• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 senede korkunç bir ilk :(

Yaşadığınız olaya çok üzüldüm. İfadelerinizden çok nahif bir ruha sahip olduğunuz hissediliyor.

Bir annenin görevi gerekirse çocuğunu babasından da korumaktır. Siz bunu yapmışsınız. Sizi tebrik ediyorum. Evladınız sizinle gurur duyacaktır. Ama bu yara nasıl sarılır, bilemiyorum.

Ergenlik zor bir dönem. İşin sırrı: sabır, sabır, sabır.

Umarım eşiniz oğlunuza kendisini affettirir. Çünkü şiddetti yönelttiği kişi oğlunuzdu, siz ayırmaya çalışırken nasiplenmişsiniz. Bu durumda oğlunuzun eşinizi affetmesi çok daha zor.

Cok kontrollu insanlarin da bir sabri var. Ve icinde birikmisse boyle alakasiz bi yerde patlak verebiliyor. Bide uzerine oruclu ise , ergenlerinde boyle herseyi bilirim havalarinin verdigi bi sinir bozuculukla esiniz delirmis olabilir bi an.
Yaptigi asla dogru degil sucu size de yuklemiyorum ama esinizin sakinligine cok guvenmissiniz ergenlik doneminde esinize bir takim bilgilwr verseydiniz keske.
Benm esim de cok sakin ancak kizima bazen sesini yukselterek yapma dedigi oldu. O konuda bile uyardim. Biliyorum ki bisey yapmaz benden daha sakin falan filan ama insan , gaflte dustugu an olur.

Bence esiniz hatasini anlayip dile getirene kadar biraz saha konusmayin. Zamanla duzelir durum. Ama ikinci olursa oturup asil o zaman dusunun.
Sanırım ikincisini, büyük konuşmak istemiyorum ama kaldıramam. Huzurlu bir evliligim var çok şükür ama dun geceki gibi bir gece bir daha yaşamak asla asla istemem. Şiddet görüp tahammül eden hanımları hiç anlayamıyorum, Allah yardim etsin. Dünden beri ben utanıyorum sanki annem filan sesimden anlayacak gibi.. :(

Herşeyi konuşuruz ama o kadar kırgınım ki, içimden tek kelime etmek gelmiyor. Kendimi geçtim, oğlumun hali beni perisan ediyor. Çok duygusaldır, mahvoldu, çok agladı yavrum.
bence daha guclu durmalisiniz.
oglunuz suan duygusal doneminde bir de kendisi yuzunden sizin de tokat yemeniz emin olun babasinin ona vurmasindan daha cok canini yakmistir.
sizin de migreninizin tutmasi aglamaniz hasta olmaniz onu daha daha uzer.
erkek cocuklari duygularini disina yansitamiyor pek.
olay yasanmis cozum bulmalisiniz.
konusun hep birlikte esiniz de muayne olsun hallolunur gibi.
simdi bosanmaya kalksaniz oglunuz yine kendini suclar.
bosanma fikriniz varsa da bence zamani su an degil.

Yaşadığınız olaya çok üzüldüm. İfadelerinizden çok nahif bir ruha sahip olduğunuz hissediliyor.

Bir annenin görevi gerekirse çocuğunu babasından da korumaktır. Siz bunu yapmışsınız. Sizi tebrik ediyorum. Evladınız sizinle gurur duyacaktır. Ama bu yara nasıl sarılır, bilemiyorum.

Ergenlik zor bir dönem. İşin sırrı: sabır, sabır, sabır.

Umarım eşiniz oğlunuza kendisini affettirir. Çünkü şiddetti yönelttiği kişi oğlunuzdu, siz ayırmaya çalışırken nasiplenmişsiniz. Bu durumda oğlunuzun eşinizi affetmesi çok daha zor.
Benim oğlum babaya çok düşkündür. Pazartesi günü esimin doğum günü. Pandemiden dolayı çıkamıyoruz diye internetten benimle gömlek ve çanta seçti, heyecanla bekledi. Çok kırgın, üzgün..
Güzel sözlerinizin için ne kadar teşekkür etsem az, dünden sonra gercekten iyi geldi. Evlat sahibi olmak hem dünyanın en güzel, hem en zor şeyi herhalde...

normalde siddeti asla basite indirgemem ama ramazanin ilk gunu olmasi sebebiyle sinirler cok gergin olabiliyor. Anladigim kadariyla esiniz siddete meyilli biri degil normalde. O kirginlik icinizden hic cikmaz ama oruc gerginligine verip affedebilirsiniz.
Şiddete maruz kalanlar da oruçlu. Onların sinirleri yok mu? Bu durumda onlar ne yapsın?

Ne yazacağımı bilemedim...

Bir arbedede size gelen şiddetin bence bir önemi yok çünkü ‘çocuğunuza’ uygulanıyordu ve araya girmekle olması gerekeni yapmışsınız.
Ve benim için şiddet kırmızı çizgim bile olsa, kendime olanı milyonda bir affedebilme ihtimalim varsa çocuğuma asla derim.

Bilemiyorum ya, çok bıçak sırtı ve trajik bir olay bu.
Kocanızı affetseniz oğlunuzun size olan güveni sarsılacak, affetmeseniz bambaşka şeyler.

Herkese Merhaba,
Çok eski bir üyeyim ama uzun zamandır sadece göz atabiliyorum, pek yorum yapmıyordum ancak şu an yardıma ve dışardan birilerinin yaşadıklarıma yorum yapmasına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
41 yaşında, iki erkek çocuk annesiyim. Eşimle 20 yaşında tanıştık. Çok severek evlendik. Bunca senede tabi zaman zaman sıkıntılarımız oldu ama çok büyük dertler değil çok şükür. Ancak ailece dün çok kötü bir gün yaşadık.
Büyük oğlum 12 yaşında. Oldum bittim zor bir çocuk diyebilirim. Harika bir kalbi var, çok merhametli, zaman zaman çok olgun ancak dikkat toplamada sıkıntısı var. Dürtüselliği var. Pandemi döneminin ergenlik başlangıcına gelmesi tabi isleri iyice zorlaştırıyor.
Dün gece ilk iftar. Çocuklarımda oruç tutmuştu. Ailece güle oynaya iftara oturduk. Çorbalar içildi. Saçmasapan bir nedenden bir tartışma çıktı masada ve oglum masadan kalktı. Öyle saçma videolar filan izliyorlar ki ağzına takılmıştı, " mal mısınız?" dedi masadan kalkarken. Ve benim 21 senedir tanıdığım adam, eşim, çocuklarımızı her daim anormal seven, hatta zaman zaman yüz göz oluyor diye eleştirdigim eşimin gözü döndü.
Oğluma resmen saldırdı. Hadi babadır diyelim, yok açıklayamıyorum. Oğluma kafa göz daldı, araya girdim, korkunçtu. Yemin ederim bunca senedir ilk kez böyle birsey yaşadık. Oğlumu hırpalamasına izin vermedim, hatta ömrümün ilk tokadını yedim, beni aradan çıkarmak için..
Bunca senelik hayat arkadaşımın bu yaptığını hazmedemiyorum. Ağrıma gitti. Haykırarak ağladım, senelerdir tutmayan migrenim tuttu, bugün yataktan çıkamadım. Oğlumu sakinleştirdim ama gerçekten fiziksel açıdan fazlası kalp kırıklığıymış.
Bugün işten geldi, yüzüne bile bakmıyorum. Üzüldüğünü ve kendine şaştığını tahmin ediyorum ama burnundan kıl aldırmıyor. Özür dilemedi. Barışma mevzularında, ufak tefek dargınlıklarda hic küs uyumayız. Genel olarak huzurluyuzdur ama inanılmaz kırgınım. Dün gece yatagımızda uyumadım.
Oğlum hata yaptı, bende öncesinde söylenmistim ama 41 yaşında, aşırı kontrollü birinin bu derece delirmesi beni herseyden soguttu ve yabancılaştırdı. Yüzüne bakasım yok.
Her ailede olur mu böyle şeyler? El bebek gül bebek büyüdüğümü, rahmetli babacığımdan bir tane tokat bile asla yemediğimi biliyor. Oğlum malesef zor bir çocuk olabilir ama tüm ergenliğinde böyle şeyler mi yaşayacağız? Ne yapmalıyım?
Lütfen sağduyulu fikirlere ihtiyacım var, çok dağıldım...
Okuyan herkese tesekkur ederim.
Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hem insanlık olarak hemde ülke olarak. Hastalık ve ekonomik sıkıntılar herkesi etkiliyor. Bir çok kişinin psikolojik sebepleri var. Oğlunuzu anlıyorum daha çocuk. Eşinizinde acaba başka sıkıntıları mı var? Çok kötü birşey yaşamışsın ama güçlü olup eşinizle konuşun inşallah herşey düzelir..

Mal mısınız nedir yahu? Eşinizi normal bulmadım ama çocuğum bana mal mısınız dese yalan yok bende bir geçiririm tokat. Bunun ergenlikle dürtüsellikle bir ilgisi yok. Eskiden de vardı ergenlik, hatalar da yapılırdı ama ulu orta “mal mısınız?” Diyecek kadar saygı kalmadıysa ileride önünü alamazsınız. 12 yaş ağızdan çıkan şeyin kulağın da duymasını gerektiren bir yaş. Ben sizi fazla toleranslı eşinizi ise gözü dönmüş gördüm. Bu uçurum çocuğu karakter bakımından kötü etkiler. Ne sizin kadar yumuşak ne de baba kadar sert olunmalı.

Koca kişisi açlık başına vurmuş 12 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz ergenliğin adımları tamam yaptığı doğru değil ama bu şekilde mi anlatılır çok üzüldüm o çocuğa ve arada kalan anneye benim de oğlum 10 yaşında zaman zaman bu şekilde davranır ama hiç hırpalamadık ben olsaydım bende korurdum araya girerdim annelik demek yeri gelirse babasındanda korumaktır kocanızın tedaviye ihtiyacı var bu bir kere olmuş olabilir devamı gelir oğlunuzun davranışları gözüne battıkça bu yola başvurabilir bi çözüm bulun bence oruç tutmasın kendine hakim olamıyorsa yada gidip bi baktırsın şekerine 13 yaşındaki çocuk dövülürmü hemde sofrada bu çocuk babayla olan iletişim bozukluğu yüzünden yanlış kişilerle arkadaşlık kurabilir daha çok küçük ozaman bunun sorumlusu kim olacak çok üzüldüm inşanlah düzelir oğlunuz ve öncelikli koca kişisi

bence daha guclu durmalisiniz.
oglunuz suan duygusal doneminde bir de kendisi yuzunden sizin de tokat yemeniz emin olun babasinin ona vurmasindan daha cok canini yakmistir.
sizin de migreninizin tutmasi aglamaniz hasta olmaniz onu daha daha uzer.
erkek cocuklari duygularini disina yansitamiyor pek.
olay yasanmis cozum bulmalisiniz.
konusun hep birlikte esiniz de muayne olsun hallolunur gibi.
simdi bosanmaya kalksaniz oglunuz yine kendini suclar.
bosanma fikriniz varsa da bence zamani su an degil.
Gerçekten diyorum ki insanız, hata yaparız.
Hayatımın en önemli parçası, gençliğim, esimi çok severim, bir hata için vazgeçmek istemem ama bilir, tokat, şiddet kırmızı çizgim.. Ya Allah korusun devamı gelirse? Düşünmek istemiyorum bile. Güçlü durmam gerektigi ile ilgili cok haklısınız. Yarin daha iyi olmalı yada olmuş gibi davranmalıyım. Sağolun

Koca kişisi açlık başına vurmuş 12 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz ergenliğin adımları tamam yaptığı doğru değil ama bu şekilde mi anlatılır çok üzüldüm o çocuğa ve arada kalan anneye benim de oğlum 10 yaşında zaman zaman bu şekilde davranır ama hiç hırpalamadık ben olsaydım bende korurdum araya girerdim annelik demek yeri gelirse babasındanda korumaktır kocanızın tedaviye ihtiyacı var bu bir kere olmuş olabilir devamı gelir oğlunuzun davranışları gözüne battıkça bu yola başvurabilir bi çözüm bulun bence oruç tutmasın kendine hakim olamıyorsa yada gidip bi baktırsın şekerine 13 yaşındaki çocuk dövülürmü hemde sofrada bu çocuk babayla olan iletişim bozukluğu yüzünden yanlış kişilerle arkadaşlık kurabilir daha çok küçük ozaman bunun sorumlusu kim olacak çok üzüldüm inşanlah düzelir oğlunuz ve öncelikli koca kişisi
amin.. Ne deseniz haklısınız. Muhtemelen bende böyle bir duruma böyle bir cevap yazardım. Tesekkurler

Yani insan sırf cocuk ergenlikten dolayı saçmalıyor diye ve "mal misin?" lafından dolayı tekme tokat çocuğuna girismez.
Madem öfke kontrol problemi yaşadı o anda, siz araya girdiğinizde anlamalıydı.
O da yetmemiş size vurmuş...
Oglunuz babasına sırf bu saygisizligi degil de gün be gün saygisizlik yapıyorsa, yani ciddi anlamda babayı baba olarak görmeyip, dalga geciyorsa, hakaret ediyorsa, adam da sabredip anlattıysa, öğretmeye calistiysa, oglunuz ama devam ettiyse, adamın patlama sebebini anlarım ancak şiddet icin hiçbir sebep bulunamaz bu dünyada.

Oglunuz ilk defa ukalalık yaptiysa babasına ve olaylar bu vahimiyete ulaştıysa ve dahi özür bile dilememişse, altından baska seyler çıkabilir.
Sanki durmus durmuş size patlamış.
Tokat atması affedilir gibi degil. 20 senelik esine insan durup durup ergen bir çocuğun lafından dolayı bunu yapmaz.

Son düzenleme:
aksini mi iddia ettim? Kirginligin icinden cikmayacagini da soyledim ama hemen bosan mi demek lazim illa
Ben kimseye boşan demedim. Hatta şiddetin muhatabı çocuk olduğu için onun kırgınlığı önemli ve öncelikli dedim.

Benim itiraz ettiğim nokta, kontrolsüzlüklere ibadetin kılıf yapılmaya çalışılması.
Üstelik herkes aynı koşullarda ibadet ederken...

Benzeri bir konu daha var bdv de suan.Otoritesiz bir anne babayla buyuyen ve kontrolden cikan,saygisiz bir kiz.Olan olmus artik uzmeyin kendinizi, hem esinizde pisman olmustur oglunuzda sinirlarini bilecek.Ergenlikte olsa bile ailesine karsi saygili olmak zorunda, baba korkusuda kotu olmaz.
ama gerçekten şu var. Oglumda durtusellik var. Hatta yardim alıyoruz bir profesörden. Pandemide dersleri noktasında ihtiyac duyduk. Eşimin gözü bunu bile gormedi o an.

Back