Merhaba,
Oğlunuzun yaşında o tarz ifadelerin dile dolanması çok şaşılacak bir durum değil ne yazık ki. Ayrıca dürtüsel bir çocuk için bunu ağızdan kaçırması da çok olağan.
eşinizin ergenliği nasıldı diye merak ettim. Erkek çocuklar ergenliklerinde babayla çatışırlar. Baba çok otoriterse, şiddet yanlısıysa, çocuk dışa yansıtamazsa bile içinden çatışır ki bu daha beterdir.
Ancak burada eşinizin daha ilk meselede patlaması ve alışılmadık bir tepki vermesi oğlunuzun ergenliğinin, onun kendi ergenliğindeki yaraları kaşıyacağının emaresi bence.
size tavsiyem, küslüğü bırakın. yargılamayı ve trip atmayı da bırakın. iki yetişkin olarak yalnız oturun, mümkünse iftardan sonra :) eğer çocukları evden uzaklaştıracak bir büyükanne, teyze vb varsa misafirliğe gönderebilirsiniz. konuşmanızda sakin olun ve sadece duygunuzu açın, seni öyle öfkeli görmemiştim hiç, çok şaşırıdm ürktüm vb... ama onu suçlamadan yapın bunu. suçlama savunmayı getirir, savunma çözümü önler. o ne yaşamış ne hatırlamış ya da ne düşünmüş de atlamış çocuğun üstüne acaba? haklıdır demek istemiyorum ama şiddet geçmişi olmayan bir adam bunu yaptysa o an oğlunuz babasının bir eski yarasına denk gelmiştir demek istiyorum.
oğunuzu savunmadan onun penceresini anlatın. genç, kafası karışık, tedavi görüyor, içinden gelen bastırmak onun için güç vb. eşiniz Bu yarayla baş edemeyecekse ki edemeyecek gibi duruyor, bir aile terapisi düşünün. Hepinizin katıldığı ve ergenliğin sancılarını atlatmayı kolaylaştıran bir yol olur. size kolaylıklar diliyorum.