- Konu Sahibi landemiyoladiyola
-
Ben de babasını genc yasta kaybettigi icin o kaybin ofkesi mi diye düşünmüştüm ama durum daha da vahim görünüyor lütfen esinizi de uzmana yönlendirin çünkü bu daha once olmadiysa baslangic, devami gelmesin diye önünü kesmelisinizSöyledikleriniz çok yapıcı, çok teşekkür ederim. Bizim ailede özür dilenir, küs uyunmaz. Eşimde diler, su an içi gidiyor eminim. Hersey bir anda oldu bitti, asla böyle birisi degildi. Yani birlikte buyuduk insan 21 senede hic mi açık vermez. Ama su var, annesi esimi ve kardeslerini cok dövmüş zamanında. Bir gün böyle birsey yaşar mıyız diye hic düşünmemiştim ama işte çocukluğunun travmasını yaşattı. Annesiyle hala soğuktur ilişkileri.. Belki bilinç altı çıktı ortaya..
Gercekten ilk anormal cevabıydı babaya..Otorite diye bir şey kalmadı artık. Tadında çekinceden zarar gelmez. Aman ergen aman dürtüsel diye diye iş kocaman ana babaya “mal mısınız” demeye kadar varmış. İleride bu çocuk yanlışı doğruyu nasıl öğrenecek? Saygı duymadığı bir ailenin verdiği öğütleri takacak mı acaba? Eminim ilk “mal mısınız” vakası değildir. Bir akrabamızın kızı da bu yaşlarda ve anne babasına “deli misin, hasta mısın, manyak mısın” diyerek konuşuyor. O aile de aşırı toleranslı. Belli ki yolunda gitmeyen bir şeyler var ve babanın şiddeti bunlardan sadece biri.
sayın vanilin,dediğiniz şu açıdan doğru evet,mal mısınız çok saygısızca bir laf,zaten kimse bunu masumlaştırmıyor, ama bu yüzden hemen vurmak mı lazım? 12 yaşla da,ergenlikle de,dürtüsellikle de alakası var. siz hiç mi sinirlenince ağzınızdan bir şey kaçırmıyorsunuz? 12 yaşında çocuğun daha otokontrol mekanizması olgunlaşmamıştır, o yüzden bizlere göre daha çok zorlanır.Mal mısınız nedir yahu? Eşinizi normal bulmadım ama çocuğum bana mal mısınız dese yalan yok bende bir geçiririm tokat. Bunun ergenlikle dürtüsellikle bir ilgisi yok. Eskiden de vardı ergenlik, hatalar da yapılırdı ama ulu orta “mal mısınız?” Diyecek kadar saygı kalmadıysa ileride önünü alamazsınız. 12 yaş ağızdan çıkan şeyin kulağın da duymasını gerektiren bir yaş. Ben sizi fazla toleranslı eşinizi ise gözü dönmüş gördüm. Bu uçurum çocuğu karakter bakımından kötü etkiler. Ne sizin kadar yumuşak ne de baba kadar sert olunmalı.
Zaten hep söyler oruç en zor ibadet diye. Tutmasa daha iyi diye düşünüyorum artıkEğer oruç tuttuysa bundan kaynaklı olabilir. Oruç tutan bi yakınımda aynı korkunç tepkiyi görmüş şoka girmiştim. O olayı hatırlamak istemez ve hatırlatınca utanır senelerdir
Evet hala yardim aliyor ama ben nasil anlatirim bunu inanın bilemiyorum.Eşiniz muhakkak bir uzman yardımı almalı.
Her sorunu, olumsuz davranışı şiddetle çözmeye kalkarsa ortada sağlıklı bir çocuk ve aile falan kalmaz.
Oğlunuzun tedavisi devam ediyor mu şuan? Bu yaşanılan tedavisini de olumsuz etkileyebilir, doktoruyla da görüşebilirsiniz konu hakkında.
Normalde saygilidir babasına demissiniz. Sürekli hakaret eden bir cocuk degil yani.Oğlum kardesiyle didişir, dersleriyle sıkıntılıdır, büyüyor, bana cevap veriyor ama babaya çok saygılıdır, ukalalık yapmaz. Kaos oldu resmen, çocuğuma vururken ben kapandim ustune, bana vurdu. Girme araya diye bağırarak. Bana patlayacak bir durum olmadığını düşünüyorum. Tek sıkıntısı belki rutin olmaya başlamamız bunca senedir, bilemiyorum
Dediğim gibi Ramazan’ın ilk günüydü ve eşine birden söylediği çok basit bi şeyden dolayı saldırmıştı. Sonra da oruç tutmadı zaten ki bence de isabet olmuştuZaten hep söyler oruç en zor ibadet diye. Tutmasa daha iyi diye düşünüyorum artık
Benim rahmetli babamda şeker hastasıydı. Dünyanin en iyi babalarındandı, nurlarda uyusun. Dediğiniz gibi aniden parlar sönerdi. Allah sizin babanıza uzun ömür versin. Çok teşekkürler. Pandemiden gitmedi ama mutlaka doktora gitmesini sağlayacağım.Çok tatlı bir babam var..okadar naif iyi huylu.şuan şeker hastası ve çok sinirli,ufacık bir olayı büyütüp hiç yapmayacağı şeyleri yapıyor ve kızıyor.seker hastası olduğu için çok kırılmıyoruz yaptıklarına ama hastalıklar insanların ruh halini değiştirebiliyor.esinizin şeker ve tiroid hormonuna mutlaka bakılmalı.olaya uzaktan bakan biri olarak eşiniz ve oglunuzun aralarına girmeyin ve bu noktada kendinizi yormayın derim.baba oğul birbirlerine mutlaka özür dileyip birbirlerini affediceklerdir.cok geçmiş olsun.
Umarım çıkmaz. Olası bir saglik sorununa bile Allah affetsin ama razıyımHadi diyelim adamin şekeri düştü ve bir an gözü döndü..Bir tokat atar durursun.Ama adam ana ogula tekme tokat girişmiş..Bu cok baska birsey..Ayrıca koca hicte pisman değilmiş..Ne bir ozur ne bişey..Konu sahibi olaya cok duygusal yaklaşıyor. Ancak bence bu dayagin altindan baambaska şeyler cikacak..
Aslında esimin kesinlikle özür dilemesini istiyorum. Konuşunca hak etti filan derse diye ödüm kopuyor. Normalde böyle söylemez ama hiç normal değildi ki yaptığı..Tesekkur ederimKötü olmuş , baba muhtemelen özür dilemeyecek ikinizden de . O yüzden siz anne baba saatinde beraber konuşun . Belki şekeri vardır bilmediğiniz . Bir dr’a görünsün. Eniştem de çok zorlardı şekeri yükselince , sonra süt dökmüş kediye dönerdi .
Sonrasında eşinize çocuğumuzu hepten kaybedebiliriz deyin . Müdürünün onu herkesin içinde tokatlaması nasıl kötüyse babanın , koskoca adamın çocuğa vurması da yanlış deyin . Sonrasında eşiniz bir pasta alsın eve gelirken ve iyi ki bastınız çocuklarım desin . Böylelikle sorun hallolur .
Sonrasında herkes sakinleşince eşiniz çocuklara ; ben size mal , aptal , salak gibi kelimeler kullanmıyorum ve sizin de kullanmanızı istemiyorum bu kötü kelimeleri desin . Kötü insanlar kötü sözler söyler desin . Sizler benim gurur kaynağım, canımın parçasısınız desin . Çok fazla şey de söylemeyin .
Sonrasında oğlunuzdan da durum değerlendirmesi isteyin . Baba yokken evde . Bir kez de siz uyarın yeter .
Bizde bunca senedir illaki buyuk kavgalar ettik. Özellikle ikinci çocuğumuzdan sonra sıkıntılı zamanlarimiz oldu. Cocuklarin yasi yakindı, yardim edenimiz yoktu vs. Hic böyle bir durum yasamadik. Beni durduramayinca tokat attı, aradan çıkayım diye. Bence bilinçli ama zaten bilincini kaybetmisti. Sözleriniz cok anlamlı, kesinlikle konuşurken hatırlayacağım. Tesekkur ederimAni bir öfke patlaması olmuş. Acaba nedeni neydi? Bir sağlık sorunu ya da psikolojisine yansıyan farklı bir durum mu var? Acaba öfke kontrol sorunu var da ciddi bir sıkıntı yaşamadığınız için hiç size yansımamış miydi? Size bilerek mi tokat attı, araya girdiğiniz için yanlışlıkla mı oldu? Cinnet geçirecek kadar büyük sıkıntı ve baskı altında da sizin haberiniz yok gibi bir durum olabilir mi? Tüm bu ayrıntı ve nedenler olayın tekrarlanmaması ve sizin izleyeceğiniz yol açısından önemli. Bir kaç gün sessiz ve kırgın bir şekilde bekleyin derim. Hala önemsemiyorsa çekin bir odaya ve size attığı tokatı, çocuğa uyguladığı ağır şiddetin hesabını nedenini sorun. O çocuk büyüdüğünde sana, eşine, çocuğuna şiddet uygulayan kötü biri mi olsun istiyorsun diyin. O çocuk sana ne kadar düşkün, sana hediye almak için tüm gün çırpındı ve sen akşam gelip kırk yaşında bir adama saldırırcasına saldırdın. Bu neyin öfkesi, daha büyük bir hata yaptığında kurşuna mı dizeceğiz çocuklarımızı diyin. Söylemek istediğim şu ki hem utandırın hem de şiddetinin boyutunu görmesini sağlayın. Tekrarlamaması için söz alın tehdit edin ve terapi almaya ikna edin. İkna olmuyorsa alın çocukları annenize gidin. Eşine ve küçücük çocuğuna delice şiddet gösteren bir adam istemiyorum ben deyin.o sizi ikna etsin.
Özür dilemez , binlerce baba geçti şu fani ömrümden. En azından sesli söylemez . Hal ve hareketleriyle ifade eder . Anasınıfı çocuğu sürekli özür diler . Sonrasında yavaş yavaş azalır .Aslında esimin kesinlikle özür dilemesini istiyorum. Konuşunca hak etti filan derse diye ödüm kopuyor. Normalde böyle söylemez ama hiç normal değildi ki yaptığı..Tesekkur ederim
Açlıktan mı oldu acaba şekeri mi var eşinizin. Haklı şiddet yoktur tabiki ama normalde böyle biri değilse alt metinde başka bi şey olabilir. Açıkçası bende ergenlik çağındaki çocukların saçma sapan videolardan öğrendiklerini ve duyduklarını uygulamaya geçirmeye çalıştıklarında kendimi zor tutuyorum kızmamak için. Çocuktur deyip geçmek eleştirmemek lazımdır diyip gülüp geçiyorum ama bu devirde gerçekten çocuk yetiştirmek çok zor Allah yardımcınız olsun. Saygısızlığı gözardı etmeyin nacizane tavsiyem...Herkese Merhaba,
Çok eski bir üyeyim ama uzun zamandır sadece göz atabiliyorum, pek yorum yapmıyordum ancak şu an yardıma ve dışardan birilerinin yaşadıklarıma yorum yapmasına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
41 yaşında, iki erkek çocuk annesiyim. Eşimle 20 yaşında tanıştık. Çok severek evlendik. Bunca senede tabi zaman zaman sıkıntılarımız oldu ama çok büyük dertler değil çok şükür. Ancak ailece dün çok kötü bir gün yaşadık.
Büyük oğlum 12 yaşında. Oldum bittim zor bir çocuk diyebilirim. Harika bir kalbi var, çok merhametli, zaman zaman çok olgun ancak dikkat toplamada sıkıntısı var. Dürtüselliği var. Pandemi döneminin ergenlik başlangıcına gelmesi tabi isleri iyice zorlaştırıyor.
Dün gece ilk iftar. Çocuklarımda oruç tutmuştu. Ailece güle oynaya iftara oturduk. Çorbalar içildi. Saçmasapan bir nedenden bir tartışma çıktı masada ve oglum masadan kalktı. Öyle saçma videolar filan izliyorlar ki ağzına takılmıştı, " mal mısınız?" dedi masadan kalkarken. Ve benim 21 senedir tanıdığım adam, eşim, çocuklarımızı her daim anormal seven, hatta zaman zaman yüz göz oluyor diye eleştirdigim eşimin gözü döndü.
Oğluma resmen saldırdı. Hadi babadır diyelim, yok açıklayamıyorum. Oğluma kafa göz daldı, araya girdim, korkunçtu. Yemin ederim bunca senedir ilk kez böyle birsey yaşadık. Oğlumu hırpalamasına izin vermedim, hatta ömrümün ilk tokadını yedim, beni aradan çıkarmak için..
Bunca senelik hayat arkadaşımın bu yaptığını hazmedemiyorum. Ağrıma gitti. Haykırarak ağladım, senelerdir tutmayan migrenim tuttu, bugün yataktan çıkamadım. Oğlumu sakinleştirdim ama gerçekten fiziksel açıdan fazlası kalp kırıklığıymış.
Bugün işten geldi, yüzüne bile bakmıyorum. Üzüldüğünü ve kendine şaştığını tahmin ediyorum ama burnundan kıl aldırmıyor. Özür dilemedi. Barışma mevzularında, ufak tefek dargınlıklarda hic küs uyumayız. Genel olarak huzurluyuzdur ama inanılmaz kırgınım. Dün gece yatagımızda uyumadım.
Oğlum hata yaptı, bende öncesinde söylenmistim ama 41 yaşında, aşırı kontrollü birinin bu derece delirmesi beni herseyden soguttu ve yabancılaştırdı. Yüzüne bakasım yok.
Her ailede olur mu böyle şeyler? El bebek gül bebek büyüdüğümü, rahmetli babacığımdan bir tane tokat bile asla yemediğimi biliyor. Oğlum malesef zor bir çocuk olabilir ama tüm ergenliğinde böyle şeyler mi yaşayacağız? Ne yapmalıyım?
Lütfen sağduyulu fikirlere ihtiyacım var, çok dağıldım...
Okuyan herkese tesekkur ederim.
Özür dilemez , binlerce baba geçti şu fani ömrümden. En azından sesli söylemez . Hal ve hareketleriyle ifade eder . Anasınıfı çocuğu sürekli özür diler . Sonrasında yavaş yavaş azalır .
Mesela özel günlerde çiçek vs almamaları da bu yüzden . Eeeee seni seviyorum işte ne gerek var çiçeğe böceğe derler .
Amin Allah razı olsun. Saygısızlığını anlasın istiyorum tabi, kabul etmek istemem ama bizde sabrı öğrenmeliyiz biraz. Oğlum gercekten bir anda söyledi ve soyler söylemez pisman oldu zatenAçlıktan mı oldu acaba şekeri mi var eşinizin. Haklı şiddet yoktur tabiki ama normalde böyle biri değilse alt metinde başka bi şey olabilir. Açıkçası bende ergenlik çağındaki çocukların saçma sapan videolardan öğrendiklerini ve duyduklarını uygulamaya geçirmeye çalıştıklarında kendimi zor tutuyorum kızmamak için. Çocuktur deyip geçmek eleştirmemek lazımdır diyip gülüp geçiyorum ama bu devirde gerçekten çocuk yetiştirmek çok zor Allah yardımcınız olsun. Saygısızlığı gözardı etmeyin nacizane tavsiyem...
Babanın tepkisi bence de korkunç konu sahibinin anlattığına göre. Ancak mal mısınız tabiri akranlarla geyik muhabbeti yaparken kullanılan basit ve hadsizce bir tabir. Ben açıkçası çocuğum bana karşı bu şekilde konuşsa korkardım çünkü otorite olarak görmüyor belli ki. İleride herhangi bir hatasında ya da hata yapma ihtimalinde en azından ebeveynleri düşünüp vazgeçmeyecek ya da sonrasında ebeveynlerinin sözünü dinlemeyecek. Dediğim gibi babanın tepkisi çok uç ve kabul edilemez ancak düşünüyorum ters bir anıma denk gelse ve daha önce de böyle hareketlerine şahit olsam ben de kalp kırabilirim. Çocukla yüz göz olduktan sonra toparlamak çok zor çünkü. Hele ki evde baba figürü fazla pasifse çocuklar at oynatma durumuna geçiyorlar. Klinik vaka aileleri ayrı tutarsak hiç kimse çocuğunun kötülüğünü istemez. O an verdiğim tepki ileride çocuğumun saygısız biri olma ihtimalinden korktuğum için verilen bir tepki olur büyük ihtimalle.sayın vanilin,dediğiniz şu açıdan doğru evet,mal mısınız çok saygısızca bir laf,zaten kimse bunu masumlaştırmıyor, ama bu yüzden hemen vurmak mı lazım? 12 yaşla da,ergenlikle de,dürtüsellikle de alakası var. siz hiç mi sinirlenince ağzınızdan bir şey kaçırmıyorsunuz? 12 yaşında çocuğun daha otokontrol mekanizması olgunlaşmamıştır, o yüzden bizlere göre daha çok zorlanır.
eskiden de ergenlik vardı evet ama internet yoktu, böyle saçma sapan laflar öğrenmiyordu çocuklar, kaldı ki eskiden dayak daha yaygındı ve maalesef masum gösteriliyordu.
ben hiçbir şekilde çocuğa vurmayı normal karşılayamıyorum. görmezden gelirsin,küsersin,soğuk savaş başlatırsın, istediği şeyi almazsın,gerekirse bir süre mesafeli ve soğuk davranırsın,yaptığına pişman olur, burnu bu şekilde sürter, ama dövmezsin.
belki dediğimi beğenmeyecekler olacak,ama hiçbir açıdan sizin denginiz olmayan,gücü size asla yetemeyecek olan birini dövmemelisiniz...
böyle büyüyen çocuklar dayağı normal görüyorlar ilerde işte, ha bu şiddet uygulamayı normalleştiriyorlar veya devamlı dövüyorlar demek değil,öyle demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın, ama tıpkı sizin de dediğiniz gibi ''gerekirse ben de bir tane tokat geçirirdim'' diye bir hakları olduğunu ve bunun da normal olduğunu düşünüyorlar ... lüzum halinde dayak kavramı yani... çok kötü...
*** ekleme yapmak istiyorum,demek istediğim asıl nokta şu, anne babaya saygı duyulması gerektiğini öğretmenin yolu şiddetten geçmemeli, ben ömrü hayatımda bir fiske yemedim ailemden,ama hiç kasıtlı veya mükerrer saygısızlığım da olmadı, hata yapmadım mı,ergenlik yaşamadım mı,hırçınlaşmadım mı? elbette tüm bunları yaşadım,ama saygısızlığı bile isteyerek yapmadım hiç, çünkü konuşarak gayet güzel öğretti annem babam bana bunu.
hele ki ilk kez böyle bir saygısızlık yaptıysa çocuk, direkt ağız burun dalmak... tamam hani çocuk devamlı yapıyordur,sabretmiştir kaç kez aile,en son gözü döner çileden çıkar maalesef yapıştırır bir tane, tamam ebeveynler de insan,anlayabilirim bunu bir nebze...
ama ilk saygısızlığında,ve çocuk baba size demedim diye eklemesine rağmen hemen, bu şekilde gözü dönmek? bilmiyorum çok korkunç geldi bana
Oruç tuttuysa ondan yapma ıhtımalı çok yuksek soyleyın bır daha oruc tutmasın.12 yaşındakı cocuga tekme tokat girilmez.Çok ayıp .Bır de mubarek ranazan gunu .Herkese Merhaba,
Çok eski bir üyeyim ama uzun zamandır sadece göz atabiliyorum, pek yorum yapmıyordum ancak şu an yardıma ve dışardan birilerinin yaşadıklarıma yorum yapmasına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
41 yaşında, iki erkek çocuk annesiyim. Eşimle 20 yaşında tanıştık. Çok severek evlendik. Bunca senede tabi zaman zaman sıkıntılarımız oldu ama çok büyük dertler değil çok şükür. Ancak ailece dün çok kötü bir gün yaşadık.
Büyük oğlum 12 yaşında. Oldum bittim zor bir çocuk diyebilirim. Harika bir kalbi var, çok merhametli, zaman zaman çok olgun ancak dikkat toplamada sıkıntısı var. Dürtüselliği var. Pandemi döneminin ergenlik başlangıcına gelmesi tabi isleri iyice zorlaştırıyor.
Dün gece ilk iftar. Çocuklarımda oruç tutmuştu. Ailece güle oynaya iftara oturduk. Çorbalar içildi. Saçmasapan bir nedenden bir tartışma çıktı masada ve oglum masadan kalktı. Öyle saçma videolar filan izliyorlar ki ağzına takılmıştı, " mal mısınız?" dedi masadan kalkarken. Ve benim 21 senedir tanıdığım adam, eşim, çocuklarımızı her daim anormal seven, hatta zaman zaman yüz göz oluyor diye eleştirdigim eşimin gözü döndü.
Oğluma resmen saldırdı. Hadi babadır diyelim, yok açıklayamıyorum. Oğluma kafa göz daldı, araya girdim, korkunçtu. Yemin ederim bunca senedir ilk kez böyle birsey yaşadık. Oğlumu hırpalamasına izin vermedim, hatta ömrümün ilk tokadını yedim, beni aradan çıkarmak için..
Bunca senelik hayat arkadaşımın bu yaptığını hazmedemiyorum. Ağrıma gitti. Haykırarak ağladım, senelerdir tutmayan migrenim tuttu, bugün yataktan çıkamadım. Oğlumu sakinleştirdim ama gerçekten fiziksel açıdan fazlası kalp kırıklığıymış.
Bugün işten geldi, yüzüne bile bakmıyorum. Üzüldüğünü ve kendine şaştığını tahmin ediyorum ama burnundan kıl aldırmıyor. Özür dilemedi. Barışma mevzularında, ufak tefek dargınlıklarda hic küs uyumayız. Genel olarak huzurluyuzdur ama inanılmaz kırgınım. Dün gece yatagımızda uyumadım.
Oğlum hata yaptı, bende öncesinde söylenmistim ama 41 yaşında, aşırı kontrollü birinin bu derece delirmesi beni herseyden soguttu ve yabancılaştırdı. Yüzüne bakasım yok.
Her ailede olur mu böyle şeyler? El bebek gül bebek büyüdüğümü, rahmetli babacığımdan bir tane tokat bile asla yemediğimi biliyor. Oğlum malesef zor bir çocuk olabilir ama tüm ergenliğinde böyle şeyler mi yaşayacağız? Ne yapmalıyım?
Lütfen sağduyulu fikirlere ihtiyacım var, çok dağıldım...
Okuyan herkese tesekkur ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?