Mal mısınız nedir yahu? Eşinizi normal bulmadım ama çocuğum bana mal mısınız dese yalan yok bende bir geçiririm tokat. Bunun ergenlikle dürtüsellikle bir ilgisi yok. Eskiden de vardı ergenlik, hatalar da yapılırdı ama ulu orta “mal mısınız?” Diyecek kadar saygı kalmadıysa ileride önünü alamazsınız. 12 yaş ağızdan çıkan şeyin kulağın da duymasını gerektiren bir yaş. Ben sizi fazla toleranslı eşinizi ise gözü dönmüş gördüm. Bu uçurum çocuğu karakter bakımından kötü etkiler. Ne sizin kadar yumuşak ne de baba kadar sert olunmalı.
sayın vanilin,dediğiniz şu açıdan doğru evet,mal mısınız çok saygısızca bir laf,zaten kimse bunu masumlaştırmıyor, ama bu yüzden hemen vurmak mı lazım? 12 yaşla da,ergenlikle de,dürtüsellikle de alakası var. siz hiç mi sinirlenince ağzınızdan bir şey kaçırmıyorsunuz? 12 yaşında çocuğun daha otokontrol mekanizması olgunlaşmamıştır, o yüzden bizlere göre daha çok zorlanır.
eskiden de ergenlik vardı evet ama internet yoktu, böyle saçma sapan laflar öğrenmiyordu çocuklar, kaldı ki eskiden dayak daha yaygındı ve maalesef masum gösteriliyordu.
ben hiçbir şekilde çocuğa vurmayı normal karşılayamıyorum. görmezden gelirsin,küsersin,soğuk savaş başlatırsın, istediği şeyi almazsın,gerekirse bir süre mesafeli ve soğuk davranırsın,yaptığına pişman olur, burnu bu şekilde sürter, ama dövmezsin.
belki dediğimi beğenmeyecekler olacak,ama hiçbir açıdan sizin denginiz olmayan,gücü size asla yetemeyecek olan birini dövmemelisiniz...
böyle büyüyen çocuklar dayağı normal görüyorlar ilerde işte, ha bu şiddet uygulamayı normalleştiriyorlar veya devamlı dövüyorlar demek değil,öyle demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın, ama tıpkı sizin de dediğiniz gibi ''
gerekirse ben de bir tane tokat geçirirdim'' diye bir hakları olduğunu ve bunun da normal olduğunu düşünüyorlar ... lüzum halinde dayak kavramı yani... çok kötü...
*** ekleme yapmak istiyorum,demek istediğim asıl nokta şu, anne babaya saygı duyulması gerektiğini öğretmenin yolu şiddetten geçmemeli, ben ömrü hayatımda bir fiske yemedim ailemden,ama hiç kasıtlı veya mükerrer saygısızlığım da olmadı, hata yapmadım mı,ergenlik yaşamadım mı,hırçınlaşmadım mı? elbette tüm bunları yaşadım,ama saygısızlığı bile isteyerek yapmadım hiç, çünkü konuşarak gayet güzel öğretti annem babam bana bunu.
hele ki ilk kez böyle bir saygısızlık yaptıysa çocuk, direkt ağız burun dalmak... tamam hani çocuk devamlı yapıyordur,sabretmiştir kaç kez aile,en son gözü döner çileden çıkar maalesef yapıştırır bir tane, tamam ebeveynler de insan,anlayabilirim bunu bir nebze...
ama ilk saygısızlığında,ve çocuk baba size demedim diye eklemesine rağmen hemen, bu şekilde gözü dönmek? bilmiyorum çok korkunç geldi bana