• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 senede korkunç bir ilk :(

:KK43:(Teşekkür ederim

Amin Allah razı olsun. Saygısızlığını anlasın istiyorum tabi, kabul etmek istemem ama bizde sabrı öğrenmeliyiz biraz. Oğlum gercekten bir anda söyledi ve soyler söylemez pisman oldu zaten :KK43:
Her çocuk ayrı bir dünya mutlaka onunda yumuşak bir damarı vardır ordan yürüyün 😊

Şeker tansiyon diyenlere şaşırdım açıkçası.
Öyle olsa, kendine geldiğinde pişman olması gerekir.
Ama özür dilememiş, dilemezmiş..

Eşinizin bir ‘mal mısın?’ Cümlesine bu kadar gözü döndüyse, profesyonel yardım almanızı öneririm.
Şu anlattığınız ilk kez yaşanıyorsa da, hepiniz için travmatik..
oğlu büyüdükçe evde rekabet mi oldu noldu anlamadım.. kafa göz dalmak nedir 12 yaşında çocuğa..
Bence eşiniz de yardım alsın. Ama yok derse, eşiniz için olmasa da, ergen bir çocuğa nasıl davranılır, problemlerle nasıl baş edilir, bunu öğrenmek için birine danışın. Yada olmadı okuyun.
eşiniz ola ki adım atar ve pişmanlığını dile getirirse şart olarak bunu söyleyebilirsiniz.
Cunku daha yolun başındasınız ve bir çocuğunuz daha var...

İleride herhangi bir hatasında ya da hata yapma ihtimalinde en azından ebeveynleri düşünüp vazgeçmeyecek ya da sonrasında ebeveynlerinin sözünü dinlemeyecek.
dayak atarak soz dinlettiginiz cocuk saglikli mi buyuyecek? bir de psikologsunuz, pes.

Mal mısınız nedir yahu? Eşinizi normal bulmadım ama çocuğum bana mal mısınız dese yalan yok bende bir geçiririm tokat. Bunun ergenlikle dürtüsellikle bir ilgisi yok. Eskiden de vardı ergenlik, hatalar da yapılırdı ama ulu orta “mal mısınız?” Diyecek kadar saygı kalmadıysa ileride önünü alamazsınız. 12 yaş ağızdan çıkan şeyin kulağın da duymasını gerektiren bir yaş. Ben sizi fazla toleranslı eşinizi ise gözü dönmüş gördüm. Bu uçurum çocuğu karakter bakımından kötü etkiler. Ne sizin kadar yumuşak ne de baba kadar sert olunmalı.

guc dengimiz olmayan, kendi yetiştirdiğimiz çocuklara bir tokat geçirmemeliyiz.

‘mal mısın?’ Dediyse, bakalım niye dedi?

ağzından kaçırmış olabilir, anlık hatadır, hepimizin başına gelir...

Ailesinin sınırlarını denemek isteyebilir.

Ailesinin bugune kadar o videoları izlerken yada arkadaşlarına karşı kullanırken ses etmemiş olmasından cesaret almış olabilir.

çocuğa anne-babasına karşı nasıl davranılacağı öğretilmemiş olabilir.

olur da olur... ama hiç biri çocuğa ‘bir tokat geçirmenizi’ gerektirmez.
önce o tokatı ebeveyn olarak kendinize geçirmelisiniz, ben nerede hata yaptım diye.
Ondan sonra da bir tokat geçirilmeyi hak etmeyecek şekilde davranmayı öğrenmelisiniz.
Ne kadar kolay ağızdan çıkıyor bir tokat geçirirdim diye.. yazık gerçekten..

Benim kardeşim de çok ağır ergenlik geçirdi şu sıralar biraz daha sakin 18 yaşında ama çok çektirdi bize. Babam çok sabırlı birisi illa ki öyle atışmalar, tartışmalar oluyor ama öyle kavga gürültü olmadı yani babam acısından. Ama kardeşim bi kaç kez babama el bile kaldırdı hatta boğazını sıktığı bile oldu. Çok kötü, zor günler geçirdik bizde esrar, alkol kullandığını öğrendik. Lâkin hep sakin kalmaya çalıştık ya hepten elimizden kayıp gitseydi? Korkumuz tamamen buydu😣 Yanı herkesin farklı huyu var demek ki eşinizde öyle bianda parlamış, ama çok abartmış o kadar da olmaz.. Çocuğunuzun yaptığını, dediğini doğru bulmuyorum ama böyle bi nesil yetişiyor maalesef ki eşinizle oturup bu konuyu konuşun, çocuğunuzla da konuşup böyle şeyler dememesini vs söyleyin ama sakın çok yüklenmeyin.. Şimdi anne, baba bi laf dese hemen evden kaçıyorlar. Allah korusun kötü yola felan düşer. o yüzden sakinliginizi koruyun mutlaka eşinizle bu konuyu konuşun.

Ailecek terapiye gidin evet eşiniz çocukluk travmalarından dolayı patlamış ama şimdi çözmezse ilerisini düşünmek bile istemiyorum. Büyük oğlunuz 12 yaşında nereden baksan 10 senesi var ergenliğinin bitmesine küçüğü de var hem. Her hatalarında dayak mı yesinler ? İyi bir aile psikoloğu bulun ve hepiniz gidin buna şahit olmak bile ayrı bir travma küçük oğlunuz için. Eşinize de bu olaydan özürle falan sıyrılamayacağını hepinizin iyiliği için doktora gitmek zorunda olduğunu kesin bir biçimde söyleyin. Çok geç olmadan ailenizi kurtarın.

linci goze alarak yaziyorum. teyzemin boyle bir oglu var bu yaslarda bahsettiginiz gibiydi.. 18 yasini gecince cok cok yanlis yollara sapacak oldu. hem kendi hayatini hem ailesinin hayatini mahvetti. ikiye boldu diyebilirim. anne baba olarak sevgiyle, konusmayla, terapiyle, ilgiyle onunu alamadilar mevzunun. amcasindan yedigi saglam bir dayak kendine getirdi cocugu. suan hepimizi cok sasirtiyor. dayak cennetten cikma lafini ilk defa anladim bu mevzuda. normalde asla tasvip ettigim, kabul edilebilir gordugum bir sey degil. ama.. bazi cocuklarin terbiyesinde gerekiyor mu diye dusunuyorum simdi de.. cunku bazen bazi cocuklarin problemi simartilmak oluyor, kaldiramiyor fazla ilgi ve sevgiyi sirazesi kayiyor.

babaya tepki verdiginiz kadar cocuga da "mal misiniz" in hesabini sormaliydiniz. esiniz de bu acidan kirgin belki de.. ozur bekleyen o belki de evladindan.
Böyle bir oğul dediğiniz insanla 12 yaşındaki çocuğun alakası bile yok. Bir anlık ağızdan çıkan cümleyle ailenin hayatını mahvetmeyi nasıl bir tutuyorsunuz merak ettim ? Ayrıca emin olun ki teyzenizin oğlunu o noktaya getiren yine çevresindeki yetişkinlerdir. Çocuklar hata yapabilir doğrusunu göstermek yerine şiddet uygularsanız büyür bir güzel hayatınızı mahveder.

hakimler açlık, oruç ve tansiyon durumlarında adam öldürene indirim yapıyorlar. eşiniz artık oruçtün mı böyle oldu yoksa kin mi tutuyor oğluna karşı bilemeyiz fakat siz bize bu durum devam ederse ayrılacak kadar güçlü müsünüz maddi veya mesleki gücünüz var mı ondan haber edin ayrıca oğlunuzun ettiği küfür değil hakaret yani küfür etse demekki oğlanı öldürecekti. O oğlan sırf siz ayrılmadığıınız için böyle bir adamla yaşamak zorunda değil eğer bir daha olursa oğlunuza başka yaşam alanı sağlayın sırf siz yuvanızı dagıtmayacaksınız diye kendine saldıran babaya kimse muhtaç olmak istemez. Bu gidişle oğlunuz evde durmak istemez belki uyuşturucuya alışır arkadaşlarıyla çok gezerse. bir daha olduğu takdirde çocuk için gerekirse ev tutun yazık günah aşkınızın bedelini o ödemek zorunda değil. herkes ağzını tutamaz ayrıca küfürsüz tek kelime kalmadı ne internette ne de insanlar arasında. eşiniz korkunçluk yapmış üerhal o çocuğu kurtarın yoksa aynı konu açılırsa evdi şiddet uygulamasına göz yumduğunuz için çocuğunuzu devletin elinizden alması için herşeyi yaparız.

Merhaba,
Oğlunuzun yaşında o tarz ifadelerin dile dolanması çok şaşılacak bir durum değil ne yazık ki. Ayrıca dürtüsel bir çocuk için bunu ağızdan kaçırması da çok olağan.
eşinizin ergenliği nasıldı diye merak ettim. Erkek çocuklar ergenliklerinde babayla çatışırlar. Baba çok otoriterse, şiddet yanlısıysa, çocuk dışa yansıtamazsa bile içinden çatışır ki bu daha beterdir.
Ancak burada eşinizin daha ilk meselede patlaması ve alışılmadık bir tepki vermesi oğlunuzun ergenliğinin, onun kendi ergenliğindeki yaraları kaşıyacağının emaresi bence.
size tavsiyem, küslüğü bırakın. yargılamayı ve trip atmayı da bırakın. iki yetişkin olarak yalnız oturun, mümkünse iftardan sonra :) eğer çocukları evden uzaklaştıracak bir büyükanne, teyze vb varsa misafirliğe gönderebilirsiniz. konuşmanızda sakin olun ve sadece duygunuzu açın, seni öyle öfkeli görmemiştim hiç, çok şaşırıdm ürktüm vb... ama onu suçlamadan yapın bunu. suçlama savunmayı getirir, savunma çözümü önler. o ne yaşamış ne hatırlamış ya da ne düşünmüş de atlamış çocuğun üstüne acaba? haklıdır demek istemiyorum ama şiddet geçmişi olmayan bir adam bunu yaptysa o an oğlunuz babasının bir eski yarasına denk gelmiştir demek istiyorum.
oğunuzu savunmadan onun penceresini anlatın. genç, kafası karışık, tedavi görüyor, içinden gelen bastırmak onun için güç vb. eşiniz Bu yarayla baş edemeyecekse ki edemeyecek gibi duruyor, bir aile terapisi düşünün. Hepinizin katıldığı ve ergenliğin sancılarını atlatmayı kolaylaştıran bir yol olur. size kolaylıklar diliyorum.

Mal mısınız nedir yahu? Eşinizi normal bulmadım ama çocuğum bana mal mısınız dese yalan yok bende bir geçiririm tokat. Bunun ergenlikle dürtüsellikle bir ilgisi yok. Eskiden de vardı ergenlik, hatalar da yapılırdı ama ulu orta “mal mısınız?” Diyecek kadar saygı kalmadıysa ileride önünü alamazsınız. 12 yaş ağızdan çıkan şeyin kulağın da duymasını gerektiren bir yaş. Ben sizi fazla toleranslı eşinizi ise gözü dönmüş gördüm. Bu uçurum çocuğu karakter bakımından kötü etkiler. Ne sizin kadar yumuşak ne de baba kadar sert olunmalı.

dürtüselliğin ne olduğunu bildiğinize emin misiniz?
"eskiden de vardı ergenlik" kalıbıyla "eski evliklerde olurdu böyle şeyler, nenelerimiz boşanır mıydı?" kalıbı bana göre aynı "çiğlikte". evladınızın bir lafıyla gözünüz dönecekse evladınız büyümeden destek alın, yazık olur.

Kötü olmuş ama ilk kez olması da sabırlı bi insan olduğunu gösteriyor çocuklar cidden bazen en sabırlı insanı bile çileden çıkarıyorlar, ben çok sakin bi anneyim eşim de hep çok yumuşaksın der ama kural koyarım bu konu da netim oğlum henüz 6 yaşında bazen beni delirtiyor cidden kendimi sakinleştiriyorum kızmamak için ergenlikte ne yapacağım ben diyorum. Muhtemelen eşiniz işte bu sabır etme kısmını o an yapamamış bence ailecek bi terapi alın bende düşünüyorum nasıl davranmamız gerekiyor bazen bilemiyoruz. Sonuçta duygularımız var bazen çok kötü oluyoruz. Bu süreçte çocuklar cidden çok huy değiştirdiler ve ufacık olanlar bile adeta en yoğun ergenlik yaşıyorlar, Emin’im eşinizde pişmandır benim eşimde özür dileme konusunda hiç başarılı değildir. Uzmandan yardım almadan karar vermeyin bence uzun zamandır birliktelikte tek ve büyük bi hata, 1 kere vurdu diye bi şey olmaz diyemem ama destek alıp değerlendirmek en mantıklı haraket gibi duruyor.

önce eşinin sağlık problemi olup olmadığını bulmak gerek bu kadar sene hiçbir vukuatı olmayan adamın bunu birden yapması hiç mantıklı değil

Böyle bir oğul dediğiniz insanla 12 yaşındaki çocuğun alakası bile yok. Bir anlık ağızdan çıkan cümleyle ailenin hayatını mahvetmeyi nasıl bir tutuyorsunuz merak ettim ? Ayrıca emin olun ki teyzenizin oğlunu o noktaya getiren yine çevresindeki yetişkinlerdir. Çocuklar hata yapabilir doğrusunu göstermek yerine şiddet uygularsanız büyür bir güzel hayatınızı mahveder.
Mesajimi bir kere daha okursaniz 12 yasindaki hali konu sahibinin bahsettigi gibiydi diyorum. Konu sahibi yanlisina yanlis demedikce, mal misiniz lafina ragmen tamamen babayi cephe aldikca 18 yasindan sonrasini da tahmin edebiliyorum. Dediginiz gibi cevredeki yetiskinlerin eseri ve gelecekte de olmaya devam edecek.

inşallah bu sorunu çözebilirsiniz ama bence bu konu küsmeyle veya özür beklemeyle çözülmez bellik ki ortada bir problem var eşinle konuşman lazım mutlaka normal bir durum olmadığı ortada

Herkese Merhaba,
Çok eski bir üyeyim ama uzun zamandır sadece göz atabiliyorum, pek yorum yapmıyordum ancak şu an yardıma ve dışardan birilerinin yaşadıklarıma yorum yapmasına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
41 yaşında, iki erkek çocuk annesiyim. Eşimle 20 yaşında tanıştık. Çok severek evlendik. Bunca senede tabi zaman zaman sıkıntılarımız oldu ama çok büyük dertler değil çok şükür. Ancak ailece dün çok kötü bir gün yaşadık.
Büyük oğlum 12 yaşında. Oldum bittim zor bir çocuk diyebilirim. Harika bir kalbi var, çok merhametli, zaman zaman çok olgun ancak dikkat toplamada sıkıntısı var. Dürtüselliği var. Pandemi döneminin ergenlik başlangıcına gelmesi tabi isleri iyice zorlaştırıyor.
Dün gece ilk iftar. Çocuklarımda oruç tutmuştu. Ailece güle oynaya iftara oturduk. Çorbalar içildi. Saçmasapan bir nedenden bir tartışma çıktı masada ve oglum masadan kalktı. Öyle saçma videolar filan izliyorlar ki ağzına takılmıştı, " mal mısınız?" dedi masadan kalkarken. Ve benim 21 senedir tanıdığım adam, eşim, çocuklarımızı her daim anormal seven, hatta zaman zaman yüz göz oluyor diye eleştirdigim eşimin gözü döndü.
Oğluma resmen saldırdı. Hadi babadır diyelim, yok açıklayamıyorum. Oğluma kafa göz daldı, araya girdim, korkunçtu. Yemin ederim bunca senedir ilk kez böyle birsey yaşadık. Oğlumu hırpalamasına izin vermedim, hatta ömrümün ilk tokadını yedim, beni aradan çıkarmak için..
Bunca senelik hayat arkadaşımın bu yaptığını hazmedemiyorum. Ağrıma gitti. Haykırarak ağladım, senelerdir tutmayan migrenim tuttu, bugün yataktan çıkamadım. Oğlumu sakinleştirdim ama gerçekten fiziksel açıdan fazlası kalp kırıklığıymış.
Bugün işten geldi, yüzüne bile bakmıyorum. Üzüldüğünü ve kendine şaştığını tahmin ediyorum ama burnundan kıl aldırmıyor. Özür dilemedi. Barışma mevzularında, ufak tefek dargınlıklarda hic küs uyumayız. Genel olarak huzurluyuzdur ama inanılmaz kırgınım. Dün gece yatagımızda uyumadım.
Oğlum hata yaptı, bende öncesinde söylenmistim ama 41 yaşında, aşırı kontrollü birinin bu derece delirmesi beni herseyden soguttu ve yabancılaştırdı. Yüzüne bakasım yok.
Her ailede olur mu böyle şeyler? El bebek gül bebek büyüdüğümü, rahmetli babacığımdan bir tane tokat bile asla yemediğimi biliyor. Oğlum malesef zor bir çocuk olabilir ama tüm ergenliğinde böyle şeyler mi yaşayacağız? Ne yapmalıyım?
Lütfen sağduyulu fikirlere ihtiyacım var, çok dağıldım...
Okuyan herkese tesekkur ederim.
sizin küçük biri olarak söylüyorum ergenlik gerçekten zor bir süreç bu yüzden eşinizle konuşun tabi ki saygısızlık yapmasına müade etmeyi ama bu tür şeyleri dayakla halletmesin erkek çocukları özellikle daha özgür olmak istiyor dayak yüzünden evi ter edebilir ki yaşı daha küçük eşinizle yalnız oturup konuşun

Aralarına girmenizi doğru bulmadım . Onun yemesi gereken tokadı siz yemişsiniz . O tokat belki çocuğunuzu kendine getirirdi . Ve el bebek gül bebek büyümek malesef hep öyle devam edeceği anlamına gelmiyor. Eşiniz çok fazla tepki vermiş ama araya girmiş olmanız oğlumuza yanlışını fark ettirmez
Çocuk tokat yeseydi mi pes😡😡

Sorun ne olursa olsa dayak çözüm olamaz. Allah korusun tokatla düşse kafasını vursa çok kötü sonuçlar olabilirdi. Siz anne olarak en doğrusunu yapmışsınız. En azından eşiniz sizin asla izin vermeyrceginizi anlamış. Umarım tekrarı olmaz..

Back