- 28 Temmuz 2020
- 204
- 483
- 18
- Konu Sahibi landemiyoladiyola
Ben babanın bu davranışını şeker hastalığına yormuyorum. Şeket hastası milyonlar var, normal tartışırken karşısındakilere bir anda saldırmıyorlar.Ya da eşinin gizli şekeri olduğu için yarın konu sahibini de hastanelik edebilir.
Ortada şekerden baygınlık geçirdiğinden şüphe edilen bir kişi var ve o kişi Ramazanın ilk günü deliriyor.
Konu sahibinin eşiyle normal tartışırken saldırıya uğramayacağından nasıl bu kadar emin olabiliriz?
Meseleyi çocuğa çok güzel yıktık, aferim çocuğum iyi ki dayak yedin dedik. Peki size iş yerinde mal mısın diyen elemana böyle dalabiliyor muyuz yoksa gücümüz sadece çocuklara mı yetiyor?
Çocuk diyince insan dışı bir varlık bir obje falan anlaşılıyor sanırım. Kargayı besledik diye kanadını kırmak serbest mi?
Bir de en fazla 3-4 yıl sonra erkek oğlanın gücü babasını geçecek, o noktada artık dayak atamıyorum oğlum herşey serbest sana falan mı diyeceğiz?
Ailede disiplin dayakla sağlanmaz, o sizin bittiğiniz nokta zaten. Zaten babadan sert uyarı bile gelmemiş baba direkt saldırmış, eşine bile vurmuş, babanın o anda disiplini falan düşündüğünü zannetmiyorum. Konu sahibi araya girmiş Allahtan yoksa çok kötü bitebilirdi.
Burada dürtüsellik vs meselesi var, ayrıca çocuğun uzun süreler video oyunlarında vakit geçirdiği ortada. Çocuğun hemen her yaptığı hareker insani sınırları aşacak durumda. Bu tür bir sorunda herkes aynı toleransı gösteremez.
Şiddeti savunmuşuz gibi lanse etmeyin ama belki bir dayak artık böyle davranmayacağını garantileyebilir. Bu ana baba da insanoğlu, zaten aşırı sabır göstermişler.
Birde sokaktaki çocuk, iş yerinden birisinin böyle bir laf söylemesiyle saldırmayı bu çocuğun söylemesiyle aynı tutulması ne kadar yanlış. Buradaki durum artık sabır göstere göstere artık sabrı kalmamış bir insan hareketi. Başka birisi söylediğinde direkt dalan kişiler zaten normalde şiddete meyilli.
Bence çocuğun oturup babasından özür dilemesi gerekiyor, yaptıklarının sonucunu anlayabilmiş,o yüzden oturup ağlamış vs, dürtüsellikten dolayı anlayamazdı normalde, bu tür çocuklar yaptıklarının sonuçlarından ders almazlar ama bu çocuk alacak gibi duruyor.
Annesi de babasıyla arasındaki sorunu çocuğa yansıtmamalı.