21 senede korkunç bir ilk :(

Suçlusu videolar degil. Okulda, disarda binbir hakaret kufur var arkadaslar arasinda. Anasina babasina hakaret kufur etmeyenler hakaret ogrenmedigi için mi etmiyor?
Videoda kufur duysa sofrada kufur mu edecekti? Yok artik ya devamli cocugu koruma halindesiniz.

Bence siz de cocuga fazla yumusaksiniz. Eşiniz de dolmuş artik, kimi insanin fazla sakinligi boyle patlamaya neden olabiliyor işte. Yerinde tepkiler vermesi daha iyi olur bu kadar dolmak yerine ama esiniz her mudahale etmeye kalktiginda aman cocuga bisey deme diyorsaniz buna neden olmus olabilir.

Ya oruç başına vurmuş yada gecmisten gelen biz babamiza böyle yapamazdık fikri dusuncesi var

Bence bu arada konunun kilit noktası sofradaki tartışma konusu neydi? Eşinizi bu konu tetiklemiş olabilir. Evde sürekli çocukla alakalı bir şeyler konuşuluyorsa, sürekli eşe dert yanma halindeyseniz ve çocuk eksenli sohbet konuları fazlacaysa bir birikim olmuş demek ki. Yoksa kimse çok sakinken kafa göz dalacak kıvama gelmez.

Evet çok doğru, peki ne yapmalıyım? Ben eşime git desem oglum bana küsecek gözünün içine bakar babasının. Evde üç erkek takilirlar sanki, birlikte maç yaparlar, ps oynarlar, yuruyus yaparlar, bana takılır, birlik olur beni kizdirirlar, öyle mutludurlar.. Ne yapmalıyım? Gercekten..

Çok talihsiz bir olay yaşamışsınız çok üzgünüm ilk kez böyle birşey oldu demişsiniz ve bu kadar sarsılmanızdan da anlaşıldığı gibi eşiniz normalde bu tarz bir adam değil.. Bir anlık gaflet ile belki oruç tutmanın vermiş olduğu tansiyon ile dengesi şaşmış olabilir mi?

Yani yine de iyi düşünmek istiyorum ama şiddet var ortada bilemiyorum şuan ne diyeceğimi.. Oğlunuza ayrı size ayrı hadi bir an o anki tansiyondan yaptı diyelim ertesi gün ya da sabah sakinleştiğinde açıklama yapması gerekiyor özür dilemesi gerekiyordu.. Siz yine de oturup bir konuşun.. Ne diyeyim yaa bu ramazan ayında daha da pamuk gibi olacağımıza hepten zıvanadan çıkıyoruz..

Babanın yaptığı tabi ki çok büyük bir yanlış. Kimsenin kimseye şiddet uygulama hakkı yok. Çocuğun dediği mal mısınız normal değil . Anne babay saygı duymayan bir nesil geliyor. Z kuşağı çok değişik. Anneler babalar nasıl davranması gerek bilmiyor . Anne karışmıyor baba dövüyor. Çocuklarda kişilik bozukluğuna kadar gidiyor.

Tokat ve şiddetin aslında kırmızı çizginiz olmadığını biliyor, olsa su an aynı evde olmazdınız. Kırmızı çizginiz değilmiş demek ki. Ana oğul dayak yemişsiniz şairane sözlere gerek yok açın gözünüzü

Büyük oğlumuzla sorun yaşıyoruz. Küçüğüm 8.5 yasinda. 20 yaşında sevgili olduk, univesite bitti. 26'da evlendik. Pandemi cok etkiledi sanirim hepimizi is değişikliği filan yasadi esim.

Benimde 12 yasında kızım var sizi o kadar iyi anlıyorum ki.Erkek cocuklarinin bu cagı daha fevri cıkıslı olabiliyor.

Esinizin şok etkisiyle yanlıs uzerine yanlıs yapması tasvip edilebilecek birşey degil ama eminim kendisi size belli etmese de icinde savasini veriyordur.Hani burnundan kıl aldırmıyor özür dilemedi dediniz ya? Cok utanmısta olabilir özür dilediginde bile konu acilacak netice de.
Size olan hareketin bir farklı seklini esim annesinin yaninda bir kere yasatti bana..Cok sacma bir nedenden hemde öfke patlamasi yasiyor gibiydi.

Sarsmisti kollarimdan tutup ve o an yer yarilsa ben icine girsem ve bu duruma maruz kalmasaydım diye düsündüm.Kendimi o durumda yasamak ruhumu ezdi.Bu hareketi onun yapmasına mi yanaydim yoksa ikimizin bu duruma ne icin geldigine şok olmama mi bilememistim.Kirginlik gecmiyor ama zamanla pismanlik görüldükce etkisi hafifliyor.

Eminim esiniz cok pismandir.Hatasini anlar ve kendine ceki düzen verir de ruhunuzu sarar biran evvel..Ve umarim bu yasadiginiz ilk ve son olur

Eşinizi karşınıza alın, acilen bir uzmana gitsin, yaşadıklarını anlatsın.
Kendinde ne sorun varsa bunu çözmeden, uyguladığı bu şiddetin tedavisini görmeden, sebep sonuç ilişkisi kurup hatasını anlamadan oğlunuzla aynı odada bulundurmayın.

O adam eğer yaptığından pişman ise, bu öfkenin kaynağını aramaya mecbur, oğlu için ailesi için çırpınmak zorunda.
Sonra da mesele oğlunuzum geri güvenini kazanmaya ve yaşanılan vahim olayın aydınlatılmasına geliyor.
Ha gönüllü değil ise zaten yapılacak şey çok açık...

Cok uzucu bir durum.ama ben cocuk icin cok uzuldum.su durumda yediginiz tokat degil de cocugunuzun maruz kaldigi siddet daha onemli .anladigim kadariyla esiniz cocugu bildigin dovmus.
hadi sinirle bir tokat atti bir yere kadar anlayabilirim asla tasvip etmesem de.ama dovmek nedir?cocuklarim benim de kirmizi cizgim.babasi bile olsa azarlamasina bile tahammulum yok.belki yanlis yaptigim ama gozum donuyor onlara en ufak kizacak olsa esim.
ne diyecegimi bilemiyorum gercekten.insallah cocugunuzun psikolojisinde derin yaralar acmaz yasadiginiz olay.

Oğlunuzun söylediği laf hoş değil ama zaten tedavi görüyormuş görmese dahi tekme tokat dövmek nedir?
Siz araya girmeseniz çocuğu hastanelik edecekti demek ki.

Sizin yediğiniz tokat ikinci planda kalıyor şuan. Verdiğiniz tepki sinir krizi de oğlunuz açısından ekstra olumsuz bir durum olmuş. Tüm gün yataktan çıkmamışsınız toparlanmanız lazım.

Eşiniz için çok kontrollü demissiniz, birşeyleri içinde biriktirmiş olabilir, oğlunuzun tedavi süreci, belki daha önce yaşayan olumsuz durumlar. Bunları da olayı küsüp barışmak noktasından neden bunun yaşadığı üzerinde durmanız için yazıyorum. Bu öfkenin kaynağına inmeniz lazım ki tekrarı olmasın.

Yani açık konuşayım. Babanın 12 yaşında çocuğa yetişkin gibi çıkıp dalması dövmesini kimse tasvip etmez edemezde. Lakin ben sizide sağlıklı bulamadım. Bu çocuk sürekli bu tarz hakaret mi ediyor? Yorumlarınızda babanın sakin asla bir kere bile bu tarz bir şeyi olmadığını aksine çocuğun bu yönüne üzüldüğünü konuştuğunu yazmışsınız. O zaman gerçekçi olalım. Bu çocuk sürekli böyle ve adam doldu doldu taştı. Dövmesi iğrenç farklı bir şekilde baba otoritesini gösterebilirdi aklınca otorite sağlamak istedi ama yanlış ve kolay yolu seçti. Ama sizde bu çocuğu çok mu şımartıyorsunuz? Bizde ergen olduk bizde küfür biliyoruz ama kalkıp anne babaya mal demedik. Belli ki sürekli bu tarz davranışları var ve siz bunun üstünü örtüp yumuşak davranıyorsunuz. Oda sizde güç alıyor. Bu yönünüzüde değiştirin. Sert olun değil ama bu kadar yumuşak yüzlü olursanız o hakaretler gittikçe artar malum dışarda nasıl çocuklar yetiştirildiğini görüyoruz. Profesyonel destek almaya devam edin

Köprü olmayin siz araya girdikçe bakın tokat bile yiyorsunuz
Birakin esiniz telafisini kendi yapsin baba oğul halletsinler aralarinda
Ama siz de nasibinizi aldiginiz icin esiniz sizden de ozur dilemeli ya da hatasini telafi edebilmeli ama siz susup kendi kosenize cekilince o kirildiginizi anlamaz sadece trip atiyor küstü diye bakar umursamaz sahsen ben de kendini kapatan birine neyin var diye sormam çünkü küsmek ya da pasif kalmak sorunlari çözmez
Insanlar konusa konusa diye bosuna dememisler

Dilimizden düşmeyen bir laf var kadinlar olarak " şiddeti normallestirme!" Siddetin hicbir türlüsü kabul e di le mez!! Yok orucmus yok bilmem ne! Ne oldu sevap pointlerini doldurdu mu cuvala kocaniiz oruc tutarak? Esinize oruc tutturmayin! Ya oglunuza cok üzüldüm bir de ergenlik bu ya! Icinde ne firtinalar kopmustur cocugun! Yasadigi cok agir! Ama bence siz kocanizi taniyamamissiniz bunca sene!

Bende ömrümde bir tokat yemedim. Eşim babasını 10 yasında kaybetmiş, hiç kıyamaz çocuklarımıza. Bugune dek boyle birsey yaşamadık. Ondan kahroluyorum. Beni anladığınız için teşekkürler..
ben nasil anlatsam evet eşiniz kötü bir şey yapmış keşke yapmasaymış ama,yıllar sonra birden böyle bir tepki verdiyse belkide başka birsey vardi.
pandemi bir tek cocuklara ve bizlere yok onlarada var onlarinda psikolojisi bitik olabilir.
bir anlik ofkeyle hesaplanmadan yapilmis bir sey gibi sanki.
umarim tekrarlanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…