- 22 Kasım 2020
- 6.321
- 89.244
- 498
- Konu Sahibi landemiyoladiyola
valla boyle siddetle devam ederse daha kotu olur tabiki!!! Alintilayamadim,
Cileklivanilinn
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşim babasini 10 yaşındayken kaybetmis. Hepimiz evladımızı severiz ama esim evlatlarina takıntılıdir sanki. İlk önce onlarla ilgilenir, vakit geçirir, ben sıramı beklerim resmen. Bunca senedir ben ne kadar başbaşa tatil istesemde iki gun bile olsa, cocuklari bırakamadı, gidemedik hic dusunun. Ama simdi küçük oğlu erkek oluyor ve gercekten otoritesine karşı çıkacak. Benim esim babasıyla böyle bir diyalog hic yaşayamamış, dolayısıyla tecrübesi sıfır. Bu isten nasil çıkarız bilmiyorum. Gercekten boyle birsey tekrarlanırsa, uzaktan sevmek zorunda kalacak, kabul edemem. Gürültü, kaos, o hissiyat dayanılarak gibi değil. Huzur herseymisAnladım. Ve üzülerek bunun son olmayacağını söyleyebilirim ki umarım yanılırım. Bende ilk çocuğu büyüttünüz, ikinci de sorunlar çıktı sandım ve olumlu düşünüyordum.
Bakin bir anlık sinir hepimizde olur, insaniz sonuçta ama duracak yeri biliriz. Babalar, bir dönem sonunda erkek çocuklarını rakip olarak görmeye başlıyor. Hele türkiye de malesef bu o kadar yaygın ki.
Umarım konuşur ve halledersiniz. Ama devamı bir kere dahi gelirse lütfen çocuklarınızı alıp çıkın evden.
Her zaman aile sağlıklı karar veremiyor . İnternette neler neler okuyoruz, duyuyoruz, izliyoruz. Çok terbiyesiz , ahlak dışı davranışlar o kadar arttı ki . Aileler koruyamiyor çocuklarını . Engel olamayiz. Önce anne baba sağlıklı olacak ki çocuk doğru karar versin doğruyu yanlışı ayırt etsin . Anne yok diyip baba evet derse çocuk ikilemde kalır yanlısı seçerBen de diyorum ki, her çocuk bu yollardan geçer.
Her şeyi deneyimler ve karşısında çelik gibi sapasağlam duran ebeveynler varken, yaptığının yanlışlığını ancak kendisi idrak eder ve hayatına taşımaz.
İğrenç bir çocuk, ergen ve gençtim.
Aklım başıma 20 li yaşlarda geldi.
Ailemi çileden çıkarmak için her yolu denedim, bugün böyle isem tek sebebi yukarıda bahsettiğim ‘örnek’ sebebidir.
Çocuk yahu bu, daha cezai ehliyeti yok, onun lafıyla iş yapmayız, fikirlerine ‘aman bacak kadar çocuk’ deriz ama ettiği hakareti ciddiye mi alırız?
Çok büyük bir ikilem değil mi bu?
Tabi ki dövme hakkı vermez. Yanlış olduğunu yanlış yoldan anlatmış baba kişisi .Z kuşağı, Y kuşağı, şımarık nesil meselesi değil ki bu.
Çocuk yanlış yapmış, saygısızca davranmış hepsi kabul. Ama çocuğu terbiye etmenin yolu bu olamaz.
Şiddet hak edilebilen bir şey asla değil. Hele ki güçler denk değilse, taraflardan birinin karşılık verebilme ihtimali yoksa çok vahim bir şey.
Çocuklarla güçlerimiz ve yaşlarımız denk olmayabilir ama onurlarımız denk!
Çocukla kan bağı olmayan birinin bunu yapmasından çok daha kötü bir durum.
Ebeveyn olmak bir çocuğu koruma sorumluluğu verir, o çocuğu dövme hakkını vermez.
Bunlara sözüm yok fakat tek diyeceğim konu sahibinin dün yaşadıkları kayda alınmış ve sosyal medyaya düşmüş olsaydı, şuan içimizden biri konu açıp ‘olmaz olsun öyle baba’ vb nice yorumları yapacaktık.Her zaman aile sağlıklı karar veremiyor . İnternette neler neler okuyoruz, duyuyoruz, izliyoruz. Çok terbiyesiz , ahlak dışı davranışlar o kadar arttı ki . Aileler koruyamiyor çocuklarını . Engel olamayiz. Önce anne baba sağlıklı olacak ki çocuk doğru karar versin doğruyu yanlışı ayırt etsin . Anne yok diyip baba evet derse çocuk ikilemde kalır yanlısı seçer
Evde sessizlik var. Kimse kimseyle pek konusmuyor. Esim gec geldi isinden. Oglum odasinda ödev yapıyordu. Bir tek merhaba iyi geceler.. Oglumla konuştum. Hatalı olduğunu ama ne olursa olsun yapılanın dogru olmadığını. Onu cok sevdiğimi söyledim. Biz guzel bir aileyiz herkes hata yapar biraz zaman geçsin dedim.Esiniz hala konusmuyor mu yani hatasini kabul etmedi mi
Nasil bir sıkıntısı varmis acaba
Ustelik cocugunuzla konustunuz mu bu durumu duygulari ne kadar incinmis
Yada bir daha boyle bir hata yapmamasi gerektigini
Arayi bulmak en iyisi
Bende bunu diyorum. Cocugum hatalı ama yetişkin bir baba kendini kaybedebilir lüksüne sahip olmalı mi?Hoş değil çocuğun dediği burda hepimiz hemfikiriz lakin, adi ustunde cocuk ve suan cok onemli bir evrede. Hersey diyebilir, yapabilir. Dayakmidir çözümü. Ben de bir tane cakardim falan...
Aman neyse ya...
Eşiniz muhakkak bir uzman yardımı almalı.Eşim babasini 10 yaşındayken kaybetmis. Hepimiz evladımızı severiz ama esim evlatlarina takıntılıdir sanki. İlk önce onlarla ilgilenir, vakit geçirir, ben sıramı beklerim resmen. Bunca senedir ben ne kadar başbaşa tatil istesemde iki gun bile olsa, cocuklari bırakamadı, gidemedik hic dusunun. Ama simdi küçük oğlu erkek oluyor ve gercekten otoritesine karşı çıkacak. Benim esim babasıyla böyle bir diyalog hic yaşayamamış, dolayısıyla tecrübesi sıfır. Bu isten nasil çıkarız bilmiyorum. Gercekten boyle birsey tekrarlanırsa, uzaktan sevmek zorunda kalacak, kabul edemem. Gürültü, kaos, o hissiyat dayanılarak gibi değil. Huzur herseymis
Iyi yapmissiniz umarim esinizde bir an once hatasini kabul ederEvde sessizlik var. Kimse kimseyle pek konusmuyor. Esim gec geldi isinden. Oglum odasinda ödev yapıyordu. Bir tek merhaba iyi geceler.. Oglumla konuştum. Hatalı olduğunu ama ne olursa olsun yapılanın dogru olmadığını. Onu cok sevdiğimi söyledim. Biz guzel bir aileyiz herkes hata yapar biraz zaman geçsin dedim.
Evet başımıza gelene kadar anlamıyoruz bazı şeyleri. Yaşanan şey çok kötü dilerim çocuk bir an önce atlatır. Bu yaşanan olay kişiliğine zarar vermezBunlara sözüm yok fakat tek diyeceğim konu sahibinin dün yaşadıkları kayda alınmış ve sosyal medyaya düşmüş olsaydı, şuan içimizden biri konu açıp ‘olmaz olsun öyle baba’ vb nice yorumları yapacaktık.
Hashtaglerle bla bla tutuklansın diyecektik.
Göz görmeyince niyeyse normal karşılayıp, tekrarı olmaz temennileri sunduk.
Bence toplum olarak hepimiz iki yüzlüyüz...
Tesekkur ederim umarım bir an önce atlatırız. İnsanlar nasil bu durumları normallestirip yasayabiliyorlar Allahım ne zormusOğlunuzun mal mısınız demesi çok talihsizce olmuş gerçekten ergendir anlarım ama yemek sofrasında hele ki iftar sofrasında olmaması gereken bir davranış olmuş.. babanın tepkisinin şiddeti muhtemelen bu yüzden çünkü genelde sakin biri anladığım kadarıyla .sizin araya girmeniz öfkesini dahada kamçılamış annesiniz neticede sizi de anlıyorum ama mantık yerine duygu çalıştırıyoruz çocuklarımızı koruyacaz diye bence uygun bir zamanda önce oğlunuzla konuşun tutumu konusunda eşinize gelince hatalı olduğunu düşündüğünde ki düşünecek bence özrünü
Ilk vukuat olduğu için aslında şu an takınacağınız tavir cok onemli. Oğlunuza da acıyıp, kendini haklı bulmasını sağlamayın ama yaşadığı şeyle nasıl baş edecek bilmiyorum gerçekten.Eşim babasini 10 yaşındayken kaybetmis. Hepimiz evladımızı severiz ama esim evlatlarina takıntılıdir sanki. İlk önce onlarla ilgilenir, vakit geçirir, ben sıramı beklerim resmen. Bunca senedir ben ne kadar başbaşa tatil istesemde iki gun bile olsa, cocuklari bırakamadı, gidemedik hic dusunun. Ama simdi küçük oğlu erkek oluyor ve gercekten otoritesine karşı çıkacak. Benim esim babasıyla böyle bir diyalog hic yaşayamamış, dolayısıyla tecrübesi sıfır. Bu isten nasil çıkarız bilmiyorum. Gercekten boyle birsey tekrarlanırsa, uzaktan sevmek zorunda kalacak, kabul edemem. Gürültü, kaos, o hissiyat dayanılarak gibi değil. Huzur herseymis
Hadi diyelim adamin şekeri düştü ve bir an gözü döndü..Bir tokat atar durursun.Ama adam ana ogula tekme tokat girişmiş..Bu cok baska birsey..Ayrıca koca hicte pisman değilmiş..Ne bir ozur ne bişey..Konu sahibi olaya cok duygusal yaklaşıyor. Ancak bence bu dayagin altindan baambaska şeyler cikacak..ben nasil anlatsam evet eşiniz kötü bir şey yapmış keşke yapmasaymış ama,yıllar sonra birden böyle bir tepki verdiyse belkide başka birsey vardi.
pandemi bir tek cocuklara ve bizlere yok onlarada var onlarinda psikolojisi bitik olabilir.
bir anlik ofkeyle hesaplanmadan yapilmis bir sey gibi sanki.
umarim tekrarlanmaz.
Sizin gibi düşünüyorum. Bir tokat atsaydi bu tepkiyi vermezdim sanirim. Ama kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Eger boyle birsey yaşanırsa o cok sevdiğin evlatlarını cok özlersin demeyi düşünüyorum. Amin teşekkür ederimÇok üzüldüm gerçekten. Benim oğlumda 9 yaşında ve çok inatçı bir çocuk. Eşim de hiç şiddet uygulamadı bugüne dek ama çabuk parlayan ve sesini yükselten bir tiptir. Sesini yükseltmesi bile çok üzüyor beni.
Ergenlikte sorun yaşamalarından çok korkuyorum ve sizi, canınızın nasıl yandığını çok iyi anlayabiliyorum.
Bır tokat attı deseydiniz, babasıdır karışmayın derdim ama anlattığınız kadarıyla çocuk elinde kalabilirdi Allah korusun.
Eşinize bir daha o el kalkarsa boşanacağınızı net bir dille söyleyin.
Ve zaten tekrar kalkarsa boşanmalısınız.
Allah yardımcınız olsun.
((( gerçekten bebek daha..12 yas nedir ya daha bebe. Benim icim yandi. Nasil saldirmis cocuga. Hakli goren herkes benim gozumde hiç...