21 senede korkunç bir ilk :(

Her çocuk ayrı bir dünya mutlaka onunda yumuşak bir damarı vardır ordan yürüyün

Şeker tansiyon diyenlere şaşırdım açıkçası.
Öyle olsa, kendine geldiğinde pişman olması gerekir.
Ama özür dilememiş, dilemezmiş..

Eşinizin bir ‘mal mısın?’ Cümlesine bu kadar gözü döndüyse, profesyonel yardım almanızı öneririm.
Şu anlattığınız ilk kez yaşanıyorsa da, hepiniz için travmatik..
oğlu büyüdükçe evde rekabet mi oldu noldu anlamadım.. kafa göz dalmak nedir 12 yaşında çocuğa..
Bence eşiniz de yardım alsın. Ama yok derse, eşiniz için olmasa da, ergen bir çocuğa nasıl davranılır, problemlerle nasıl baş edilir, bunu öğrenmek için birine danışın. Yada olmadı okuyun.
eşiniz ola ki adım atar ve pişmanlığını dile getirirse şart olarak bunu söyleyebilirsiniz.
Cunku daha yolun başındasınız ve bir çocuğunuz daha var...

İleride herhangi bir hatasında ya da hata yapma ihtimalinde en azından ebeveynleri düşünüp vazgeçmeyecek ya da sonrasında ebeveynlerinin sözünü dinlemeyecek.
dayak atarak soz dinlettiginiz cocuk saglikli mi buyuyecek? bir de psikologsunuz, pes.

guc dengimiz olmayan, kendi yetiştirdiğimiz çocuklara bir tokat geçirmemeliyiz.

‘mal mısın?’ Dediyse, bakalım niye dedi?

ağzından kaçırmış olabilir, anlık hatadır, hepimizin başına gelir...

Ailesinin sınırlarını denemek isteyebilir.

Ailesinin bugune kadar o videoları izlerken yada arkadaşlarına karşı kullanırken ses etmemiş olmasından cesaret almış olabilir.

çocuğa anne-babasına karşı nasıl davranılacağı öğretilmemiş olabilir.

olur da olur... ama hiç biri çocuğa ‘bir tokat geçirmenizi’ gerektirmez.
önce o tokatı ebeveyn olarak kendinize geçirmelisiniz, ben nerede hata yaptım diye.
Ondan sonra da bir tokat geçirilmeyi hak etmeyecek şekilde davranmayı öğrenmelisiniz.
Ne kadar kolay ağızdan çıkıyor bir tokat geçirirdim diye.. yazık gerçekten..

Esiniz önce oğlunuzdan özğr dilemli.cocuk yaprken bu süreçleri tahmin edemedi herhalde.ne demek ya kafa göz dalmak.şekerine başlatmayın varsa da.şiddete bahane mı ariyorsunuz. Affedilecek şey değil.

Benim kardeşim de çok ağır ergenlik geçirdi şu sıralar biraz daha sakin 18 yaşında ama çok çektirdi bize. Babam çok sabırlı birisi illa ki öyle atışmalar, tartışmalar oluyor ama öyle kavga gürültü olmadı yani babam acısından. Ama kardeşim bi kaç kez babama el bile kaldırdı hatta boğazını sıktığı bile oldu. Çok kötü, zor günler geçirdik bizde esrar, alkol kullandığını öğrendik. Lâkin hep sakin kalmaya çalıştık ya hepten elimizden kayıp gitseydi? Korkumuz tamamen buydu Yanı herkesin farklı huyu var demek ki eşinizde öyle bianda parlamış, ama çok abartmış o kadar da olmaz.. Çocuğunuzun yaptığını, dediğini doğru bulmuyorum ama böyle bi nesil yetişiyor maalesef ki eşinizle oturup bu konuyu konuşun, çocuğunuzla da konuşup böyle şeyler dememesini vs söyleyin ama sakın çok yüklenmeyin.. Şimdi anne, baba bi laf dese hemen evden kaçıyorlar. Allah korusun kötü yola felan düşer. o yüzden sakinliginizi koruyun mutlaka eşinizle bu konuyu konuşun.

Ailecek terapiye gidin evet eşiniz çocukluk travmalarından dolayı patlamış ama şimdi çözmezse ilerisini düşünmek bile istemiyorum. Büyük oğlunuz 12 yaşında nereden baksan 10 senesi var ergenliğinin bitmesine küçüğü de var hem. Her hatalarında dayak mı yesinler ? İyi bir aile psikoloğu bulun ve hepiniz gidin buna şahit olmak bile ayrı bir travma küçük oğlunuz için. Eşinize de bu olaydan özürle falan sıyrılamayacağını hepinizin iyiliği için doktora gitmek zorunda olduğunu kesin bir biçimde söyleyin. Çok geç olmadan ailenizi kurtarın.

Böyle bir oğul dediğiniz insanla 12 yaşındaki çocuğun alakası bile yok. Bir anlık ağızdan çıkan cümleyle ailenin hayatını mahvetmeyi nasıl bir tutuyorsunuz merak ettim ? Ayrıca emin olun ki teyzenizin oğlunu o noktaya getiren yine çevresindeki yetişkinlerdir. Çocuklar hata yapabilir doğrusunu göstermek yerine şiddet uygularsanız büyür bir güzel hayatınızı mahveder.

Eşiniz şeker hastası olabilir mi? Bu kadar olmasa da babam da bu şekilde olmuştu sürekli kavga ediyordu ilginç bi şekilde şekeri çıktı sonra

hakimler açlık, oruç ve tansiyon durumlarında adam öldürene indirim yapıyorlar. eşiniz artık oruçtün mı böyle oldu yoksa kin mi tutuyor oğluna karşı bilemeyiz fakat siz bize bu durum devam ederse ayrılacak kadar güçlü müsünüz maddi veya mesleki gücünüz var mı ondan haber edin ayrıca oğlunuzun ettiği küfür değil hakaret yani küfür etse demekki oğlanı öldürecekti. O oğlan sırf siz ayrılmadığıınız için böyle bir adamla yaşamak zorunda değil eğer bir daha olursa oğlunuza başka yaşam alanı sağlayın sırf siz yuvanızı dagıtmayacaksınız diye kendine saldıran babaya kimse muhtaç olmak istemez. Bu gidişle oğlunuz evde durmak istemez belki uyuşturucuya alışır arkadaşlarıyla çok gezerse. bir daha olduğu takdirde çocuk için gerekirse ev tutun yazık günah aşkınızın bedelini o ödemek zorunda değil. herkes ağzını tutamaz ayrıca küfürsüz tek kelime kalmadı ne internette ne de insanlar arasında. eşiniz korkunçluk yapmış üerhal o çocuğu kurtarın yoksa aynı konu açılırsa evdi şiddet uygulamasına göz yumduğunuz için çocuğunuzu devletin elinizden alması için herşeyi yaparız.

Merhaba,
Oğlunuzun yaşında o tarz ifadelerin dile dolanması çok şaşılacak bir durum değil ne yazık ki. Ayrıca dürtüsel bir çocuk için bunu ağızdan kaçırması da çok olağan.
eşinizin ergenliği nasıldı diye merak ettim. Erkek çocuklar ergenliklerinde babayla çatışırlar. Baba çok otoriterse, şiddet yanlısıysa, çocuk dışa yansıtamazsa bile içinden çatışır ki bu daha beterdir.
Ancak burada eşinizin daha ilk meselede patlaması ve alışılmadık bir tepki vermesi oğlunuzun ergenliğinin, onun kendi ergenliğindeki yaraları kaşıyacağının emaresi bence.
size tavsiyem, küslüğü bırakın. yargılamayı ve trip atmayı da bırakın. iki yetişkin olarak yalnız oturun, mümkünse iftardan sonra :) eğer çocukları evden uzaklaştıracak bir büyükanne, teyze vb varsa misafirliğe gönderebilirsiniz. konuşmanızda sakin olun ve sadece duygunuzu açın, seni öyle öfkeli görmemiştim hiç, çok şaşırıdm ürktüm vb... ama onu suçlamadan yapın bunu. suçlama savunmayı getirir, savunma çözümü önler. o ne yaşamış ne hatırlamış ya da ne düşünmüş de atlamış çocuğun üstüne acaba? haklıdır demek istemiyorum ama şiddet geçmişi olmayan bir adam bunu yaptysa o an oğlunuz babasının bir eski yarasına denk gelmiştir demek istiyorum.
oğunuzu savunmadan onun penceresini anlatın. genç, kafası karışık, tedavi görüyor, içinden gelen bastırmak onun için güç vb. eşiniz Bu yarayla baş edemeyecekse ki edemeyecek gibi duruyor, bir aile terapisi düşünün. Hepinizin katıldığı ve ergenliğin sancılarını atlatmayı kolaylaştıran bir yol olur. size kolaylıklar diliyorum.

dürtüselliğin ne olduğunu bildiğinize emin misiniz?
"eskiden de vardı ergenlik" kalıbıyla "eski evliklerde olurdu böyle şeyler, nenelerimiz boşanır mıydı?" kalıbı bana göre aynı "çiğlikte". evladınızın bir lafıyla gözünüz dönecekse evladınız büyümeden destek alın, yazık olur.

Kötü olmuş ama ilk kez olması da sabırlı bi insan olduğunu gösteriyor çocuklar cidden bazen en sabırlı insanı bile çileden çıkarıyorlar, ben çok sakin bi anneyim eşim de hep çok yumuşaksın der ama kural koyarım bu konu da netim oğlum henüz 6 yaşında bazen beni delirtiyor cidden kendimi sakinleştiriyorum kızmamak için ergenlikte ne yapacağım ben diyorum. Muhtemelen eşiniz işte bu sabır etme kısmını o an yapamamış bence ailecek bi terapi alın bende düşünüyorum nasıl davranmamız gerekiyor bazen bilemiyoruz. Sonuçta duygularımız var bazen çok kötü oluyoruz. Bu süreçte çocuklar cidden çok huy değiştirdiler ve ufacık olanlar bile adeta en yoğun ergenlik yaşıyorlar, Emin’im eşinizde pişmandır benim eşimde özür dileme konusunda hiç başarılı değildir. Uzmandan yardım almadan karar vermeyin bence uzun zamandır birliktelikte tek ve büyük bi hata, 1 kere vurdu diye bi şey olmaz diyemem ama destek alıp değerlendirmek en mantıklı haraket gibi duruyor.

önce eşinin sağlık problemi olup olmadığını bulmak gerek bu kadar sene hiçbir vukuatı olmayan adamın bunu birden yapması hiç mantıklı değil

Mesajimi bir kere daha okursaniz 12 yasindaki hali konu sahibinin bahsettigi gibiydi diyorum. Konu sahibi yanlisina yanlis demedikce, mal misiniz lafina ragmen tamamen babayi cephe aldikca 18 yasindan sonrasini da tahmin edebiliyorum. Dediginiz gibi cevredeki yetiskinlerin eseri ve gelecekte de olmaya devam edecek.

inşallah bu sorunu çözebilirsiniz ama bence bu konu küsmeyle veya özür beklemeyle çözülmez bellik ki ortada bir problem var eşinle konuşman lazım mutlaka normal bir durum olmadığı ortada

sizin küçük biri olarak söylüyorum ergenlik gerçekten zor bir süreç bu yüzden eşinizle konuşun tabi ki saygısızlık yapmasına müade etmeyi ama bu tür şeyleri dayakla halletmesin erkek çocukları özellikle daha özgür olmak istiyor dayak yüzünden evi ter edebilir ki yaşı daha küçük eşinizle yalnız oturup konuşun

Çocuk tokat yeseydi mi pes

Sorun ne olursa olsa dayak çözüm olamaz. Allah korusun tokatla düşse kafasını vursa çok kötü sonuçlar olabilirdi. Siz anne olarak en doğrusunu yapmışsınız. En azından eşiniz sizin asla izin vermeyrceginizi anlamış. Umarım tekrarı olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…