- Konu Sahibi landemiyoladiyola
O da mı oruç tuttu? Tabii ki bana düşmez ama çok erken gibi geldi günde 7 saat ders gören çocuklar için. Sanırım herkes biraz da ondan sinirlenmiş.Kücük oglum 8.5 yasında.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O da mı oruç tuttu? Tabii ki bana düşmez ama çok erken gibi geldi günde 7 saat ders gören çocuklar için. Sanırım herkes biraz da ondan sinirlenmiş.Kücük oglum 8.5 yasında.
Ben izledikleri videolardan kaptı diyorum. Bir an ağzından firladi ve hemen baba size söylemedim dedi babası fırlayınca ayağa.. Oğlum pandemide çok sıkıldı, kardes kavgaları filan yaşanıyor. Bizimle boyle kavga filan hiç olmamisti
Ya oruç başına vurmuş yada gecmisten gelen biz babamiza böyle yapamazdık fikri dusuncesi varHerkese Merhaba,
Çok eski bir üyeyim ama uzun zamandır sadece göz atabiliyorum, pek yorum yapmıyordum ancak şu an yardıma ve dışardan birilerinin yaşadıklarıma yorum yapmasına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
41 yaşında, iki erkek çocuk annesiyim. Eşimle 20 yaşında tanıştık. Çok severek evlendik. Bunca senede tabi zaman zaman sıkıntılarımız oldu ama çok büyük dertler değil çok şükür. Ancak ailece dün çok kötü bir gün yaşadık.
Büyük oğlum 12 yaşında. Oldum bittim zor bir çocuk diyebilirim. Harika bir kalbi var, çok merhametli, zaman zaman çok olgun ancak dikkat toplamada sıkıntısı var. Dürtüselliği var. Pandemi döneminin ergenlik başlangıcına gelmesi tabi isleri iyice zorlaştırıyor.
Dün gece ilk iftar. Çocuklarımda oruç tutmuştu. Ailece güle oynaya iftara oturduk. Çorbalar içildi. Saçmasapan bir nedenden bir tartışma çıktı masada ve oglum masadan kalktı. Öyle saçma videolar filan izliyorlar ki ağzına takılmıştı, " mal mısınız?" dedi masadan kalkarken. Ve benim 21 senedir tanıdığım adam, eşim, çocuklarımızı her daim anormal seven, hatta zaman zaman yüz göz oluyor diye eleştirdigim eşimin gözü döndü.
Oğluma resmen saldırdı. Hadi babadır diyelim, yok açıklayamıyorum. Oğluma kafa göz daldı, araya girdim, korkunçtu. Yemin ederim bunca senedir ilk kez böyle birsey yaşadık. Oğlumu hırpalamasına izin vermedim, hatta ömrümün ilk tokadını yedim, beni aradan çıkarmak için..
Bunca senelik hayat arkadaşımın bu yaptığını hazmedemiyorum. Ağrıma gitti. Haykırarak ağladım, senelerdir tutmayan migrenim tuttu, bugün yataktan çıkamadım. Oğlumu sakinleştirdim ama gerçekten fiziksel açıdan fazlası kalp kırıklığıymış.
Bugün işten geldi, yüzüne bile bakmıyorum. Üzüldüğünü ve kendine şaştığını tahmin ediyorum ama burnundan kıl aldırmıyor. Özür dilemedi. Barışma mevzularında, ufak tefek dargınlıklarda hic küs uyumayız. Genel olarak huzurluyuzdur ama inanılmaz kırgınım. Dün gece yatagımızda uyumadım.
Oğlum hata yaptı, bende öncesinde söylenmistim ama 41 yaşında, aşırı kontrollü birinin bu derece delirmesi beni herseyden soguttu ve yabancılaştırdı. Yüzüne bakasım yok.
Her ailede olur mu böyle şeyler? El bebek gül bebek büyüdüğümü, rahmetli babacığımdan bir tane tokat bile asla yemediğimi biliyor. Oğlum malesef zor bir çocuk olabilir ama tüm ergenliğinde böyle şeyler mi yaşayacağız? Ne yapmalıyım?
Lütfen sağduyulu fikirlere ihtiyacım var, çok dağıldım...
Okuyan herkese tesekkur ederim.
Evet çok doğru, peki ne yapmalıyım? Ben eşime git desem oglum bana küsecek gözünün içine bakar babasının. Evde üç erkek takilirlar sanki, birlikte maç yaparlar, ps oynarlar, yuruyus yaparlar, bana takılır, birlik olur beni kizdirirlar, öyle mutludurlar.. Ne yapmalıyım? Gercekten..Lütfen oğlunuzun durumundan çıkar mısınız?
Pandemiydi, dürtüseldi falan filan geçin bunları.
Kocanız, oğlunuzun ağzına burnuna girişmiş yahu!
Sırf biyolojik olarak babası olması ona bu hakkı asla tanımıyor, sokaktaki çocuğu dövemezse kendininkini de dövemez!
Komşunuzun çocuğuna aynısını yapmış olsaydı şuan hapisteydi kocanız.
Durumu oğlunuzdan çıkıp geniş çerçevede değerlendirin.
12 yaşında bir çocuğu büyük hınçla döven 40 küsür yaşındaki adam!!!
Ha adı baba, ha sokaktaki amca ha öğretmen, farkı var mı, yapılan eylemi değiştiriyor mu babası olması?
Babanın yaptığı tabi ki çok büyük bir yanlış. Kimsenin kimseye şiddet uygulama hakkı yok. Çocuğun dediği mal mısınız normal değil . Anne babay saygı duymayan bir nesil geliyor. Z kuşağı çok değişik. Anneler babalar nasıl davranması gerek bilmiyor . Anne karışmıyor baba dövüyor. Çocuklarda kişilik bozukluğuna kadar gidiyor.Lütfen oğlunuzun durumundan çıkar mısınız?
Pandemiydi, dürtüseldi falan filan geçin bunları.
Kocanız, oğlunuzun ağzına burnuna girişmiş yahu!
Sırf biyolojik olarak babası olması ona bu hakkı asla tanımıyor, sokaktaki çocuğu dövemezse kendininkini de dövemez!
Komşunuzun çocuğuna aynısını yapmış olsaydı şuan hapisteydi kocanız.
Durumu oğlunuzdan çıkıp geniş çerçevede değerlendirin.
12 yaşında bir çocuğu büyük hınçla döven 40 küsür yaşındaki adam!!!
Ha adı baba, ha sokaktaki amca ha öğretmen, farkı var mı, yapılan eylemi değiştiriyor mu babası olması?
Tokat ve şiddetin aslında kırmızı çizginiz olmadığını biliyor, olsa su an aynı evde olmazdınız. Kırmızı çizginiz değilmiş demek ki. Ana oğul dayak yemişsiniz şairane sözlere gerek yok açın gözünüzüGerçekten diyorum ki insanız, hata yaparız.
Hayatımın en önemli parçası, gençliğim, esimi çok severim, bir hata için vazgeçmek istemem ama bilir, tokat, şiddet kırmızı çizgim.. Ya Allah korusun devamı gelirse? Düşünmek istemiyorum bile. Güçlü durmam gerektigi ile ilgili cok haklısınız. Yarin daha iyi olmalı yada olmuş gibi davranmalıyım. Sağolun
Büyük oğlumuzla sorun yaşıyoruz. Küçüğüm 8.5 yasinda. 20 yaşında sevgili olduk, univesite bitti. 26'da evlendik. Pandemi cok etkiledi sanirim hepimizi is değişikliği filan yasadi esim.Bu ne yazik ki bir anlik sinirle açıklanacak bir şey değil. Hani bir tokat attı, kendini tutamadı olayı değil. Bilenmiş olmalı çocuğa uzun süredir. Belki sizin sabrınız, belki artık yaşlandığını düşünmesi ile kendine rakip görüyor olabilir. Malesef babalar bunu yapıyor... ilk çocuğa nasıldı?
Ciddi bir konuşma yapmak lazım geç olmadan. Şimdi biraz sakinlesin ne konusacaginizi tartın ama fazla beklemeyin derim. Ergenlik dönemi tüm hayatımız boyunca nasıl birisi olacagimizin ilk adımlarını attığımız dönem, kocanız ne yapacak 20 yaşına kadar her krizde dövecek mi? Ya bir gün o da babasına bir tane geçirirse? Sevgiyi nefrete dönüştürmeye değer mi?
Önce eşinizle konusun daha sonra da birlikte çocukla konusun. Size tekrar güvenip, saygı duyması zaman alacaktır.
Eşinizi karşınıza alın, acilen bir uzmana gitsin, yaşadıklarını anlatsın.Evet çok doğru, peki ne yapmalıyım? Ben eşime git desem oglum bana küsecek gözünün içine bakar babasının. Evde üç erkek takilirlar sanki, birlikte maç yaparlar, ps oynarlar, yuruyus yaparlar, bana takılır, birlik olur beni kizdirirlar, öyle mutludurlar.. Ne yapmalıyım? Gercekten..
Doğru kırmızı çizgim derdim. Kös kös oturdum evde, başka odada uyudum sadece.Tokat ve şiddetin aslında kırmızı çizginiz olmadığını biliyor, olsa su an aynı evde olmazdınız. Kırmızı çizginiz değilmiş demek ki. Ana oğul dayak yemişsiniz şairane sözlere gerek yok açın gözünüzü
Tesekkur ederim gerçekten iyi geldiİki tarafta da hata var arada olan da size olmuş.
Bence eşinizle konuşun üzüntünüzü düşüncelerinizi anlatın.
Oğlunuza da destek olup konuşun.
Belki pişmanlık ortamı yumuşatır.
Köprü olmayin siz araya girdikçe bakın tokat bile yiyorsunuzEvet çok doğru, peki ne yapmalıyım? Ben eşime git desem oglum bana küsecek gözünün içine bakar babasının. Evde üç erkek takilirlar sanki, birlikte maç yaparlar, ps oynarlar, yuruyus yaparlar, bana takılır, birlik olur beni kizdirirlar, öyle mutludurlar.. Ne yapmalıyım? Gercekten..
Dilimizden düşmeyen bir laf var kadinlar olarak " şiddeti normallestirme!" Siddetin hicbir türlüsü kabul e di le mez!! Yok orucmus yok bilmem ne! Ne oldu sevap pointlerini doldurdu mu cuvala kocaniiz oruc tutarak? Esinize oruc tutturmayin! Ya oglunuza cok üzüldümHerkese Merhaba,
Çok eski bir üyeyim ama uzun zamandır sadece göz atabiliyorum, pek yorum yapmıyordum ancak şu an yardıma ve dışardan birilerinin yaşadıklarıma yorum yapmasına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
41 yaşında, iki erkek çocuk annesiyim. Eşimle 20 yaşında tanıştık. Çok severek evlendik. Bunca senede tabi zaman zaman sıkıntılarımız oldu ama çok büyük dertler değil çok şükür. Ancak ailece dün çok kötü bir gün yaşadık.
Büyük oğlum 12 yaşında. Oldum bittim zor bir çocuk diyebilirim. Harika bir kalbi var, çok merhametli, zaman zaman çok olgun ancak dikkat toplamada sıkıntısı var. Dürtüselliği var. Pandemi döneminin ergenlik başlangıcına gelmesi tabi isleri iyice zorlaştırıyor.
Dün gece ilk iftar. Çocuklarımda oruç tutmuştu. Ailece güle oynaya iftara oturduk. Çorbalar içildi. Saçmasapan bir nedenden bir tartışma çıktı masada ve oglum masadan kalktı. Öyle saçma videolar filan izliyorlar ki ağzına takılmıştı, " mal mısınız?" dedi masadan kalkarken. Ve benim 21 senedir tanıdığım adam, eşim, çocuklarımızı her daim anormal seven, hatta zaman zaman yüz göz oluyor diye eleştirdigim eşimin gözü döndü.
Oğluma resmen saldırdı. Hadi babadır diyelim, yok açıklayamıyorum. Oğluma kafa göz daldı, araya girdim, korkunçtu. Yemin ederim bunca senedir ilk kez böyle birsey yaşadık. Oğlumu hırpalamasına izin vermedim, hatta ömrümün ilk tokadını yedim, beni aradan çıkarmak için..
Bunca senelik hayat arkadaşımın bu yaptığını hazmedemiyorum. Ağrıma gitti. Haykırarak ağladım, senelerdir tutmayan migrenim tuttu, bugün yataktan çıkamadım. Oğlumu sakinleştirdim ama gerçekten fiziksel açıdan fazlası kalp kırıklığıymış.
Bugün işten geldi, yüzüne bile bakmıyorum. Üzüldüğünü ve kendine şaştığını tahmin ediyorum ama burnundan kıl aldırmıyor. Özür dilemedi. Barışma mevzularında, ufak tefek dargınlıklarda hic küs uyumayız. Genel olarak huzurluyuzdur ama inanılmaz kırgınım. Dün gece yatagımızda uyumadım.
Oğlum hata yaptı, bende öncesinde söylenmistim ama 41 yaşında, aşırı kontrollü birinin bu derece delirmesi beni herseyden soguttu ve yabancılaştırdı. Yüzüne bakasım yok.
Her ailede olur mu böyle şeyler? El bebek gül bebek büyüdüğümü, rahmetli babacığımdan bir tane tokat bile asla yemediğimi biliyor. Oğlum malesef zor bir çocuk olabilir ama tüm ergenliğinde böyle şeyler mi yaşayacağız? Ne yapmalıyım?
Lütfen sağduyulu fikirlere ihtiyacım var, çok dağıldım...
Okuyan herkese tesekkur ederim.
ben nasil anlatsam evet eşiniz kötü bir şey yapmış keşke yapmasaymış ama,yıllar sonra birden böyle bir tepki verdiyse belkide başka birsey vardi.Bende ömrümde bir tokat yemedim. Eşim babasını 10 yasında kaybetmiş, hiç kıyamaz çocuklarımıza. Bugune dek boyle birsey yaşamadık. Ondan kahroluyorum. Beni anladığınız için teşekkürler..
İlk orucunu tutmak istedi. Cok israr ettim ama bir hevesliydi, evdeler diye izin verdim.O da mı oruç tuttu? Tabii ki bana düşmez ama çok erken gibi geldi günde 7 saat ders gören çocuklar için. Sanırım herkes biraz da ondan sinirlenmiş.