21 senede korkunç bir ilk :(

Eşim babasini 10 yaşındayken kaybetmis. Hepimiz evladımızı severiz ama esim evlatlarina takıntılıdir sanki. İlk önce onlarla ilgilenir, vakit geçirir, ben sıramı beklerim resmen. Bunca senedir ben ne kadar başbaşa tatil istesemde iki gun bile olsa, cocuklari bırakamadı, gidemedik hic dusunun. Ama simdi küçük oğlu erkek oluyor ve gercekten otoritesine karşı çıkacak. Benim esim babasıyla böyle bir diyalog hic yaşayamamış, dolayısıyla tecrübesi sıfır. Bu isten nasil çıkarız bilmiyorum. Gercekten boyle birsey tekrarlanırsa, uzaktan sevmek zorunda kalacak, kabul edemem. Gürültü, kaos, o hissiyat dayanılarak gibi değil. Huzur herseymis

Esiniz hala konusmuyor mu yani hatasini kabul etmedi mi
Nasil bir sıkıntısı varmis acaba
Ustelik cocugunuzla konustunuz mu bu durumu duygulari ne kadar incinmis
Yada bir daha boyle bir hata yapmamasi gerektigini
Arayi bulmak en iyisi

Her zaman aile sağlıklı karar veremiyor . İnternette neler neler okuyoruz, duyuyoruz, izliyoruz. Çok terbiyesiz , ahlak dışı davranışlar o kadar arttı ki . Aileler koruyamiyor çocuklarını . Engel olamayiz. Önce anne baba sağlıklı olacak ki çocuk doğru karar versin doğruyu yanlışı ayırt etsin . Anne yok diyip baba evet derse çocuk ikilemde kalır yanlısı seçer

Çok üzüldüm gerçekten. Benim oğlumda 9 yaşında ve çok inatçı bir çocuk. Eşim de hiç şiddet uygulamadı bugüne dek ama çabuk parlayan ve sesini yükselten bir tiptir. Sesini yükseltmesi bile çok üzüyor beni.
Ergenlikte sorun yaşamalarından çok korkuyorum ve sizi, canınızın nasıl yandığını çok iyi anlayabiliyorum.
Bır tokat attı deseydiniz, babasıdır karışmayın derdim ama anlattığınız kadarıyla çocuk elinde kalabilirdi Allah korusun.
Eşinize bir daha o el kalkarsa boşanacağınızı net bir dille söyleyin.
Ve zaten tekrar kalkarsa boşanmalısınız.

Allah yardımcınız olsun.

Tabi ki dövme hakkı vermez. Yanlış olduğunu yanlış yoldan anlatmış baba kişisi .

Bunlara sözüm yok fakat tek diyeceğim konu sahibinin dün yaşadıkları kayda alınmış ve sosyal medyaya düşmüş olsaydı, şuan içimizden biri konu açıp ‘olmaz olsun öyle baba’ vb nice yorumları yapacaktık.
Hashtaglerle bla bla tutuklansın diyecektik.
Göz görmeyince niyeyse normal karşılayıp, tekrarı olmaz temennileri sunduk.

Bence toplum olarak hepimiz iki yüzlüyüz...

Esiniz hala konusmuyor mu yani hatasini kabul etmedi mi
Nasil bir sıkıntısı varmis acaba
Ustelik cocugunuzla konustunuz mu bu durumu duygulari ne kadar incinmis
Yada bir daha boyle bir hata yapmamasi gerektigini
Arayi bulmak en iyisi
Evde sessizlik var. Kimse kimseyle pek konusmuyor. Esim gec geldi isinden. Oglum odasinda ödev yapıyordu. Bir tek merhaba iyi geceler.. Oglumla konuştum. Hatalı olduğunu ama ne olursa olsun yapılanın dogru olmadığını. Onu cok sevdiğimi söyledim. Biz guzel bir aileyiz herkes hata yapar biraz zaman geçsin dedim.

Bundan 7 yil once falan annemle bir konuda tartistik sebep ne hatirlamiyorum bana saldirdi karsilik verdim kimin hakli oldugu onemli deildi sadece siddet gormek istemedim ve ondan sonra da siddet yerine konusmayi secti
belki de o zamana kadar ara sira siddet icin pisman olmustu ama kalbimdeki yarasi gecmez
Keske sadece doğruyu gostertseydi
Onemli olan yetistirmek deil ki kendi dogrularini olusturabilmek

Hoş değil çocuğun dediği burda hepimiz hemfikiriz lakin, adi ustunde cocuk ve suan cok onemli bir evrede. Hersey diyebilir, yapabilir. Dayakmidir çözümü. Ben de bir tane cakardim falan...
Aman neyse ya...
Bende bunu diyorum. Cocugum hatalı ama yetişkin bir baba kendini kaybedebilir lüksüne sahip olmalı mi?

Eşiniz muhakkak bir uzman yardımı almalı.

Her sorunu, olumsuz davranışı şiddetle çözmeye kalkarsa ortada sağlıklı bir çocuk ve aile falan kalmaz.

Oğlunuzun tedavisi devam ediyor mu şuan? Bu yaşanılan tedavisini de olumsuz etkileyebilir, doktoruyla da görüşebilirsiniz konu hakkında.

Iyi yapmissiniz umarim esinizde bir an once hatasini kabul eder
Asla ozur dilemekten utanmam piaman olmam
Ama hakliysam kimse ozur diletemez bana cunku yetiskinim

Evet başımıza gelene kadar anlamıyoruz bazı şeyleri. Yaşanan şey çok kötü dilerim çocuk bir an önce atlatır. Bu yaşanan olay kişiliğine zarar vermez

Tesekkur ederim umarım bir an önce atlatırız. İnsanlar nasil bu durumları normallestirip yasayabiliyorlar Allahım ne zormus

Ilk vukuat olduğu için aslında şu an takınacağınız tavir cok onemli. Oğlunuza da acıyıp, kendini haklı bulmasını sağlamayın ama yaşadığı şeyle nasıl baş edecek bilmiyorum gerçekten.
Nasıl hissettiginizi tahmin ediyorum ama sakinleştirmek istemiyorum sizi. Olası sorunların belki önüne geçebilirsiniz bu konuyu fazla ciddiye alıp, üzerine giderek. Çünkü bu çocuk daha cooook hata yapacak.

Hadi diyelim adamin şekeri düştü ve bir an gözü döndü..Bir tokat atar durursun.Ama adam ana ogula tekme tokat girişmiş..Bu cok baska birsey..Ayrıca koca hicte pisman değilmiş..Ne bir ozur ne bişey..Konu sahibi olaya cok duygusal yaklaşıyor. Ancak bence bu dayagin altindan baambaska şeyler cikacak..

Sizin gibi düşünüyorum. Bir tokat atsaydi bu tepkiyi vermezdim sanirim. Ama kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Eger boyle birsey yaşanırsa o cok sevdiğin evlatlarını cok özlersin demeyi düşünüyorum. Amin teşekkür ederim

Çok tatlı bir babam var..okadar naif iyi huylu.şuan şeker hastası ve çok sinirli,ufacık bir olayı büyütüp hiç yapmayacağı şeyleri yapıyor ve kızıyor.seker hastası olduğu için çok kırılmıyoruz yaptıklarına ama hastalıklar insanların ruh halini değiştirebiliyor.esinizin şeker ve tiroid hormonuna mutlaka bakılmalı.olaya uzaktan bakan biri olarak eşiniz ve oglunuzun aralarına girmeyin ve bu noktada kendinizi yormayın derim.baba oğul birbirlerine mutlaka özür dileyip birbirlerini affediceklerdir.cok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…