- 28 Temmuz 2020
- 204
- 483
- 18
- Konu Sahibi landemiyoladiyola
-
Ben babanın bu davranışını şeker hastalığına yormuyorum. Şeket hastası milyonlar var, normal tartışırken karşısındakilere bir anda saldırmıyorlar.Ya da eşinin gizli şekeri olduğu için yarın konu sahibini de hastanelik edebilir.
Ortada şekerden baygınlık geçirdiğinden şüphe edilen bir kişi var ve o kişi Ramazanın ilk günü deliriyor.
Konu sahibinin eşiyle normal tartışırken saldırıya uğramayacağından nasıl bu kadar emin olabiliriz?
Meseleyi çocuğa çok güzel yıktık, aferim çocuğum iyi ki dayak yedin dedik. Peki size iş yerinde mal mısın diyen elemana böyle dalabiliyor muyuz yoksa gücümüz sadece çocuklara mı yetiyor?
Çocuk diyince insan dışı bir varlık bir obje falan anlaşılıyor sanırım. Kargayı besledik diye kanadını kırmak serbest mi?
Bir de en fazla 3-4 yıl sonra erkek oğlanın gücü babasını geçecek, o noktada artık dayak atamıyorum oğlum herşey serbest sana falan mı diyeceğiz?
Ailede disiplin dayakla sağlanmaz, o sizin bittiğiniz nokta zaten. Zaten babadan sert uyarı bile gelmemiş baba direkt saldırmış, eşine bile vurmuş, babanın o anda disiplini falan düşündüğünü zannetmiyorum. Konu sahibi araya girmiş Allahtan yoksa çok kötü bitebilirdi.
Neyi anlamiosun sen de susuyorsun işte mecburen. Ben olayda bu kadar büyütülecek bisey gormedim. Kemalettin tugcu romanindan firmalama üvey baba gibi her gun içip içip sebepsiz dövse onu kimse anlamaz. Ama adam baya bi sure sabretmis ses cikarmamis belli ki. Ayrica dine hic inanmam ama kendimi mumin yerine koyuyorum su an oruc tutmusum iftar acmisiz o sofrada cocugum bana mal mısınız diyo o ağzi kirarim yani hassassa iftar sofrasinda da hassas olmayi bilirdi o cocuk. Cok simartiosunuz cocuklari duygusal hassas falan fesmekan diye bu zamane çocukları cok saygisiz. Tamam eşin ayari kacirmis haksiz duruma düşmüş tabiki haklisin ama adami bu raddeye getiren o 20 yillik birikimi bi görmek lazım. Zivanadan cikmis belli ki. Oturup cozersiniz bunda bisey yok. Kendini harap edip durma bazen cinnet herkesi hizaya getirir.Sanırım ikincisini, büyük konuşmak istemiyorum ama kaldıramam. Huzurlu bir evliligim var çok şükür ama dun geceki gibi bir gece bir daha yaşamak asla asla istemem. Şiddet görüp tahammül eden hanımları hiç anlayamıyorum, Allah yardim etsin. Dünden beri ben utanıyorum sanki annem filan sesimden anlayacak gibi..
Aslında esimin kesinlikle özür dilemesini istiyorum. Konuşunca hak etti filan derse diye ödüm kopuyor. Normalde böyle söylemez ama hiç normal değildi ki yaptığı..Tesekkur ederim
Bizim ailede özür dilenir, küs uyunmaz. Eşimde diler, su an içi gidiyor eminim.
hemen boşanmaya düşünmüyorum. İnsanoglu hata yapar, herkesin ikinci bir şansı hak ettiğine inanirim ve son sansi
Eşim isini degistirdi ama cok mutlu, keyifli. Canını sıkan birsey olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Ben babanın bu davranışını şeker hastalığına yormuyorum. Şeket hastası milyonlar var, normal tartışırken karşısındakilere bir anda saldırmıyorlar.
Burada dürtüsellik vs meselesi var, ayrıca çocuğun uzun süreler video oyunlarında vakit geçirdiği ortada. Çocuğun hemen her yaptığı hareker insani sınırları aşacak durumda. Bu tür bir sorunda herkes aynı toleransı gösteremez.
Şiddeti savunmuşuz gibi lanse etmeyin ama belki bir dayak artık böyle davranmayacağını garantileyebilir. Bu ana baba da insanoğlu, zaten aşırı sabır göstermişler.
Birde sokaktaki çocuk, iş yerinden birisinin böyle bir laf söylemesiyle saldırmayı bu çocuğun söylemesiyle aynı tutulması ne kadar yanlış. Buradaki durum artık sabır göstere göstere artık sabrı kalmamış bir insan hareketi. Başka birisi söylediğinde direkt dalan kişiler zaten normalde şiddete meyilli.
Bence çocuğun oturup babasından özür dilemesi gerekiyor, yaptıklarının sonucunu anlayabilmiş,o yüzden oturup ağlamış vs, dürtüsellikten dolayı anlayamazdı normalde, bu tür çocuklar yaptıklarının sonuçlarından ders almazlar ama bu çocuk alacak gibi duruyor.
Annesi de babasıyla arasındaki sorunu çocuğa yansıtmamalı.
Çok haklısınız adam resmen ilk hatasında saldırmış çocuğa böyle disiplin verilmez. Bir de acaba bu çocuk 20 yaşına kadar melek olsaydı 20 yaşında bu cümleyi kursaydı yine saldırabilecek miydi babası cesaret edip. Gücünün yettiğine vurmak kolay.Ya da eşinin gizli şekeri olduğu için yarın konu sahibini de hastanelik edebilir.
Ortada şekerden baygınlık geçirdiğinden şüphe edilen bir kişi var ve o kişi Ramazanın ilk günü deliriyor.
Konu sahibinin eşiyle normal tartışırken saldırıya uğramayacağından nasıl bu kadar emin olabiliriz?
Meseleyi çocuğa çok güzel yıktık, aferim çocuğum iyi ki dayak yedin dedik. Peki size iş yerinde mal mısın diyen elemana böyle dalabiliyor muyuz yoksa gücümüz sadece çocuklara mı yetiyor?
Çocuk diyince insan dışı bir varlık bir obje falan anlaşılıyor sanırım. Kargayı besledik diye kanadını kırmak serbest mi?
Bir de en fazla 3-4 yıl sonra erkek oğlanın gücü babasını geçecek, o noktada artık dayak atamıyorum oğlum herşey serbest sana falan mı diyeceğiz?
Ailede disiplin dayakla sağlanmaz, o sizin bittiğiniz nokta zaten. Zaten babadan sert uyarı bile gelmemiş baba direkt saldırmış, eşine bile vurmuş, babanın o anda disiplini falan düşündüğünü zannetmiyorum. Konu sahibi araya girmiş Allahtan yoksa çok kötü bitebilirdi.
Çok üzüldüm ve ne yazacağımı bilemedim çok geçmiş olsunHerkese Merhaba,
Çok eski bir üyeyim ama uzun zamandır sadece göz atabiliyorum, pek yorum yapmıyordum ancak şu an yardıma ve dışardan birilerinin yaşadıklarıma yorum yapmasına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
41 yaşında, iki erkek çocuk annesiyim. Eşimle 20 yaşında tanıştık. Çok severek evlendik. Bunca senede tabi zaman zaman sıkıntılarımız oldu ama çok büyük dertler değil çok şükür. Ancak ailece dün çok kötü bir gün yaşadık.
Büyük oğlum 12 yaşında. Oldum bittim zor bir çocuk diyebilirim. Harika bir kalbi var, çok merhametli, zaman zaman çok olgun ancak dikkat toplamada sıkıntısı var. Dürtüselliği var. Pandemi döneminin ergenlik başlangıcına gelmesi tabi isleri iyice zorlaştırıyor.
Dün gece ilk iftar. Çocuklarımda oruç tutmuştu. Ailece güle oynaya iftara oturduk. Çorbalar içildi. Saçmasapan bir nedenden bir tartışma çıktı masada ve oglum masadan kalktı. Öyle saçma videolar filan izliyorlar ki ağzına takılmıştı, " mal mısınız?" dedi masadan kalkarken. Ve benim 21 senedir tanıdığım adam, eşim, çocuklarımızı her daim anormal seven, hatta zaman zaman yüz göz oluyor diye eleştirdigim eşimin gözü döndü.
Oğluma resmen saldırdı. Hadi babadır diyelim, yok açıklayamıyorum. Oğluma kafa göz daldı, araya girdim, korkunçtu. Yemin ederim bunca senedir ilk kez böyle birsey yaşadık. Oğlumu hırpalamasına izin vermedim, hatta ömrümün ilk tokadını yedim, beni aradan çıkarmak için..
Bunca senelik hayat arkadaşımın bu yaptığını hazmedemiyorum. Ağrıma gitti. Haykırarak ağladım, senelerdir tutmayan migrenim tuttu, bugün yataktan çıkamadım. Oğlumu sakinleştirdim ama gerçekten fiziksel açıdan fazlası kalp kırıklığıymış.
Bugün işten geldi, yüzüne bile bakmıyorum. Üzüldüğünü ve kendine şaştığını tahmin ediyorum ama burnundan kıl aldırmıyor. Özür dilemedi. Barışma mevzularında, ufak tefek dargınlıklarda hic küs uyumayız. Genel olarak huzurluyuzdur ama inanılmaz kırgınım. Dün gece yatagımızda uyumadım.
Oğlum hata yaptı, bende öncesinde söylenmistim ama 41 yaşında, aşırı kontrollü birinin bu derece delirmesi beni herseyden soguttu ve yabancılaştırdı. Yüzüne bakasım yok.
Her ailede olur mu böyle şeyler? El bebek gül bebek büyüdüğümü, rahmetli babacığımdan bir tane tokat bile asla yemediğimi biliyor. Oğlum malesef zor bir çocuk olabilir ama tüm ergenliğinde böyle şeyler mi yaşayacağız? Ne yapmalıyım?
Lütfen sağduyulu fikirlere ihtiyacım var, çok dağıldım...
Okuyan herkese tesekkur ederim.
Bilemeyiz o evde neler yaşandığını, hissedildiğini.Bence pişman, hiç sesi çıkmıyor, ama diğer yandan yiğitliğe birsey sürdürmüyor. Gercekten eksik su olabilir. Bende bugünlerde çok şikayet ediyordum derslerine ilgisiz filan diye.. Acaba üst üste mi geldi diyorum
“Oruçlu olmanın gerginliğiyle” çocuklarınıza tekme tokat girişebilirsiniz yani. Böyle düşünen insanlar oruç tutmasa keşke.normalde siddeti asla basite indirgemem ama ramazanin ilk gunu olmasi sebebiyle sinirler cok gergin olabiliyor. Anladigim kadariyla esiniz siddete meyilli biri degil normalde. O kirginlik icinizden hic cikmaz ama oruc gerginligine verip affedebilirsiniz.
Mal mısıniz doğru bir cümle değil evet anne baba olarak oturur çocuktaki ergenliğin getirdiği bu yanlış davranışlari uzunca konuşursun. Gerekirse okul rehber öğretmeni ya da daha üst düzey bir pedegog, psikolog her neyse uzmandan yardım alınır. Biri yazmış benim oğlum dese önce ben vururum sana gelmek istiyorum Allah'ım ya .Hakikaten şoklardayım.
Burada bir yandan anne şiddet görünce hemen boşan deniyor, ben de bu tayfadayım tabi.
Öte yandan çocuk meydan dayağı yiyor, “oturup kenarda izle”. E peki canı yok mu bu çocuğun, anne babayız diye insanlıktan çıkma izni mi var?
Çocuk can havliyle köşeden bıçağı kapsa veya hastanede yatsa vah vah edilecek sonra. Birini ölümüne dövmeye çalışmanın doğal sonuçları bunlar, akıl var nizam var, çocuklar da insan.
Şimdi bu çocuk erken ergenliğe 12 yaşında girdi 17 de çıktı diyelim en iyi ihtimalle ortalama 5 yıl böyle saçma sapan hareketleri olacak.. ev içinde ev dışında baba her seferinde kalkıp çocuğu böyle parçalayacaksa bu çocuk 20 yaşında tiner uyuşturucu ne bulursa içer ite kopuga karışıp yok olur gider. Bunun yerine sağlıklı bir iletişim anne baba ilişkisi ve uzman desteği en fazla iki yıl içinde normale döner yavru. Cahiliye devri yorumlar şekerimi düşürdü tansiyon çıktı. Hangi cagdayiz da ergenliği dayak ile terbiye edeceğiz ya .ilk iki sayfayı okudum. Yorumlarda dikkatimi şeker, tansiyon, oruç vb argümanlarla hafifletmeye çalışanlar olmuş. Bir yerde şuna benzer yazı okumuştum; eşiniz ya da öfke kontrol sorunu olan insanları gözlemleyin, sabah kahvaltıda eşi ekmekleri yaktı diye bağırıp çağıran itip kakan tipler, iş yerinde en sevmediği yemek çıktığında patronunun ağzına bir tane patlatıyor mu? Evde bir rapor yetiştirmek için acele ederken yanına gelen çocuğunu iterek acelem var görmüyor musun derken, işe geç kaldığında kendini durduran trafik polisine “acelem var görmüyor musun” diyebiliyor mu? Vs vs
Lütfen şiddete bahane aramayın. Eşiniz evde size uyguladığı şiddeti, başka bir ortamda başka kişilere uygulayabilir miydi, “şekerim var, orucum gözüm karardı” diye? Anlıyorum üzgünsünüz ki çok haklısınız. Ben de kahrolurdum. Eşinizin sonrasında özür dahi dilememesi de çok üzücü, ki böyle bir şeyin özrü olur mu, telafisi var mı yorum yapamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?