Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
28. haftamda ögrendiğim şey şirketim gebelere 4 den sonra çıkış izni veriyormuş , ben şok :D
Ahh dedim çalıştığım saatleri toplatabiliyor muyum :D

Hastalara şifa diliyorum bu yıl bitmeyen bir grip oldu, dönüp dönüp hastalıklar geliyor :(
Eldorin Eldorin anneciğine şifalar diliyorum

Negüzel alışverişler yapmışsınız , alışverişe bayılıyorum ama bebek şeyleri çok kısa kullanılacağı içinde almaya kıyamıyorum :D
kuzenimin 8 ay önce ikizleri oldu , o saolsun herşeylerini getirdi zıbınından kundağına kadar, pedinden meme ucu kremine kadar , emziği biberonu zartı zurtu sanırım ben hiç birşey almayacağım ..
Hamileliğimi duyanda soalsun tulum, çorap, ikili takım minik minik şeyler hediye ediyor onların da etiketlerini kopar mıyım dedim bukadar giyemez çocuk :D
Annemden müslin battaniye ve ağız bezi yapmasını rica ettim, kendime de pijama takımı alacağım ama lohusa seti değil önü full düğmeli pamuklu birşeyler.
Eki Görüntüle 3577043
Benim ilk gebeliğim ve bebekten sonra 1 yıl çalışmayı düşünmüyorum açıkçası . O yüzden benim süt sağma eşyalarına ihtiyacım olur mu ki almam gerekli mi sizce . Emin olmadığım ve bilmediğim için soruyorum . Tecrübesizim bu konularda …

bide emzirme konusunu galiba kafama takıyorum istemeden de olsa
Çünkü 3-4 kere rüyamda doğum yapmışım hastanedeyım bebegımı emzirmeye çalışıyorum hemşireler bana vermiyor felan böyle garip rüyalar bile görüyorum. 🤣

Hamilelikte benim saçma sapan rüyalar tavan yapmış durumda 🤣

Komple etmiyor değil canım hafif dokunuslar oluyor ama bazen dışardan belli olurken bazende niye hafif oluyor yani fetal doppler var bebeğin kalp atışları 140 seviyelerinde sağlık durumu iyi yani
Önceki mesajınızda komple etmiyor gibi yazmışsınız. Neyse sorunuzun cevabını bu mesajda kendiniz bulmuşsunuz. İyi günler

Eldorin Eldorin annenin haberine cok sevindim 💕 insallah bu torun ona sifa getirecek sans getirecek ❤️
Vaalbara Vaalbara cok gecmis olsun canim ❤️
Haftasonu pek online olamadim. Bide bu sabah beni gerim gerim gerdi bu toroman. Dun geceden beri hareketleri azaldi. Sabah uyanirdi 6 da uyanmadi 8 e kadar ugrastim sarkilar turkuler meyve sulari derinden bir 10
Hareketi yakaladik. Chatcgpt direkt acile gitmemi soyledi tabi😒 simdi ogleden beri duzeldi biraz hareketlendi. Dun gece spazm icin meteo ile baslayan meshur ilactan aldim sanirim o biraz sakinlestirdi bebegi. Herseyde zirt pirt doktora kosmaktan yoruldum herkes fazla pimpirik oldugumu soyluyor. O yuzden gitmedim
Ama hata mi ettim bilemiyorum😒
Bu arada biz oda takimini siparis ettik.15 gune gelecek. Anneyani besigi aldik, anakucagi aldik, bebek arabasi ve oto koltugu tamam 😂 mama sandalyesi geldi. Kiyafetleride tamam anne bebek cantamizi aldik. Pisik kremleri ,emzik ,biberon, kuvet takimi , bez birtek ivir zivir seyler kaldi sampuan tirnak makasi altacma ortusu falan.birde benim icin lazim olanlar var birtek gecelik sabahlik aldim suan kendime😂
Canım sen öncesinde de biraz sorunlar yaşadın ya o yüzden muhtemelen biraz daha dikkatli ve özenli davranıyorsun istemeden. Bı çok anlaşılır ❤️ ben pimpirikli demezdim ama biraz da rahat bırakmak lazım. Genelde 35. Haftadan sonra hareket saymaya başlanıyor. Ondan öncesinde yerleri kocaman bazı hareketleri hissediyoruz bazılarını hissetmiyoruz. Bugün yan uyanır yarın ters uyanır bu sıpalar yerleri bol ❤️ az da olsa hareket hissediyorsan içini ferah tut. Şu an o yeterli 🥰 bu arada teşekkür ederim 🙏🏻
Çok teşekkür ederi canım benim. Sorunum şu ki ne alacağımı da bilmiyorum.
cok alışveriş yapmaya da gerek yok aslında doğunca idare edecek kıyafeti olsun, bir sling, yatacak bir yer (reflü yatağı bile yeter) yani aslında almadiginiz hiçbir şeyin o kadar da elzem olmadığını göreceksiniz doğumdan sonra. Yine de insan özeniyor tabi. Listeyi almışsınız zaten ❤️ umarım faydalı olur.
Liste yapıyorum ever ama sonra acaba hangi marka daha iyi hangisi daha güzel olur vs derken işin içinde boğuluyorum . Amaaan diyorum annelerimiz sanki bu kadar kapsamlı alışveriş mi yaptı bize ama bir şekilde büyüdük 😂😂
Ya bir şey diyeyim mi yeni doğan dobeminde aslında bebeğin tek ihtiyacı ana kucağı 🙈 geri kalan her şey teferruat ve yeri doldurulabilir şeyler. Aslında hepsi işi kolaylastirmaya yönelik. İlk olduğu zaman insan bilemediği için her şey lazımmış gibi geliyor ama ben aldığım bir sürü şeyi kullanmadım mesela 🙈 bazisini bebek sevmiyor, bazısı insana kullanışlı gelmiyor. Benim önerim çok temel şeyleri alıp gerisini ihtiyaç olursa almak yönünde ❤️
Benim ilk gebeliğim ve bebekten sonra 1 yıl çalışmayı düşünmüyorum açıkçası . O yüzden benim süt sağma eşyalarına ihtiyacım olur mu ki almam gerekli mi sizce . Emin olmadığım ve bilmediğim için soruyorum . Tecrübesizim bu konularda …

Çünkü 3-4 kere rüyamda doğum yapmışım hastanedeyım bebegımı emzirmeye çalışıyorum hemşireler bana vermiyor felan böyle garip rüyalar bile görüyorum. 🤣

Canım ben pompa ve biberon almıştım ilk doğumumda ama hiç kullanmadım. Ben de bir yıl evdeydim. Çok şükür ihtiyaç da olmadı. Eğer bir yıl evde olacaksan 7/8 aylık gibi alıp sagmaya baslayabilirsin. Daha erken dönemde ihtiyaç olursa da ihtiyaç olduğunda alırsın.

Eğer emzirme ile ilgili kaygılarım varsa mutlaka bir emzirme danışmanı ile gorusmeni tavsiye ederim. Bazen bilmemekten kaynaklanıyor kaygılar. Artık devlet hastanelerinde de bu eğitimleri veriyorlar ve ücretsiz. Seni rahatlatacaktır bilmek ❤️

28. haftamda ögrendiğim şey şirketim gebelere 4 den sonra çıkış izni veriyormuş , ben şok :D
Ahh dedim çalıştığım saatleri toplatabiliyor muyum :D

Hastalara şifa diliyorum bu yıl bitmeyen bir grip oldu, dönüp dönüp hastalıklar geliyor :(
Eldorin Eldorin anneciğine şifalar diliyorum

Negüzel alışverişler yapmışsınız , alışverişe bayılıyorum ama bebek şeyleri çok kısa kullanılacağı içinde almaya kıyamıyorum :D
kuzenimin 8 ay önce ikizleri oldu , o saolsun herşeylerini getirdi zıbınından kundağına kadar, pedinden meme ucu kremine kadar , emziği biberonu zartı zurtu sanırım ben hiç birşey almayacağım ..
Hamileliğimi duyanda soalsun tulum, çorap, ikili takım minik minik şeyler hediye ediyor onların da etiketlerini kopar mıyım dedim bukadar giyemez çocuk :D
Annemden müslin battaniye ve ağız bezi yapmasını rica ettim, kendime de pijama takımı alacağım ama lohusa seti değil önü full düğmeli pamuklu birşeyler.
Eki Görüntüle 3577043
Canım çok teşekkür ederim 🙏🏻

Canım benim bebeğim 2 haftalık falandı sanırım sütüm çok gelmişti beni inanılmaz rahatsız etmişti acil ebebeğe gidip süt sağma makinesi almıştık. Bazen geceleri uyanıp sağmam gerekmişti ağrıdan dolayı. Bazen süreç belirliyor yapman/alman gereken şeyleri. Alıp almamakta kararsızsan gerekirse doğumdan sonra da alabilirsin bence

Kızlar sabah 8 akşam 5 mesaiyle çalışıyorum sabah 7de evden çıkıp akşam 5 bucuk da evdeyim gün içinde de neredeyse günün tamamına yakın sandalye üzerinde oturuyorum yürüdüğüm de oluyor ama çoğunluğum ayaklarımı sarkıtarak oturmakla geçiyor eve geldim çorabın sıktığı yerlerden itibaren ayaklarım resmen davul olmuş🙄 daha doğrusu bileklerim 😏evde olduğum gün hiç de böyle şişmiyor ödemliyim desem evde de şişerdi heralde😒acaba oturmayla mı alakalı 🥺

Kızlar sabah 8 akşam 5 mesaiyle çalışıyorum sabah 7de evden çıkıp akşam 5 bucuk da evdeyim gün içinde de neredeyse günün tamamına yakın sandalye üzerinde oturuyorum yürüdüğüm de oluyor ama çoğunluğum ayaklarımı sarkıtarak oturmakla geçiyor eve geldim çorabın sıktığı yerlerden itibaren ayaklarım resmen davul olmuş🙄 daha doğrusu bileklerim 😏evde olduğum gün hiç de böyle şişmiyor ödemliyim desem evde de şişerdi heralde😒acaba oturmayla mı alakalı 🥺
Evet kuzum muhtemelen. Tam dizinin altı sandalyenin bitimine geliyorsa biraz önde oturmayı dene kan akışı sağlansın. Bi de ayağının altına bi kutu vs koyarsan ayakların biraz yukarda kalmış olur daha iyi olur. Onun haricinde yolculuklarda bile doktorum bir saat oturuyorsan 10 dk inip yürüyüş yapacaksın demişti

Evet kızlar. Bebek bezi dosyasını açıyorum 🤣 konu hakkında bir gr bile fikrim yok. Özellikle tecrübeli annelerimiz yanıt verirse sevinirim. Bebekle hangi marka bez alacağız. Geçen markette dolaşırken fiyatlarına baktık markalar arasında devasa fiyat farkları var. Doktorumuz eğitimde stok yapmayın bebeğin hangisini seveceğini bilemezsiniz dedi o yüzden stok yapmayacağız ancak ilk aşama için de bir marka almamız lazım mecburen. Hangisinden başlayalım ? Evet dosya açılmıştır 😀

Evet kızlar. Bebek bezi dosyasını açıyorum 🤣 konu hakkında bir gr bile fikrim yok. Özellikle tecrübeli annelerimiz yanıt verirse sevinirim. Bebekle hangi marka bez alacağız. Geçen markette dolaşırken fiyatlarına baktık markalar arasında devasa fiyat farkları var. Doktorumuz eğitimde stok yapmayın bebeğin hangisini seveceğini bilemezsiniz dedi o yüzden stok yapmayacağız ancak ilk aşama için de bir marka almamız lazım mecburen. Hangisinden başlayalım ? Evet dosya açılmıştır 😀

Ben sleepy kullanıyordum hiç pişik yapmadı, sadece kalıpları küçük geldi sürekli numara buyutuyorduk, araştırdım baby turco hemen hemen aynı değerde sleepy ile ama kaliplari geniş çok güzeldi, oradan devam ettim ilk alıştırirken dikkat etmek lazım alt açtıkça havalandırmak lazım ki alıştırma sürecinde pismesin, baby turcoda da sıkıntı yaşamadım onunla da bitirdik bez işini, şimdi yine baby turco aldım baştan onunla başlayacağım

Canım evet oturduğun için sürekli oluyor ❤️ masanın yanına bir tane yükselti al altına köy arada yürüyüş yap kan akışı hizlansin molalarinda da şansın varsa böyle dinlenme odaları oluyor hemairelerin diye biliyorum orada bir 15 dakika ayaklarını kaldırmaya calis ❤️ eve gelince de koltuğa uzan kaldır ayaklarını bir 15 dakika kadsr iyi gelir ❤️
Ben oğlumda yenidoğan zamanı Prima aldım sonra Prima + sleepy kullandım gündü sleepy gece Prima takıyordum şimdi direk sleepy kullanıyoruz. Kızıma direk sleepy aldım. Onu la baslicam.

Sleepy aldım ilk bezini. Severse ordan devam ederiz gibi. Baby turcoyuda merak ediyorum arada onuda denerim belki. Diğer çocuklarımda a101 in bezindende memnundum. İlerleyen zamanda onada geçebiliriz. Bebeğin gidişatına bağlı. Küçük oğluma molfix pişik yapıyordu mesela. Kesin konuşmak net bunu kullancam demek zor biraz.

Kızlar bazen aşırı derece de kasılma oluyor ama kasılma mı bebek hareketi mi ayırt edemiyorum bildiğiniz kısa süreli kasılma gibi bişeyler oluyor 24 e daha girmedim ya inşallah kasılma değildir çok erken değil mi düzenli olmuyor bu arada

Kızlar bazen aşırı derece de kasılma oluyor ama kasılma mı bebek hareketi mi ayırt edemiyorum bildiğiniz kısa süreli kasılma gibi bişeyler oluyor 24 e daha girmedim ya inşallah kasılma değildir çok erken değil mi düzenli olmuyor bu arada
Karnın semsert kaskatı olur kasılmada biraz süre sonra gevşer belkı bebek bir noktaya toplanmıştır o da sertleştirir bir noktayı ama belli bir bölgede olur bebek hareketi

Emzirme sütyenin de alan var mı acaba 🤔
Bende daha almadım hangisi daha iyi olur bilemedim korse de Vaalbara Vaalbara önermişti onu sepete ekledim ama daha almadım 😂 bir kaç eksiklerle beraber toplu sipariş edeyim dedim
Bende hem güzel hemde kullanışlı bir gecelik istiyorum fotoğraf çekilmelik hatıra kalsın hastanede diye sonrasında evde de giymek için bakıyorum arayıştayım ama bulamadım hala
Emzirme sütyeni birkaç markada baktım beğenemedim tamamen pamuklu değildi terletir diye sevmedim, ya lohusa takım gibi süslü güzel olanlar pahalı geldi 2 3 bin fiyatları ben de fotoğraf cekimi yaparsam diye bakıyordum da düz beyaz sade bısey alıcam galiba uzun gecelik bi daha giymem diye 😅

Bende yerimi alayım 😂

Hepinize teşekkür ederim canlarım ayağımın altına bişeyler koymayı deneyeceğim bakalım ☺️ eşimin dayısının çocuğu oldu yeni 1-2 numara bez ellerinde çok artmış onlar verdi bende ilk etspta onların verdiği molfix markayı deneyeceğim gidişata göre beyimiz beğenmezse sleppy alırım diye düşünüyorum

Ayağının altına yükselti koy mutlaka ve 2 saatte 1 mutlaka yürü canım. Ben ofiste masamın altına karton kutu koymuştum yükselti niyetine. Ayaklarını sarkıtmaktan oluyor

Back
X