tükenmişliğim.

Para yönetimi zor değil ki. Faturalar otamatik ödeme talimatı ile ödeniyor. Tüm işlemler online. Maaşımın yönetimini kocama bıraksam çalışasım gelmez.

Annem de aynı bahanelere sığınırdı. Ne babalar var ensest, sapık, bizimkinin dayağı yok en azından, kumarı yok kahvesi yok derdi. Keşke beni dövseydi de o cümleleri söylemeseydi büyürken.
Psikolojik şiddet, sevgisizlik, ilgisizlik falan gerçekten daha kötü. Fark edilmesi, anlatılması, üstünden gelinmesi de çok zor. Umarım bu yaralarımız iyileşir

Aynen.Artık başka çarem de kalmadı.

Aslında ben koca vasfına sığınmam. Çocukları

Çok haklısınız.

Yani sizi de kirmak istemiyorum siddet görmüssünüz, ama benim bir akrabagim var. Babasi hayatda oldugu halde babasiz büyüdü sayilir. Bu durum onu hala öyle etkiliyor ki tedavi görüyor. Kendiniz icin birseyler yapamiyorsaniz o kiziniz icin yapin. O babasiz kalirken, kardesi babali büyüyor. O celiskiyi ve yasadigi siddeti bakalim ne yaralar acti kuzuda. Bizim burdan bile canimiz acidi

İçimi en çok yakan da bu. O babasını seçemezdi ama ben ona bu babayı seçmişim. Kendine geldim artık. Anlaşmalıya yanaşmasa da çekişmeli olarak dan olsa boşanacağım ondan.

inşallah boşanırsınız.
ben bir dereceye kadar kendi yediği dayağı tolere eden bir kadını anlayabilirim ama evladı döven adamla aynı evde yaşamaya devam edebileni anlayamıyorum malesef.

Canınızı sokakta mı buldunuz ?
Hadi kendinize reva görüyorsunuz bu hayatı peki çocuklarınız ??
Adam hem size hem kızınıza şiddet uygulamış dahası var mı ?

Çalışan , kendi ayakları üzerinde duran da bir kadınsınız neden ayrılmıyorsunuz ?

Kızınızı gözlerinden öpüyorum bu dik duruşu için .

Ne güzel bastırmış sizi. Sinin, pısırık biri olmuşsunuz resmen. Maaş kartınızı alarak bir adım atın önce

Ne için tartışıyordunuz?

Hakkinda fikrinin olmadigi hic bir konu yoktu. Ev hanimi, 3 cocuk buyutmus anne, psikolog, kadin dogum uzmani, cocuk hastaliklari uzmani vb gibi davraniyordu. En son 7 aylik bebegi sisme havuzun icinde gunes gorsun diye temmuz ayinin ortasinda saat 14.00te gunesin ortasina neden koymamasi gerektigini anlatirken cinnet gecirmek uzereydim. Oyle egitimsiz bi adamda degil ustelik. Hayatin olagan akisi icinde yapilmasi/yapılmaması gereken seyleri surekli anlatmaktan bikmistim acikcasi. Ha bide maddi sorunlarda tetikliyor tartışmaları.

bana şiddet bile uygulamaya başlamıştı. ..... anneannesine gidiyor diye ona da hakaretler ve şiddet başlamıştı.
İsterse melek olsun, şu iki cümleden sonra boşanmak zorundasınız.

Çocuğuma el kaldıranın başına indiririm dünyayı, o ne demek ya.
Davanızı açıyorsunuz. Sıkıysa boşanmasın.

Annenizi ezdirdiğiniz yetmemiş şimdi de kızınızı ezdirin aferin. Kadın derdinden üzüntüsünden kanser olmuş. Kızınızı dövüyor şiddet uyguluyor, siz ne biçim annesiniz yahu ne kocaymış arkadaş. Maaşınızı eline sayın, annenize etmediğini bırakmasın sizi dövsün kızınızı dövsün ama özünde iyi bir adam yersen. Kendinize istediğinizi yaptırın kulu kölesi olun da korumak zorunda olduklarınızı da koruyun. Kocam kızımı dövse -ki dokunamaz- benim çok ağrıma gider, paralarım adamı.

Böyle iğrenç adamlara bir de "aslında çok iyidir eşimle aram çok iyi" diyorsunuz. İlk çocukta ağzınızın payını almışken koşa koşa ikinci çocuğu yapmışsınız. Kıza olan olmuş, hayatta en güvenmesi gereken erkekten babasından darbeyi almış, sıra oğlunuzda. Kaçıracakmış 6 ay göremeyecekmişsiniz, bir travma da o çocuk yaşayacak. Bir şekilde yine ikna olursunuz siz. 10 yaşında kız çocuğu yazık yavrum hakkını arıyor ama baba dövüyor anne de pısıp kalıyor seyrediyor dövülmesini, çünkü kendisi de yiyor dayağını. Koca mı önemli çocuklarınız mı?

En kısa sürede toparlayacağım kendimi.Bu konu ve sizin görüşleriniz geriye dönmemek üzere cesaretlendirdi beni.Değersizleştirildiğim için ben de kendime değer vermedim, kendimi önemsemedim.Hiç bir zorunluğum olmadığı halde sanki elimi kolu bağlamışlar, düşüncelerime ket vurmuşlar gibiydim.Kızım ve sizler beni olmayan zincirlerimden kurtardınız.

Bir koca için kendinizi, annenizi, evlatlarınız ezdirmişsiniz. Altından falan mı bu adam?
Birde iyi kelimesini kullanıyorsunuz böyle bir eş için. Adamlar dövüyor, sövüyor, es çocuk demeden, yine de iyi diye bahsediliyor kendilerinden.
O yüzden bu memlekette erkeklere hiçbir şey olmaz, olmuyor.

Kim bilir kaç kere dayak yedi o kızcağız? Keşke evlilik öncesi psikolojik testler olsa da pısırık kadınlar, kötü adamlar anne baba olmasa. Konu sahibi evlatlarım benim canım diyecek ama evlatlara soralım bakalım, dayak yiyen ve dayak yemesine ses çıkarmayan bir anne, döven bir baba onların canı mı?

Eşinizin size şiddet uygulaması bile boşanmak için yeterli değil mi? İyi bir eş değil, iyi bir baba değil. Sizden sizin paranızı kaçırıyor.

Çalışmıyor olsanız bu durumu anlardım, iş yok güç yok, kadının gideceği yeri yok, düzeni bozsa yeni düzen kuramaz, boşanmaya korkar ama size yuh demek istiyorum maalesef.

Esiniz sadece iyi bir muhasebeciymis diyecektim ki sizden habersiz ailesine para gönderdiği icin bunu da diyemiyorum.
Bu konular disinda esim gayet iyidir demissiniz, kastettiginiz size yaptigi harcamalar ise farkinda degilsiniz belki ama maas kartinizi almis harciyor. Hatta sizin emeginizi sizin rizaniz disonda ailesine yediriyor.
Ben bu adamda iyi olan bir taraf goremedim. Babaannesine gitmedigi için cocuguna şiddet uygulayan bir adam iyi adam degildir.
Bosanmaya yanasmiyor olabilir ama siz kararli iseniz illa ki bosanirsiniz.

Bu yaşadıklarıma ve benim bumları sineye çektiğime ben de inanamıyorum.Arkama bakmamak üzere bitiriyorum.Bir yandan boşanma dilekçesini hazırlıyoruz. Kuzenim avukat.Onunla da konuştum.Süreç başladı.

Hata ustune hata neden kaderinizi esinizin eline biraktinizko bosanmak istemiyorsa o onun sorunu alacaktiniz cocuklarinizi ailenizin yanina gidecektiniz kendisi gelirse gelir gelmezse baksin ailesine siz cok pasif kalmissiniz kiziniz bile bu olanlar yuzunden
Babasindan babannesinden sogumus bunlrda sizinde sorumlulugunuz var aileniz hep arkanizda olmus bu durumda olmayi kendiniz secmissiniz lalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…