• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 senede korkunç bir ilk :(

Mal mısınız nedir yahu? Eşinizi normal bulmadım ama çocuğum bana mal mısınız dese yalan yok bende bir geçiririm tokat. Bunun ergenlikle dürtüsellikle bir ilgisi yok. Eskiden de vardı ergenlik, hatalar da yapılırdı ama ulu orta “mal mısınız?” Diyecek kadar saygı kalmadıysa ileride önünü alamazsınız. 12 yaş ağızdan çıkan şeyin kulağın da duymasını gerektiren bir yaş. Ben sizi fazla toleranslı eşinizi ise gözü dönmüş gördüm. Bu uçurum çocuğu karakter bakımından kötü etkiler. Ne sizin kadar yumuşak ne de baba kadar sert olunmalı.
Sizin bile ağzınızdan cikani kulağınızin duymadığını baz alirsak, 12 yasindaki bir ergenin özrü olmaz.

Dilimizden düşmeyen bir laf var kadinlar olarak " şiddeti normallestirme!" Siddetin hicbir türlüsü kabul e di le mez!! Yok orucmus yok bilmem ne! Ne oldu sevap pointlerini doldurdu mu cuvala kocaniiz oruc tutarak? Esinize oruc tutturmayin! Ya oglunuza cok üzüldüm 😔 bir de ergenlik bu ya! Icinde ne firtinalar kopmustur cocugun! Yasadigi cok agir! Ama bence siz kocanizi taniyamamissiniz bunca sene!
Bambaska birisi çıktı gerçekten içinden. Onun bile kendisini tanidigindan supheliyim.

Babanın yaptığı tabi ki çok büyük bir yanlış. Kimsenin kimseye şiddet uygulama hakkı yok. Çocuğun dediği mal mısınız normal değil . Anne babay saygı duymayan bir nesil geliyor. Z kuşağı çok değişik. Anneler babalar nasıl davranması gerek bilmiyor . Anne karışmıyor baba dövüyor. Çocuklarda kişilik bozukluğuna kadar gidiyor.
Sizinle kesinlikle aynı fikirde değilim, böyle büyümedim ben.
Saygı hakedilir, çocuğa terbiye verilmez, örnek olunur.
Çocuğunuzun 25 yaşında nasıl biri olmasını istiyorsanız, siz ona e çevrenizdeki herkese öyle davranmak zorundasınız.
Hele ki 3 5 yaşında erkek çocuğuna ‘küfür’ öğreten bir toplumun, bu çocuklar çok terbiyesiz demeye hiç ama hiç hakkı yok.

Sizin bile ağzınızdan cikani kulağınızin duymadığını baz alirsak, 12 yasindaki bir ergenin özrü olmaz.
Şiddet zaten ayrı bir durum ama anne babaya “mal mısınız” dediğini okuyunca şok geçirdim. Akran gibi takılıyorlar bilmem farkında mısınız? Baba zaten çocuğa yaşıtıymış gibi güç uygulamış falan. Evde rol karmaşası hadsafhada.

Sizinle kesinlikle aynı fikirde değilim, böyle büyümedim ben.
Saygı hakedilir, çocuğa terbiye verilmez, örnek olunur.
Çocuğunuzun 25 yaşında nasıl biri olmasını istiyorsanız, siz ona e çevrenizdeki herkese öyle davranmak zorundasınız.
Hele ki 3 5 yaşında erkek çocuğuna ‘küfür’ öğreten bir toplumun, bu çocuklar çok terbiyesiz demeye hiç ama hiç hakkı yok.
Tabi ki çocuğa örnek olunur. Küfür ogretilmez. Anne baba ne kadar çocuğa doğruyu örnek gösterse , doğru yaşasa hayat o kadar doğru değil . Okul , İnternet , hele tiktok . Anneler babalar çocuklarıni koruyamaz çevreden .

Suçlusu videolar degil. Okulda, disarda binbir hakaret kufur var arkadaslar arasinda. Anasina babasina hakaret kufur etmeyenler hakaret ogrenmedigi için mi etmiyor?
Videoda kufur duysa sofrada kufur mu edecekti? Yok artik ya devamli cocugu koruma halindesiniz.

Bence siz de cocuga fazla yumusaksiniz. Eşiniz de dolmuş artik, kimi insanin fazla sakinligi boyle patlamaya neden olabiliyor işte. Yerinde tepkiler vermesi daha iyi olur bu kadar dolmak yerine ama esiniz her mudahale etmeye kalktiginda aman cocuga bisey deme diyorsaniz buna neden olmus olabilir.
Bir kere gerçekten çocuğumun önünde babasına dur demem. Korumaciyim evet çünkü dun önümde dayak yedi çocuğum. Babasi olmasa oğluma öyle davranan birine ben ne yapardım bilmiyorum. Çocuğum ilk kez böyle birsey yapti. Zaten pandemide dışarı hic çıkmadı. Evimiz site filan degil, arkadasi yok görüştüğü burda. Okula sadece 3 gun gidebildi. Ben videolara yordum, yoksa hakaret eden bir çocuk değil. Korumam gereken yerde elbette korurum ama esim fazla yumuşak diye ben daha otoriterim normalde o beni sakinlestirir

Oğlunuzun söylediği laf hoş değil ama zaten tedavi görüyormuş görmese dahi tekme tokat dövmek nedir?
Siz araya girmeseniz çocuğu hastanelik edecekti demek ki.

Sizin yediğiniz tokat ikinci planda kalıyor şuan. Verdiğiniz tepki sinir krizi de oğlunuz açısından ekstra olumsuz bir durum olmuş. Tüm gün yataktan çıkmamışsınız toparlanmanız lazım.

Eşiniz için çok kontrollü demissiniz, birşeyleri içinde biriktirmiş olabilir, oğlunuzun tedavi süreci, belki daha önce yaşayan olumsuz durumlar. Bunları da olayı küsüp barışmak noktasından neden bunun yaşadığı üzerinde durmanız için yazıyorum. Bu öfkenin kaynağına inmeniz lazım ki tekrarı olmasın.
Tesekkur ederim çok yapıcı soyledikleriniz mutlaka düşüneceğim

İkiside yanlış, siz neden aralarındasınız. Bence kendinize vakit ayırın nasnasa kalsınlar ilişkilerini düzeltmeleri için fırsat verin.. Özürler dinlensin hatalar konusulsun en son tüm aile sarılın 🤗

Büyük oğlumuzla sorun yaşıyoruz. Küçüğüm 8.5 yasinda. 20 yaşında sevgili olduk, univesite bitti. 26'da evlendik. Pandemi cok etkiledi sanirim hepimizi is değişikliği filan yasadi esim.
Anladım. Ve üzülerek bunun son olmayacağını söyleyebilirim ki umarım yanılırım. Bende ilk çocuğu büyüttünüz, ikinci de sorunlar çıktı sandım ve olumlu düşünüyordum.
Bakin bir anlık sinir hepimizde olur, insaniz sonuçta ama duracak yeri biliriz. Babalar, bir dönem sonunda erkek çocuklarını rakip olarak görmeye başlıyor. Hele türkiye de malesef bu o kadar yaygın ki.
Umarım konuşur ve halledersiniz. Ama devamı bir kere dahi gelirse lütfen çocuklarınızı alıp çıkın evden.

Tabi ki çocuğa örnek olunur. Küfür ogretilmez. Anne baba ne kadar çocuğa doğruyu örnek gösterse , doğru yaşasa hayat o kadar doğru değil . Okul , İnternet , hele tiktok . Anneler babalar çocuklarıni koruyamaz çevreden .
Ben de diyorum ki, her çocuk bu yollardan geçer.
Her şeyi deneyimler ve karşısında çelik gibi sapasağlam duran ebeveynler varken, yaptığının yanlışlığını ancak kendisi idrak eder ve hayatına taşımaz.
İğrenç bir çocuk, ergen ve gençtim.
Aklım başıma 20 li yaşlarda geldi.
Ailemi çileden çıkarmak için her yolu denedim, bugün böyle isem tek sebebi yukarıda bahsettiğim ‘örnek’ sebebidir.
Çocuk yahu bu, daha cezai ehliyeti yok, onun lafıyla iş yapmayız, fikirlerine ‘aman bacak kadar çocuk’ deriz ama ettiği hakareti ciddiye mi alırız?
Çok büyük bir ikilem değil mi bu?

Şiddet zaten ayrı bir durum ama anne babaya “mal mısınız” dediğini okuyunca şok geçirdim. Akran gibi takılıyorlar bilmem farkında mısınız? Baba zaten çocuğa yaşıtıymış gibi güç uygulamış falan. Evde rol karmaşası hadsafhada.
Hoş değil çocuğun dediği burda hepimiz hemfikiriz lakin, adi ustunde cocuk ve suan cok onemli bir evrede. Hersey diyebilir, yapabilir. Dayakmidir çözümü. Ben de bir tane cakardim falan...
Aman neyse ya...

Hoş değil çocuğun dediği burda hepimiz hemfikiriz lakin, adi ustunde cocuk ve suan cok onemli bir evrede. Hersey diyebilir, yapabilir. Dayakmidir çözümü. Ben de bir tane cakardim falan...
Aman neyse ya...
Her şey diyemez,yapamaz. Çocuğun iyiliğinden çok kötülüğüne sebebiyet verir bu durum. 12 yaş daha ergenliğin başı. 17-18 yaşına geldiğinde ne olacak peki?

Oğlunuzun mal mısınız demesi çok talihsizce olmuş gerçekten ergendir anlarım ama yemek sofrasında hele ki iftar sofrasında olmaması gereken bir davranış olmuş.. babanın tepkisinin şiddeti muhtemelen bu yüzden çünkü genelde sakin biri anladığım kadarıyla .sizin araya girmeniz öfkesini dahada kamçılamış annesiniz neticede sizi de anlıyorum ama mantık yerine duygu çalıştırıyoruz çocuklarımızı koruyacaz diye bence uygun bir zamanda önce oğlunuzla konuşun tutumu konusunda eşinize gelince hatalı olduğunu düşündüğünde ki düşünecek bence özrünü diler.

Babanın yaptığı tabi ki çok büyük bir yanlış. Kimsenin kimseye şiddet uygulama hakkı yok. Çocuğun dediği mal mısınız normal değil . Anne babay saygı duymayan bir nesil geliyor. Z kuşağı çok değişik. Anneler babalar nasıl davranması gerek bilmiyor . Anne karışmıyor baba dövüyor. Çocuklarda kişilik bozukluğuna kadar gidiyor.
Z kuşağı, Y kuşağı, şımarık nesil meselesi değil ki bu.

Çocuk yanlış yapmış, saygısızca davranmış hepsi kabul. Ama çocuğu terbiye etmenin yolu bu olamaz.

Şiddet hak edilebilen bir şey asla değil. Hele ki güçler denk değilse, taraflardan birinin karşılık verebilme ihtimali yoksa çok vahim bir şey.

Çocuklarla güçlerimiz ve yaşlarımız denk olmayabilir ama onurlarımız denk!

Çocukla kan bağı olmayan birinin bunu yapmasından çok daha kötü bir durum.
Ebeveyn olmak bir çocuğu koruma sorumluluğu verir, o çocuğu dövme hakkını vermez.

Baba cocuga bu durumda nasil yaklasacagini bilmediginden siddete basvurmus. Hep cahillikten. Tamam o da buyuyunce kendi çocuğuna vursun, ne gördüyse o ya. Boyle mi yani? Boyle nasil bitireceğiz siddeti?
Hayretler içerisinde okuyorum yorumları.
Öz anne babaysa demek ki şiddeti uygulayan, maruz görülebiliyor.
Genetik üstünlük herhalde, e öğretmenleri de yapıştırıversin o zaman, o kadar emekleri var üstlerinde...
Nasıl ya, beynim durdu!

Back