- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.076
- 548
- Konu Sahibi landemiyoladiyola
-
Bir tokata da bu tepkiyi vermeliydiniz...Sizin gibi düşünüyorum. Bir tokat atsaydi bu tepkiyi vermezdim sanirim. Ama kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Eger boyle birsey yaşanırsa o cok sevdiğin evlatlarını cok özlersin demeyi düşünüyorum. Amin teşekkür ederim
Bence pişman, hiç sesi çıkmıyor, ama diğer yandan yiğitliğe birsey sürdürmüyor. Gercekten eksik su olabilir. Bende bugünlerde çok şikayet ediyordum derslerine ilgisiz filan diye.. Acaba üst üste mi geldi diyorumYaptığından pişmanlık duymamış, şeker tansiyon hikaye o yüzden. Başka birşey olmadığına eksik anlatmadiginiza ya da gözden kaçırdiginiz bir sey olabilir mi
Allah rahmet eylesin babalarımıza.. Gercekten ergenlik bambaşka bir mesele. Bende ergenligimde fenaydim, çekilmezdim. Ama anne babamın son çocuğu tek kızıyım. Benden önce iki abi buyutmusler, ben çerez gibi geldim herhalde. Ne olursa olsun ikinci olmayacak. Kesin bir dille söyleyeceğim.Ya şöyle söyleyeyim ben ve abim, babamız yanımızdayken yere basmazdık, surekli omzunda taşırdı, hep oyun oynardık, konuşurduk, superman'dan daha super bi babaydı, hayrandık ona vs ta ki ergenliğe kadar. Evin piçi bendim, abim daha duygusaldı ama olan hep ona oldu. Babam asla böyle olduğunu kabul etmedi rahmetli ama sürekli kendine kıyas yaptı ve telafi edilmez yaralar açtı. Ilk kavgada annem çizgiyi doğru çekseydi belki cesaret edemezdi daha fazlasına. O yüzden ikinciye fırsat vermeyin derim, yazık olur.
Çok doğru malesef. Ya yanlış bir tarafına gelse birsey olsaydı oğluma.. Allahım kimseye vermesinBir tokata da bu tepkiyi vermeliydiniz...
Yapmayın ne olur, herhangi bir canlıya canını acıtmak maksatlı yapılan her türlü eylem şiddettir.
Çocuk olunca normal size yapınca dayakçı koca olmasın adı.
Kolu cimcirme de şiddettir, o minicik bebeklerin eline ‘cıss’ diye vuran teyzeler de şiddet uyguluyor.
Sizin eşiniz bayağı cana kast uygulamış aslında, şiddet değil vahşet olabilir adı...
Ya oğlumu bırakıp, olay bana dönse ölecegimi bilsem girerdim araya ama yine de hemen durduramadı, ona yanıyorum.Ne yazacağımı bilemedim...
Bir arbedede size gelen şiddetin bence bir önemi yok çünkü ‘çocuğunuza’ uygulanıyordu ve araya girmekle olması gerekeni yapmışsınız.
Ve benim için şiddet kırmızı çizgim bile olsa, kendime olanı milyonda bir affedebilme ihtimalim varsa çocuğuma asla derim.
Bilemiyorum ya, çok bıçak sırtı ve trajik bir olay bu.
Kocanızı affetseniz oğlunuzun size olan güveni sarsılacak, affetmeseniz bambaşka şeyler.
Çocuklar Ramazan'ı ilk günü diye tutmuşlardı. Herseyi düşünüyorum ramazanı nasil hatırlayacaklar acaba.. İkincisi yaşanmamalı kesinlikle haklısınız. Sizler için çok üzgünüm. Umarım simdi huzurlu günler geciriyorsunuzdur anne ve ablanızla..Eşinizin şeker hastalığı gibi bir problemi olabilir. Acil dahiliyeye gitsin. Yok değilse oruç tutmasın. Çocuklarınız zaten çok ufak onlarda oruç tutmasın. Eğer ki eşiniz bu şiddeti 2. Kez tekrar ederse arkanıza bakmadan kaçın. Bu devirde çocuk yetiştirmek zaten zor, erkek çocuk 3 misli zor. Ele avuca sığmaz, zapt edilmez. Yarın bir gün çocuklarınız büyüyecek. Yuva kuracak. Ailenin reisi olarak rol model alacakları insan bu olmamalı. Bu krizi yönetmek tamamen sizin takınacağınız tavırla alakalı. Ben, ablam ve annem babamız tarafından çok kez şiddete maruz kaldık. Benim babam alkol bağımlısıydı. Hepimizde derin travmalar açtı. Siz buna müsade etmeyin.
Eşim isini degistirdi ama cok mutlu, keyifli. Canını sıkan birsey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Trafik, kosturma, is, pandemi hissiyatı.. Herkesin başında olanlar gibi..Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hem insanlık olarak hemde ülke olarak. Hastalık ve ekonomik sıkıntılar herkesi etkiliyor. Bir çok kişinin psikolojik sebepleri var. Oğlunuzu anlıyorum daha çocuk. Eşinizinde acaba başka sıkıntıları mı var? Çok kötü birşey yaşamışsın ama güçlü olup eşinizle konuşun inşallah herşey düzelir..
yok o kadar mümkün olmuyor. Ben yine içlerinde daha normal kalabildim. Bizdeki şiddet sürekliydi ve sertti. Detayları çok vermek istemiyorum. Ablam belki o günleri hatırlatıyor diye bana karşı çok düşman. Annem zaten babam yüzünden sinmiş, özgüvensiz. Yani babamın şiddeti 3 kişinin hayatına mal oldu.Çocuklar Ramazan'ı ilk günü diye tutmuşlardı. Herseyi düşünüyorum ramazanı nasil hatırlayacaklar acaba.. İkincisi yaşanmamalı kesinlikle haklısınız. Sizler için çok üzgünüm. Umarım simdi huzurlu günler geciriyorsunuzdur anne ve ablanızla..
Çok üzgünüm ama siz bunu idrak etmiş güçlü olabilmissiniz. Sizi yürekten kutlarım. Yorumunuz için çok teşekkürler. Gercekten cok kotu bir durum, yaşadıklarınızı hayal edemiyorum. Umarim bir gün tamamen unutur ve huzurlu olursunuz abla ve annenizle de.yok o kadar mümkün olmuyor. Ben yine içlerinde daha normal kalabildim. Bizdeki şiddet sürekliydi ve sertti. Detayları çok vermek istemiyorum. Ablam belki o günleri hatırlatıyor diye bana karşı çok düşman. Annem zaten babam yüzünden sinmiş, özgüvensiz. Yani babamın şiddeti 3 kişinin hayatına mal oldu.
Çok teşekkür ederim, cok haklısınız uzatmamalı hemen yarin bunu konuşmalıyız.cocuk bu hata yapabilir, hakaretten daha kotu bir sey de yapabilirdi. daha bugun duydum turkiyede bir yakinimizin oglu 14 yasinda kiz arkadasiyla karsilikli istekleriyle cinsel iliskiye girmisler, kiz sikayetci olmus, cocuk mahkemeye cikmis. bu yaslar boyle yaslar yani bu cocuk bir hata yapti diye baba hemen agzini burnunu mu kirsin cocugun? oglunuz da hakaret disinda coookkk buyuk yanlislar da yapabilirdi. yanlisini dogru durust konusmak yerine medeniyetsiz gibi cocugu hirpalayip mi kendisine saygi gostermesini saglayacak esiniz?
12 yas “koca cocuk” denilecek bir yas degil, dumduz cocuk bu. kendi kardesim de bu yasta, hata yaptiginda onu dovmuyoruz, duzgunce anlatiyoruz dogrusunu. bu cocuk bir cumle yuzunden dayak yemis, ki hemen aciklama da yapmaya calismis baba size demedim diye. ben cok uzuldum sahsen, hicbir sey cocugun yedigi tokatlarin olusturdugu hasari kolay kolay gideremez.
konu sahibi siz de bir an once toparlanmaya calisin, esinizle duzgunce konusup ona kirgin oldugunuzu, ama sirf oglunuz icin oturup konusmaniz gerektigini soyleyin bence. normalde iyi anlasirlar diyorsunuz, babasi oglunuza dogru durust bir aciklama yapsin ve bunun bir daha KESINLIKLE yasanmayacagina inandirsin oglunuzu. tabi ayni zamanda onun bu hareketinin yanlisligi vs de konusulsun. bana en mantikli cozum bu gibi geldi cunku cocuk daha kucuk, kusluk uzadikca neler hissedecek kim bilir.
insallah cok teşekkür ederimÇok üzüldüm sinirden kendini kaybetti demek ki her ne olursa olsun şiddetin her türlüsü kötü . Anne olarak ciğeriniz yanmıştır. Dilerim eşiniz hatasını fark eder kendini affettirir
Çok haklısınız. Burdaki yorumlardan sonra hemen yarin konuşacağım. Susmak çözüm değil.Siz kırgınlık yuzunden konuşmak istemiyorsunuz ama o da nasilsa hakliyim diyerek ozur dilemeyecek
Olay sicakken hatasini görmesini saglarsaniz telafi icin firsati olur boyle sustukça hatasini anlayamaz
Konu sahibi ben size de cok uzuldumBence pişman, hiç sesi çıkmıyor, ama diğer yandan yiğitliğe birsey sürdürmüyor. Gercekten eksik su olabilir. Bende bugünlerde çok şikayet ediyordum derslerine ilgisiz filan diye.. Acaba üst üste mi geldi diyorum
Söyledikleriniz çok yapıcı, çok teşekkür ederim. Bizim ailede özür dilenir, küs uyunmaz. Eşimde diler, su an içi gidiyor eminim. Hersey bir anda oldu bitti, asla böyle birisi degildi. Yani birlikte buyuduk insan 21 senede hic mi açık vermez. Ama su var, annesi esimi ve kardeslerini cok dövmüş zamanında. Bir gün böyle birsey yaşar mıyız diye hic düşünmemiştim ama işte çocukluğunun travmasını yaşattı. Annesiyle hala soğuktur ilişkileri.. Belki bilinç altı çıktı ortaya..maalesef internet çağında yaşıyoruz, çocuklar da her ne kadar engellemeye çalışsak da sanal platformlara özgürce girip çıkabiliyorlar, ve türlü türlü şey görüp izliyorlar doğal olarak.
12 yaşında bana göre hala el kadar çocuk, dürtüsel demişsiniz ama bahsettiğiniz DEHB 'si olmasa bile o yaş için dürtüsel olması zaten çok normal. kaldı ki erkek çocuklar kız yaşıtlarına göre daha hareketli olup geç olgunlaşırlar.
tamam mal mısınız demesi elbette saygısızlık,ancak dediğim gibi çocuk bu. internetten öğrenmiş, ergenliğe giriyor, dürtüsel, kanı kaynıyor, yetişkin birinin ağır başlılığını beklemek çok yanlış.
bu yaş grubunda doğru yönlendirme çok önemli, eşinizin sinirlenmesini anlıyorum ama ''oğlum ne diyorsun sen, ne kadar ayıp dediğin, bir daha duymak istemiyorum , hemen özür dile ve daha dikkatli ol büyüklerine karşı'' diyip kızabilirdi, ki doğrusu da bu.
içim acıdı ya hırpalamış ,dövmüş...
12 yaşında daha, el kadar çocuk, yeni yeni şekilleniyor iç dünyası, şu an o kadar unstabil bir evrede ki,iç dünyasını bir görseniz ,fikir uçuşmaları,duygu geçişleri...
eşiniz kesinlikle haksız, araya girmenizi gerektirecek kadar dövüp hırpalaması,bu kadar gözünün dönmesi... bahsettiğiniz kişiliğe çok ters davranışlar...
çocuktan özür dilenmez diye düşünüyor bazı yetişkinler ama sonra yetiştirdikleri çocuklar da onlar gibi olup çıkıyor...
eşinizin kesinlikle ikinizden de özür dilemesi lazım, ama ne için,kızdığı için değil,şiddet uyguladığı için. oğlunuzun da akabinde mal diyip saygısızlık ettiği için özür dileyip ortamın biraz yatışması lazım.
içim gitti vallahi konu sahibi ne desem bilemedim :/
ha bu arada siz el bebek gül bebek büyümüş olmasanız dahi,şiddeti mazur görmek zorunda değilsiniz,çünkü kabul edilemez bir şey. hele ki karşısında kendinden her anlamda çok zayıf bir çocuk varken...
hissettiklerinizi anlayabiliyorum... çok acı
Bunu düşünmedim değil ama annem risk gurubunda kıyamadım..Cok teşekkür ederim beni anladığınız için..Konu sahibi ben size de cok uzuldumyavrunuz hırpalandı babasi tarafindan ve siz buna sahit oldunuz yerinizde olsam evet pandemi var ama bir süre oglumu alir anneme falan giderdim..Yani size de vurmus kocaniz..Lutfen alttan almayin..
Oğlum kardesiyle didişir, dersleriyle sıkıntılıdır, büyüyor, bana cevap veriyor ama babaya çok saygılıdır, ukalalık yapmaz. Kaos oldu resmen, çocuğuma vururken ben kapandim ustune, bana vurdu. Girme araya diye bağırarak. Bana patlayacak bir durum olmadığını düşünüyorum. Tek sıkıntısı belki rutin olmaya başlamamız bunca senedir, bilemiyorumYani insan sırf cocuk ergenlikten dolayı saçmalıyor diye ve "mal misin?" lafından dolayı tekme tokat çocuğuna girismez.
Madem öfke kontrol problemi yaşadı o anda, siz araya girdiğinizde anlamalıydı.
O da yetmemiş size vurmuş...
Oglunuz babasına sırf bu saygisizligi degil de gün be gün saygisizlik yapıyorsa, yani ciddi anlamda babayı baba olarak görmeyip, dalga geciyorsa, hakaret ediyorsa, adam da sabredip anlattıysa, öğretmeye calistiysa, oglunuz ama devam ettiyse, adamın patlama sebebini anlarım ancak şiddet icin hiçbir sebep bulunamaz bu dünyada.
Oglunuz ilk defa ukalalık yaptiysa babasına ve olaylar bu vahimiyete ulaştıysa ve dahi özür bile dilememişse, altından baska seyler çıkabilir.
Sanki durmus durmuş size patlamış.
Tokat atması affedilir gibi degil. 20 senelik esine insan durup durup ergen bir çocuğun lafından dolayı bunu yapmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?