• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 senede korkunç bir ilk :(

Merhaba,
Oğlunuzun yaşında o tarz ifadelerin dile dolanması çok şaşılacak bir durum değil ne yazık ki. Ayrıca dürtüsel bir çocuk için bunu ağızdan kaçırması da çok olağan.
eşinizin ergenliği nasıldı diye merak ettim. Erkek çocuklar ergenliklerinde babayla çatışırlar. Baba çok otoriterse, şiddet yanlısıysa, çocuk dışa yansıtamazsa bile içinden çatışır ki bu daha beterdir.
Ancak burada eşinizin daha ilk meselede patlaması ve alışılmadık bir tepki vermesi oğlunuzun ergenliğinin, onun kendi ergenliğindeki yaraları kaşıyacağının emaresi bence.
size tavsiyem, küslüğü bırakın. yargılamayı ve trip atmayı da bırakın. iki yetişkin olarak yalnız oturun, mümkünse iftardan sonra :) eğer çocukları evden uzaklaştıracak bir büyükanne, teyze vb varsa misafirliğe gönderebilirsiniz. konuşmanızda sakin olun ve sadece duygunuzu açın, seni öyle öfkeli görmemiştim hiç, çok şaşırıdm ürktüm vb... ama onu suçlamadan yapın bunu. suçlama savunmayı getirir, savunma çözümü önler. o ne yaşamış ne hatırlamış ya da ne düşünmüş de atlamış çocuğun üstüne acaba? haklıdır demek istemiyorum ama şiddet geçmişi olmayan bir adam bunu yaptysa o an oğlunuz babasının bir eski yarasına denk gelmiştir demek istiyorum.
oğunuzu savunmadan onun penceresini anlatın. genç, kafası karışık, tedavi görüyor, içinden gelen bastırmak onun için güç vb. eşiniz Bu yarayla baş edemeyecekse ki edemeyecek gibi duruyor, bir aile terapisi düşünün. Hepinizin katıldığı ve ergenliğin sancılarını atlatmayı kolaylaştıran bir yol olur. size kolaylıklar diliyorum.
hanımefendi ne diyorsunuz ya? adam kalkmış el kadar çocuğa kafa göz ağız burun dalmış hayvan gibi, siz kadına kocana kızma akşam git seviş gönlünü al çocukları da postala diyosunuz. midem kalktı

Sormayın hasta oldum, sanki birden yaşlandım. Umarım çok teşekkür ederim
Profesyonel yardıma açıklarmı bilemiyorum ama Baba-Oğul, Anne-Kız çatışması belli sınırlar içinde yaşanıyor ,sınırlar aşıldığında çocukların Ruhsal Yaraları derinleşmeden bir çözüm bulacağnıza inaniyorum

Çok üzüldüm. 😔
Öncelikle araya girmenizde sakınca yok, eşinizin verdiği tepki çok anormal. Oturup oğlunuzun meydan dayağı yemesini mi izleyecektiniz?

İkinci olarak hemen doktorla görüşüp eşinizin açlık kan şekerini ölçtürün. Şekeri kontrolsüz olanlar gerçekten insanlıktan çıkabiliyor, Ramazanın ilk günü bu olayın yaşanmasının tesadüf olmadığını düşünüyorum. Masa başında yemek 5 dakika gecikince zangır zangır titremeye başlayan, arkadaşlarının korkup kendi yemeklerini onun tabağına koyduğu kişiler biliyorum.

Evde ben daha otoriterim baba daha yumuşak diyorsunuz, ayrıca baygınlığa varacak kadar sıkıntı yaşadı diyorsunuz. Bunlar önemli ipuçları.

Oruç tutmaya devam ettiği için tekrarlama riski var, şekeri halen kontrol dışı şu anda.
Eşinizi oğlunuzun saygısız davrandığını, ancak tepkisinin de fazla olduğuna ikna edip doktora götürün.

Size boşanmanızı önermem, zira asıl sebep fiziksel olabilir. En kötü senaryoyu düşünelim, doktora gitmedi, davranışını da tekrarladı. O durumda evi terkedin, oğlunuzu geçtim sizin de can güvenliğiniz yok demektir.

Yok iyi ki dövülmüş diyen arkadaşları da anlayamıyorum. Kalıcı beyin hasarı için sağlam bir yumruğun yettiğinin farkındayız değil mi? Peki oğlanın da kendi canını kurtarmak için haliyle karşılık verebileceğini? Kavganın nasıl sonuçlanacağı belli olmaz, yaşam boyu pişmanlıklar gelebilir.

hanımefendi ne diyorsunuz ya? adam kalkmış el kadar çocuğa kafa göz ağız burun dalmış hayvan gibi, siz kadına kocana kızma akşam git seviş gönlünü al çocukları da postala diyosunuz. midem kalktı
hiç öyle bir şey demiyorum. terapiye gitmelerini tavsiye ediyorum. okumaya ve anlamaya çalışsanız keşke.

O Daha bir cocuk, ve ustune ergenliğe ilk gecisler. Okadar normal ki...
dayakla hic birsey hallolmaz hanimefendi. Siz oyle buyutuldunuz galiba!!
Deli gibi saldıracak ben bakacağım. Hani sert bir şekilde masadan hızlıca kalksa niyeti sadece korkutma ile kalmak olsa tamam. Ne yiyip ne içiyorlar da bu yorumları yazıyorlar.

iki yetişkin olarak konuşma tavsiyesini sevişmek olarak algıladığınıza göre size bir şey anlatmak mümkün değil pes yani

Bence esinizle.konusun acikca kırıldığınızı ve telafi beklediginizi söyleyin
Ayrıca orucluyken sinirleri ziplayan insanlari da anlayamiyorum, madem nefsine hakim.olamiyorsun tutma o zaman kardesim!
Oğlunuz fevri davranıyor olabilir, erken ergenlik arti pandemi, hepimizin psikolojisi altüst oldu zaten
Hadi o cocuk, esiniz krizi yonetememis ve hic yasina uygun davranmamis
Oturup konusun ama ne kadar ciddi oldugunuzu da gosterin, özür bekliyorum da diyin
Şu hata yapinca özür dilemeyi acizlik goren egoist insanlari da anlayamiyorum hem suclu hem güçlü!
33 yaşında kadınım ben evde kalıp üstüne doğum yapma psikolojisini kaldıramadim . Eşime gözünün üstünde kasın var diye saydırma modundaydim.

hiç öyle bir şey demiyorum. terapiye gitmelerini tavsiye ediyorum. okumaya ve anlamaya çalışsanız keşke.

iki yetişkin olarak konuşma tavsiyesini sevişmek olarak algıladığınıza göre size bir şey anlatmak mümkün değil pes yani

iki yetişkin olarak yalnız oturun, mümkünse iftardan sonra :) eğer çocukları evden uzaklaştıracak bir büyükanne, teyze vb varsa misafirliğe gönderebilirsiniz.

şundan ne anlamam gerekiyor

iki yetişkin olarak yalnız oturun, mümkünse iftardan sonra :) eğer çocukları evden uzaklaştıracak bir büyükanne, teyze vb varsa misafirliğe gönderebilirsiniz.

şundan ne anlamam gerekiyor

iftardan sonra çünkü konuyu okursanız konu sahibi eşinin şekeri olmasına ve bu nedenle oruçluyken sinirli olmasına dair şüpheleri var. iftarda adam doyacak ya, şeker düşmeyecek.

eğer adam sinirle çocuk hakkında ileri geri konuşursa çocukcağız etkilenmesin diye. malum adam ağız burun dalmış. sesini kontrol edebilir mi bilmiyorum.

sizin içinz çok pis ya pisliğinizi bana yansıtmayın. asıl benim midem kalktı

Herşeyi konuşuruz ama o kadar kırgınım ki, içimden tek kelime etmek gelmiyor. Kendimi geçtim, oğlumun hali beni perisan ediyor. Çok duygusaldır, mahvoldu, çok agladı yavrum.
Cocugunuz bir daha annesine ve babasina terbiyesizlik yapmaz umarim. Evladina hayatini ver, her zorluga katlansin, gelsin mal misin desin. Besle kargayi oysun gozunu.
Belliki esinizin bam teline dokunulmus, fazla uzatmayin, 20 sene cope gider.

Deli gibi saldıracak ben bakacağım. Hani sert bir şekilde masadan hızlıca kalksa niyeti sadece korkutma ile kalmak olsa tamam. Ne yiyip ne içiyorlar da bu yorumları yazıyorlar.

Hakikaten şoklardayım.
Burada bir yandan anne şiddet görünce hemen boşan deniyor, ben de bu tayfadayım tabi. 👍

Öte yandan çocuk meydan dayağı yiyor, “oturup kenarda izle”. E peki canı yok mu bu çocuğun, anne babayız diye insanlıktan çıkma izni mi var? 😡

Çocuk can havliyle köşeden bıçağı kapsa veya hastanede yatsa vah vah edilecek sonra. Birini ölümüne dövmeye çalışmanın doğal sonuçları bunlar, akıl var nizam var, çocuklar da insan.

Gençlerin daha doğrusu hepimizin izlediği videolar da o kadar çok ki böyle laflar.
Bazen bizlerin de ağzına takılıyor ama eşinizinki aşırı fazla tepki olmuş.
Çocuğunuz ergen böyle şeyler olabiliyor.
Hepimiz geçtik o yollardan.
Bence kendiniz dahil hepinize zaman verin.

Sinirler bir yatışsın, oturun konuşun.

iftardan sonra çünkü konuyu okursanız konu sahibi eşinin şekeri olmasına ve bu nedenle oruçluyken sinirli olmasına dair şüpheleri var. iftarda adam doyacak ya, şeker düşmeyecek.

eğer adam sinirle çocuk hakkında ileri geri konuşursa çocukcağız etkilenmesin diye. malum adam ağız burun dalmış. sesini kontrol edebilir mi bilmiyorum.

sizin içinz çok pis ya pisliğinizi bana yansıtmayın. asıl benim midem kalktı
çocukları da adam dövmesin diye yollayacak herhalde. çevir kazı yanmasın.

Çocuğunuzu elestirenleri anlamıyorum. Adı üstünde yaa, " çocuk " o. Ne yazık ki ömür boyu babası o gözü dönmüş haliyle kalacak çocuğun aklında. Sular durulacak elbette. Normal yaşantınıza döneceksiniz. Oğlunuz sizleri çok sevmeye devam edecek. Ama kaç yaşına gelirse gelsin o şiddet anını asla unutmayacak. Ve sevgisini bitirmese de azalmasına sebep olacak bu durum. Çocuğunuz için gerçekten çok üzgünüm. Gözü dönmüş bir babadan dayak yemek nedir bilirim çünkü. Umarım bir daha tekrarı olmaz şiddetin.

çocukları da adam dövmesin diye yollayacak herhalde. çevir kazı yanmasın.
hatanızı anladınız da özür dileyecek yürek yok. problem değil. sizin fantazileriniz bağlamaz.
ben sözümünü arkasındayım, meseleler çocukça küsmekle değil konuşularak çözülür. çözülemezse terapi desteği almak gelip burada tanımadığınız insanlara saydırmaktan çok daha erdemlidir. bu size son sözüm. mevzuyu daha fazla kaşımayın.

hatanızı anladınız da özür dileyecek yürek yok. problem değil. sizin fantazileriniz bağlamaz.
ben sözümünü arkasındayım, meseleler çocukça küsmekle değil konuşularak çözülür. çözülemezse terapi desteği almak gelip burada tanımadığınız insanlara saydırmaktan çok daha erdemlidir. bu size son sözüm. mevzuyu daha fazla kaşımayın.
özür dilemeyeceğim, gerek olsa dilerdim. mesajınız gayet ortada

Cocugunuz bir daha annesine ve babasina terbiyesizlik yapmaz umarim. Evladina hayatini ver, her zorluga katlansin, gelsin mal misin desin. Besle kargayi oysun gozunu.
Belliki esinizin bam teline dokunulmus, fazla uzatmayin, 20 sene cope gider.

Ya da eşinin gizli şekeri olduğu için yarın konu sahibini de hastanelik edebilir. 🙄

Ortada şekerden baygınlık geçirdiğinden şüphe edilen bir kişi var ve o kişi Ramazanın ilk günü deliriyor.

Konu sahibinin eşiyle normal tartışırken saldırıya uğramayacağından nasıl bu kadar emin olabiliriz?

Meseleyi çocuğa çok güzel yıktık, aferim çocuğum iyi ki dayak yedin dedik. Peki size iş yerinde mal mısın diyen elemana böyle dalabiliyor muyuz yoksa gücümüz sadece çocuklara mı yetiyor?

Çocuk diyince insan dışı bir varlık bir obje falan anlaşılıyor sanırım. Kargayı besledik diye kanadını kırmak serbest mi?

Bir de en fazla 3-4 yıl sonra erkek oğlanın gücü babasını geçecek, o noktada artık dayak atamıyorum oğlum herşey serbest sana falan mı diyeceğiz?

Ailede disiplin dayakla sağlanmaz, o sizin bittiğiniz nokta zaten. Zaten babadan sert uyarı bile gelmemiş baba direkt saldırmış, eşine bile vurmuş, babanın o anda disiplini falan düşündüğünü zannetmiyorum. Konu sahibi araya girmiş Allahtan yoksa çok kötü bitebilirdi.

Aralarına girmenizi doğru bulmadım . Onun yemesi gereken tokadı siz yemişsiniz . O tokat belki çocuğunuzu kendine getirirdi . Ve el bebek gül bebek büyümek malesef hep öyle devam edeceği anlamına gelmiyor. Eşiniz çok fazla tepki vermiş ama araya girmiş olmanız oğlumuza yanlışını fark ettirmez
Maşallah size 👏👏adam çocuga kafa goz dalmış siz neden bahsediyorsunuz!!! Bıraksaydıda öldursemıydı cocugu yanı yada kırsamıydı sağını solunu. Eğitmek disiplin bumu yani?Bırde diyorsunuz ki el ebebek gulbebeklik her zaman olmaz. Baba evinde yaşadın koca evinde dayak mı ye diyorsunuz yani bu ne demektir yahu 😲😲 ben bazen gercekten anlamıyorum bu hemcinsleri.

Back